Inlägg från: mammamumin |Visa alla inlägg
  • mammamumin

    EPT (Extremely Pre Term/Extremt mycket för tidigt född) Tråd 17

    Jättefin video Sandra. Jenny vad spännande med UL, vet ni könet ?

    Livsglädjen, vilken superfin artikel och vad glad jag blir att graviditeten går bra hittills.

    Vi kämpar på med Antes mat, det går ganska bra, vi var på sjukhus en vecka för att han kräks så mycket och de kom på att han är överkänslig mot laktos så nu får vi specialmat i några månader tills han blir 1 år korrigerat då får vi börja med vanlig ersättning igen.
    Han lyckades däremot dra på sig diarre virus på sjukhuset, SUCK!!

    Om 10 dagar åker vi till Sverige över Jul, det ska bli så kul. Vi tänkte hälsa på på Östra på vägen till mina föräldrar. Det är ju ett år sedan vi var där nu!

  • mammamumin

    Haha, sötaste Edvin!! Vad skönt att höra att du mår bra! Vi kämpar på med magsjuka för första gången, Ante har sprutbajsat sedan i måndags, men nu börjar han bli bättre, som tur är har han velat äta lite iaf så jag har inte varit så orolig även om det är jobbigt att se honom så sjuk.
    Nu till en av mina vanligaste frågor och nojjor. Ante är ju 9mån ca och är ca 68-69cm lång. Plus att han äter som en liten mus. Eg är jag inte så orolig över det, jag är nöjd så länge han är nöjd o glad sen gör det inte om han är lite liten tänker jag.
    Men min svärmor och många runt mig gör mig TOKIG. De pratar alltid om att han är sååååå liten och han är såååå smal och äter han bättre nu???  Jag vet att det är orättvist att jämföra honom med bebisar i tom korrigerad ålder eftersom han hade så en extremtuff start. Men jag undrar om han någonsin kommer att komma i fatt?? Följer han sin kurva nu så kommer han att bli ca 165cm... Dietisten gjorde mig ännumer förvirrad, jag sa att han kanske har lite litet huvud och är lite kort för att han inte äter så bra, men det trodde inte hon hon trodde att det var genetiskt, men både jag o min man är rätt långa (strax över normallängd iaf).

    Som sagt eg är jag inte så superorolig, blir han en kortis så är jag nöjd så länge han är frisk. Men jag vill bara kunna ge ett svar till alla som frågar när han kommer att växa "ikapp"... Tids nog brukar jag svara..

  • mammamumin

    Casiopeja. jag räknade ut lite snabbt att Ante var 14% tillväxthämmad när han föddes och hans längd o vikt är nästan som Edvins. Skönt att höra!!

  • mammamumin

    Vilken bra idee med Luciatåg!! Vi ska åka förbi Östra med tårta den 12dec tänkte vi..
    Nu bajsar Ante IGEN!! ååå jag vill att magsjukan tar slut nu, han har haft diarre och kräkts i en vecka nu, suck!!

  • mammamumin

    Jag äskar också julen men det har verkligen blivit en högtid för minnen. Den 15dec fick vi beskedet av läkarna att Ante inte skulle överleva och hela veckan innan Jul förra året var total kaotisk, akuthelikopter i snöstorm till Östra för att Ante kanske kunde ha en liten chans att överleva. Läkaren i helikoptern berättade tom att de skulle flyga tillbaka till Skövde direkt om Ante skulle dö under resan.  Så även om vi hade tur i slutändan och jag nu kan pussa Ante i nacken så är det väldigt jobbiga minnen slår emot en emellanåt..
    Livsglädjen vi låg ju på sjukhus samtidigt förra året, Eira är väl bara lite äldre än Ante. Jag kommer ihåg att jag följde er kamp tätt redan då och höll tummarna att allt skulle sluta väl för båda våra familjer, jag blev väldigt ledsen när hon inte orkade mer.
    Jag pratade mycket med min mormor förra året då hon förlorade ett barn efter några veckor när mamma var liten. Hon sa att hon fortfarande kan känna stor saknad och speciellt förra året då Ante låg på sjukhus så var det extra jobbigt tyckte hon. Då kom alla hennes känslor tillbaka.

    Hoppas iaf att vi alla får en trevligare jul detta året!!

  • mammamumin

    Hej har inte skrivit på ett tag men nu har jag läst ikapp..

    Pellex3: Jag är så hemskt ledsen att killarna är så illa däran. Som sagt t en dag i taget och försök hitta en bra psykolog, som är utbildad på barn med handikapp. Hur mår de annars? Äter de? har de syrgas? växer de?

    Jennyc: det är en läkare som mäter flöden, om de misstänker att bebisen har dålig tillväxt så kommer de mäte navelsträngsflödet. Om du börjar närma dig v 20-22 så kommer de även att mäta aa uterina (utomlands gör man det tidigare). Jag håller tummarna för att bebisen växer på som den ska, vilken vecka är du i nu?

    Written ficition: Jag tycker det låter som han har ganska normal nivå på sitt tal, om han är döv på ena örat är det ju inte konstigt om han är lite efter. Läs och sjung mycket..

    Erkens mamma: supersött kort!!

    Så nu har jag läst en helt fantastisk bok, det var nog Queen som rekommenderade den " varsågod" heter den och handlar om hur man ska närma sig barn med ätsvårigheter, så nu är alla mina bekymmer med maten som bortblåsta känns det som. Ska till dietisten imorgon och kolla så Ante klarar sig på den mängd ersättning som han äter.
    Jag har precis haft min sista session med psykolog, hon har varit jättebra och nu känns det som jag äntligen (efter 1år) börjar landa i att vara mamma. Jag har slutat jämföra Ante med jämngamla och kannu känna mig extremstolt över att jag har en sån fin son, varje dag (förrut tyckte jag att det var svårt vissa dagar), jag fick en ganska rejäl depression när vi kom hem från sjukhuset så jag hade svårt att ta till mig Ante riktigt. Jag anklagade min man, Ante och främst mig själv över allt som hände.
    Imorgon åker vi till Svergie och firar jul, på söndag ska vi förbi Östra o bjuda på tårta!

  • mammamumin

    livmoder artärerna, för att se om moderkakan får tillräkligt med blod. När du inte är gravid så har du en sk Notch på livmoderartärens flöde, dvs en pulsering. När du är gravid så avtar denna notch. Om man fortfarande har en kraftig notch i v 20-23 så har man större chans att utveckla preeklamsi senare (vet inte hur tvärsäkert det är). Jag hade en stor notch när jag gjorde UL privat i Bukarest i v17, så läkaren där var lite orolig och ville att jag skulle kolla upp det igen när jag kom till Sverige, när jag frågade på RUL i v18 i sverige så sa läkaren att det var absolut ingen fara. Det visade sig ju att den rumänske läkaren hade rättt....
    Usch nu vill jag inte skrämma upp dig, ta det lugnt och vila mycket och ha det lungt och skönt runt dig. Sitt inte för mycket framför dator o tv, det kan också påverka stressnivån.
    Kramar

  • mammamumin

    Vilka härliga nyheter både från livsglädjen och pellex3. Jennyc, det är klart de ska ta din oro på allvar, tur att du har fått en så förstående BM. Jag kände mig också tryggare på östra, de visste verkligen vad de pratade om tyckte jag. Mitt blodtryck skönk när jag kom fram till Östra när jag var sjuk. I skövde hade alla bara panik och sprang runt och sa "de häär är sååååååå ovanligt" (det känns ju stöttande).

  • mammamumin

    Min mamma o pappa har en katt som Ante är HEEELT galen i 80% av dagarna här går åt till att leta/jaga/titta/leka med katten.
    Vad skönt att allt ser bra ut jenny! Synd att den inte ville "avslöja" sig än. Men det får du väl reda på tids nog ändå :).
    Sandra kan verkligen förstå vad du menar med att man är sugen på att vara gravid igen. Jag är fortfarande sjukt avundsjuk på gravida som får gå och se mysiga och strålande ut. Vi missade ju allt det. Men fler barn blir det inte på några år.. Först ska vi slappna av lite med Ante, jag springer fortfarande runt och tror att han ska dö av en hostning...

Svar på tråden EPT (Extremely Pre Term/Extremt mycket för tidigt född) Tråd 17