Inlägg från: Mamma Tes |Visa alla inlägg
  • Mamma Tes

    BF Januari 2010, GBG, fortsättningstråden

    am76 skrev 2010-02-01 12:54:37 följande:
    Låter härligt Peos Mamma ! Första dagarna ammade jag vid varje "pass" 3 ggr höger + 3 ggr vänster dvs 6 ggr innan han va nöjd, säkert 2 h, blöjbyte emellan. Nu räcker 1 gång hö & 1 gång vä nattetid ca 1 h. På dagtid blir det gärna 6 ggr fortfarande då han e vaken 4-6 h i sträck oxå.
    Oj vad länge din bebis är vaken. Vi får vara glada om Felicia är vaken en timme om dagen :-O
  • Mamma Tes
    am76 skrev 2010-02-03 11:28:32 följande:
    Det är verkigtn UNDERBART när amningen fungerar! Äntligen är det smärtfritt här. Nu ber jag bara "till någon där uppe" att vi ska slippa kolik! Har mardrömmar om att de rosa molnen ska raseras... Sköterskan på BVC sa att det brukar ta "några veckor" innan det kommer om det kommer. Tea hade tarmbesvär från dag ett. Usch önskar jag kunde släppa tankarna & bara njuta - blir det så, såblir det så och man överlever!  Hur sover ni och de små på nätterna? Inatt testade mannen att sova i vårt extrarum, han ser nämligen mer sliten ut än jag. Det var bra, nu såg han bättre ut imorse när han åkte till jobbet. Timon sover i mitten av vår 180-säng så jag kunde liggamma från vilket håll som helst och känner mig oxå mer utsövd nu. Timon väcker mig prick var 3:e timma, äter o byter blöjor 1 h så jag sover 2 h åt gången nattetid, ca 6 timmar allt som allt, dvs bättre än under graviditeten . 
    Här funkar varken amning eller sömn och vi tror att Felicia har antingen kolik eller mjölkallergi. Problem med magen iaf. och är en ganska missnöjd bebis Inte så här man hade föreställt sig och jag känner mig som en dålig mamma
    Felicia vägrar att sova i egen säng och vägrar även att ligga mellan oss i våran säng. Det enda som duger är ligga på bröstet, axeln eller i famnen. Inatt satt jag heeela natten i soffan för hon bara skrek då jag la ner henne men sov som en liten gris i min famn. Vad kan man göra åt det? Tips snälla, är så himmla trött!!! Dagarna är problem också. Ibland kan jag korta stunder få henne att sova i en korg vi har med hjul så jag alltid kan ha henne under uppsikt. Men oftast vill hon vara i famnen hela tiden då också. Får inget gjort hemma, kan inte ens ta en dusch innan sambon kommit hem. 

    Undrar också om man kan göra nåt för att få dom att sova längre på natten. Felicia brukar äta 50-90 ml ersättning och hon vill äta var 3:e timme ibland varannan och ibland redan efter en timme. Jag har börjat att göra mer ersättning, på 120 vatten blir ca 135 färdig mängd för att se om hon står sig längre. Men dom gångerna då hon äter upp hela mängden så sover hon inte längre ändå. Får så lite sömn. För dom gångerna hon inte sover i min famn (då sover jag inte alls) så sover hon max 1-2 timmar. Sen är det dax för mat igen och det går en hel timme innan hon sedan har kommit till ro igen och kan somna.

    Tips!!!!
  • Mamma Tes
    Hundägare i Gbg skrev 2010-02-03 13:07:42 följande:
    Vetekudde ska jag minsann testa. DET kan nog vara nåt. Tack!
    Bärsjal ska jag också köpa, bevakar på tradera Någon som testat Mysak-sjalarna?
    Wow! Fasen vad grymt av dig att donera mjölk. Det skulle jag också göra om jag kunde. Vi är så tacksamma för att Felicia fick den bröstbank-mjölken då hon var så liten och bräcklig. Kändes verkligen kanon att hon kunde få den naturliga maten trots att jag inte hade det till henne. Du är en ängel!
  • Mamma Tes
    am76 skrev 2010-02-03 16:07:03 följande:
    Tesan L > Stackare, låter jätte jobbigt  lite så hade vi det dygnet runt med vår förstfödda tyvärr, missnöjd dock dygnet runt, även i famnen. Om det är magen - så brukar bajset vara otroligt löst. Jag kan jämföra nu med Timon som har konsistens i bajset, Teas sprutade rakt ur, som rinnande vätska. När vi förstod att det var kolik (o ingen normal utv,fas) så körde med "miniform" droppar mot kolik från apoteket, hjälpte lite ibland. Gillar hon sin vagn? Testat att köra vagnen över en liten tröskel hemma? Hjälpte ibland för oss. Annars var det så för oss moxå: någon sov i soffan med henne på nätterna de korta 20-40 min åt gången. Avlastning, har ni nån som kan hjälpa er så ni får sova nån gång, sömnbrist länge gör en galen. Kolik verkar ofta ligga i nära släkten om barnen får det. Jag är kolikbarn och mannens bror är det också. Tack o lov aldrig 2 syskon som fått det dock så jag hoppas.  Boktips (pocket) för att förstå bebisen bättre när den går in i "jobbigare" ofta klängigare fas: "Växa och upptäcka världen" - om de sju största utvecklingsfaserna som barnet går igenom första året. Fas ett redan vid 5 v ålder. Läste den som "bibel" sist. 
    Ikväll var det garanterat kolikskrik. Hon skrek tills hon tappade luften. Drog upp benen mot magen, sträckte ut dom så hon blev stel som en pinne och låg och trampade med benen och sparkade. Inget hjälpte. Vi vaggade, skumpade och provade alla ställningar. Liggandes på mage, upprätt mot bröstet, hängades över axeln... Stackars liten så ont hon hade Hon brukar itne vara lös i magen, nästan tvärt om. Det senaste har hon bajjat varje dag men inte idag. Måtte det komma i morgon.
    Vi har tyvärr ingen som kan avlasta. Jag har hela min familj och släkt 140 mil härifrån och min sambo har bara sin mamma och pappa, inga syskon. Pappan jobbar i norge och hans mamma har ju också ett jobb. Våra kompisar har inga barn så skulle inte kännas helt okej och dessutom så är det då ingen som erbjuder sig att hjälpa och jag skulle aldrig fråga.
    Jag tror vi ska testa mjölkfri ersättning. BVC tyckte vi kunde testa för att se om vi tyckte det var ngn skillnad. Problemet är bara att den luktar och smakar apa så lillan vägrar ta den. Måste introducera den försiktigt, blanda med hennes vanliga ersättning. Får se hur vi gör.
  • Mamma Tes
    am76 skrev 2010-02-04 08:19:03 följande:
    Grattis Sköna Emma ! Hoppas allt gick bra !?! Virre 85 > stackars din syster, låter jätte jobbigt att vara ensam i den sitsen. Hoppas allt går bra! Tesan L > Åh vad tråkigt att höra , hoppas den mjölkfria ersättningen hjälper och att ni lyckas få i henne den. Förstår er väldigt väl och lider med er om det är kolik. Man är sååå maktlös som förälder. Vi höll på att bli tokiga och min sambo minns knappt den tiden, konstant sömnbrist och detta skrik som aldrig tog slut. Det tog lång tid innan vi ville ja en tvåa och nojorna finns kvar att även Timon ska drabbas.  Usch vad jobbigt att ni inte har någon i närheten som kan avlasta. Ingen i din släkt som kan resa till er några veckor ens? Jag hade nog inte överlevt om inte min pappa hjälpt oss - han var hos oss dagligen och bar det skrikande knyttet så jag kunde äta, duscha, det nödvändiga. Vi försökte oxå med olika ersättningar osv men min lilla plutt förstod sig inte på nappflaska så det var kört o få i henne nåt annat än min mjölk. Tar hon napp förresten? Tea lugnande ner sig som genom ett trollslag efter 4 månader - i samband med att hon börjat äta gröt, få smakportioner & accepterat nappen - efter det hade vi äntligen den bebis vi längtat efter. Hon har inga allergier så det var outvecklade tarmar "helt enkelt". 
    Vi är i alla fall glada att hon inte skriker dygnet runt och inte så där hysteriskt varje dag. Igårkväll lugnade hon ner sig tillslut efter att hon blivit hungrig och fått mat. Då somnade hon gott lilla stumpan. Så skönt för henne! Hur jobbigt det är är för en själv så är det ju helt klart värst för den hjälplösa lilla. Det där med att komma och hälsa på handlar alltid om pengar... :-/ Japp hon tar napp. Det kan ju vara svårt att veta om det är allergi eller inte. Allergitesterna behöver ju inte alltid (lång ifrån alla gånger) visa positivt men man kan vara allergisk ändå. Jobbigt! Hade varit så lätt att ta ett riktigt tillförlitligt test. Vi får se hur det utvecklar sig... Just nu är hon lugn och sover i sin babysitter iaf. Lycka!!! Jag har händerna fria!
    Fröken L skrev 2010-02-04 10:10:14 följande:
    Grattis KaktusBlomman och Sköna Emma! Tesan L: önskar så att jag hade några råd att ge dig. Det enda jag kan komma på är att jag läst om akupunktur här på FL, just mot kolik. Jag kan tänka mig att ersättningen spelar in, vi har ju provat fyra stycken hittills till Elias och det märks stor skillnad hur hans mage mår. Sämst har Semper Lemolac och Nutramigen varit. Nan HA funkade jätte bra men den är väldigt dyr så istället ska vi på inrådan från BVC prova Semper bifidus. Den är bra för bebisar som har en tendens att bli hårda i magen, ibland bajsar inte Elias på tre dagar så vi får se hur det blir med denna ersättnig... Har ni provat att gå runt med Felicia liggandes på mage över en arm? Det ska hjälpa då dem har magknip. Hoppas att det blir bättre för er!
    Akupunktur ska tydligenha fantastiska resultat. Om det blir värre eller inte ger med sig kommer jag garanterat kolla vad som finns för möjligheter till det i närheten.
    Vi har också provat flera stycken. Vi började med NAN 1, den har hon ätit sedan hon var 2 veckor plus lite av min mjölk. Det var den hon åt då problemen med massa kräkningar och magont började. Då testade vi, när hon var runt 6-7 vekor NAN HA. Kändes som det blev något bättre men hon blev hårdare i magen och jag gillade verkligen inte konsistensen på pulvret, så svårt att dosera riktigt. Testa då det paketet var slut babysemp lemolac. Då tyckte vi att hon började kräkas mer igen och det luktade F-N!!!! rent ut sagt av kräket och andedräkten. Hon luktade surt hela tiden, men magen blev lite bättre. Bättre konsistens och bajjade varje dag. Igår tog den slut så behövde ny. Det enda som fanns i butikerna i närheten var NAN 1 så köpte en sån. Har hunnit ge henne ett mål. Tyckte hon kräktes mer igen av den. Hoppas det är tillfälligt, ska ge det hela dagen iaf. och se. Sedan kanske vi börjar blanda i Nutramigen. Vill ju se hur hon reagerar på NAN 1 först så man inte blandar och hon får någon reaktion och så vet man inte vilken av dom som ger problemet.
    Bifidus säger du. Har Elias ont i magen också eller är han "bara" hård?
    Ja vi har testa ALLA möjliga ställningar vill jag lova!!
  • Mamma Tes
    Fröken L skrev 2010-02-04 12:49:43 följande:
    Tesan L:  låter ungefär som exprimenterandet vi har hållt på med, en ny ersättning i veckan känns det som. Ja, bifidus sa läkaren på BVC att vi skulle pröva. Elias har haft mycket problem med magknip men det börjar ge med sig nu, men så är han ju också tre månader, det brukar bli bättre då efter vad jag har hört. För vår del var nog bifidusen mest för att han ska bajsa mer ofta, men jag kan tänka mig att den är bra för bebisar som har ont i magen. Fråga på BVC, de har ju hela kataloger med de olika ersättningarna och vilka som är bra för vad....det är ju en ren djungel detta med ersättningar =)
    Ja det är verkligen en djungel. Jag trodde liksom att det var bara att börja med en ersättning och så skulle det vara bra så, utan problem. Jo pyttsan!!! Har eran son några problem med kräkningar?
  • Mamma Tes
    Cupcaken skrev 2010-02-04 14:15:30 följande:
    Tänkte just fråga, när börjar de små liven att kräkas? Våran lilla tjej har inte gjort det ännu, men det kommer väl antar jag? Åh Tesan jag hoppas din lilla tjej blir bra snart....detta måste ju ta på all kraft man har... Virre: Hur har det gått för din syster? Hemskt att behöva vara i den situationen som hon befann sig igår, stackars.
    Felicia, våran Felicia då kräktes första gången då hon var ca 1 månad tror jag. Men inte så mycket. Sedan har det bara blivit mer och mer.
    Undrar Varför dom inte kräks tidigare och varför det börjar? Men det finns säkert dom som kräks från dag 1.
  • Mamma Tes
    Skruttis1979 skrev 2010-02-04 15:30:19 följande:
    Eskil är här! 1/2 kl 04.34, 3420 g och 49 lång. vattnet gick 22 på söndagkvällen och han var ute på 6,5 timme! Hann få lustgas iaf som tur var.  Jag ammar inte Eskil alls, och han tar flaskan jättebra och är bara så nöjd. Kan inte få en bättre start än så här, han är helt underbar!!! Han vaknar kanske 3 ggr per natt och äter, och sen somnar om. Elma säger "liboo" (lillebror) redan också - sötisen!!
    Grattar här också. Grattis!!!
    Moonlight Gbg skrev 2010-02-04 15:31:59 följande:
    Virre: Hoppas allt går bra med din syster!!! Stort Grattis Kaktusblomman. Har Sköna Emma också fått??? Stort Grattis!!! Hundägare: Vad bra att du ska lämna mjölk! En fråga: om man samlar upp "restmjölk" för att lägga i frysen, hur länge kan man ha den där då? Tycker så synd om din lilla tjej Tesan. Det skär ju i hjärtat när de små liven är så ledsna. Hoppas verkligen ni hittar en bra lösning för henne snart. Kram!
    Tack för omtanken!
  • Mamma Tes
    virre85 skrev 2010-02-06 20:21:13 följande:
    Tack,, de misstänker att hon fått lunginflamation så de har precis tagit tester för det. Hon kommer att få vak i natt för det finns risk för att så små bebisar slutar andas, usch känns som hela världen rasar samman.. Känner mig inte alls stark nog för att klara detta..
    Dom är skitduktiga på östra så du ska se att det kommer att gå bra! Är det 327 ni ligger på?
    Tänker på er!!
Svar på tråden BF Januari 2010, GBG, fortsättningstråden