Inlägg från: Vilda Tiger |Visa alla inlägg
  • Vilda Tiger

    Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare

    Själv kan jag inte sova. Har legat vaken några timmar och vid fem kom en känning som sällskap med. Skit. Så nu sitter jag i soffan med en smörgås i magen. Allt värker. Ryggen. Magen. Mår illa. Funderade ett tag på om det kommit igång men det gör ont mest hela tiden och sammandragningarna kommer inte i något mönster. Ibland flera minuter emellan. Ibland korta. Ibland långa. Mer ont i ryggen än mensvärksliknande. Så troligen inte.

    Haha! Längtar så efter att föda då jag är så trött. Men inte lär man sova mer med en liten bebis heller. Dock kan ju all denna värk överallt släppa lite, hoppas jag. Och svullnaden. Jag samlar så mycket vatten!

  • Vilda Tiger
    Tequila2015 skrev 2014-10-29 09:31:06 följande:

    Hej alla gravid diabetiker! Skriver inte så ofta, löser desto mer i tråden. Tänkte höra med er om ni jobbar ff eller fått hå ner i tid? Jag har hela graviditeten tänkt att jag ska jobba fram tills det är dax, men har nu i v31 börjat känna av att kroppen inte riktigt orkar med, trött fysiskt men också psykiskt när det gäller att hålla blodsockret så bra, och stressen att hinna med det och jobbet samt allt annat som ska göras i livet, är otroligt rädd att "gå in i väggen" innan förlossning så jag inte har ork att ta hand om bebisen efter förlossningen.

    Tog upp detta med min läkare sist, men blev totalt nonchalerad då alla värden är bra, hbA1c har legat mellan 34-39mmol/mol hela graviditeten, barnet följer medelkurvan på tillväxten, så läkaren såg inget behov av att jag skulle behöva gå ner i tid. Måste värdena vara dåliga för att bli sjukskriven? Tycker att mitt mående borde få spela in i det hela? Hur har det varit för er andra?


    Så tråkigt att du mött sådant motstånd. Jag har blivit sjukskriven runt vecka 28-29 med alla tre barnen. Efter första TULet med andra ord. Läkaren och bm säger själva att jag behöver all kraft till att kolla värden, äta bra, motionera och gå på bm-besök. Nu kan jag ju inte röra mig, men iaf så har jag fått gå hem då.
  • Vilda Tiger
    Sunnan skrev 2014-10-22 14:26:42 följande:

    TUL landade på +10%, 1700-1800g just nu. Hamnar inom normalintervallet så det känns helt ok. 


    MEN så bra!!! Härligt!!
  • Vilda Tiger

    Ego:

    Jag ramlade i en stentrappa i söndags. Föll så illa att hela bäckenet känna som en härva glödande kol. Så ont! Sträckning eller spricka tror bm. Inget att göra åt något av det. En eventuell igångsättning i slutet av denna vecka skjuts nu upp till nästa så att min kropp hinner läka något inför en förlossning. Samtal med läkaren igen på tisdag.

  • Vilda Tiger
    LouiMar skrev 2014-10-31 08:52:55 följande:
    Neeej ush va läskigt :( Tur att du inte ramlade på magen. Otäckt och jobbigt för dig att nu få vänta ännu längre med om möjligt ännu mer smärta :( Tänker på dig. 

    En fråga till er som väntar syskon. Hur tänker ni kring dagistider för det äldre barnet? Jag har så svårt att veta hur vi kommer att vilja göra, och hur man FÅR göra. Pedagogerna på dagis vill att vi har vår son hemma december ut (beräknad 2 dec) och sen ansöker om att få ha honom på dagis från och med januari (man måste tydligen ansöka en månad innan?). Och visst det låter ju bra, men om vi blir kvar på neo en vecka som med sonen då? Eller om han inte förändras utan fortfarande kommer vilja gå på dagis? Som det är idag så frågar ju han om dagis redan på lördagen och blir supernöjd på måndagen när han får gå igen. MEN man vet ju inte hur det blir?

    Hur tänker ni?? Smarta planeringstips? :) 
    Varför skulle han vara hemma hela december? Låter inte som en bra lösning enligt mig. Min son går bara femton timmar i veckan hos dagmamma och de får han ju gå kvar sedan iom att han är över tre år. Dottern går förskoleklass men har ca sex timmar i fritids i veckan utöver de femton förskoletimmarna. Dessa sex fritidstimmar betalar vi ju för och hon får ha kvar dem tills två månader efter bebisen fötts. Sedan har vi inte längre rätt till fritids.

    Din son borde väl få ha femton timmar i veckan? Eller måste man vara tre år för att ha rätt till de femton timmarna?

    Att bryta så många vanor på en gång är inte positivt för din son, tänker jag. Klart han kanske VILL vara hemma men om han inte vill det så borde han få gå som vanligt. Kolla upp med din kommun vad som gäller.

    Ego: väntar på samtal från min bm om vart jag ska vända mig idag för smärta i foten som dök upp för några dagar sedan. Igår tittade hon på den och sa att det kan vara en propp men att vi kunde avvakta tills idag. Idag gör det mer ont och det är rött där det smärtar.

    Hela jag går sönder.
  • Vilda Tiger
    Anakin skrev 2014-10-31 13:02:22 följande:

    Finaste Vilda Tiger, vilken otur du har! Hur är det med ditt bäcken? Om du har en spricka i det, ska du inte be om snitt istället om du har för ont? tt föda vaginalt med bäckenfraktur går ju säkert alldeles utmärkt rent biologiskt, men det verkar ju lite väl smärtsamt...

    Och minns att kroppen brukar hämta sig lite efter fl som tur är, även om det tar ett tag.

    På vägen hemifrån mig till mitt jobb åker bussen på en liten landsväg förbi små gårdar och hästhagar. Precis vid en av gårdarna finns det en vanlig vägskylt, en sån där gul och röd och fyrkantig, men på den står det "Allt kommer att bli bra." Oavsett om jag är på väg hem eller till jobbet blir jag så omåttligt glad och trygg över att se den, i all sin enkelhet. Jag skulle vilja skicka den till dig :)


    Tack, rara du! Allt kommer ju att bli bra till slut. Det har du rätt i. Det verkar vara en sträckning för det blir hela fiden lite bättre i bäckenet. Jag vill verkligen inte snittas... Jag vill föda!

    Idaf har jag tillbringat hela dagen på Östra. Smärtan i foten blev bara värre och värre och jag blev rädd av kordinatorn att åka in. Så det gjorde jag. Det blev ultraljud på hela benet men tack och lov var där ingen propp. Däremot extremt mycket vätska. Det är för att den trycker på och spänner som det smärtar så. I slutet såg de hur mycket jag har svullnat under dagen. En tysk läkare sa att "så här kan du inte ha det!", skrev ut vätskedrivande som jag får ta max tre dagar och sa till mig att jag måste komma tillbaka i helgen om de inte hjälper. Hon gjorde en hinnsvepning med, för att försöka locka igång det hela. Tre cm mjuk tapp kvar, öppen 1-1,5 cm.
  • Vilda Tiger

    Här flödar förvärkarna, i omgångar och speciellt på nätterna. Natten till igår trodde jag att vi skulle åka in, för de var rejäla och kom var tredje minut i över två timmar. Men de avtog. Besvikelsen var stor! Inatt har jag haft två omgångar också, så jag går bara och väntar på att det ska komma igång på riktigt nu. Min bm säger att detta är väldigt bra inför igångsättningen senare i veckan. Onsdag hoppas både hon och jag att det blir.

    vecka 37+5 idag.


  • Vilda Tiger

    Nu, flickor, är jag inskriven på specialförlossningen på Östra! Jag är öppen 2-3 cm så de sätter antagligen igång mig genom att ta hål på hinnorna. Men det får jag ju överlåta till läkarna att besluta om. Håll tummarna för mig!

  • Vilda Tiger

    Igår klockan 19:43 kom min Villard till världen. Förlossningen var hemskt jobbig, men jag hade en fantastisk barnmorska som jobbade sida vid sida intill min man för att underlätta något för mig. Jag hade så täta och jobbiga värkar att jag började hallicunera och sa att jag vill dö och hamna hos morfar i himlen.

    Ja, hemskt jobbigt men nu är det över och jag mår förhållandevis bra.

    Villard vägde 4935 gram och var 52 lång. En stadig bit... En bra bit över TULet som gjordes dagen innan förlossning till och med, trots att det sade 40 % över kurvan. Hade jag gått tiden ut hade han nog närmat sig 6 kg. Himla tur att jag fick igångsättning. Trots stor bebis så fick jag inga bristningar som behövde sys. Skönt det.

    Nu är det vila och återhämtning som gäller för oss.

  • Vilda Tiger

    Väntan och Längtan

    GRATTIS!!! Vi var gravida tillsammans sist har jag för mig. Har du en fyraåring? Eller var det sex år sen du fick barn? Igen- STORT grattis! Vilken klapp.

  • Vilda Tiger
    sara1974 skrev 2015-03-03 21:21:59 följande:

    Imorgon kl 10.00 har jag tid för igångsättning. De kommer börja med att sätta en ballong. När jag öppnat mig 3-4 cm tas hål på hinnorna. Förhoppningsvis kommer värkarna igång då, om inte blir det värkstimulerande dropp.

    Så håll tummarna nu för att det inte kommer bli en alltför långdragen historia :)


    Lycka till! Två av mina tre barn har jag fött med en igångsättning. Första med ballong. Den sattes in klockan 11, han är född 21:00. Andra tog de vattnet på klockan 11, han är född 19:45. Mycket fina och bra förlossningar.
  • Vilda Tiger

    Nej, första kom spontant i vecka 37+4. Men hennes förlossningen tog 30 timmar. Det går liksom inte att jämföra hennes med de andra två.

  • Vilda Tiger
    sara1974 skrev 2015-03-05 04:37:32 följande:

    Vilken dag :)

    Min sambo & dotter skjutsade mig till förlossningen vid 10. De var kvar en stund, men åkte sen hem. Skulle ringa efter sambon när det började hända grejer.

    Klockan 12 satte dom in ballongen. Kände av lite svaga molvärkar, som mensvärkar bara. Strax före klockan 19 ramlade den ut av sig själv. Undersöktes, och var öppen 3-4 cm.

    Direkt efter undersökningen gick vattnet av sig själv, behövde alltså inte ta hål på hinnorna. Värkarna tilltog något, både i styrka och frekvens, och jag blev flyttad till en förlossningssal vid 20-tiden. Ringde sambon, och han gjorde sig klar för att åka.

    Nu började värkarna snabbt tillta i styrka. Satt på pilatesboll, och försökte andas mig igenom så gott det gick. Vid 21.20 började jag använda lustgasen. Förra förlossningen fick jag ingen kläm på den, men nu kände jag faktiskt att den hjälpte lite.

    Bad ändå bm kolla om det skulle gå att sätta epidural. Fick vänta länge på narkosläkaren förra gången, så ville vara på den säkra sidan nu. Jag var nu 5 cm öppen strax efter klockan 21.30 enligt bm, så hon började förbereda. Nu började jag få riktigt ont, fick nästan panik i lustgasmasken, och mådde sjukt illa.

    Sa till bm att jag behövde bajsa. En snabb blick neråt och hon förstod att bebisen var på väg ut! Efter två snabba krystvärkar kom då vår son till världen, klockan 21.42 :)

    21.45 kom min sambo instörtande i rummet. Helt snopen över att bebis var ute.

    Sprack inte det minsta, och när moderkakan kommit ut blev vi flyttade till BB. 3545 gram väger han, och 50 cm lång. Blodsocker och allt ser jättebra ut, och han har koppmatats två ggr hittills.

    En bra förlossning på alla sätt, men som sagt, väldigt snabb ;) Synd bara att sambon missade det hela, men han slapp ju höra kastreringsplanerna jag hade för honom iaf när det gjorde som ondast ;) Tur oxå att det inte var första barnet. Vi har ju ett gemensamt sen tidigare, och han har fyra innan, så har ju varit med några ggr :)

    Nu ligger jag här med lille Mio på bröstet, och försöker fatta att han verkligen är här. Trött, men samtidigt speedad av hormoner, så det blir nog ingen sömn på ett tag :)


    Ett stort grattis! Vilken lyckad förlossning.
Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare