Inlägg från: Wille 2008 |Visa alla inlägg
  • Wille 2008

    Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare

    Hej!

    Vilda: Hur tusan menar du med delar sig? Jag droppar i en droppe och det syns ju var "mjölken" är men det klart att det blandar sig. Inte flyter ut, man ser "kanterna" på droppen. I'm confused...men väääääldigt nyfiken på att träffa mitt lilla pyre därinne. Har SÅ mycket förvärkar att jag nästan vill lägga mig ner och andas, men vet ju bättre än så. Det är bara förvärkar och de kan ju hålla på i en evighet utan att nåt är på G på riktigt! Men jag säger då det...välkommen ut bebis!

  • Wille 2008

    Ja...så har jag tolkat det hela rätt ska jag få en liten pojkbebis alltså

  • Wille 2008

    God morgon flickor små!

    Hoppas natten varit god och sömnen likaså!

    Ska snart iväg till bm för koll och extra ctg igen .
    Fick en lite knasig kurva i måndags igen...dumma. Funderar på om min moderkaka kan ha hunnit börja föråldras redan? Nåt är ju på G i kroppen eftersom jag har så mycket molvärk och onda förvärkar, men som sagt det kan ju ta en evighet trots det!

    Babyno2: Du vet väl att du kan anmäla vab superduper smidigt på nätet så slipper du stå i kö så länge, menar jag...
    Tycker det verkar vara en jättekul idé ni har du och Blendha om att dra ihop alla diabetiker för "mammagrupp" jag hade LÄTT hängt på...om jag inte vore så långt bort geografiskt och så nära (men ändock fjärran) till bebis . Varför inte sätta upp en egen lapp på MVC eller så så kan ni ju fixa utan bm:s hjälp . Bara ett förslag alltså{#lang_emotions_tongue_out}.

    Blendha: Tror det var du...mitt dåliga minne du vet angående bristningar! Kanske gör jag dej ledsen, men jag tror inte det är så mycket att göra åt. Jag fick ganska mycket bristningar på magen när jag väntade ettan. Jag hade nästan lite ångest för dem efteråt när jag såg dem igen(de satt liksom på undersidan av magen och den såg jag inte på slutet), men sen verkade de verkligen försvinna bort så jag hade nästan glömt av dem....ända tills....magen började växa igen och de fick fritt fram att "bre ut sig" igen. Men precis som alla andra sa till mig då som jag inte kunde lyssna på eller förstå så är det ett liiitet pris att betala för sin totala lycka till bebis och barn Masarin: Triss i prinsar alltså! Inte tokigt det. Ska bli skoj att se hur många testet stämde på sen när alla har sina små knyten i famnen! Själv är jag nästan lite nervig för att få en kille (även om mina misstankar väl lett dit mest hela tiden...kanske). Jag menar en tjej kan jag ju ta hand om nu eftersom jag redan har en och sen ÄR jag ju faktiskt en själv också . Men men, only time will tell...

    Kim86: Så skönt med lite inbokade tider för dig och UL så tidigt! Kul! Börjar det kännas verkligt för dig nu att du ska få en liten minikim86 .

    Nu måste jag pysa! Hörs sen! Ha en bra dag allihop! Lillördag idag...hade inte suttit heeeelt fel med en bärs

  • Wille 2008
    Blendha: Jeus Christ Superstar vilken kämparglöd du måste ha. Alltså jag fattar inte hur du orkar. Själv är jag fullkomligt genomsvettig och måste strippa av så fort vi kommit innanför dörren när jag hämtat Liten på dagis och kört vagn hem de 500 metrarna . Du måste ha övernaturliga krafter helt klart {#lang_emotions_cool}.

    Ebyl: Har värsta "chocken" lagt sig ännu? Funderar på...blir det snitt nu för dej och hur länge får man vara gravid då och sånt. Säkert såna frågor du själv funderar på men kanske inte fått svar ännu . Jag är ju bara nyfiken förstås!!!

    Tjohoo: U be proud woman! Du gjorde det bästa du kunde och förmodligen lite till och för det fick du en alldeles liten fantastisk varelse i belöning! Hoppas att det känns okej ändå, så här i efterhand!!! Må så gott nu alla tre och njuuuut!

    Skogsrå: Hur funkar det för er? Är det jobbigare i snittet denna gång? Hårdare restriktioner om lyft av storasyskon odyl?!

    Kim: Jag tycker det är ganska skönt att ha nåt att göra nu sista veckorna (läs timmarna ) annars hade jag blivit koko, men så klart måste man få fixa liiite innan. Faktiskt precis så mycket man själv vill!!! Det kan man behöva för att förstå vad man väntar på.

    Själv har jag som sagt varit på bm-besök idag...det var hektiskt...hann med en massa på 10 minuter sen fick jag göra ett "akutUL" och ctg också för att jag var orolig över mina tidigare inte fantastiska ctg-kurvor. Allt såg fint ut och flödet var heeeelt normalt. Skönt det! Bara en sak som störde mig...(nähääääää) den här läkaren gjorde en frivillig viktskattning och kom fram till att bebis skulle ha gått upp drygt 1 kg!!!  På inte ens 2 veckor!!! Alltså...jag SVÄR att jag inte rört en endaste semla den här gången {#lang_emotions_innocent}. Det är fullkomligt omöjligt, men väldigt skoj och bekräftar ju det vi tidigare pratat mycket om. Att det från läkare till läkare faktiskt kan variera sig ganska mycket. Sf måttet säger fortfarande att bebis är "liten" och eftersom jag tänker föda vaginalt (U heard me) så tänker jag lita på det , men det blir spännande att se vem som har rätt!!!

    Nu ska jag umgås med min man innan det är dags att sussa kudden!
    Night night everyone!
  • Wille 2008
    Skogsrå: Gud, så skönt att det läker fint coh verkar lugnt och att bs är snällt mot dig!
    Jag har en liten på snart 17 kg fast att hon bara är 2 år! Så därför undrar jag om lyftandet. Hon är väääääldigt mammig nu och pratar mest om bebis hela tiden så jag vill ju naturligtvis kunna gosa med henne också för bådas skull . Hoppas ju så klart på en vaginal förlossning, men såhär andra gången är man ju lite mer medveten om vad som kan komma att hända så....ja ja vi får se.

    Ebyl: Det låter ju perfa! Hoppas det blir som du önskar så klart!!!{#lang_emotions_flower}Kim: Det är bra att ha vänner man kan bombadera med frågor...det är ju deras skyldighet att hjälpa att svara på dem . Förstår att ni längtar halvt hjäl er till UL och efter att få berätta för alla. Jag minns att man bara ville skrika ut över hela världen....MINST{#lang_emotions_tongue_out}.

    Blehnda: If u say so....superwoman
    Känner igen det du skriver om att ansiktet ser ut som en vattenmelon. Mitt bästa tips är att blunda när du går förbi speglarna...hihihi nä, skämt åsido. Det är jobbigt av nån konstig anledning att gå upp i vikt, även om man vet varför men det försvinner sen... i alla fall det mesta om man har tur...och så som du sliter borde väl inte det vara några problem...
    Själv hade jag lagt på mig ett helt kilo på en vecka...men det är väl det kilot som bebisen hade lagt på sig då gissar jag

    Nu ska jag gå och ta hand om min färdigavfrostade frys, så det får plats med lite mer godsaker inför vad som komma skall!!!

    Ha en bra dag!
  • Wille 2008
    evell: Fy tusan vilken läkare! Skit i honom.Jag fattar att det är tufft, men han är inte värd din ilska och ledsamhet. Din kropp är alldeles alldeles fantastisk...du har ju ett litet liv inom dig. {#lang_emotions_flower}  Fy på honom så arg jag blir...egentligen är det honom det är synd om om han inte fattar bättre än så! Och vet du....han har säkert dessutom världens minsta snopp{#lang_emotions_cool}Vilda Tiger: Vad skönt med sjukgymnast tid. Är det riktigt illa i fogarna "redan"? Gick du hos sjukgymnast sist och det hjälpte?

    Sushi...I like, men det går åt en hemskans massa insulin till det om man är jag och i detta tillstånd...smällar man får ta! Min "första måltid" kommer nog bestå av en mun rött vin eller kanske skumpa och så brie-ost eller taleggio...eller nån annan liten godbit . Fast sånt njuteri kanske man inte hinner med när man är tvåbarnsmorsa?!

    Masarin: Är det dags för dig redan nästa vecka alltså? Det fullkomligt kryllar av bebbar här inne ju!! Kul förstås och bra att du har ett kalas att koncentrera dig på så du slipper sitta och rulla tummarna!

    Babyno2: Vart tog er silverbricka vägen då? Och jaaa...fatta att man kommer få en tvåbarnschock...but what to do

    Nu ska jag passa på att njuta lite av egen-tid när båda bebbarna verkar sova på var sin sida magen och mannen är i studion en stund till!

    Hej hopp
  • Wille 2008
    Vilda Tiger: Heja dej! Fattar verkligen att den här äckliga snön gör det tufft för dej. Jag fick ju lite trubbel för ett par veckor sen också och då tipsade Ami mej om dels det där bältet, men jag kände att det var lite onödigt när jag har så kort kvar. Hade kanske inte tillräckligt ont alltså . Men också att alltid "väga"lika tungt på båda benen i alla situationer. Jag har tydligen alltid mina fötter korslagda...inte uppe vid knäna men fötterna. Försöker tänka på detta hela tiden då det känns jobbigt och det hjälper! Så lite kan göra så mycket!
    Hoppas sjukgymnasten kan hjälpa dig och att du trots allt ändå slipper bli förfrågad om du vill ha rullstol denna gång!
    Tror du att du pallar att jobba så mycket mer då?
  • Wille 2008
    Vilda Tiger: Jag förstår dina tankegångar gentemot dina elever, men kanske funkar det som du sa att du kanske kan jobba 10% och bara betygsätta eller avsluta det arbetet. Bara tänk på att försäkringskassan ju numer utreder din förmåga att jobba...alltså överhuvudtaget. Då kanske de säger att du ska ta ett sånt jobb på heltid och så vips får du ingen sjukpenning. Var själv lite skraj för det, men jag hade lika mycket sd när jag satt på kontoert som när jag sprang omkring på hotellet och pekade med hela handen så det fick bli en 100% sjukskrivning och jag klarade mej tydligen från pöbeln ..pjuhhhh!

    Tjohoo: Vad skönt att ni fått igång amningen! Att hon gått ner i vikt är ju helt normalt. Säger de inte 10%?? Det är så skönt när det väl funkar att amma. Så smidigt på nåt sätt. Vi fick kämpa en hel del TRO mig, men det var det värt och no offense nu till er som inte ville/kunde/fick amma{#lang_emotions_heart}.

    Jag har jättemycket förvärkar...sådär så jag nästan dör en smula emellanåt . Fattar inte hur jag ska palla detta i två veckor till...ajajaj och tack Panodil att du finns! Nu ska jag försöka krypa till kojs och göra lite andningsövningar. Hoppas lilla Loppan vill sova läääänge imorn...yeah right

    Natti natti
  • Wille 2008

    Hey girls!

    Idag är det måndag igen. Tiden går såååå långsamt men samtidigt väldigt snabbt. Jag är nu i v. 39   och mår över lag fantastiskt! Tycker dock att vädret ute kan få bli liiiite vår-likare, precis som många av er andra. Fattar att du Blendha är rätt trött på snön och allt extra (tungt) arbete det medför för din del!
    Och jaaaa lite d-vitamin i form av en solstråle på den fräkniga nosen, vore kanske inte så tokigt, eller....?!

    Var hos bm idag igen...vi som bestämt att vi inte skulle ses mer... och alla värden var bra. Hade sänkt HbA1c igen till 4,6%. Trodde snarare på 5,6 eller nåt, men icke! Måste nog dock börja ta mej en sup blutsaft om dagen nu...låg lite under 120 och det KAN ju vara bra i förebyggande syfte, med tanke på att jag snart SNART ska föda barn{#lang_emotions_baby}!!! Enligt sf-måttet så har bebisen inte heller lagt på sig för mycket hull. Hade samma mått som för en vecka sen...så i alla fall inte 1kg på tvåveckor som UL-läkaren fick det till i förra veckan...hihi. För övrigt...4 cm mindre sf-mått gentemot förra graviditeten, samma tidpunkt!!!

    Kim och Sosso08: Jag säger som de andra sugarbabes:en att det är så individuellt det där med sänkningar och höjningar av insulin och NÄR. Det vettigaste rådet jag kan komma på är just det att bara häng med med kroppens hormoner. Det ÄR jobbigt att inte ha full kontroll när det är som viktigast att ligga bra, men det är i långa loppet det inte får skjuta iväg! Keep up the good work. Belöningen kommer snart{#lang_emotions_heart}.

    Vilda Tiger: Aj,aj,aj med dum foglossning. Kan du inte be att få gå till en annan sjukgymnast då så det inte behöver ta så lång tid innan du får hjälp.
    Jag spanar för övrigt allt efter dig i korridorerna nu, när jag praktiskt taget flyttat in på mottagningarna{#lang_emotions_kiss}, men än har jag inte sett dej!

    Masarin:  Om det nu skulle vara så att det är dags för ditt hemliga snitt i veckan så vill jag bara önska lycka till! Jag är allt lite smått avis även om jag också är nära. Vi väntar så klart med spänning på nedkomst-berättelsen sen {#lang_emotions_flower}.

    Nu ska jag gå och ta tag i den där roliga disken som står och väntar på mig på diskbänken innan jag skuttar iväg och hämtar min lilla solstråle på dagis!

    Förretsen...jag har bestämt mej. Jag är redo att föda mitt barn nu{#lang_emotions_cool}...

  • Wille 2008
    Flower79: Fy, vad jobbigt att känna så. Jag förstår dig!!! Fick problem med min sköldkörtel efter förra graviditeten så jag stod still i vikt i nästan ett år utan att kunna påverka en nedgång. Har de kollat de värdena på dig? Thyradea-värdena? Du kanske äter Levaxin sen tidigare? Att amma och banta är ju inte heller så bra, men när jag slutade amma så gick jag faktiskt till affären och köpte mej en Nutrilett Intensive kur. Äckligt värre, men det gav en boost åt min kropp så att den sen kunde göra sig av med resterande gravkilon....alla utom 2 som jag hade kvar efter ettan när jag blev gravid med tvåan!

    Men varför har du så bråttom? Det TAR tid, för de allra flesta! Du gör ju så gott du kan. Glöm inte det!!!!{#lang_emotions_flower}
Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare