Inlägg från: Wille 2008 |Visa alla inlägg
  • Wille 2008

    Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare

    Blendha: Nä, ingen bebbe på G här inte, men jag försöker hålla mig sysselsatt med diverse husmorsbestyr! Som att städa, tvätta, laga mat sova på soffan och pilla naveln...

    Jag har, som de flesta andra här inne också haft trubbel med frukosten och gryningsfenomenet av insulinresistens. Min bm gav mig rådet att äta lite keso med apelsin i och kanske vänta nån timma för att vid 9-tiden käka en "andra frukost".  Jag hade så klart inte handlat hem det till idag så jag har inte provat, men jag delar med mig ändå....

    Vilda: Det är ju knasigt att vi ska gå igenom 2 graviditeter, nästan samtidigt och INTE ses!!! Fika med bebisar UTANFÖR magen efterlyses i sommar när alla foglossningar, amningschocker och eventella förlossningsskador (hoppas vi ju naturligtvis att vi slipper) är borta med vinden!

    NU till dammtorkning. Åh, vad roligt...eller ja...
  • Wille 2008
    Flower79: Uscha då! Inte roligt inte! Men kan du inte be om hjälp av ditt diabteam då? Få gå träffa en distist och be henne sätta ihop ett "program" med motion och kost och be din läkare/sköterska om hjälp att anpassa insulindoser. Det är ju så klart inge kul att gå omkring och inte tycka om sig själv.
  • Wille 2008
    Fiyali: What? Bebis inom snar framtid. Tänk om vi får samtidigt Fast trots att jag läst ditt inlägg flera gånger så fattar jag inte VARFÖR det är brådis att ta ut bebis. Om h*n inte väger mer än 3kg då. Kanske har jag missat nåt längre bak i tråden? Kan någon vänlig själ upplysa den trögfattade, gravida kvinnan, tack !

    Själv försöker jag få dagarna att gå och nätterna ikaså. Det som kommer smygande i form av förvärkar och annat smått och gott på kvällen är som bortblåst så fort John Blund varit och hälsat på. Imorn är det dags för nytt CTG och det hoppas jag ju så klart på goda resultat ifrån!

    Hoppas ni andra mår fina fisken!

    God Afton!
  • Wille 2008
    Blehnda: Grattis till den beviljade sjukpenningen. Kan gissa att de pengarna var ganska välkomna så klart!!!
  • Wille 2008

    Hej alla glada sockerflingor!

    Vilken aktivitet helt plötsligt! ska se om jag minns alla inlägg jag skulle kommentera

    1. Blehnda: Jag har banne mig också försökt, gång på gång att lägga upp bilder men det går helt enkelt inte. Jag verkar heller inte förstå varför. Gör och har gjort precis som Ebyl beskriver men icke...mina bilder på min mage är nog inte så fina helt enkelt...

    2. Fiyali: Okej då förstår jag liiite bättre varför de vill få ut bebis speciellt när jag tittar på din mage Nä, då jag skojjar bara. Du har en superfin mage tycker jag och tänk vilken liten sötnos som ligger däri då!!!{#lang_emotions_flower} Angående Karpaltunnelsyndrom...kan du inte få skenor för låns sista tiden nu då? Jag började använda mina när jag fick trubbel och det gjorde susen. Sover med de sexiga sakerna varje natt nu yeah!!

    3. Ebyl: Jag skulle gissa att min mage ser ut ungefär som din gör på eftermiddagsbilden. (39 fulla veckor imorn) NÄ jag skojja bara MEN jag måste nog säga det att det är ju min andra grav på kort tid detta också och magen blev faktiskt stor snabbt men sen lugnade det ner sig igen. Nu gottar väl min bebis till sig ordentligt därinne och kommer ut som värsta sumon bara för att jag påstår nåt så befängt...men det bjuder jag på i så fall

    4. Fixaren: Ingen bebbe på G alls verkar det som här. Kesotricket har funkat super för mig de tre(?!) dagarna jag provat, MEN det kräver som sagt en andra frulle vid 9-10 snåret annars dimper jag som tusan och är inne i känning-rekyl-träsket!

    5. Idag har jag varit på gyn-undersökning...mmmm...härlig fredagsunderhållning NOT! Läkaren som för övrigt var flirtig och indier eller nåt...hur många fel kan det bli när man ligger där och ja...skrevar liksom....!! Trodde nog inte att det skulle bli bebis på ett bra tag och skojade till det med till påsk. Jaja sa jag...och skuttade ner från stolen och kände mej ganska fånig med den stora magen om jag inte ska ha barn förrän till PÅSK!!! Fast det var ändå ganska skönt, för då slipper jag ju gå och känna efter hela tiden. Då kan jag sikta in mig på en eventuell igångsättning istället om cirkus 2 veckor. Vem vet, kanske kommer bebis ut av blotta tanken på en SÅ uttråkad morsa!

    På tal om uttråkad så tycker jag mig höra min 2-åring lekandes med toaborsten....oh, oh.....gotta go!

    Trevlig kväll allihop!

  • Wille 2008
    Fiayli: A woman's gotta do what a woman's gotta do helt klart. Jag hade lätt varit för snål för taxi den biten, men som sagt måste man så måste man!

    Ebyl: Stängda dörrar är inget hinder för nåt här hemma. Och det leks bäst med sånt som inte får lekas med...så klart!!! Ja jag vet också flera som ska få/har fått tvillingar. Är det tvillingarnas år kanske?! Lycka till med ditt hedersamma jobb{#lang_emotions_flower}. Jag är beräknad till 20/2 så alltså om en vecka idag!
    Dragoness: Grattis till dig!

    Vilda: Ja, håll dig så långt bort du kan. Fast jag får kanske skylla mig själv lite när jag inledningsvis PÅ SKÄMT ber honom om en lyftkran så jag kan komma upp i stolen....där la jag kanske den nivån .

    Nu är det aktiviteternas dag här hemma för att fördriva tiden på bästa sätt.

    Trevlig lördag allihop!
  • Wille 2008

    Hej alla glada och mindre glada{#lang_emotions_flower}!

    Onsdag idag och tre dagar till bf!!! Bebis verkar tycka om att ligga därinne och knö på alla mina organ och har nog inte några som helst planer på att komma ut än på ett tag.
    I måndags var jag på mitt absolut sista bm-besök. Knasigt! Fick en stor kram och en tår i ögat...så klart! På fredag är det stora "ställningstagande-kontrollen". Ställningstagande för igångsättning. Svälj...jag vill inte bli igångsatt! De gör alla möjliga koller. Sista tul:et vilket jag hade mardröm om inatt. 4300 g skulle bebis väga! ctg, hba1c, GYNkoll...dock inte av indiern den här gången och så allt det där andra! Hua vad jag inte längtar dit!

    Blehnda: Glöm inte av att du gör så gott du kan och troligtvis lite mer än så! Du är fantastisk och bär på ett litet liv inom dig som ju faktiskt mår bra! Att känna att man inte riktigt räcker till eller inte gör sitt bästa är nåt som kommer med föräldraskapet tror jag och det går nog aldrig ur.  Hoppas att du får ordning på ditt inte alls jättetokiga HbA1c och kan känna dig nöjd. Glöm inte att alla människor är olika och har olika förutsättningar för sina värden och dylikt!
    You go girl{#lang_emotions_heart}Masarin: Grattis till ert lilla underverk! Skönt att höra att allt gick bra!

    Näpp...dags att få nåt vettigt gjort också!

    Må gott alla små sockerärtor

  • Wille 2008

    Yo gals!

    Whats up, denna snöiga mindre trevliga (rent vädermässigt) fredag? Måste börja med att säga grattis grattis Fridlyst till en lagom stor kille och framförallt en så bra förlossning!! Skönt att det är över nu kan jag tänka!! Hur blev det med amningen. Vad bestämde du dig för i slutändan? Har för mig att det var du som ställde dig frågan att amma eller inte?!

    Så snabbt över till egoinlägget då...sorry...men det kanske blir mitt sista på ett tag {#lang_emotions_cool}.
    Har precis kommit tillbaka från min "överburenhetskoll" trots att jag är fullgången först imorn...MEN men då är det ju lördag och kanske inte så många som jobbar. Hur som helst så visade sig allt vara fantastiskt bra. Bebis levde och sprattlade på ctg mätningen 4 större kontraktioner under de 18 minutrarna jag vart sittande (yeay !!!) och ultraljudet visade att bebis simmar i lagom med fostervatten och att h*n förväntas väga knappt 3 kg...lillplutt*n. Det var inte riktigt det jag förväntade mig med tanke på det katastrofala viktskuttet bebis hade gjort enligt förra akutUL jag gjorde, men jag är ändå ganska nöjd. Läkaren trodde nog att både han själv och den förra läkaren var lite ute och cyklade...hihi så jag blev egentligen inte så klok men nånstans mellan 3-3,5 kg bebis ligger i magen helt enkelt!!

    OCH så slutligen till den trevligaste av alla undersökningar INTE...men jag slapp min senaste flirtande indier-kompis i alla fall . Jag hade ingen slemmis kvar, hade uppmjukad tapp, till hälften storlek och så kunde han känna bebis huvud!!! Alltså öppen litegrann JIPPIE!!! Det blir nog trots allt en tisig påsk i år {#lang_emotions_dreamer}. Kanske är det tom påskhelgen som kommer hintade läkaren om!!! Ja, ja, jaaaa!!!!

    Så nu är det eld i baken på mig och mina för övrigt 15 gravkilo (yeay igen) eftersom mina föräldrar kommer och hämtar skruttis idag om ett par timmar. Snyft. Känns faktiskt jättejobbigt . Tänk om det inte blir bebis förrän i slutet av nästa vecka....och jag ska vara utan min lilla solstråle. I die!! Hur som helst. Hon har det allra bäst hos dom oavsett och kommer som en oljad blixt när lillebror/lillasyster kommit ut! Plus att jag slipper oroa mig för henne och vart vi ska lämna henne när allt väl kör igång. Har inga direkta släktingar i stan och alla våra vänner har egna små skruttar att ta hand om så därför fick det bli så här!

    Japp, lägesrapporten avlagd för dagen. HOPPAS innerligt att nästa rapport blir en förlossningsrapport!!!

    Ha en underbar helg alla och ta hand om er!!!

  • Wille 2008

    Hej alla!

    Stör mitt i Let's dance, men jag har en fråga som jag funderat på länge, men glömt av att ställa! Det börjar dock kännas mer aktuellt för varje timma som går...

    Here it goes; Min bm sa till mig för ett tag sen att när jag känner att förlossningen är på gång så ska jag sänka min basaldos till 50% och troligen ännu mer på måltidsdoser om jag överhuvudtaget kan äta. Är detta något ni hört också och ni som redan har barn sedan tidigare. Hur gjorde ni under förlossningen? Jag MINNS verkligen inte hur jag gjorde, men att jag tyckte det var konstigt att jag låg så högt hela tiden. Tänkte nog aldrig på adrenalinpåslaget mitt i mitt lustgas-rus

    Tacksam för svar

    Tjingeling!

  • Wille 2008

    Hej alla!

    Vill bara titta in och säga att jag fortfarande är gravid! I allra högsta grad dessutom! Bara om det är någon som skulle fundera ;-D

    Grattis Kim vad kul att få se den lill*...

    Vilda Tiger: Bra att du fått en massa tips om din foglossning! Skönt det!

    Nu ringer det visst på skype...saknar mitt lilla gryn så det gör ont, men väntan är snart över...snart...

Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare