• Ankmor

    Tårttråden del 17

    VÄLKOMMEN!

    Det är jättekul att det hela tiden kommer så mycket nya ansikten.
    Då samma frågor tenderar att ställas om och om igen ber vi vänligen, men bestämt, att alla nya läser igenom "Guide till Tårttråden" ordentligt första gången.
    (Du måste vara inloggad för att läsa)


    Då Tårttrådens tempo är högt och för att ingen ska missa någon av de fina tårtor som görs bör man lägga in bilder av sina alster i Tårttrådens bildtråd som vi stolt delar med Cupcaketråden.

    Säg till här i tråden om du behöver hjälp att klistra in din bild.
    Den som hjälper till säger med fördel till innan så det inte blir dubletter.







    För inspiration :

    Googels bildsök

    Bäst resultat hos Google får du om du gör sökningen på engelska.
    Cakes + ”ämnesord”, men pröva gärna på svenska med.

    Många funderingar kring livsmedel hittar du svar på hos Livsmedelsverket


    När man gör tårtor finns det inga måsten, det viktiga är att man har roligt.
    Följ din egen budget och smak. Det finns (nästan ) inga rätt eller fel.

    __________________________________________________ __________________________


    - OBS! -


    Prata inte beställningar och betalning i tråden.
    Dels så riskerar ni att få en varning då om inlägget blir anmält, då det kan räknas som reklam, men även för att försäljning från icke livsmedelsgodkänt kök till kund är emot livsmedelslagen.


    Hotlänkning till bilder är inte tillåten.
    Om du har tillständ att använda bilden - spar ned bilden och lägg i ditt galleri, innan du klistrar in den här.
    Om du inte har tillstånd ---> Klistra in URL-adressen istället.


    Länkning till egen hemsida eller extern blogg med försäljning/som tar emot beställningar är inte tillåten.
    Länkning till egen
    FL-blogg är dock tillåten samt blogg / hemsida utan ekonomisk vinning/försäljning etc...
    __________________________________________________ __________________________


    Viktiga länkar -

      

       


                                        (Uppdateras inte på ett tag)

    En sida väl värd att besöka:

    TÅRTIVERSUM
    (Tårtsida med bla a Forum, Galleri, hjälpmedel mm)

    Hjärtligt välkomna, gamla som nya!
    Hoppas att alla ska trivas!


    Länkar till tidigare trådar

    Tråd nr 1
    Tråd nr 16 


     



    Man får länka till både hemsida och blogg så länge det inte finns någon information om egen företagsamhet/egen vinning/info om hur man beställer mm, det får inte heller finnas länkar till egen verksamhet mm

    DVS - så länge bloggen/hemsidan är helt hobbybaserad utan ekonomisk vinning så kan ni visa länk så mycket ni vill!


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-05-15 21:51
    ***********************************

    Här kan du dela med dig av dina BÄSTA TIPS!
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m52537869.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-06-18 15:35
    ---- ----

    BLOGGTRÅD!!
    www.familjeliv.se/Forum-5-155/m53109018.html
    Här kan ni länka till er tårtblogg/bakverksblogg.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-07-21 15:30
    !!!***!!!***!!!***!!!***!!!

    HÄR BOR VI
    -----------------
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m53580376.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-08-09 02:53

    ^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^

    Det verkar vara något knas med tårtiversum.
    Här finns en TÅRTBITSUTRÄKNARE
    www.pejgan.com/antalbitar.asp

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-12-29 00:36
    &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
    Pejgan har lagt av...
    Nu finns TÅRTBITSUTRÄKNARE här
    lindarunn.blogg.se/
    Tack MissyCat!!!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-10-04 14:48
    ##############################################
    TYVÄRR har vissa av medlemmarna som jag länkar till i TS avslutat sina konton / tömt sin blogg. Jag ber om ursäkt att FL inte tillåter redigering av TS...
    ##############################################
  • Svar på tråden Tårttråden del 17
  • Life is a bitch

    men tänk att kunna stå och baka en tårta, sitta och modelera helt SJÄLV, utan massa barn som är och rycker och drar i en, petar på grejerna, snor grejer och springer i väg.

    jag tror jag förstår varför jag tröttnade på att tårta faktiskt

    min minste pojk tog en tugga av tårtbottnen, sen stoppade han fingrarna i den när jag spacklat färdigt tårtan. osv osv osv...

    men resultatet blev bra sa de som åt iaf


  • Zessan84

    Denna fråga har säkert kommit upp innan...! Var köper ni tårtfärg? Finns det bara på nätet eller i vanliga affärer? TypMaxi, coop..

  • Egensinnig
    Zessan84 skrev 2010-02-03 22:13:15 följande:
    Denna fråga har säkert kommit upp innan...! Var köper ni tårtfärg? Finns det bara på nätet eller i vanliga affärer? TypMaxi, coop..
    Riktiga pastafärger finns på nätet tartdecor.se, kakburken.se, dekoreramera.se tex
    The english shop som har butik i Stockholm och Göteborg har Wiltons färger som är helt OK. På mataffärerna finns bara karamellfärger men det går att använda i vissa fall - tex om man bara ska ha pastellfärger. Annars blir det lätt för kladdigt....
    Matilda, Matilda........
  • Malabuz

    Hej jag har aldrig skrivit eller varit inne på just denna tråden men jag är stort beundran av era tårtor som jag har i favoriter. Nu skulle jag vilja testa på att göra en egen tårta och skulle vilja ha tips på fylningar och deras recept. Så som jag har förståt så fluff fyllninmg är nått godis som har smällt i grädde sen vispas??

    Jag har hittat en hget underbar god choklad från lind (tror dom heter så) Det är mörkchoklad med mint i. Kan man då smällta ner det i grädde och sen vispa det och hur mycket grädde ska man ha och choklad? Vad skulle då passa till den fyllningen om man vill ha två olika?
    Jag tänkte inte ge mig på marsipantäcke uten jag tar noh bara grädde och täcker tårtan med, men har ni några roliga tips på det?


  • hoppas på en liten
    Zessan84 skrev 2010-02-03 22:13:15 följande:
    Denna fråga har säkert kommit upp innan...! Var köper ni tårtfärg? Finns det bara på nätet eller i vanliga affärer? TypMaxi, coop..
    jag köpte pasta/gelefärg i panduro affären som finns här jag bor så har du nån i närheten så gå in o kolla där.
  • Fru Indosaurie

    Jag ska göra en 3-våningstårta för 60 personer i helgen..


    ska jag INTE sätta pinnar genom hela tårtan?
    Hur ska jag då göra? Mellan 1-2 och sen 2-3 eller? 
    tror ni att den går att frakta? Om man håller i den kanske? Jag skulle GÄRNA vilja färdigställa den hemma..Den ska kanske 1 km.
    Opinions are like assholes. Everybody has one. nakenfis.se
  • LindaB78
    Malabuz skrev 2010-02-04 11:06:29 följande:
    Hej jag har aldrig skrivit eller varit inne på just denna tråden men jag är stort beundran av era tårtor som jag har i favoriter. Nu skulle jag vilja testa på att göra en egen tårta och skulle vilja ha tips på fylningar och deras recept. Så som jag har förståt så fluff fyllninmg är nått godis som har smällt i grädde sen vispas?? Jag har hittat en hget underbar god choklad från lind (tror dom heter så) Det är mörkchoklad med mint i. Kan man då smällta ner det i grädde och sen vispa det och hur mycket grädde ska man ha och choklad? Vad skulle då passa till den fyllningen om man vill ha två olika? Jag tänkte inte ge mig på marsipantäcke uten jag tar noh bara grädde och täcker tårtan med, men har ni några roliga tips på det?
    Smält 180g choklad och blanda i 3 dl vispgrädde. låt grädden svalan i kyl (minst 6 timmar) och vispa grädden som vangligt. = Fluff
  • Egensinnig
    Fru Indosaurie skrev 2010-02-04 11:24:27 följande:
    Jag ska göra en 3-våningstårta för 60 personer i helgen.. ska jag INTE sätta pinnar genom hela tårtan?Hur ska jag då göra? Mellan 1-2 och sen 2-3 eller?  tror ni att den går att frakta? Om man håller i den kanske? Jag skulle GÄRNA vilja färdigställa den hemma..Den ska kanske 1 km.
    Jag med!
    Har tänkt ha blompinnar istuckna i sugrör som stöd i botten- och mellantårtan
    Sen gör jag stabbiga fyllningar så risken att det säckar ihop är minimal.
    Min ska 3 mil och jag kommer hålla den i knät i en brödback under transporten.
    Matilda, Matilda........
  • Fru Indosaurie

    Egensinnig


    alltså först pinnar genom botten 1 + 2 och sen genom botten 2 + 3? känns som väääldigt mkt pinnar? Bara pinnar i botten 2 ;) hur många sätter du i varje?
    Opinions are like assholes. Everybody has one. nakenfis.se
  • Längtandsfull

    Nu är det dags för tårtbak...

    Jag och sonen flyyer år imorgon så då får vi ju självklart ha en tårta

    Men jag har glömt lite hur det var..

    Jag gjorde botten och början på fluff igår..

    Men kan jag göra hela tårtan klar ikväll eller blir det bäst om jag bygger ihop den ikväll och täcker och dekorerar imon?

    Skulle gärna ha allt klart idag om jag hinner...


Svar på tråden Tårttråden del 17