• Ankmor

    Tårttråden del 17

    VÄLKOMMEN!

    Det är jättekul att det hela tiden kommer så mycket nya ansikten.
    Då samma frågor tenderar att ställas om och om igen ber vi vänligen, men bestämt, att alla nya läser igenom "Guide till Tårttråden" ordentligt första gången.
    (Du måste vara inloggad för att läsa)


    Då Tårttrådens tempo är högt och för att ingen ska missa någon av de fina tårtor som görs bör man lägga in bilder av sina alster i Tårttrådens bildtråd som vi stolt delar med Cupcaketråden.

    Säg till här i tråden om du behöver hjälp att klistra in din bild.
    Den som hjälper till säger med fördel till innan så det inte blir dubletter.







    För inspiration :

    Googels bildsök

    Bäst resultat hos Google får du om du gör sökningen på engelska.
    Cakes + ”ämnesord”, men pröva gärna på svenska med.

    Många funderingar kring livsmedel hittar du svar på hos Livsmedelsverket


    När man gör tårtor finns det inga måsten, det viktiga är att man har roligt.
    Följ din egen budget och smak. Det finns (nästan ) inga rätt eller fel.

    __________________________________________________ __________________________


    - OBS! -


    Prata inte beställningar och betalning i tråden.
    Dels så riskerar ni att få en varning då om inlägget blir anmält, då det kan räknas som reklam, men även för att försäljning från icke livsmedelsgodkänt kök till kund är emot livsmedelslagen.


    Hotlänkning till bilder är inte tillåten.
    Om du har tillständ att använda bilden - spar ned bilden och lägg i ditt galleri, innan du klistrar in den här.
    Om du inte har tillstånd ---> Klistra in URL-adressen istället.


    Länkning till egen hemsida eller extern blogg med försäljning/som tar emot beställningar är inte tillåten.
    Länkning till egen
    FL-blogg är dock tillåten samt blogg / hemsida utan ekonomisk vinning/försäljning etc...
    __________________________________________________ __________________________


    Viktiga länkar -

      

       


                                        (Uppdateras inte på ett tag)

    En sida väl värd att besöka:

    TÅRTIVERSUM
    (Tårtsida med bla a Forum, Galleri, hjälpmedel mm)

    Hjärtligt välkomna, gamla som nya!
    Hoppas att alla ska trivas!


    Länkar till tidigare trådar

    Tråd nr 1
    Tråd nr 16 


     



    Man får länka till både hemsida och blogg så länge det inte finns någon information om egen företagsamhet/egen vinning/info om hur man beställer mm, det får inte heller finnas länkar till egen verksamhet mm

    DVS - så länge bloggen/hemsidan är helt hobbybaserad utan ekonomisk vinning så kan ni visa länk så mycket ni vill!


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-05-15 21:51
    ***********************************

    Här kan du dela med dig av dina BÄSTA TIPS!
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m52537869.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-06-18 15:35
    ---- ----

    BLOGGTRÅD!!
    www.familjeliv.se/Forum-5-155/m53109018.html
    Här kan ni länka till er tårtblogg/bakverksblogg.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-07-21 15:30
    !!!***!!!***!!!***!!!***!!!

    HÄR BOR VI
    -----------------
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m53580376.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-08-09 02:53

    ^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^

    Det verkar vara något knas med tårtiversum.
    Här finns en TÅRTBITSUTRÄKNARE
    www.pejgan.com/antalbitar.asp

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-12-29 00:36
    &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
    Pejgan har lagt av...
    Nu finns TÅRTBITSUTRÄKNARE här
    lindarunn.blogg.se/
    Tack MissyCat!!!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-10-04 14:48
    ##############################################
    TYVÄRR har vissa av medlemmarna som jag länkar till i TS avslutat sina konton / tömt sin blogg. Jag ber om ursäkt att FL inte tillåter redigering av TS...
    ##############################################
  • Svar på tråden Tårttråden del 17
  • Egensinnig
    Nicke Nyfiken skrev 2010-02-05 14:23:26 följande:
    Nu använde jag frysta men varför ska man koka importerade hallon?
    För de kan innehålla vinterkräksjukesmitta.......
    Matilda, Matilda........
  • Missy Cat
    Kissekatt skrev 2010-02-05 08:32:58 följande:
    Någon som har en bild på en Mamma Mu-tårta? Det är vad sonen har beställt, en med en traktor och en med Mamma Mu. Vi kör bondgårdstema Och en fråga till, En av tårtorna ska vara helt vegansk. Jag ska göra marsankräm på sojamjölk, men kan man göra glasscreme genom att blanda den med vispad havregrädde? Blir det tokigt/äckligt/på annat sätt oätligt?
    Jag tror tyvärr att snabbmarsanen innehåller mjölkpulver.
    Den marsanen du kokar ska vara mjölkfri om jag minns rätt.
    Nicke Nyfiken skrev 2010-02-05 14:23:26 följande:
    Nu använde jag frysta men varför ska man koka importerade hallon?
    Det brukar stå på paketet.
    Några hallon har jag aldrig läst att de behöver kokas upp men däremot jordgubbar.
    Men som sagt det står på paketet.
    På Möllers jordgubbar står det att de behöver kokas upp först.
    Jag köper oftast stora förpackningar på ica (Euroshopper´s hallon och jordgubbar)
    ♥ (¯`°?.¸ ♥ LindaRunn.blogg.se ♥¸.?°´¯) ♥
  • Egensinnig
    Missy Cat skrev 2010-02-05 18:01:32 följande:
    Jag tror tyvärr att snabbmarsanen innehåller mjölkpulver.Den marsanen du kokar ska vara mjölkfri om jag minns rätt. Det brukar stå på paketet.Några hallon har jag aldrig läst att de behöver kokas upp men däremot jordgubbar.Men som sagt det står på paketet. På Möllers jordgubbar står det att de behöver kokas upp först.Jag köper oftast stora förpackningar på ica (Euroshopper´s hallon och jordgubbar)
    Jordgubbar har jag aldrig hört däremot hallon:
    http://di.se/Nyheter/?page=/Avdelningar/Artikel.aspx%3FO%3DRSS%26ArticleId%3D2009%255C10%255C27%255C359065

    Men kommer koka även jordgubbarna hädanefter - man vill ju inte riskera att nån blir sjuk!!
    Matilda, Matilda........
  • Vroooooom

    Ni är säkert trötta på alla frågor ni får men jag skulle verkligen uppskatta om någon utav er kunde hjälpa mig att reda ut en sak.

    Jag ska göra chokladganache att ha på muffins och letar recept. Hittade ett recept där det står att man ska vispa ganachen direkt efter att man smält chokladen. Men kan man verkligen göra det? Jag har fått intrycket att den behöver stå kallt i ett par timmar först.


    Did I mention this is a rant? Sense really has no place in it.
  • Tokfrjant
    Vroooooom skrev 2010-02-05 19:38:03 följande:
    Ni är säkert trötta på alla frågor ni får men jag skulle verkligen uppskatta om någon utav er kunde hjälpa mig att reda ut en sak. Jag ska göra chokladganache att ha på muffins och letar recept. Hittade ett recept där det står att man ska vispa ganachen direkt efter att man smält chokladen. Men kan man verkligen göra det? Jag har fått intrycket att den behöver stå kallt i ett par timmar först.
    Smält choklad tillsammans med grädde som är varmt skär sig, det är därför man väntar tills den är riktigt kall.
    Vet inte vilket recept du hittat men jag hade nog väntat.
    ♥Elias080704♥ - www.emeliesgodsaker.se
  • Pepparkaka
    Egensinnig skrev 2010-02-05 19:34:07 följande:
    Jordgubbar har jag aldrig hört däremot hallon: di.se/Nyheter/?page=/Avdelningar/Artikel.aspx... Men kommer koka även jordgubbarna hädanefter - man vill ju inte riskera att nån blir sjuk!!
    Jo, precis! Skulle vara jättepinsamt om man fick hör att tårtätarna blivit sjuka... här är ännu lite fakta:

    www.slv.se/sv/grupp1/Risker-med-mat/Bakterier-virus-och-parasiter/Norovirus-Calicivirus/
  • Vroooooom
    Tokfrjant skrev 2010-02-05 19:46:00 följande:
    Smält choklad tillsammans med grädde som är varmt skär sig, det är därför man väntar tills den är riktigt kall. Vet inte vilket recept du hittat men jag hade nog väntat.
    Tack så mycket för svaret. Då låter jag den stå i kylen ett par timmar istället.
    Did I mention this is a rant? Sense really has no place in it.
  • 3tjejer
    Egensinnig skrev 2010-02-04 18:05:53 följande:
    Ja det krävs fett för att den ska bli smidig o inte för torr- shortening använder man i USA, tex Criscowww.practicallyedible.com/edible.nsf/Pages/sh...
    Tack för länken, det löste problemet . Sugarpasten blev jättebra i konsistensen, lätt att knåda tunn. Men jag tycker att det är lite för sött. Hur löser man det? Tja, marsipan är ju en lösning men jag gillar att sugarpasten är vit.
  • Egensinnig
    3tjejer skrev 2010-02-05 21:16:57 följande:
    Tack för länken, det löste problemet . Sugarpasten blev jättebra i konsistensen, lätt att knåda tunn. Men jag tycker att det är lite för sött. Hur löser man det? Tja, marsipan är ju en lösning men jag gillar att sugarpasten är vit.
    Personligen äter jag inte SP:n utan petar bort den. Den blir lite godare om man smaksätter med tex butter flavor, almond el ngt anant. Citron essens kan man ju ha med.
    Tycker MMF är godare och den kan man smaksätta också - favoriten är almond och butter m en nypa salt i - smakar kola.
    Matilda, Matilda........
  • Fru Indosaurie
    Egensinnig skrev 2010-02-05 21:27:21 följande:
    Personligen äter jag inte SP:n utan petar bort den. Den blir lite godare om man smaksätter med tex butter flavor, almond el ngt anant. Citron essens kan man ju ha med. Tycker MMF är godare och den kan man smaksätta också - favoriten är almond och butter m en nypa salt i - smakar kola.
    Mums! bra tips! Det ska jag köpa. på.. den där kryddgården eller?
    När har man i det? när man ska blanda ihop allt?

    jag har täckt bottnarna till 3-våningstårtan nu. Jag använde den där dekorkanten, diamond. Tog ett tag innan jag kom på knepet (att verkligen trycka HÅRT), men men. Får se hur detta slutar
    Hur gör ni när ni sätter ihop våningarna? för att få den i mitten menar jag..
    Opinions are like assholes. Everybody has one. nakenfis.se
Svar på tråden Tårttråden del 17