Inlägg från: Maddie72 |Visa alla inlägg
  • Maddie72

    Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare

    Hej på er
    Jag har inte varit speciellt aktiv på Familjeliv på mycket länge. Men nu kanske det visar sig att jag är gravid, (hoppas åtminstone) och då kommer man tillbaka hit och söker svar på olika saker. Jag fick barn aug 2006 till en underbar Oskar. Är det några kvar här på familjeliv sedan den tiden? Jag är dålig på alla namn och är lite nyfiken bara. I alla fall, hoppas kunna följa er ett tag. Ha det bra!

  • Maddie72

    Hej på er!

    Skrev nog här för nån vecka sedan. Nu har jag fått ett positivt gravtest och svävar på moln just nu. Är så glad men klart finns oron där. BF 9 november enl familjeliv men andra sidor är det 10 nov, så vi får väl se.

    Jag följer gärna med er tråd och stöter och blöter lite funderingar. Jag har typ 1-diabetes sedan 1984 och det har väl som för alla varit upp och ner det där med hur bra man sköter sig. Jag fick rådet av min diabläkare att ligga bra i minst ett halvår innan vi försökte bli gravida. Hmmm... 1 månad blev det. Hoppas att allt ska gå bra ändå. Vid förra barnet var det så även då och han mådde prima hela graviditeten. Oskar vägde vid födseln 4770g och 56 cm lång. Det var mkt bebis i magen på slutet kan jag säga.

    Nej ska fortsätta med mitt jobb, arbetar hemifrån idag. Ha en bra dag!!

  • Maddie72

    Hej igen och tack för välkomnandet!

    Jag har en fråga till er. Är det någon av er som har hört talas om LCHF (low carb high fat), vet inte om ni skrivit nåt om detta i tråden? Jag har ätit så i omgångar och har förvånats varje gång hur bra jag mått, blodsocker har legat exemplariskt. Mkt låg insulindos tack vare det. Även gått ner i vikt. Någon som har testat det och varit gravid? Har läst i andra trådar att det är helt OK att äta så under graviditet. Det jag undrar är om det är OK som diabetiker?

  • Maddie72

    Evell - Nej.. det var tråkigt. Usch jättetråkigt. *kramar om*

  • Maddie72

    Sinnika - Har ätit så i olika perioder. Denna gången i över en månads tid. Men det där med slaggprodukter är ju inte bra. Har inte tänkt på det. Men det är så här jag kan hålla blodsockret nere och må bra, tänkte hålla LCHF hela graviditeten. Shit måste jag kanske tänka om nu... GI har jag inte riktigt förstått. LCHF är så enkelt. Nån som kan förklara?

  • Maddie72

    Här är det uppåt annars. =) Magen uppblåst och jag känner verkligen att det är nåt i livmodern. Det brummar och känns hettande och rör sig tycker jag. Men inte kan väl embryot/bebis göra det ännu? (kanske bara gaser *gapflabb*)

    Har fått tid för hälsosamtal redan på torsdag. Nu har jag i alla fall även kontaktat min diabetesmottagning. Tala om att det kändes pinsamt. Vara så oplanerat gravid är inte bra och det ska ju enligt dem vara såååå kontrollerat. Men jag har ju legat mkt bra i blocksocker i allafall i en månad så det måste ju vara bättre i alla fall. Få se vad min diabläkare säger till veckan då hon skulle ta kontakt med mig. Det är många extra koller med spec. mvc och extra ultraljud osv. träff med läkare varannan vecka osv. Ojoj jag blir trött bara jag tänker på det. Har ju glömt  hur det var förra gången. Det jag vill säga med allt det här är att man känner sig så dömd på nåt vis för man inte varit där och pratat med diabläkare innan och planerat att man vill bli gravid osv osv. Jag bara hatar förmaningstal. Hoppas att det inte blir så då jag träffar henne.

    Ha en bra fortsatt kväll tjejer

  • Maddie72

    Hur ligger ni i blodsockret under en dag? Lite nyfiken bara...

  • Maddie72

    Sorry glömde svara på det ni skivit förut. Nej, förra gången jag blev gravid fick jag inget fördömande, vet inte varför jag ska få det denna gången? Men eftersom diabläkaren påpekade att det bästa var planerat så känns det så dumt nu och komma och säga, "oups, jag blev visst gravid!" Skulle aldrig förlåta mig om min otålighet lett till nåt blivit missbildat nu i början. (som de sagt till mig sker) Jag är helt manisk, kolla bs hela tiden och om jag ligger uppåt 8-10 får jag sån ångest. Inte bra, inte bra alls.

  • Maddie72

    TACK... det kanske man bordet göra! Det kommer nog kännas bättre bara jag varit och träffat alla de man ska träffa en första gång. =)

  • Maddie72
    Fiyali skrev 2010-03-08 20:59:37 följande:
    Stor som ett hus :) Känns härligt att det snart är över! Kommer inte upp och ner i soffan här hemma längre!En tjej kompis ringde innan idag och berättade att det var så härligt då hon passat på och cykla tre mil i det härligt vädret, mitt svar på den bedriften var "jag har varit uppe på ovanvåningen MINST sju ggr idag, och avstyrt ett kreativt matkrig med min tvååring"  HAHAHA :)
    Underbart kort. Härlig mage! =)
Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare