• Ankmor

    Tårttråden del 17

    VÄLKOMMEN!

    Det är jättekul att det hela tiden kommer så mycket nya ansikten.
    Då samma frågor tenderar att ställas om och om igen ber vi vänligen, men bestämt, att alla nya läser igenom "Guide till Tårttråden" ordentligt första gången.
    (Du måste vara inloggad för att läsa)


    Då Tårttrådens tempo är högt och för att ingen ska missa någon av de fina tårtor som görs bör man lägga in bilder av sina alster i Tårttrådens bildtråd som vi stolt delar med Cupcaketråden.

    Säg till här i tråden om du behöver hjälp att klistra in din bild.
    Den som hjälper till säger med fördel till innan så det inte blir dubletter.







    För inspiration :

    Googels bildsök

    Bäst resultat hos Google får du om du gör sökningen på engelska.
    Cakes + ”ämnesord”, men pröva gärna på svenska med.

    Många funderingar kring livsmedel hittar du svar på hos Livsmedelsverket


    När man gör tårtor finns det inga måsten, det viktiga är att man har roligt.
    Följ din egen budget och smak. Det finns (nästan ) inga rätt eller fel.

    __________________________________________________ __________________________


    - OBS! -


    Prata inte beställningar och betalning i tråden.
    Dels så riskerar ni att få en varning då om inlägget blir anmält, då det kan räknas som reklam, men även för att försäljning från icke livsmedelsgodkänt kök till kund är emot livsmedelslagen.


    Hotlänkning till bilder är inte tillåten.
    Om du har tillständ att använda bilden - spar ned bilden och lägg i ditt galleri, innan du klistrar in den här.
    Om du inte har tillstånd ---> Klistra in URL-adressen istället.


    Länkning till egen hemsida eller extern blogg med försäljning/som tar emot beställningar är inte tillåten.
    Länkning till egen
    FL-blogg är dock tillåten samt blogg / hemsida utan ekonomisk vinning/försäljning etc...
    __________________________________________________ __________________________


    Viktiga länkar -

      

       


                                        (Uppdateras inte på ett tag)

    En sida väl värd att besöka:

    TÅRTIVERSUM
    (Tårtsida med bla a Forum, Galleri, hjälpmedel mm)

    Hjärtligt välkomna, gamla som nya!
    Hoppas att alla ska trivas!


    Länkar till tidigare trådar

    Tråd nr 1
    Tråd nr 16 


     



    Man får länka till både hemsida och blogg så länge det inte finns någon information om egen företagsamhet/egen vinning/info om hur man beställer mm, det får inte heller finnas länkar till egen verksamhet mm

    DVS - så länge bloggen/hemsidan är helt hobbybaserad utan ekonomisk vinning så kan ni visa länk så mycket ni vill!


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-05-15 21:51
    ***********************************

    Här kan du dela med dig av dina BÄSTA TIPS!
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m52537869.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-06-18 15:35
    ---- ----

    BLOGGTRÅD!!
    www.familjeliv.se/Forum-5-155/m53109018.html
    Här kan ni länka till er tårtblogg/bakverksblogg.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-07-21 15:30
    !!!***!!!***!!!***!!!***!!!

    HÄR BOR VI
    -----------------
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m53580376.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-08-09 02:53

    ^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^

    Det verkar vara något knas med tårtiversum.
    Här finns en TÅRTBITSUTRÄKNARE
    www.pejgan.com/antalbitar.asp

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-12-29 00:36
    &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
    Pejgan har lagt av...
    Nu finns TÅRTBITSUTRÄKNARE här
    lindarunn.blogg.se/
    Tack MissyCat!!!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-10-04 14:48
    ##############################################
    TYVÄRR har vissa av medlemmarna som jag länkar till i TS avslutat sina konton / tömt sin blogg. Jag ber om ursäkt att FL inte tillåter redigering av TS...
    ##############################################
  • Svar på tråden Tårttråden del 17
  • Ängaboll
    svischan skrev 2011-06-27 15:43:48 följande:
    Jag har bakat en del sockerpasta-tårtor nu, men jag tycker att det är så sött!! Särskilt om man gör någon fyllning av choklad eller så. Nu i midsommar fyllde jag en av tårtorna med jordgubbsgrädde/vaniljkräm, men det känns lite uttjatat. Att själva locket blir sött det förstår jag, men jag klarar inte av att tårtan i sig blir så söt.

    Funderar på att testa marschmellowspasta, men det verkar också väldigt sött.

    Är köpe SP godare än hemgjord?  
    Marshmallowsp är också söt men jag tycker den är godare för oftats är vanlig sp med vaniljsmak och det gillar inte jag. Jag brukar köpa min marshmallowsp på www.bskafferi.se för den är både god och supderduperlätt att jobba med!
  • Ova
    svischan skrev 2011-06-27 15:43:48 följande:
    Jag har bakat en del sockerpasta-tårtor nu, men jag tycker att det är så sött!! Särskilt om man gör någon fyllning av choklad eller så. Nu i midsommar fyllde jag en av tårtorna med jordgubbsgrädde/vaniljkräm, men det känns lite uttjatat. Att själva locket blir sött det förstår jag, men jag klarar inte av att tårtan i sig blir så söt.

    Funderar på att testa marschmellowspasta, men det verkar också väldigt sött.

    Är köpe SP godare än hemgjord?  
    Jag tycker att all täckning marsipan, sp, mmf är sött och när man har gjort (och provätit) ett antal tårtor så har i alla fall jag tröttnat på det och tycker att "vanlig" gräddtårta är godare, men det går ju att göra roligare tårtor med täckning.
  • M1986

    Någon som vet hur de funkar att bygga tårta med pelare? Ska man ha två plattor till dom eller bara en? Den står väl sen löst uppepå tårtan? Eller sticker man ner pelarna i tårtan och sen sätter på en sån platta och den nya tårtan ovanpå?

    Någon som vet om någon butik som har många olika sorters tårtsällningar? Helst utomlands då de är så dyra i sverige.


  • Lenilus
    Mamasnest skrev 2011-06-27 19:23:27 följande:
    Jag efterlyser ett bra recept på jordgubbssmörkräm. Den ska vara ganska fast och inte rinnig.
    Jag slängde ihop en jordgubbssmörkräm härom veckan som faktiskt blev god! Nu är jag lite osäker på hur mycket jag hade av varje ingrediens, men det var ju iaf smör.. kanske...100 g smör som jag vispade ihop med florsocker... dock har jag ingen aning om hur mycket florsocker jag tog, jag gick på känn. Så körde jag ner en aning vaniljpulver och så hade jag i koncentrerad jordgubbssaft efter smak. Funkade hur bra som helst.
    Nu var det ju inget recept.. får ta och göra det mer noggrannt med mer exakta mått. Men kanske lite hjälp..?
  • Lenilus
    Lenilus skrev 2011-06-28 00:12:59 följande:
    Jag slängde ihop en jordgubbssmörkräm härom veckan som faktiskt blev god! Nu är jag lite osäker på hur mycket jag hade av varje ingrediens, men det var ju iaf smör.. kanske...100 g smör som jag vispade ihop med florsocker... dock har jag ingen aning om hur mycket florsocker jag tog, jag gick på känn. Så körde jag ner en aning vaniljpulver och så hade jag i koncentrerad jordgubbssaft efter smak. Funkade hur bra som helst.
    Nu var det ju inget recept.. får ta och göra det mer noggrannt med mer exakta mått. Men kanske lite hjälp..?
    Den blev lagom fast, jättebra att spackla tårtan med.
  • Mamasnest
    Lenilus skrev 2011-06-28 00:12:59 följande:
    Jag slängde ihop en jordgubbssmörkräm härom veckan som faktiskt blev god! Nu är jag lite osäker på hur mycket jag hade av varje ingrediens, men det var ju iaf smör.. kanske...100 g smör som jag vispade ihop med florsocker... dock har jag ingen aning om hur mycket florsocker jag tog, jag gick på känn. Så körde jag ner en aning vaniljpulver och så hade jag i koncentrerad jordgubbssaft efter smak. Funkade hur bra som helst.
    Nu var det ju inget recept.. får ta och göra det mer noggrannt med mer exakta mått. Men kanske lite hjälp..?
    Ja det kanske är bra att köra på känn. Provar det! Tänkte blanda i färska gubbar också.
    Trebarnsmamma på heltid mamasnestmum.blogspot.com/
  • Lenilus
    Mamasnest skrev 2011-06-28 21:45:32 följande:
    Ja det kanske är bra att köra på känn. Provar det! Tänkte blanda i färska gubbar också.
    Ja, det är säkert supergott med färska i så klart! Men om det ska spacklas med den så får det ju inte vara bitar i, annars är det ju gott! Hoppas det blev bra.
  • cammily

    Länge sedan jag gjorde tårtot nu. men skall göra mina egna bröllopstårtor till nästa vecka. Har funderat på om ni har nått tips på hur man får den hög och fast, Inte flyter ut på kanterna och blir ful. Skulle gärna vilja ha ett bra smörkräms recept som funkar till min fyllning. funderar på flädergrädde och vaniljkräm, Vad tror ni om det?


    Thindra och Mitabell mammas fina flickor!!