Inlägg från: Anonym (svårångest) |Visa alla inlägg
  • Anonym (svårångest)

    Vilka fysiska symtom på stress/ångest har ni haft ?

    Anonym skrev 2010-01-21 09:10:30 följande:
    Yrsel, det liksom gungar till eller är lite småyr hela tiden...
    Pulserar/dunkar i halsen och trycker.
    Hej!
    Jag har också det där pulserande/dunkande i halsen.
    Kan du förklara lite mer hur det känns på dig?
  • Anonym (svårångest)

    Jag har också yrsel nästan hela tiden varenda dag. Några dagar är hur bra som helst, men mot kvällarna blir det som värst. Vissa dagar är skit.

    Någon som har något tips på hur man kan må lite bättre? :/  

  • Anonym (svårångest)
    Anonym (Orolig 2) skrev 2013-05-27 21:11:55 följande:
    Ibland slår hjärtat konstigt. Förstår att det har med ångesten att göra men är ändå läskigt och jag undrar om andra känner likadant? Det slår liksom till en gång hårt och så känns det som det ska komma i otakt. Men det gör det inte utan går tillbaka till vanligt men sen känner jag efter och tror det ska stanna eller nåt.
    Jag känner precis samma sak, det är jätte skrämmande.
    Kan trösta dig med att jag gjort flera ekg och ultraljud på hjärtat angående detta och bröstsmärtor men inget fel. Ångest/stress relaterat.
  • Anonym (svårångest)

    Någon mer än jag som får dom flesta mystiska symtomen på kvällarna?

    Jag har mått hur bra som helst hela dagen men nu på kvällen brakar det loss.

    Feberkänsla (ingen feber)
    Illamående
    huvudvärk
    Yrsel
    tungt att andas
    trötthet
    Bröstsmärta

    Dessa har jag fått nu på kvällen. Det är så himla jobbigt!
    Förstår inte varför det nästan bara kommer på kvällarna. Känner mig varken stressad eller psykiskt påfrestad överhuvudtaget.

  • Anonym (svårångest)
    Anonym (Knäckt) skrev 2013-05-29 22:13:37 följande:
    Förutom min vidriga yrsel jag haft i 2 år. Så spänner jag hela kroppen i vissa lägen.. Biter ihop också. Kommer på mig själv fler ggr att jag spänner mer eller mindre hela kroppen. Ibland tycker jag att jag inte kan andas utan måste då "hjälpa" mig själv.. Känns precis som att jag inte andas automatiskt längre.. Och när jag väl ska dra ett djupt andetag så känns de som att det tar "stopp" . Svårt att förklara... Jag har även svårt att ta mig ut, träffar inga vänner längre.. Orkar inte :( min yrsel tar död på mig.. Varenda jävla dag från att jag slår upp ögonen på morgonen så kommer den :( någon mer? Någon som bor i närheten av Uppsala förresten?
    Precis likadant som jag. Det tar snart död på mig!

    Alla vänner försvinner. För att den här jäkla stressen/ångesten håller mig instängd.

    Jag har allt det där du skriver. Yrsel har jag vareenda dag. Nästan hela tiden. Såfort jag slår upp ögonen så kommer den sakta tillbaka. Även det där med andningen. Väldigt skrämmande faktiskt. Ibland känns det som att man får tvinga sig själv att andas.


  • Anonym (svårångest)
    Mizzii skrev 2013-06-02 14:15:03 följande:
    Ingen som har hypokonderi kännslor att ni oroar er för allt att ni tex ska ha den ena eller den andre sjukdommen osv?
    Jo jag. Oroar mig över det i princip hela tiden. Så fort jag märker något konstigt med/på mig själv så är det igång.

    Läser jag om olika sjukdomar eller hör någon som har en sjukdom så tycker jag allting stämmer in på mig. Och det är så jäkla jobbigt.

    Jag känner mig jätte sjuk och döende. Men har fått ta massvis med prover, ekg, ultraljud på hjärtat mm.
    men jag tror ändå inte på att jag är frisk för att jag mår så dåligt. Sjukt ellerhur?

    Jag skäms för att gå till läkaren så mycket så jag är hellre hemma och mår dåligt...
  • Anonym (svårångest)
    Mizzii skrev 2013-06-02 15:22:29 följande:
    Skönt iaf att höra att man inte är ensam...
    HAr  nu de senaste dagarna fått för mig att mitt bodtryck är högt och oroar mig massor osv

    Känner mig så rädd och orolig. Aldrig haft högt blodtryck innan utan detta kollades senast i början av MAj förra månaden alltså och det var bra men en gån då det kollade (Låg inne pga MF) så var det lite högre och sa/frågade då om jag var stressad/orolig...sen kollades det ej mer och detta har ju mina hjärnspöken sparat i min skalle så jag e livrädd   
    Ja, man blir faktiskt lite lugnare när det är fler som har likadant!

    Jag tror absolut inte du ska oroa dig! Ångest/stress ger ju en massa konstiga symtom. Och om man då oroar sig ännu mer och tror det värsta så skapar det en "ond cirkel" och det gör att det kommer fram ännu fler konstiga symtom. Jag vet exakt hur det är! Har stått ut i 2 år snart. Och bättre blir det inte, snarare värre!

    Men det kan ändå vara skönt att kolla upp det och få höra att läkaren säger att du är helt friskt. Jag har fått gå igenom mycket prover och ultraljud. Allting är bra med mig men jag känner exakt som du. Jag tror inte alls på läkaren, jag är helt övertygad om att jag är dödsjuk. Först leukemi, sen blödande magsår, blodförgiftning, alla sådana grejer ploppar upp i huvudet bara jag ser ett sträck på min arm så börjar hjärtat slå snabbt och jag börjar svettas och inbillar mig blodförgiftning. Men jag har inte dött än! Tänk ändå vad många grejer man tror man har, men man överlever ändå!

    Mitt tips är att gå till läkaren och få kollat det. Så kan du sluta oroa dig i onödan! Jag tror absolut inte att något är fel. Stress/ångest är nog boven bakom det hela.
  • Anonym (svårångest)
    Anonym (stressad mamma) skrev 2013-06-03 11:08:22 följande:
    Min stress beror bara på hypokondri...eller hälsoångest som man visst ska kalla det nu :). Jag är inte stressad och absolut inte deprimerad...bara väldigt rädd för att jag eller någon i familjen ska bli sjuk och dö. Mycket bottnar i dödsångest som jag haft sedan 10-årsåldern. Har försäkt KBT men det hjälper inte. Går till läkaren ca 1 gång per år och gör en hälsokontroll med blodstatus mm...det håller mig ganska lugn. Det är värre med barnen...vill ju inte att de ska kollas i onödan så där försöker jag låta min man bedöma om de behöver kollas. Barn har ju symptom hela tiden - ont i huvudet, benen, massa blåmärken, ont i magen och det är väldigt påfrestande att hela tiden oroa sig för att de har cancer...har dessutom tre så det är alltid någon som har ont någonstans. Ja, usch vad jag hatar denna oro :(. Dessutom har äldste sonen börjat bli orolig för sjukdomar så är livrädd att det är jag som fört över detta på honom...har försökt spela cool men risken är ju att ens oro lyser igenom tyvärr...
    Jag är också för det mesta bara stressad över att jag eller någon i min  familj ska dö av någon sjukdom.

    Har du samtal för det? Eller vad får du för hjälp?
  • Anonym (svårångest)
    Mizzii skrev 2013-06-04 09:54:32 följande:
    Finns det NÅGON är inne som sen ni fick panikångest blivit mera kännslig? Alltså tex lättare gråtfärdig eller blivit mera sur/Lättare arg???

    Och någon som är ljus och ljud kännsligare? 
    Ja samma här.

    Kan ställa till ett rent helvete här hemma om sambon säger något fel. Mitt tålamod är lika med- noll!
    Har blivit betydligt mer känslig, gråtfärdig, arg och sur. Kan inte kontrollera mitt humör. När jag blir arg gör jag saker utan att tänka mig för och ångrar mig efteråt.

    Är också ljus-ljudkänsligare.
  • Anonym (svårångest)

    Någon som har lite tips om hur man kanske kan få bort de här jäkla symtomen? Detta förstör mitt liv!

    Kan inte leva normalt längre. Saknar det livet jag hade! Inte har jag fått njuta av mitt nya liv tillsammans med min sambo och vår fina lilla son.. Blir galen på det här! Får ingen hjälp heller!

    Vad kanske kan funka? Vad har funkat för er andra här inne?

Svar på tråden Vilka fysiska symtom på stress/ångest har ni haft ?