Inlägg från: Vilda Tiger |Visa alla inlägg
  • Vilda Tiger

    Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare

    Ulli
    Jag dricker juice och/ eller äter banan. Ibland även en macka om det är före sängdags till ex. Jag bor i Mölndal utanför Göteborg.

  • Vilda Tiger

    Tjohoo
    Stort lycka till! Jag ser fram emot att få läsa en uppdatering så fort du orkar efter förlossningen.

  • Vilda Tiger

    Gummibjörn
    Välkommen och grattis till din andra graviditet! Vi känner ju varandra sedan innan men kul att se dig tillbaka i just denna tråd. Ska du få ha sensorn hela gravven?

    tredjejuli
    Näää... så himla ruttet! Men jag har för mig att man kan överklaga. Gör det!

    Fyra timmar sov jag inatt... usch va trött jag är nu. Först ett härligt "meningsutbyte" mellan mig och maken, med efterföljande ältning och tjat (är ihop med en man som vill prata igenom allt medan jag själv bara vill säga "nu glömmer vi det!" och sedan en härlig känning klockan fyra. Och så väckerklockan som ringde vid sju. Jag är glad att jag är ledig från jobbet imorgon så jag kan ta igen mig lite. Så gott det nu går med en 18månaders hemma.

  • Vilda Tiger

    Brudar - är det BARA jag som äter kakor och bullar och glass om jag är sugen och tar extra insulin till? Jag har visserligen gått upp mkt i vikt och FASAR för att gå ner allt igen sen men jag oooorkar inte bry mig. Jag gick ner allt efter Lyckeli på ett år så jag får väl göra samma grej igen.

  • Vilda Tiger

    Fiyali
    Jomen jag är inte heller så kaksugen just, men om jag vill ha något sött (kanelbullar is da shit!) så trycker jag glatt i mig 1.5 middagsdos insulin för att få den där bullen. Det bryr jag mig inte om. Så menar jag. Ang barnet så är det ju så ibland att man får oförklarigt stora barn... utan att ligga dåligt i socker eller så. Jag kan rätt lite om va det kan bero på. Vet inte om läkarna vet ens...


    Wille


    Jag känner så med! Iofs är jag överviktig i vanliga fall med men jag SKA ner under 70 nån gång inom två år efter att nästa bebis är ute. Och ja - självklart har vi en tråd för de som vill gå ner i vikt sedan! Jag är på. Ang Ami ska jag träffa henne för första gången sedan jag bytte imorgon. Vilken tid ska du dit? Jag har tid 15:00. Tänkte om vi springer på varandra...


     


    Blehnda


    Jag vet inte... jag sover själv rätt kasst men det är för att jag har känning så ofta och då dröjer det två timmar ungefär innan jag somnar om igen.


     


    gummibjörn


    Jag lyckades ju till och med gå ner mina vackra 35 so jag gick upp. Så gör jag om det är jag jättenöjd. Duktiga du som gjorde samma braiga prestation! Sedan ska jag tillägga, så inte nån blir ledsen, att man inte är ODUKTIG om man kämpar utan att gå ner, för jag VEEEET att det är apsvårt och att man inte alltid kan bestämma hur kroppen ska reagera. Varje kilo är en seger tycker jag. Speciellt då man är diabetiker!

    Kim
    Enligt MIG har du alldeles för höga krav... alltså tio är inte HÖGT tycker jag. Visst, inte lågt men itne så jag blir orolig. Jag ligger nog på tio en gång om dagen tror jag. Så släpp du oron. Har du så få "höga" värden så är det iiingen fara.

    masarin
    Tur jag inte är ensam om att moffa gotta då och då.

  • Vilda Tiger

    Fixaren
    Ja, det gäller dig med! Det där att jag inte vill va ensam om att käka gott då och då. Jag gör ofta t.ex. frukt- eller bärpaj och det är mycketl ite socker i smulpajen då, men jag tar gärna två eller tre portioner i andra sidan.

  • Vilda Tiger

    Tredje juli
    Fy vilken hemskt upplevelse med tvättmedeltabletten! Tur att det inte var värre än så, ändå. Jag ska genast flytta upp mina då jag kommer hem, även om jag inte tror att Lyckeli skulle kunna få upp de små påsarna som de ligger i. Ang hjärtljuden så stämde det rätt bra på Lyckan. Hon låg mellan 136 och 150 de gånger vi hörde.

    Wille
    Sicken bebis till att skrämmas! Haha! Jag ser framför mig hur du går lutad då du vaggar runt där hemma och utomhus.


     


    Jag drar till bm nu, jag.

  • Vilda Tiger

    Skogsrå
    GRATTIS! Gabriel är ju helt bedårande.

    Nu har jag varit hos min nya BM. GUD va GLAD jag är över att jag bytte! Hon är uuuunderbar och jag fick så himla mkt mer positiva vibbar av henne än av den förra. Jag hade bra värden. Tryck 120/75, hba1c 4.5, 136 i blodvärde utan att jag käkar järn och inget att anmärka på i urinen. Vi snackade lite om mina fogar som börjat göra ont och hon skrev med en gång en remiss till en sjukgymnast på Östra som ska ringa mig snart. Hon sa även att jag nog ska ställa mig in på att inte jobba längre än en bit in  i april. Hjärtljuden idag var mellan 136 och 142. Nu är det inte det som jag går efter men jag fick bara en känsla idag av att det är en grabb i magen...

    Killa
    Grattis till examen. Gott att vara helt klar, eller hur?


     

  • Vilda Tiger

    Tredjejuli
    Ja, de flesta har gissat tjej och även vi från starten, men nu har både jag och Marcus fått annan känsla, en killkänsla. Så vi får se om du har rätt! Svårt med namn tycker jag. Va lustigt att vi har så liknande värden, du och jag.

    Glömde säga att jag har 24 i sfmått, nu i v 23.

  • Vilda Tiger

    Jag fick även idag ex på varför man inte ska ligga för pressat i socket under en graviditet. Man kan tydligen mycket lättare då få blödningar och förändringar i ögonen...

    Mia
    Jag har inte hört att diabmammor skulle vara skörare, och inte märktes det på mig eller min dotter då jag födde henne. Konstigt... menar de att man skulle bli mer medtagen och fysiskt utmattad av en fl då eller?

Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare