Inlägg från: Maddie72 |Visa alla inlägg
  • Maddie72

    Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare

    Ska på hälsosamtal nu på förmiddagen. Antar att BM kommer skriva lite remisser till olika instanser så detta samtal tar kanske lite längre än vad det brukar. Är lite nervös, fattar inte varför, det är ju bara ett samtal. Ha en bra dag go vänner!

  • Maddie72

    Det gick bra idag på hälsosamtalet som blev lite som inskrivning också. Men eftersom det bara bokats upp en halvtimma så får det hela fortsätta senare. Det kändes bra, men oj så jobbigt det känns då man inte har planerat ordentligt när man ska bli gravid. Men jag hade räknat rätt, det är BF 9 november och inte 8:e som familjeliv räknar ut. Än så länge är det väl bra. Har även fått tid till min diabläkare... men det hela känns onekligen lite konstigt. Jag kände mer omhändertagande förra gången då jag kände diabsköterskan mkt mer (en ny nu), hon förvissade mig om att det skulle gå bra och jag fick komma blixtersnabbt och omgående för samtal. Nu har jag fått tid den 22/3. Det är om 1, 5 vecka!!! Kan det vara pga att jag varit gravid förut och själv har mer koll på läget?

  • Maddie72
    kim86 skrev 2010-03-17 11:37:19 följande:
    En fråga till er tjejer.Jag var på ögonbottenfotografering igår, och har aldrig haft några förändringar innan.Igår så såg de en liten kappilär som hade spruckit, men inga alls förändringar i övrigt.Tror ni detta kan bero på att jag sänkt mitt Hba1c så snabbt sedan i höstas.??Man blir ju alltid lite nojjig när något inte är bra..tack..
    Så var det för mig förra grav. Jag hade förbättrat mitt HbA1c så fantastiskt från 8 till 5 på mindre än 2 månader. Jag fick gå på täta kontroller med spec microskop de lyste in i ögat, inte fotografering. Var superjobbigt! Man var ju orolig och så, vet ej om det gått tillbaka. Mina ögon tog stryk och jag hoppas verkligen inte att så blir fallet denna gång. Jag har börjat se sämre....
  • Maddie72

    Varit hos diabetesläkaren idag. Alla värden såg jättebra ut förutom HbA1c som låg på 7,4. Men men, det är bara i början nu och jag hoppas att det ska sjunka ytterligare så snart som möjligt.

    Annars mår jag jättebra tycker jag. Är i v 7 (v6+5) just nu. Mycket trött och kinkig. Tålamodet är inte var det varit kan jag säga.

    Härligt att ha er kära diabeteskollegor här!! Skönt att kunna prata om sådant som man egentligen tycker är sååå jobbigt.

  • Maddie72
    kim86 skrev 2010-03-26 18:09:08 följande:
    Välkommen turkiskpeppar.. jag har bf 1/10 så jag har inte heller kommit så långt, o hade precis som vilda högre i början, nu lågt o har precis fått börja höja igen, är i v 13..  kul att nån har samma cravings som jag. här äts det turkisk peppar så man har magkatärr vid detta laget...=)
    TurkiskPeppar skrev 2010-03-26 10:37:31 följande:
    Hej! Jag har typ 1 diabetes och har precis fått veta att jag är gravid! Har blivit det genom IVF efter att ha kämpat i 1,5 år, så allt känns väldigt overkligt just nu. Är det okej att jag också hoppar in här i tråden trots att jag inte ska ha bebis på länge än (november)? Ni andra verkar inte ha så långt kvar om jag läser i bf-tråden . Lycka till alla!
    Hej på er. Här är en till som inte kommit så långt. Är i vecka 8 (7+2) BF 9 nov. Kul att vi kan följa varandra lite.

    Håller med om hoppigt blodsocker. Jag ligger högst på kvällen och det är lite jobbigt. Men jag ser tendensen och kollar mig extra extra mkt på kvällen. Annars duttar jag ganska mkt under dagtid och kollar blodsocker mest hela tiden.

    -------------------------------------------------------

    Annars har dagen inte varit så kul. I går kväll började jag blöda, inte mkt men ändå. Jag blev helt förtvivlad och jätteledsen. Jag ska inte gå in på detaljer. Idag har det mest varit brunt. Molat lite i magen. Orolig som bara den. Till slut fick jag tid för VUL. Läkaren kunde först inte se ett hjärta som tickade. Hmmmm jag skulle ju komma in för att bli lugnare??? Han påstod att bilden var otydlig och att han inte säkert kunde säga. Men på slutet av us så tyckte han att han såg ett tickande hjärta och det tyckte jag med. Jag ska få ny tid nästa vecka för ny koll. Jag har ändå hoppet uppe och det känns någorlunda bättre. Jag såg nåt där...

    För övrigt verkar denna läkare helt inkompitent. Har inget förtroende för honom. Det var han som tog det sista UL innan förlossning förra graviditeten och han verkade inte veta vad han gjorde då. Då när jag väl kommer in på förlossning uppstår en del problem och det blir kejsarsnitt och det är han som gör snittet. Han dabbar sig totalt och de finner 2 liter blod i buken morgonen efter och jag får öppnas igen. Inte kul.

    Vad ska man egentligen göra då man inte känner förtroende för en läkare? Han verkar ju blivit överläkare till på köpet. Hmmm...
  • Maddie72

    Fiyali -  Härligt att höra av dig. Grattis till tjejen. Jag har varit lite orolig. Det är ju ändå så att förlossning är förlossning och allt kan hända. Jo du fick en stor tös. Det var som min Oskar för 3,5 år sedan. Han vägde 4770 och var 56 lång.

    Det måste ha varit en dramatisk tid på BB men det är skönt att allt är bra nu. Många kramar och grattisar från oss.

  • Maddie72
    Fiyali skrev 2010-04-02 10:54:08 följande:
    Tack så jätte mycket! Jag blev först rädd när de sa att hon skulle vara så stor, min stora tjej vägde ju bara 3400, men fy tusan vad mysigt det är med allt detta hukll! Så mycket mycket bebis!!! :)Visst är förlossning förlossning, var jätte nervös, men så himla glad nu när allt gått bra! När var det dags för dig?
    Det har varit lite krabb med blödningar och sedan bruna flytningar osv. Var på VUL förra fredagen, de såg inget hjärta som tickade, det var så suddigt och otydligt. Hmmm men jag orkar inte tro nåt annat än att allt är bra. Ska på VUL nu på tisdag. Längtar... och hoppas att allt är bra. Om allt går väl så är det BF i november. =)

    Ha en bra påsk allihop!
  • Maddie72

    Har idag varit på VUL eftersom jag har blött en del, fått ut levrade blodklumpar osv. Men vet ni... allt såg jättebra ut och jag är v 9+0. Hjärtat tickade så fint och jag är lättad. Jag vet att jag bara i v 10 och mkt kan hända. Men jag är glad att det såg bra ut så här långt. Lägger ut VUL-bild i galleriet så snart jag kan.

    Hoppas ni mår bra allihop? Kram på er!

  • Maddie72

    Är det någon som fått vara med om att man röntgar bäckenet innan förlossning? Fick reda på vid förra graviditeten att det inte görs längre. Det borde ju kunna lugna många gravida.

Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare