Inlägg från: Maddie72 |Visa alla inlägg
  • Maddie72

    Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare

    TurkiskPeppar skrev 2010-10-26 21:24:37 följande:
    Jag går på spec mvc i Lund. Kan ha missförstått för det var så länge min bm tog upp det här. Men att det var faror med att gå över tiden oavsett storlek är jag helt säker på att hon sa, och är nästan helt säker på att det hade med moderkakan att göra. Så max någon dag är över tiden är jag lovad. Berätta gärna vad du får för information, kan vara intressant
    Jag ska dit på måndag för TUL och ska höra vad de säger om det du nämnt.
  • Maddie72
    Här kopierade jag en del av BF-listan för oss diabetiker. www.familjeliv.se/Forum-2-143/m51905038.html Den är för 2010, men det vore ju skoj om fler fyller på även in i 2011.

    AUGUSTI


    SEPTEMBER
    tvåfem - 12 sept
    Gummibjörn - 13 sept
    Dragoness - 18 sept

    OKTOBER
    Kim86- 6/10

    NOVEMBER
    Maddie72 - 15 nov
    Turkisk Peppar - 24 nov

    DECEMBER
    Minifer - 23 dec
  • Maddie72

    Turkisk P - Åhhh känner med dig. Fy vad trist att ligga inlagd så länge. Hoppas bebis vill titta ut tidigare då.

  • Maddie72

    Ska på TUL i morgon. Håll tummarna att det ser bra ut även i morgon. Tillväxten har legat precis på normal tidigare UL. Skulle bli så ledsen om det har skjutit i höjden nu.

  • Maddie72

    Hemma efter en förmiddag på lasarettet, god lunch och Maxi.

    TUL såg jättefint ut. + 0,8 %. Beräknad vikt vid BF skulle vara 3500 ca. Jag är ju lite skeptisk och vågar inte tro på dessa glädjesiffror.

    CTG fint.

    Blodtryck var däremot lite förhöjt på 155 / 89 och jag skulle komma tillbaka om några dagar och ta det igen. De satt inte in behandlig för höjda värden förrän undertrycker låg på 100. Hoppas det ser bättre ut på torsdag. Jag har legat bra hela grav nu, runt 120 / 70 så detta kom lite som en chock.

  • Maddie72
    TurkiskPeppar skrev 2010-11-01 21:20:01 följande:
    villhabarnigår: Jag mår ganska bra och tycker det känns lite onödigt att vara inlagd, men det är ju bara till att lyda de som vet bättre Men läkaren sa själv idag att jag är ett gränsfall till att behöva ligga inne. Samtidigt menade hon att man oftast hade bättre värden när man låg inne än när man var hemma. Man sköter sin vila bättre på ett sjukhus. Och skulle jag försämras i min havandeskapsförgiftning så kan det snabbt bli kritiskt för både mig och bebisen och då är det bäst att vara på plats på sjukan. Men jag har tillåtelse att gå ut på promenader och att gå och t.ex. luncha på annat håll om jag vill. Fortsätter mina värden att vara så pass okej som de ändå är nu så kanske kanske jag kan få permission till att åka hem vid något tillfälle *hoppas*. Det jag gör här är att vila, vila, vila Sen kollas blodtryck 2-4 gånger om dagen, ctg görs 2 gånger om dagen och flödesmätning görs 3 gånger i veckan. Äggvita kollas dagligen och blodprov för att kolla njurar kollas några gånger i veckan. Så det är kontroller i alla dess former för att snabbt upptäcka om något blir sämre. Hoppas du fått svar på dina frågor Bara att fråga mer annars... jag har all tid i världen att svara :-P. Hoppas det ska kännas bra för dig att jobba 50! Kram
    Alltså jag blir så nojig då  jag läser det du är med om. När du menar att flödet inte är bra, hur tas det nu igen?Vad jag minns för länge sedan då kompisens tvillingar inte mådde så bra, så togs de, man såg nån kurva på en skärm. Inte CTG. Hmmm... Tror inte att jag tagit något sånt. Eftersom jag har bebis på normalkurvan, sonen var stor då han kom för 4 år sedan. Nu en normalstor bebis. Man blir lite knäpp och tror att nåt annat är fel. Hade högre blodtryck nu idag än jag haft på hela grav. 155 / 89. De säger att inget är fel, men att jag ska komma tillbaka på torsdag för ny blodtrycksmätning. Ifall det är nån havandeskapsförgiftning. Man kanske ska ifrågasätta ang det där med flödet??
  • Maddie72
    harvärldensunderbarastefamilj skrev 2010-11-01 22:38:13 följande:
    maddie- mitt blodtryck låg på 150/80 idag o de höll på o flyga genom taket. Bidde som sagt sjukskriven bums o fick lov att strida för att bara bli sjukskriven 50%. Sen tog de toxidprov mm mm. Flödesmätningen görs via ett UL där de ser hur kärlen som går från dig till moderkakan funkar  (har för flöde) Vilken v e det du e i nu?
    Jag går in i v 38+0 i morgon. Usch nu blev jag ännu mer orolig. Ska nog ringa min vanliga BM i morgon och försöka få komma och ta ett blodtryck där och kolla läget nu med en gång.
  • Maddie72


    Tog ett urinprov hemma nu ikväll. Hade en burk hemma. Gick ut 2006 visserligen. Men men...Är orolig vad som är fel. pga det höga blodtrycket. Vad anser ni?

    Rad 1 -  glucos
    Rad 2 - leucocytes
    Rad 3 - nitrit
    Rad 4 - protein
    Rad 5 - blod
    Rad 6 - Hemoglobin
  • Maddie72

    Alltså nu på morgonen då jag tog en ny sticka och doppade i morgonurinen visade den inget utslag på något. Konstigt... Ska nog ringa till MVC och prata med BM lite ändå.

    Villhabarn - mmm det är protein som även kallas för äggvita om jag inte förstått fel

  • Maddie72
    Protea skrev 2010-11-02 08:29:49 följande:
    Jag har aldrig hort talas om flodesUL sa det ska jag fraga dem om pa mitt nya sjukhus pa fredag. De kollar protein/aggvita varje kontroll jag gar pa och har allti haft negativt. Nar jag gjorde 'cardiac' och 'anomaly' scan i vecka 20 gjorde de aven ett VUL for att kolla risken for prematurfodsel och preeclampsia och fick lag risk pa det sa jag hoppas att jag slipper det.

    Har i England ar det ocksa otrolig skillnad pa vilken NHS trust du tillhor, mitt forra sjukhus skickar alla diabetiker till King's college hopsital for att gora cardiacUL men nar jag registrerade mig pa mitt nya fick jag fragan - varfor skickades du dit? Diabetes UK har en bra tidning med en massa info om just diabetes och graviditet och vilken vard man bor fa. Pa deras hemsida har de aven en hel del info som kan vara intressant att lasa www.diabetes.org.uk/

    En fraga till er som har erfarenhet, fortsatter insulinbehovet att ga upp anda fram till fodseln?
    Behovet sjunker mot slutet.
Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare