• Ankmor

    Tårttråden del 17

    VÄLKOMMEN!

    Det är jättekul att det hela tiden kommer så mycket nya ansikten.
    Då samma frågor tenderar att ställas om och om igen ber vi vänligen, men bestämt, att alla nya läser igenom "Guide till Tårttråden" ordentligt första gången.
    (Du måste vara inloggad för att läsa)


    Då Tårttrådens tempo är högt och för att ingen ska missa någon av de fina tårtor som görs bör man lägga in bilder av sina alster i Tårttrådens bildtråd som vi stolt delar med Cupcaketråden.

    Säg till här i tråden om du behöver hjälp att klistra in din bild.
    Den som hjälper till säger med fördel till innan så det inte blir dubletter.







    För inspiration :

    Googels bildsök

    Bäst resultat hos Google får du om du gör sökningen på engelska.
    Cakes + ”ämnesord”, men pröva gärna på svenska med.

    Många funderingar kring livsmedel hittar du svar på hos Livsmedelsverket


    När man gör tårtor finns det inga måsten, det viktiga är att man har roligt.
    Följ din egen budget och smak. Det finns (nästan ) inga rätt eller fel.

    __________________________________________________ __________________________


    - OBS! -


    Prata inte beställningar och betalning i tråden.
    Dels så riskerar ni att få en varning då om inlägget blir anmält, då det kan räknas som reklam, men även för att försäljning från icke livsmedelsgodkänt kök till kund är emot livsmedelslagen.


    Hotlänkning till bilder är inte tillåten.
    Om du har tillständ att använda bilden - spar ned bilden och lägg i ditt galleri, innan du klistrar in den här.
    Om du inte har tillstånd ---> Klistra in URL-adressen istället.


    Länkning till egen hemsida eller extern blogg med försäljning/som tar emot beställningar är inte tillåten.
    Länkning till egen
    FL-blogg är dock tillåten samt blogg / hemsida utan ekonomisk vinning/försäljning etc...
    __________________________________________________ __________________________


    Viktiga länkar -

      

       


                                        (Uppdateras inte på ett tag)

    En sida väl värd att besöka:

    TÅRTIVERSUM
    (Tårtsida med bla a Forum, Galleri, hjälpmedel mm)

    Hjärtligt välkomna, gamla som nya!
    Hoppas att alla ska trivas!


    Länkar till tidigare trådar

    Tråd nr 1
    Tråd nr 16 


     



    Man får länka till både hemsida och blogg så länge det inte finns någon information om egen företagsamhet/egen vinning/info om hur man beställer mm, det får inte heller finnas länkar till egen verksamhet mm

    DVS - så länge bloggen/hemsidan är helt hobbybaserad utan ekonomisk vinning så kan ni visa länk så mycket ni vill!


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-05-15 21:51
    ***********************************

    Här kan du dela med dig av dina BÄSTA TIPS!
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m52537869.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-06-18 15:35
    ---- ----

    BLOGGTRÅD!!
    www.familjeliv.se/Forum-5-155/m53109018.html
    Här kan ni länka till er tårtblogg/bakverksblogg.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-07-21 15:30
    !!!***!!!***!!!***!!!***!!!

    HÄR BOR VI
    -----------------
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m53580376.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-08-09 02:53

    ^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^

    Det verkar vara något knas med tårtiversum.
    Här finns en TÅRTBITSUTRÄKNARE
    www.pejgan.com/antalbitar.asp

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-12-29 00:36
    &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
    Pejgan har lagt av...
    Nu finns TÅRTBITSUTRÄKNARE här
    lindarunn.blogg.se/
    Tack MissyCat!!!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-10-04 14:48
    ##############################################
    TYVÄRR har vissa av medlemmarna som jag länkar till i TS avslutat sina konton / tömt sin blogg. Jag ber om ursäkt att FL inte tillåter redigering av TS...
    ##############################################
  • Svar på tråden Tårttråden del 17
  • Skåne85
    Lady Namárië skrev 2011-06-29 12:14:39 följande:
    Jag behöver lite tips, förresten. jag skall spritsa en text med ett särskilt typsnitt på sidan av en tårta. Funkar det att lägga pappret ovan på och "rista" in texten innan man spritsar? Det skulle kännas bättre att spritsa på någon form av "plakett" av SP som man sedan fäster på tårtan, men hur gör man det snyggt?
    funkar det inte om du skriver på smörpapper först och sen håller pappret mot tårta och nålar i bokstäverna...så har du nålmärkena att spritsa efter sen ? 
    Så gjorde jag ett mönster på en tårta och det funkade bra, nu var detta iof ovanpå tårtan och inte sidan.  
  • Sigrid
    Skåne85 skrev 2011-06-29 21:22:48 följande:
    funkar det inte om du skriver på smörpapper först och sen håller pappret mot tårta och nålar i bokstäverna...så har du nålmärkena att spritsa efter sen ? 
    Så gjorde jag ett mönster på en tårta och det funkade bra, nu var detta iof ovanpå tårtan och inte sidan.  
    Åh, vad smart. Det ska jag försöka komma ihåg tills jag behöver spritsa.
  • Skåne85
    Sigrid skrev 2011-06-29 21:38:29 följande:
    Åh, vad smart. Det ska jag försöka komma ihåg tills jag behöver spritsa.
    Skrattande
  • mrsjossie

    Hej,

    Har spanat som hastigast i JFL´s blogg efter ett recept på Passionfruktsmousse.
    Hittade dock ett som jag tyckte var lite väl avancerat (italiensk maräng bl.a)

    Finns det någon som har ett GOTT och lite SNABBARE recept på denna mousse?

    Rätt akut är det också


  • Lissy81

    Kanske om du kan få tag på lite passionsfruktsjuice, som du blandar med smält gelatin och sedan vispar ner i grädde?


    mrsjossie skrev 2011-06-30 14:24:38 följande:
    Hej,

    Har spanat som hastigast i JFL´s blogg efter ett recept på Passionfruktsmousse.
    Hittade dock ett som jag tyckte var lite väl avancerat (italiensk maräng bl.a)

    Finns det någon som har ett GOTT och lite SNABBARE recept på denna mousse?

    Rätt akut är det också
  • Lilo84
    mrsjossie skrev 2011-06-30 14:24:38 följande:
    Hej,

    Har spanat som hastigast i JFL´s blogg efter ett recept på Passionfruktsmousse.
    Hittade dock ett som jag tyckte var lite väl avancerat (italiensk maräng bl.a)

    Finns det någon som har ett GOTT och lite SNABBARE recept på denna mousse?

    Rätt akut är det också
    Jag använde ekströms passionsfruktsfromage och blandade i kött/saft från 2 färska passionsfrukter för att få lite mer syra i och det blev faktiskt jättegott! Så det kan rekomenderas oom tiden är knapp!
  • Lilo84
    Rigmor Mortis skrev 2011-06-30 16:33:37 följande:
    Apropå passionsfrukt, hur GÖR man egentligen? Det är ju bara frön och skal! >_<
    ´Gröp ur och sila, det blir inte mkt per frukt dock!
  • Sigrid
    mrsjossie skrev 2011-06-30 14:24:38 följande:
    Hej,

    Har spanat som hastigast i JFL´s blogg efter ett recept på Passionfruktsmousse.
    Hittade dock ett som jag tyckte var lite väl avancerat (italiensk maräng bl.a)

    Finns det någon som har ett GOTT och lite SNABBARE recept på denna mousse?

    Rätt akut är det också
    Har har gjort efter det här receptet:
    http://bakgladje.blogspot.com/2011/01/passionsfruktmousse.html
    Dock kan jag tycka att moussen blir lite lös så nästa gång ska jag ha i några gelatinblad. Väldigt god är den i alla fall.
  • Gurkan

    om ett recept är anpassat för en 20 cm form och jag bara har en 24-26 ( något sånt) hur mycket bör jag öka på receptet? Gånger 1,5?