Inlägg från: Vilda Tiger |Visa alla inlägg
  • Vilda Tiger

    Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare

    Blehnda
    Ja, t.ex. på Lindex, man köper tvåpack för en inte allför dyr slant. Dryga hundralappen har jag för mig och det kan det ju vara värt. Jag tycker dock de bara sitter bra då jag står upp, för jag har rätt mjuk mage så jag vill att kanten ska vara OVANFÖR magen. Haha! Jag ser ut att ha helkroppsstrumpa på mig då jag står i bara trosa och bh, för trosorna går ju hela vägen upp. Jag måste skratta åt eländet. Ang bh - gå till en "riktig" underklädersaffär och fråga om hjälp. Det är nog bättre än att bara fråga på typ Lindex där de inte alls behöver vara så himla bra på det. (Sorry om nån jobbar där, menar inget illa!). Och det känns kanske mindre konstigt att fråga en person i en mindre butik? Sedan behöver du ju inte köpa deras om de är för dyra, utan kan knata över till vilken affär som helst och köpa samma storlek där. Jag kör mest sporttoppar nu då jag har gått upp en del, för jag hatar att få de där vecken bak på ryggen där banden går, vilket jag klart få nu, och DJUPA såna.

  • Vilda Tiger

    Fiyali
    Max 30 dagar låter ju som INGENTING! Hoppas humöret blir bättre snart.

    Jag oroar mig lite inför spa-resan idag. Mest för att vi  inte kommer iväg över huvud taget, för det snöar kraftigt här och det ligger över en dm på marken. Igår kom det tre dm. Det ska komma lika mkt till idag, säger de. Suck... vi ska åka tåg är det tänkt men ska ringa SJ och höra vad de tror om ev förseningar. Vi har hyrt en bil som vi kan ta i nödfall, men att åka bil är nog inte roligt heller. Kul om man inte kommer iväg, då har vi fått kasta flera tusen i sjön.

  • Vilda Tiger

    Vi kom iväg till SPAet! Har haft en superbra helg och klarat mig med relativt bra sockervärden trots god mat och en del godis. Tågen var lite sena men gick iaf, till skillnad från på många andra ställen i Västsverige.

    Ebyl
    Är helt på din linje. Jag vill gärna ligga mellan 5 och 7 under fl för att nästa bebis inte ska behöva så mkt tillmatning som Lyckeli fick. Hoppas att jag kan amma denna gång, iaf på "deltid" i några månader.

  • Vilda Tiger
    BabyNo2 skrev 2010-02-21 19:51:38 följande:
    MÅSTE gnälla av mig... oroar mig konstant nu för att få en jättebautabebbe..har inte lyckats haft många värden under 4-5 på läääänge nu.. ca 1v... vad säger ni gamla uvar som har stenkoll... kan bebben skadats??? uscha... har lixom ingen ork just nuuu... fattar inte... förösker pussla ihop dagarna.Hur många är de här som fått avslag ang sjukskrivning hos Fkassan??????Vilda T: Hoppas Ni haft en super mysig helg...Ska nog be om en sådan ensamhelg innan de är dax.. att samla tankar o kraft... men dit är de några månader kvar....KRAMIS
    Ingen fara för bebisen, inte. Du är ungefär som jag, va? Jag går in i v 27 imorgon. Ligger du runt 8-9 större delen av dygnet brukar det ge ett bra hba1c ändå, enligt min erfarenhet. Jag är också i en sån period då dels sockret är högre än vanligt, det hoppar mer och beter sig konstigt, plus att jag inte riktigt orkar ta tag i det. Ett värde på 11 får mig mest att sucka och känna att "jaja, det blir nog bra, jag orkar inte oroa mig" men jag VILL ju ha ork att ta tag i det bättre. Inte för att 11 är en katastrof men jag vill ju ligga så bra som möjligt nu sista veckorna så att inte bebis brakar iväg i storlek för mkt.

    Min bm vill att jag snart gå hem, blir sjukskriven, men jag är också orolig över att inte få sjukpenningen igenom för fk. Det blir måååånga veckor utan pengar annars... Så därför hakar jag på din fråga och undrar om det har varit problem för er andra. Var dig du, Blehnda, som fick avslag? Eller var det någon annan? Hur gick det med det?
  • Vilda Tiger

    Jessica
    Jag har inte haft problem med finnar men däremot har jag en vän som liksom du hade svårt att få igång sin äl efter att ha slutat med preventivmedel. Hon hade piller men det är ju samma hormon. Iaf - hon gick till en zonterapeut som hjälpte henne hitta zoner som hon skulle massera. Hon märkte skillnad med en gång, fick igång sin äl och blev gravid efter två månader (hon hade försökt nästan ett år då). Nu slutade olyckligvis den graviditeten i mf men nu vet hon iaf att hon HAR äl och att kroppen har kommit i balans.

  • Vilda Tiger

    Blehnda
    Nej, tyvärr får du nog bara gilla läget. Jag är i samma postition som du - lägger LÄTT på mig och har fläskat på mig i ansikte, rumpa, lår, armar, ja överallt, inte bara bebismage. Äter du så bra du kan och tar hand om sockret så har du gjort så bra du kunnat. SLUTA INTE ÄTA! Den där med vikten är en grej du faktiskt kan ta tag i sedan, det är ingen omöjlighet att gå ner i vikt efter en graviditet och hellre att du släpper den där våndan nu och får kämpa lite extra sedan än att du mår dåligt resten av gravven, ändå går upp och sedan ändå får gå ner. Hänger du med? Och du har inte gått upp SÅ mkt. Jag slår dig med hästlängder.

    Tack för att ni berättar om hur ni blev / inte blev sjukskrivna!

    Sunstroke
    Hoppas verkligen TULläkaren kan ge dig en sjukskrivning de sista veckorna. Det verkar som om du har underlag för det, verkligen.

  • Vilda Tiger

    Jessica
    Flytningarna ändras, blir sega och hala. Jag känner även lite i magen men det kom först efter jag fått första barnet.

    Jag har varit på Östra, hos sjukgymnasten, äntligen. Hon var väldigt bra och undersökte mig noggrannt. Det var klassiska fotsmärtor, sa hon, men hon var förvånad över att jag var så öm i ryggslut och insidan av låren, hela vägen ner till knäna. Men det kommer sig av, sa hon, att jag går och spänner mig och håller ihop bäckenet. Jag fick en massa övningar, hon visade hur jag ska resa mig och sätta mig samt hur jag ska gå. Jag går fel, skjuter fram bäckenet och går för mkt på hälarna. Nu ska jag gå mer på tårna och verkligen föra vikten FRAMÅT, så att tiden då ena foten är i luften minimeras. Det kändes givande och jag fick hennes nummer så jag kan ringa om det blir värre.

    Nu - mer jobb. Kaos här ídag, känns det som. Alla elever har existensiella problem, om det sedan beror på den långa vintern eller på att de känner sig strssade över att terminen snart är slut, det vet jag inte.

  • Vilda Tiger
    kim86 skrev 2010-02-23 13:30:23 följande:
    Nu har jag varit på UL.. =) Blev inget VUL för läkaren var väldigt förvirrad, men vi såg en liten räka med ett fint fladdrande hjärta på skärmen. Dock bara några cm långt, men ändock en liten bebis.. =) Sååå roligt. Ska tydligen göra NUPP/KUB också, så det blir ett UL till snart, v 12.. =)ska man känna sig lugnare nu?? =)
    Grattis till hjärtat! Du vet väl att NUPP/KUB är frivilligt? Vi valde att inte göra det, men blev erbjudna.
  • Vilda Tiger

    Jessica
    Vill bara slänga in en liten brasklapp om rosenrot. Det funkar bra om man har oregelbunden cykel men har du en regelbunden så kan den köra till den och orsaka rubbningar. Bidrottninggele sägs ju ha ännu starkare effekt om du nu vill testa rosenrot.

    Wille
    MÄH! Jag trodde du låg och födde nu, eller helst igår!

    Sockret mitt svajar som sjutton just nu i dagarna. Jag tror det är dags för en rejäl insulinhöjning igen. Det kommer ju i snitt var tredje vecka. Nu har jag börjar göra kurvor över hur sockret ändras över dagen, det är mer överskådligt än att bara skriva upp värdena i en bok tycker jag.


     


    Smultron


    Jag skulle nog vilja läggas in i ditt fall... för att vara ärlig. Jag hoppas dock du får ner sockret snabbt själv och att fostret vill stanna i din mage.


     


    Nasse


    Nja... jag känner inte igen mig i det där viktigpettrandet, men jag har ju hört det av andra än min man förr. Och jag blir nästan trotsigt tvärtemot då! Alltså, att ta EN godis om man ändå ligger lågt måste ju vara legitimt! Bättre än att käka det då man ligger högt, liksom. Och vi måste ju ändå få ha samma cravings som andra gravida, man ORKAR inte sköta sig hundra, hundra i nio månader. Jag får också attacker och käker sex kanelbullar på raken, och då får jag ju vackert trycka i mig insulin därefter. Det är ju ingenting barnet påverkas av så länge jag håller sockret i balans.

  • Vilda Tiger

    Fixaren
    VI hade det underbart på spa:et! Vart var det ni åkte? Vi hade sån tur med för dagen efter vi kom hem var alla tåg från Varberg inställda.

    Ja, ang sjukgymnastiken så sa hon att övningarna jag gör till och med kan förbättra tillståndet, inte bara stoppa upp förfallet, eller hur man nu ska uttrycka det.

Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare