• Hormonermedhumör

    Vilka fysiska symtom på stress/ångest har ni haft ?

    Vilka fysiska symtom på stress och ångest har ni haft ?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-01-20 15:32
    Någon som upplevt t.ex. torrhet i munnen, svullnad i ansiktet och/eller annorlunda känsel i samband med stress och ångest ?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-01-20 15:42
    Någon som lätt spänner sig i käk - och/eller halsmuskulaturen ?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-01-26 10:30
    Någon som vet nån bra hemsida där man kan läsa om ångest och/eller stress osv eller nån bok med samma innehåll ?

    Eller nån som har tips på vad som hjälper emot stress,spänningar och ångest (förutom mediciner och terapisamtal) ?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-01-28 08:59
    Av Er som spänner Er i käken och upplever som att det gör ont i tänderna/övriga delar av munnen...exakt var och hur mkt ont har ni ?

  • Svar på tråden Vilka fysiska symtom på stress/ångest har ni haft ?
  • Anonym (Också)

    Har bara läst ts. Jag har fått hjärtklappning, yr, irritation men det värsta jag upplevt var när mina ben inte längre bar mig. Det var en vanlig dag och jag satt och fikade med min mamma. När jag skulle ställa mig upp kände jag inte längre mina ben och kunde inte ställa mig upp. In till akuten och massa undersökningar men de hittade ingenting. Jag fick sakteliga tillbaka känseln men då av obehagliga stickningar, och låg jag i en säng fick ingen ens röra sängen för då var smärtan obeskrivlig.. Jag låg inne och fick med läkare lära mig gå igen..

  • Anonym

    Extremt: Blodtrycksfall med svimning och hulkande (eventuellt kräkningar)

    Ångest: Svettas, blir varm, svider i tårkanalerna, hjärtat slår snabbare och andningen blir hastigare, tunnelseende.

    Stress: Huvudvärk, surrande i fingertopparna, smärtor i nacke och käkar.

  • linch

    Hej! Jag har haft diverse symptom läääänge och de har trott att det är stress osv. Och ja, det är det till viss del! Men sista läkaren jag var hos pratade om för låg kortisol-halt och signalstörningar i hypofysen. Kan vara värt att kolla upp om man upplever mkt symptom i samband med psykisk stress tror jag. Kram

  • linch

    När man har det här stresspåslaget hela tiden så blir det tydligen kaos i hypofysen vilket kan göra att det blir signalstörningar som går ut fel till organen. Därav kan man uppleva fel på så många ställen samtidigt!

  • Anonym (Hypokondriker?)
    linch skrev 2012-08-24 11:01:58 följande:
    När man har det här stresspåslaget hela tiden så blir det tydligen kaos i hypofysen vilket kan göra att det blir signalstörningar som går ut fel till organen. Därav kan man uppleva fel på så många ställen samtidigt!
    Om man lär sig att hantera sin stress och oro, återställs inte signalstörningarna från hypofysen då, vad sa läkaren, eller måste man alltid medicinera?

  • linch

    Jag vet faktiskt inte!! Och jag vet inte heller om detta händer alla eller bara dom som har lite tokiga värden och låga tex kortisolvärden?! Men jag kan återkomma i frågan för jag ska dit igen :)

  • Anonym (Hypokondriker?)
    linch skrev 2012-08-24 23:16:03 följande:
    Jag vet faktiskt inte!! Och jag vet inte heller om detta händer alla eller bara dom som har lite tokiga värden och låga tex kortisolvärden?! Men jag kan återkomma i frågan för jag ska dit igen :)
    Om du haft förmånen att träffat en läkare som verkar påläst i ämnet stress/ ångest och dessa uttryck, så vore det intressant att höra vad denne har att säga om de bakomliggande orsakerna till våra symptom. Vi känner ju alla till att man kan får alla möjliga symptom när kroppen är anspänd och vi är oroliga, och man undrar ju varför vi får alla dessa symptom. Darrighet, pirrningar, muskelryckningar, stelhet/ värk, hjärtklappning, yrsel, domningar, känselnedsättning, ont i bröstet, m.m. trots att läkarna inte hittar något "fel" på oss. Är detta ett uttryck för att hypofysen sänder ut felaktiga signaler i kroppen p.g.a. "stresspåslaget"? Jag tror det är lättare för oss hypokondriker och ångestladdade personer att hantera våra symptom om någon kan förklara varför det rycker och pirrar i kroppen, så vi inte behöver oroa oss för MS, ALS eller något annat skit.

    Så om du kan få lite feedback av denna läkare, så delge gärna oss andra efter ditt besök..
  • domo

    Älskar denna forum sidan!.

    Jag lägger väl upp mina symptom

    - Hjärtklappning först och främst det är de som brukar dra igång ångesten

    - stel i bröstkorgen vilket leder till "ont" i hjärtat.

    - Tomhetskkänslor inget är roligt, saker som brukar vara roligt som något spel på datorn eller liknande känns helt jätte tråkigt

    - små panik attacker jag måste bara bort vet inte vad jag skall ta vägen.

    - axlarna sitter uppe vid öronen antagligen på grund av att jag spänner mig.

    - ibland när jag skall sova så precis innan jag skall somna så får jag typ andnöd och vaknar med hjartklapning så kan det hålla på ett tag innan jag somnar, och innan så e det vanliga att man ligger och försöker sova med ett hjarta som bultar som en tjurs.

    Det finns mer små symptom jag har, men dessa e dem jag lider av. Kram på er !

  • Anonym

    Jag har haft många många symptom men på slutet har jag haft muskelryckningar lite här och där men mest i benen. Någon fler som känt så?

Svar på tråden Vilka fysiska symtom på stress/ångest har ni haft ?