• Vide

    35+ som fått första barnet del 11

    Godmorgon! Min vana trogen så börjar jag dagen den 22 januari med att delar av slemproppen går... precis som förra gången! Så nu får vi se vad som händer. Ska det bli samma dag eller inte?!? Fortsättning följer... Tacksamma om ni inte skriver nåt på FB om detta dock, vill inte riktigt lägga ut förlossningsstatus där {#lang_emotions_gravid}

    Har dock inga värkar än men på bb trodde de nog att det kunde komma under dagen. Nåja, vi får väl packa ner lite födelsedagspresenter till A i fall vi måste åka in idag. Men det kan ju dröja en vecka till också så jag kanske stressar upp mig i onödan. Nu måste jag slå in presenter och göra klart för morgondagen så att den kan firas med oss eller med farmor och farfar!


    Håll nu tummarna för att bebisen inte vill komma just imorgon!

  • Vide

    Frågan är om man ska förbereda middag eller inte? Jag har inga värkar så länge jag sitter still men rör jag på mig så kommer det. Men det kan ju som sagt dröja flera dagar till så... jag tinar nog lite kyckling i alla fall.


    Ekis, du måste komma ihåg att ta lite före- och efterbilder nu så vi kan få en ordentlig recension av produkterna sen. Vi andra vill ju inte sitta här och bli rynkiga när du fortfarande ser ut som arton

  • Vide

    Ingen bebis här i alla fall. Ska försöka knipa i 26 timmar till Ska fira världens bästa 2-åring imorgon

  • Vide

    Hej! Och tack för gratulationerna till A och till oss! Ska återkomma imorgon med en längre berättelse om lillasysters ankomst men som sagt så behagade hon att komma på A's 2-årsdag! Måste ju bara ha varit meningen

    Hon föddes på lördag morgon tio i sju och allt gick bra. Är yr av trötthet, bara sovit ett par timmar sen hon kom och det blev ju inget på fredag natt heller. Vi kom hem på förmiddagen idag och försöker anpassa oss. Jag och lillan (ännu namnlös) snikade till oss ett extra dygn för att få hjälp med amningen som ta mig f-n är ingenjörskonst... men vi kämpar på och har en tid på amningsmottagningen på onsdag för uppföljning.

    Kram alla!

  • Vide

    kort rapport - j-a amningsskit... det blöder, jag har feber och trolig mjölkstockning men ska på amningsmottagningen nu i em. lillan var vaken mellan 23.30 och 06 i natt... allt på topp med andra ord men - hon är jättefin! ska försöka få lite lunch nu, återkommer vid tillfälle.

  • Vide

    Äntligen en lugn stund, alla andra i familjen sover J Borde iofs kanske jag också göra… Börjar med att skriva om hur vi haft det och hinner jag ska jag kommentera allt annat också.


    Ang förlossningen så vet ni ju att det började förra fredagen med slemmisen, precis som med A. Hade några ganska rejäla värkar på kvällen men vi chansade på att gå och lägga oss men med väskorna packade i hallen utifall att. Jag vaknade vid 1-tiden och fick så flera värkar ganska snabbt och när jag var tvungen att profylaxandas igenom dem så väckte jag sambon och sa att vi fick nog stiga upp och ringa bb. De tyckte vi skulle förbereda barnvakten om jag hade regelbundna värkar så vid halv tre ringde vi F’s snälla kompis som snällt kom över hit inom en kvart. Farmor och farfar fick också sätta sig i bilen och köra från Örebro och lösa av kompisen på morgonkvisten.


    Hade då riktigt ont av värkarna så det tog evigheter att ta sig till bilen men vid halv 4 var vi framme på bb. Då var jag öppen 4-5 cm så det var bara att klä av sig och skrida till verket. Bad om epidural direkt och det var tur för det tog evigheter för dem att lyckas få dit droppingången och narkosläkaren tog också jättelång tid på sig. Var helt i min egen värld innan jag fick bedövningen så jag hade ingen aning om att jag faktiskt fått dropp, jag trodde de satte ingången bara i fall det skulle behövas. När sambon dan efter sa att jag fått en halvliter vätska så såg jag ut som ett frågetecken, hade missat det helt. Nåja, när epiduralen började värka så blev livet ljuvligt igen!


    Satt under en fleecefilt och tyckte det var riktigt lugnt och skönt och var inte alls sugen på att krystvärkarna skulle börja. Men när jag ställde mig upp en stund så tog det inte så lång tid innan jag kände att det började trycka väldigt mycket och när jag sedan satte mig på pallen och krystvärkarna började så tog det (tack och lov) bara fem minuter innan lilltjejen gjorde entré i stora världen. Som en kanonkula kom hon utåkandes kl 06.50 och skrek ordentligt när jag fick upp henne i famnen. Det gick så fort att jag knappt kunde fatta att det faktiskt var över och att vi dessutom fått en tjej, vi var ju så inställda på att det skulle vara en kille. Men såklart blev vi överlyckliga, att få en av varje var ju en riktig bonus! Hon vägde 3725 g och var 49 cm lång så hon var lite mindre än A när han föddes.


    Vi fick vara kvar på BB Stockholm och slapp åka över till patienthotellet. Tur nog så hade de just denna vecka inget besöksförbud för syskon så F fick åka hem och hämta A en stund på eftermiddagen så vi fick träffa honom på hans födelsedag. Han tyckte det var jättespännande med bebisen och klappade och tittade och ville ”låna bebisen”, så gulligt! Och så fick han en födelsedagspresent med lego från lillasyster. Sen fikade vi lite bulle och festis och sen sa han ”åka hissen mammo kascha”, dvs jag vill åka hissen och fara hem till farmor och farfar. Så då fick F skjutsa hem honom igen.


    Jag fick som sagt såriga bröst redan efter första amningen vid födseln så amningen kändes ju direkt som en dålig repris från förra gången. Även om personalen försökte hjälpa mig till viss del så kändes det som om att flera av dem var ganska nonchalanta och tyckte att ”såriga bröst får alla, det är inget konstigt”, typ sluta gnälla och bit ihop. Men jag hade jättesvårt att få henne att ta rätt tag, var tvungen att be om hjälp varje gång jag skulle amma. Så jag och lillan fick som sagt stanna till måndag innan vi åkte hem men jag vet inte om det hjälpte så mycket.


    Fick inte träffa den sköterska som det var meningen att jag skulle till på amningsmottagningen (som jag gick till med A) och hon jag fick träffa var inte alls lika bra. Hon sa hela tiden VAD jag skulle göra, inte HUR och det var liksom det jag behövde hjälp med… Dessutom hade lillan gått ner lite till i vikt till 3210 g så då tyckte hon absolut att jag skulle börja ge tillägg. Så jag var lika ledsen när jag kom hem från besöket. Men febern gav med sig efter några dagar och nu är brösten inte lika röda och onda längre och sårskorporna börjar ge med sig när jag använder amningsnapp. Lillan tycker att ersättning är gott och sover bättre vilket är skönt. I natt sov hon faktiskt mellan 12 och 5! Lycka!


    Måste säga att det är lite skillnad att ha två att ta hand om… Ett besök på bvc i fredags med två barn (svinspruta II till A) tog 3 timmar innan vi var hemma igen och då har vi inte så långt dit. Men eftersom foglossningen inte gett sig än så kan jag inte gå så fort så det var väl iofs en av anledningarna till att det tog tid. Lyckades få bvc att skriva ut syntocinon-spray som jag tar innan amningen vilket hjälper till att få igång utdrivningsreflexen eftersom jag spänner mig så mycket innan jag ska börja varje gång. Har dessutom börjat koka teet som jag hinkar i mig. Drack litervis av det med A också! Tycker dessutom att det är riktigt gott J


    A fick feber av sprutan så igår var en lite ledsen dag när han mest gick runt och sa ”ont, ont i kroppen”.


    Så kontentan är att allt har gått jättebra trots allt, amningen är väl inte helt på bana men med ett steg i taget så hoppas jag att vi ska nå dit. Lillan är jättesöt, och jag börjar vänja mig vid att det är en tjej, även om jag har varit tvungen att ha rosa kläder på henne för att jag ska kunna få in det i huvudet. Hon är inte speciellt lik sin bror utseendemässigt så det ska bli spännande att se vem hon blir lik längre fram. Just är hon faktiskt lite lik sin mormor i dragen.  Hon har inte fått något namn än. Men vi har varit inne på samma spår som Cat, det ska börja på A eller E. Men vi har inte hittat nåt klockrent namn än så vi kanske får tänka utanför det.


    Nu börjar lillan låta lite så jag måste väl avsluta för den här gången. Inser att det inte kommer att bli så mycket tid att skriva men jag försöker hinna läsa lite då och då i alla fall.


    Kramar!

  • Vide

    Bliglin, sänder också mina tankar till din syster! Vi har ju tyvärr varit genom samma process och det är inte vad man önskar någon. Vi valde att ta en liten stund efter "förlossningen" tillsammans med lilla Pyret och bara vara och sörja och det var jättemycket värt att få se och förstå vad som hänt och skönt att ha en bild att kunna tänka tillbaks på i efterhand.


    Grattis till killen Cat! Hoppas ni får många härliga kalas!


    Helis, jag är ledsen att det inte fungerade med det ni hade i frysen. Men det är spännande att ni funderar vidare på adoption, med den kötiden så borde det ju inte heller vara så långt bort om ni väljer att gå vidare med det.

    Fracks, kan bara hålla med dig om det där med att man aldrig känner sig säker. Även om allt nu gick helt fantastiskt bra för oss i slutändan även med den här graviditeten så hittar man ständigt nya saker att oroa sig för... så dumt!

    Här börjar det lossna lite med tvåbarns-chocken... Amningen funkar bättre, såren har läkt och utdrivningen börjar funka. Men jag har dock inte mjölk så det räcker än så det blir tillägg också, främst på kvällen. Hon har så långa cykler, hon äter i typ fyra timmar i sträck och sover sedan i fyra timmar. Det är i o f s skönt så man hinner sova lite på natten men när man har ammat i fyra timmar och hon fortfarande inte är nöjd så blir man lite less.

    F har börjat jobba halvdagar så igår blev jag "lämnad" med båda barnen när han åkte till jobbet och fick då pröva att gå på toa med två barn, amma ett barn samtidigt som jag gav mellis till A, klä på alla och komma iväg till dagis... pust... hade dessutom både dubbelvagnen och enkelvagnen som A sover i på dagis med mig i snömodden...

    Det känns som om jag aldrig mer kommer att ha sysselsättningsproblem i alla fall

  • Vide

    Har lagt upp en till bild nu som var lite bättre på lillskruttan.

    Bliglin, så spännande håller alla tummar jag har!!

    Ekis, A har reagerat ungefär som väntat. Han vill gärna vara där och mysa och krama men har ingen uppfattning om hur hårt man kan krama och klappa så man måste vaka över honom hela tiden. Första veckan var han mest glad men efter en vecka märkte vi att han började bli irriterad, han pekade på soffan och sa "lillasyster där" när han tyckte att vi höll henne för mycket. Han har dessutom börjat testa hur hårt han kan klappa/slå henne innan vi reagerar och idag hann han dessutom sparka lillasyster i magen innan vi hann med... De har dessutom sagt på dagis att han varit utåtagerande och puttat och nypt andra barn i veckan som han aldrig brukar göra annars. Så en aning frustration har nog lilla killen känt. Han har varit på dagis alla dagar, dels för att sambon jobbat nån halvdag och dels för att det har varit så jobbigt med amningen. Jag har behövde några timmars lugn och ro för att orka med den.


    Helis, hon har tyvärr inte fått nåt namn än, det är skitsvårt! Vi kan inte hitta nåt som känns perfekt för henne. Så just nu kallar jag henne mest för Fisa-lisa eller lillfisan och det vill hon nog inte bli döpt till

  • Vide

    Ekis, jag hade också gärna velat ha honom hemma några dagar men med sambon delvis borta och skitamning så blev det som det blev... Vad han också har börjat med nu är att han vill ha välling eller mjölk i nappflaska när lillasyster äter. Och vi låter honom få det utan att ifrågasätta, han måste ju också få vara lite liten ibland. Han är ju fortfarande liten :-O

Svar på tråden 35+ som fått första barnet del 11