• ebyl

    Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare

    Blendha: Fina namn! Valter är fint också tycker jag! Vi har redan bestämt vad våra ska heta.. Men skulle det vara så att det inte alls passar får man väl byta. Om inte annat så växer barnen in i namnen tycker jag!

    Vilda: Jag försöker också tänka på att ett jämnt liite för högt bs måste vara bättre än ett jättesvängigt. Men iom att jag just har två så vill jag verkligen inte att de ska dra iväg i vikt, det blir så otroligt tungt å jobbigt då! Har hört allt för många som gått 40 veckor med tvåäggstvillingar.. Tänk om man ändå kunde få veta när det är dags!

    Luna: Ja det beror nog på många andra saker också. Kvinnor som inte har diabetes (å därmed inte kollas upp med TUL så ofta som vi gör) får ju också jättestora eller små barn. Ett bra bs är inte allt, men det underlättar nog en hel del.

    Sist jag fick barn låg Iris på +8% på TUL i v.38, hon föddes på 4050 gram (tror de utgår från 3500 gram som normalstort efter 40 veckor?) å då hade mitt HbA1c stigit lite de sista veckorna till 5.4%. Men hade legat på 4.3-5.1% under hela graviditeten.

  • ebyl

    Sosso: Du kan i värsta fall dricka klara vätskor skulle jag tro. Som gravid räknas man ändå aldrig som fastande eftersom man har så långsam matsmältning. (Min man gör just nu praktik som blivande narkossköterska på operation så jag har liite koll på det ) Men ett bra, stabilt bs måste ju vara bättre än att du skulle få lågt. Det bästa kanske hade varit om du legat inne på bb innan snittet, å haft dropp över natten. Då kunde man ju koppla ett glukosdropp som går lite långsamt för att undvika lågt bs. Men hör med din bm, eller ring förlossningen å prata med dem! Lycka till!!

  • ebyl

    Vilda: Stormagen! Jag har också lagt upp en magbild i min blogg idag... http://elinedholm.blogg.se

    Kim: Skönt att bs sköter sig för dig (förutom dessa låga värden då). Får du rekyler på de låga värderna?

    Blendha: Jadu, stödstrumpor blir det inte varje dag längre för mig, för det är ju ett stort projekt att få på sig! Ska jag bara vara hemma å ligga i soffan så skiter jag i dem. Men då har jag ju inte lika mkt vätska som dig heller...

  • ebyl

    Kim: Ja fram till v.18 var det bara en hel evighet, fast sen tyckte jag det var en evighet till TUL v.28, det är ändå 10 veckor det med! Fast däremellan klämde de ju iaf in ett bm-besök. Men man vill ju gärna kolla läget med bebisen varje vecka helst! Iaf jag..

  • ebyl

    Turkiskpeppar: Det är absolut möjligt att inte se vad det är för kön! Såvida man inte vill veta det så är de som gör UL väldigt skickliga med att "åka förbi" det. Sen tycker jag det är helt omöjligt att se, trots att de visar! Förra grav. valde vi att inte veta, å vi såg ingenting. Den här gången fick vi veta om vi ville å ville pga tvillingar, men om inte bm som gör UL visar så ser vi det inte, knappt då hon visar som sagt var...
    Jag skulle välja att sticka på sidan om magen, eller strax under brösten. Du får känna efter, tror det ger sig rätt naturligt. Jag valde att byta plats på infusionssetet från magen till rumpan å sidan av låren nu när jag är gravid!

  • ebyl

    Vilda: Men då är det din bm som sköter ditt bs också eller? Jag träffar diab.ssk varannan månad sen grav. började, å de månader jag inte träffar henne träffar jag min läkare. Så det blir ju alltid något besök var fjärde vecka. Plus bm v. 10, 24, 30, 34. Å så UL v. 18, 28, 32, 36, 38. Sen från v.35 är det ctg+läk.besök varje vecka.

  • ebyl

    blendha: Du fick ditt antibiotika direkt efter urinstickan va? Inte i väntan på odlingssvaret? Men vid det här laget borde de ha fått odlingssvaret med en lista på vilka antibiotika som biter på UVI:n.. Men det kan vara så att de måste byta ut till ett annat, är inte alls ovanligt då man har sån kraftig UVI som du verkar ha!! Ring bm imorrn!
    Jag har fått en lista "checklista för gravida diabetiker" av min bm, där jag kan skriva upp tiderna jag får å för att hålla koll på vilka besök som är vilka veckor...

  • ebyl

    Blendha: Kan ju vara UVI å att du behöver annat antibiotika, ring å hör på bm-mott!
    Annars tycker jag att man känner igen molande mensvärk å det du beskriver, kan ju även vara fogsmärtor som blir sådär. Eller lite förberedande inför förlossningen.. Men jag tycker du ska kolla upp uvi i första hand ändå eftersom du haft problem...

  • ebyl

    blendha: Beror ju på hur det funkar på ditt bb, här i Sundsvall får man ta med sig alla kläder till bebisen själv. Man får inget från landstinget, kanske finns det att låna, det vet jag inte. Så ta med du! Svårt att veta hur mkt som behövs, beror ju på hur länge ni behöver stanna. Men som jag skrivit tidigare så är det bra med några extra överdelar då de byts oftare pga kräks..

    Jag tänkte också packa väskan idag, mest för att vi ska på TUL imorrn, å man vet ju aldrig, om det inte ser bra ut för tvillingarna så hotar de ju med att plocka ut dem på en gång! Så därför packar jag väskan idag, om inte annat kanske det gör att allt ser bra ut å vi får åka hem!

  • ebyl

    Blendha: Jag är också nervös inför tul imorrn! Mitt HbA1c hade ju stigit sist, ska kolla nytt imorrn igen...

    Skinnet på magen är så uttänjt nu, blir bara mer å mer bristningar för varje dag, undra hur jag ser ut om 5-6 veckor...

    Vilda: Fina värden!

Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare