Inlägg från: mammamumin |Visa alla inlägg
  • mammamumin

    EPT (Extremely Pre Term/Extremt mycket för tidigt född) Tråd 17

    Jepp vi är i Sverige. Om  du tycker det är svårt med könsneutralt i Svergie så är det 100gånger värre i Schweiz. Ante har det mesta av sina kläder från PoP, jag älskar deras kläder. I Swiss så är alla killkläder blå eller svarta med pirat/cowboy eller ngt annat "tufft" tryck. Tjej kläderna är endast rosa, röda eller lila... Sen finns typ inga andra färger känns det som. Där där vi bor finns det en Ralf Lauren/Hugo Boss o Burberry butique för barn, helt galet att gå in o kolla, då är jag rätt glad att jag har en pojke för burberry klänningarna o kapporna för flickor är så söta att jag inte hade kunnat stå emot dem om jag så hade fått äta nudlar i 1månad.
    Hur kom jag in på detta??

    Sandra hoppas de kryar på sig snart och att du håller dig frisk.

  • mammamumin

    Vi är i Sverige tills nyår, vi bor i Schweiz eftersom min sambo jobbar där. Jag har inte bott i Sverige på länge, flyttade utomlands 2001 första gången sen har jag pendlat lite mellan sverige och olika länder, 2004 flyttade jag till Ungern och träffade min sambo där (han är holländare). Hade tur att jag var skriven i Sverige och inte i mitt dåvarande land (rumänien) när jag blev sjuk.

  • mammamumin

    Hej alla och god fortsättning. Hoppas ni har fått vara friska under julen. Jag jobbar just nu och spritar händerna som en liten blå för det är så mycket kräksjuka inlagda. Har klarat mig hittills.
    Jenny, StinaB och livsglädjen vad skönt att ni mår bra!

    WrittenFiction: Jag har ofta perioder av nedstämdhet och ångest över det som hände (Ante är drygt 1år). Håller med om att omgivningen har svårt att förstå, det är bara min familj och min sambo som vet vilka ångest attacker jag har emellanåt. Jag inbillar mig att de blir färre och färre men de blommade upp rejält när Ante fyllde 1år. Jag går hos psykolog och hon har upptäkt att jag ogärna vill prata om tiden på sjukhuset och om hur sjuk Ante var. Vet inte om det beror på att jag tycker ämnet är så uttjatat eller att jag omedvetet försöker blockera det.
    Hoppas att det lugnar ner sig på jobbet snart! Pratar du med någon kurator eller psykolog?

    Gott nytt år till alla!!

  • mammamumin

    ÅÅ Sandra, jag tycker det du känner verkar jättenormalt, låter precis som mina tankar. Jag tycker genast du ska ringa till din BVC ssk och be att få prata med en kurator genast. Jag har gått hos psykolog ett tag och börjar äntligen bli fri från de tyngsta tankarna (även om de återkommer ibland).
    Många kramar

  • mammamumin
    camizz skrev 2011-01-11 07:31:50 följande:
    Ja har hjälp av en psykolog vi BVC som sitter på BUP. Helt underbar människa!
    Undra fortfarande ofta varför man har dessa känslor om menlöshet den tillräckligt.. Ja har haft jätte svårt och ta till mig min dotter älskar henne men det finns ett men... Är nog rädd fortfarande å inte vågar ta mig till henne kanske.
    Ronja är 15 månader korr 11 å skriker hela å är arg hela dagarna å nätterna är hon vaken på. Någon som känne igen detta? Är helt slut, å ja känner mig arg på er! :(
    Så underbart att ha er och ventilera med.

    Kram
    Förstår vad du menar, min son är o andra sidan alltid glad, men jag känner också ett men.. Jag har haft JÄTTESVÅRT att ta till mig honom. Jag tänkte länge att det hade varit lättare om han hade dött på neo när det var så kritiskt. Min psykolog tror att det är en försvarstanke, när djur får missbildade eller livodugliga ungar (nu menar jag inte att våra är missbildade, men de är ju faktiskt livsodugliga när de föds) så lämnar de dem eller tom biter ihjäl det. Vi har också djurinstinkter med vårt förnuft och samvete väger över och det blir en konflikt mellan olika tankar. (Lite B-psykologi men det lät vettigt när min psykolog förklarade det)

    Sandra om Kuratorn inte är bra tycker jag du ska ta kontakt med din Neo mottagning där du har uppföljning, varje sjukhus brukar ha en psykolog som är kopplad till barnmottagningen, de har ofta stor kunskap hur föräldrar upplever kritiska situationer.
    Riskiflickan skrev 2011-01-11 09:20:23 följande:
    Idag fyller min lilla plutt 3 år!! Tänk vad tiden går fort!!!
    GRATTIS!!

    Jennyc. Håller tummarna för att UVI inte ger dig några problem!  Stor kram
  • mammamumin

    Livsglädjen: Jag kan tänka mig att det är mycket tankar och omvälvningar med nya graviditeten, är det inte dessutom snart ett år sedan Eira lämnade er? Skönt att du har bra hjälp och att magen mår bra!

    Jag har en fråga till er alla, sitter och kollar efter dagis i Hamburg, men vet inte riktigt vad som är ett bra dagis. En del väljer jag självklart bort direkt. Men hur många barn är det rimligt att det är i varje grupp? Och hur många barn ska det finnas/ pedagog?
    Första gången jag letar dagis och det finns 180st i hamburg så jag är beredd att gå igenom varenda ett om så är nödvändigt för att hitta ett bra. Just nu ligger skandinaviska dagiset i toppen, av naturliga skäl, men det hade varit bra om Ante kunde ha lärt sig tyska på dagis eftersom vi inte pratar tyska hemma och han ska gå i skolan i tyskland i framtiden..

    Kramar till alla!!

  • mammamumin

    Tror mitt tidigare inlägg kom bort i mängden, så nu ställer jag samma fråga igen Glad

    sitter och kollar efter dagis i Hamburg, men vet inte riktigt vad som är ett bra dagis. En del väljer jag självklart bort direkt. Men hur många barn är det rimligt att det är i varje grupp? Och hur många barn ska det finnas/ pedagog?
    Första gången jag letar dagis och det finns 180st i hamburg så jag är beredd att gå igenom varenda ett om så är nödvändigt för att hitta ett bra. Just nu ligger skandinaviska dagiset i toppen, av naturliga skäl, men det hade varit bra om Ante kunde ha lärt sig tyska på dagis eftersom vi inte pratar tyska hemma och han ska gå i skolan i tyskland i framtiden..

  • mammamumin
    SandraLindholm skrev 2011-01-13 20:42:09 följande:
    Jag var på BVC idag och frågade om detta. Men ingen har ringt oss :S  Känns ju som om vi också borde få det, eller? Mina är 16 månader okorrigerad och födda i v24+4... Hmm.. Ska ringa imorgon. Vi tillhör ju också Uddevalla. 

    På Bvc idag vägde Filippa 8,2kg och William 9,1kg och de var ca 77 cm. De är 13 månader korrigerat och 16,5 okorrigerat.
    Är de jättesmå? De ligger långt under på vikt kurvan. 

    Hej Jag har också varit orolig för Antes vikt och tillväxt. Men en jättemysig gastroenterolog barnläkare på Zurich sjukhus sa att han tycker de är bättre att de ligger lite lågt på kurvan än i överkant. Han sa tom att om han hade fått bestämma så hade man sänkt gränserna lite för vad som är normalvikt.
    Han tyckte Ante låg perfekt i vikt och längd när vi var där då var ante 68cm o vägde 7.6kg (han var 12mån okorrigerat då, 9mån korrigerat).

  • mammamumin

    Jag har också funderat på om Ante kan vara lite överaktiv, ´han kommer till ro bra på kvällen, men han kan bli alldeles till sig när det kommer folk precis som du beskriver Tessa.
    Hans farmor har berättat att hans pappa också var smått överaktiv när han var liten så Ante har väl två riskfaktorer. Vilket bra tips att öva på att sitta still!

Svar på tråden EPT (Extremely Pre Term/Extremt mycket för tidigt född) Tråd 17