Inlägg från: strandsnäcka |Visa alla inlägg
  • strandsnäcka

    Ni som har adopterat eller ska: tycker ni att det finns "fel" anledningar till adoption?

    Adoption ska ju vara för barnets bästa, och då kan man ju fråga sig om barnet skulle få det sämre i en familj där det finns biologiska barn och där föräldrarna har erfarenhet av att vara just föräldrar med allt vad det innebär ... För att vara krass så är det ju så att det inte är det barnlösa parets längtan efter ett barn som är i fokus utan barnets rätt till en familj. OBS! Jag lägger ingen egen värdering i detta utan konstaterar bara vad som gäller.


  • strandsnäcka
    swisch skrev 2010-01-28 20:25:28 följande:
    Lätt för dej att säga som redan är förälder. Jag är inte alls säker på att det är bättre för ett adoptivbarn att komma till en familj där det finns bio barn.
    Förlåt om jag lät krass. Vi fick också kämpa för att få vårt biobarn (som kom via ivf). Det var inte min mening att låta okänslig. Men barnets bästa är ändå det som står i fokus, och jag hävdar att det KAN finnas fördelar med att man som par redan har erfarenhet av att ta hand om ett barn tillsammans. Det är inte en dans på rosor alla gånger och det kan slita på förhållandet - men det är (som någon skrev) såååå värt det. Swisch, vilka nackdelar tror du kan finnas med att det finns biobarn i adoptivfamiljen? Det skulle vara intressant att ta del av dina tankar om det.
  • strandsnäcka
    mammamys06 skrev 2010-01-31 07:45:27 följande:
    Nej, med en sådan inställning bör man nog inte adoptera, även om man får ett friskst och vitt barn kan det visa sig att barnet senare i livet har något sjukdom som är svårt att hitta när barnet är litet, barnet kan ha anknytningsproblem också och om man ser "kinesiska flickor som en vacker liten sak ska man nog definitivt inte adoptera, det är ingen pryl utan en människa av kött och blod. Man bör nog heller inte få biologiska barn när man har sådana krav på barn, att de ska komma ut perfekta, se ut på visst sätt (kanske har man en önskan om att få en minikopia av sig själv men ut kommer en kopia av morfar eller sin partners pappa) och då vill man inte ha barnet längre eller att barnet man föder inte är helt friskt. Barn är ingen beställningsvara ovasett hur man får dem, är man inte ödmjuk inför att bli förälder bör man inte ha barn över huvudtaget är min åsikt, då är det bättre att skaffa en hund man kan styra både ras och temperament.
    Bra skrivet! Att beskriva barn som "saker" ... det ger mig rysningar. Fast man ska nog inte skaffa hund heller. De är också tänkande kännande varelser och inte heller några leksaker som man kan göra sig av med om de blir sjuka!
  • strandsnäcka
    morgonsolan skrev 2010-01-31 10:35:53 följande:
    Nej, hund går inte heller.. men Porslinsdocka? Finns i kinesiskt utförande, så kan man byta kläder på dem och sätta dem i en bokhylla utan att få obehagliga upplevelser som dagisbaciller och vinterkräksjukor!
     Haha!
Svar på tråden Ni som har adopterat eller ska: tycker ni att det finns "fel" anledningar till adoption?