• kim86

    Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare

    Fiyali..
    Super stort grattis.. Lycka till idag, det kommer gå kanon.
    Snart får du hålla bebbe.. =)

  • kim86

    Välkommen turkiskpeppar.. jag har bf 1/10 så jag har inte heller kommit så långt, o hade precis som vilda högre i början, nu lågt o har precis fått börja höja igen, är i v 13.. 


    kul att nån har samma cravings som jag. här äts det turkisk peppar så man har magkatärr vid detta laget...=)
  • kim86

    Hej allihopa.
    Nu har det vänt, nu har jag fått höja doserna markant, igår låg jag nästan över 10 hela dagen igår. Sååå ovant nu, o jag blev fasligt trött av det, när jag nästan i 4 veckor legat under 7 hela tiden. Idag snittat på 8 kanske, o känner mig nästan febrig av det. Usch, då var smekmånaden över.. Haha, jag som hoppades på insulinkänslighet över påsken också, så man kunde äta lite godis.. =) nu får man nog vara lite noggrannare med det.
    Kom det så för er också?, jag kan verkligen peka på vilken dag det vände.. =)
    är det någon tillväxtperiod för fostret nu? går in i v 14 på om 2 dagar.

    hoppas alla har det bra och grattis till tredjejuli som får snusa på bebis om 2 dagar.. =)

  • kim86

    Vilda, ja, jag vet. Helt galet fort, först längtade man tills man skulle börja få mage o sånt, men nu njuter jag av min ganska ickebefintliga mage tills dess att det dyker upp en, för den lär ju bli stor när den än kommer liksom. =)
    så nu får man kanske ha lite mer kontakt med diab.läkaren än innan.. Ja, lite fräckt att det funkar så.. men det är väl bara att vänja sig, har 26 veckor för ytterligare höjningar.. =)

    Rätt kul, för jag tror precis du blivit gravid nästan när jag började följa tråden, så det är så kul o kolla i din blog o följa din grav.. =)

  • kim86

    Sicken härlig mage Vilda. =)
    Jag har varit flitig första gångsföderska och tagit bilder nästan varje vecka, haha, men ser knappt ngn skillnad. Lite mer fett på magen har det nog kommit dock. Finns i mitt galleri tillsammans med Ul bild. =)

  • kim86

    Oj, 110 E till frukost.. Det var inte lite det..
    Ja, jag tar ju med typ 20 E på hela dagen nu, så man får väl se hur mycket man ökar, men behövs det så mycket så gör det ju. Samma för icke diabetiker ju, bara att de slipper se hur mycket som sprutas in. =)

  • kim86

    Blendha, jag tar ca 20 E sammanlagt med bolus och basal just nu, så jag har ännu inte fått höja, bara sänka. Men jag har höjt lite sedan första sänkningen om man säger så. =) haha, invecklat.
    Jag har också pump ja, o tänk om man skulle få ta sånna monsterdoser, då tar ju insulinet slut i pumpen på en dag typ. Sicket bytande det blir då.. Jaja, får väl se vilka doser man kommer upp i.. =)

  • kim86

    Ja, hoppas man slipper bya oftare än var 3:e dag. =)
    Jag har gått upp ca 5 kg i vik redan, o det har satt sig överallt, på halsen, överarmarna och på maggen, men mest som fett då. =) Orkar inte riktigt bry mig, huvudsaken är att bs är bra. O det har det verkligen varit. Hba1c på 4,7 taget för 2 dagar sedan.. jippie.. Vad glad man kan bli över sånt. =)
    försöker dock få tag på min dr då TSH var lite i överkant igen och vill höja levaxindosen.

    Hur har ni det med att få tag på diab.ssk, diab.dr och diab barnmorska. Min dr sa till mig att jag skulle kunna få tag på en dr där när som helst på dygnet, o vilken dag i veckan det än var. O sen idag när jag ringde för första gången så var det (ursäkta språket) nån jävla surfitta som svarade o sa att jag minsann fick ringa på telefontiden som alla andra, o att jag inte ens hade diabetes, då jag sa att det var ang min hypotyreos.
    Så sa jag"tack, jag valde att ta bägge, o jag ska ringa på telefontid, TACK!" drämde i luren. usch, man ska inte låta sånt söka en men jag blev uppriktigt ledsen...

    Hur gör ni?

  • kim86

    En fråga till. Nån mer som äter Levaxin?
    Nu fick jag höja min dos till 225 mikrogram. Låter jätte mycket verkligen...
    Nån mer som äter så hög dos?

  • kim86

    Jessicaviola. Jag åt 150 mikrogram levaxin innan. o nu då 225 mikrogram. Så 150 var ju en hög dos till att börja med, men men, man får väl bara följa efter som med insulinet tex. Har fått börja höja nu, o blir ytterst deppig när bs som varit sååå bra under de senaste 4 veckorna helt plötsligt ska bråka. Låg på 16 en gång igår och på 13 efter en banan idag. Puh, blir väldigt trött nu när man vant sig vid att ligga så lågt. Skall prata med diab läkare på onsdag.

    Grattis Fiyali.. =) sicken knubbis, vad härligt, så ska ju barn vara. =)
    Min mage har börjat puta rejält nu, snart v 15 o nu går det minsann inte att dölja längre.

    Hoppas påsken har varit bra, o att ni kunnat hålla er från godiset måttligt.. =)

Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare