• Ankmor

    Tårttråden del 17

    VÄLKOMMEN!

    Det är jättekul att det hela tiden kommer så mycket nya ansikten.
    Då samma frågor tenderar att ställas om och om igen ber vi vänligen, men bestämt, att alla nya läser igenom "Guide till Tårttråden" ordentligt första gången.
    (Du måste vara inloggad för att läsa)


    Då Tårttrådens tempo är högt och för att ingen ska missa någon av de fina tårtor som görs bör man lägga in bilder av sina alster i Tårttrådens bildtråd som vi stolt delar med Cupcaketråden.

    Säg till här i tråden om du behöver hjälp att klistra in din bild.
    Den som hjälper till säger med fördel till innan så det inte blir dubletter.







    För inspiration :

    Googels bildsök

    Bäst resultat hos Google får du om du gör sökningen på engelska.
    Cakes + ”ämnesord”, men pröva gärna på svenska med.

    Många funderingar kring livsmedel hittar du svar på hos Livsmedelsverket


    När man gör tårtor finns det inga måsten, det viktiga är att man har roligt.
    Följ din egen budget och smak. Det finns (nästan ) inga rätt eller fel.

    __________________________________________________ __________________________


    - OBS! -


    Prata inte beställningar och betalning i tråden.
    Dels så riskerar ni att få en varning då om inlägget blir anmält, då det kan räknas som reklam, men även för att försäljning från icke livsmedelsgodkänt kök till kund är emot livsmedelslagen.


    Hotlänkning till bilder är inte tillåten.
    Om du har tillständ att använda bilden - spar ned bilden och lägg i ditt galleri, innan du klistrar in den här.
    Om du inte har tillstånd ---> Klistra in URL-adressen istället.


    Länkning till egen hemsida eller extern blogg med försäljning/som tar emot beställningar är inte tillåten.
    Länkning till egen
    FL-blogg är dock tillåten samt blogg / hemsida utan ekonomisk vinning/försäljning etc...
    __________________________________________________ __________________________


    Viktiga länkar -

      

       


                                        (Uppdateras inte på ett tag)

    En sida väl värd att besöka:

    TÅRTIVERSUM
    (Tårtsida med bla a Forum, Galleri, hjälpmedel mm)

    Hjärtligt välkomna, gamla som nya!
    Hoppas att alla ska trivas!


    Länkar till tidigare trådar

    Tråd nr 1
    Tråd nr 16 


     



    Man får länka till både hemsida och blogg så länge det inte finns någon information om egen företagsamhet/egen vinning/info om hur man beställer mm, det får inte heller finnas länkar till egen verksamhet mm

    DVS - så länge bloggen/hemsidan är helt hobbybaserad utan ekonomisk vinning så kan ni visa länk så mycket ni vill!


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-05-15 21:51
    ***********************************

    Här kan du dela med dig av dina BÄSTA TIPS!
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m52537869.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-06-18 15:35
    ---- ----

    BLOGGTRÅD!!
    www.familjeliv.se/Forum-5-155/m53109018.html
    Här kan ni länka till er tårtblogg/bakverksblogg.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-07-21 15:30
    !!!***!!!***!!!***!!!***!!!

    HÄR BOR VI
    -----------------
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m53580376.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-08-09 02:53

    ^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^

    Det verkar vara något knas med tårtiversum.
    Här finns en TÅRTBITSUTRÄKNARE
    www.pejgan.com/antalbitar.asp

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-12-29 00:36
    &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
    Pejgan har lagt av...
    Nu finns TÅRTBITSUTRÄKNARE här
    lindarunn.blogg.se/
    Tack MissyCat!!!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-10-04 14:48
    ##############################################
    TYVÄRR har vissa av medlemmarna som jag länkar till i TS avslutat sina konton / tömt sin blogg. Jag ber om ursäkt att FL inte tillåter redigering av TS...
    ##############################################
  • Svar på tråden Tårttråden del 17
  • Egensinnig
    Fru Indosaurie skrev 2010-02-04 15:31:12 följande:
    hihi nej jag förstår inte!  så här ser kakan ut: 3 2 1 då sätter du först pinnar som börjar i 1 och slutar i 2? Sen sätter du nya pinnar i 2 som slutar i 3? rätt?
    Ok - kolla dessa länkrna och se om det klarnar, annars får du fråga igen/mer så kanske fler svarar!

    http://www.brollopstorget.se/Forum-1-15/m2941711.html
    http://www.kageportalen.dk/index.php?option=com_smf&Itemid=10095&topic=9964.0
    Matilda, Matilda........
  • Lenilus
    Fru Indosaurie skrev 2010-02-04 12:12:20 följande:
    Egensinnig alltså först pinnar genom botten 1 + 2 och sen genom botten 2 + 3? känns som väääldigt mkt pinnar? Bara pinnar i botten 2 ;) hur många sätter du i varje?
    Pinnar i understa och mellanbotten, om det är en trevånings? Den översta behöver du inte sätta pinnar i. Pinnarna är till för att stötta upp tårtan som står ovanpå så att den under inte ska säcka ihop, det vore olyckligt! {#lang_emotions_smile}

    Jag gjorde nyligen en tårta för 90-100 personer, 3 våningar och fraktade den färdigmonterad, gick hur bra som helst, hade den i knät i en stor kartong. Det var inte jag som körde då givetvis. Så det borde inte vara några problem.
  • Matillin

    Någon som har lust att tipsa mig om eran godaste chokladtårta?
    Jag har aldrig bakat någon sån förut och gissar att ni här inne bakat en hel del
    Ska baka till min dotters kalas, hon fyller 3 år.

  • 3tjejer

    Jag tänkte ge mig på att göra egen sugarpaste för första gången men här (Skottland) finns inte kokosfett. Vad kan jag ta i stället? Måste det vara ngt fett i?

  • Egensinnig
    3tjejer skrev 2010-02-04 17:43:51 följande:
    Jag tänkte ge mig på att göra egen sugarpaste för första gången men här (Skottland) finns inte kokosfett. Vad kan jag ta i stället? Måste det vara ngt fett i?
    Ja det krävs fett för att den ska bli smidig o inte för torr- shortening använder man i USA, tex Crisco
    http://www.practicallyedible.com/edible.nsf/Pages/shortening
    Matilda, Matilda........
  • joseline
    Malabuz skrev 2010-02-04 11:06:29 följande:
    Hej jag har aldrig skrivit eller varit inne på just denna tråden men jag är stort beundran av era tårtor som jag har i favoriter. Nu skulle jag vilja testa på att göra en egen tårta och skulle vilja ha tips på fylningar och deras recept. Så som jag har förståt så fluff fyllninmg är nått godis som har smällt i grädde sen vispas?? Jag har hittat en hget underbar god choklad från lind (tror dom heter så) Det är mörkchoklad med mint i. Kan man då smällta ner det i grädde och sen vispa det och hur mycket grädde ska man ha och choklad? Vad skulle då passa till den fyllningen om man vill ha två olika? Jag tänkte inte ge mig på marsipantäcke uten jag tar noh bara grädde och täcker tårtan med, men har ni några roliga tips på det?
    Om det är hög kakaohalt i chokladen är risken stor att det inte går att vispa till fluff, har provat 3 gånger med 70%-ig choklad och misslyckats varje gång.
  • lovely storm

    jag har idag köpt sp för första gången, en liten fråga?
    läste att man ej skulle lägga sp direkt på grädde (svettas)... någon som har erfarenhet av det?

    skall göra två tårtor. i den ena vill jag ha päronmousse... vad smakar bäst till den som andra fyllning?

    den andra tårtan skall bli en barbie... hur många bottnar? storlekar på bottnar?
    kort och gott hur brukar ni få ihopa en fin barbietårta ?

  • stinky79
    3tjejer skrev 2010-02-04 17:43:51 följande:
    Jag tänkte ge mig på att göra egen sugarpaste för första gången men här (Skottland) finns inte kokosfett. Vad kan jag ta i stället? Måste det vara ngt fett i?
    Jag använder rypsolja och det funderar hur bra som helst!
  • Vaja
    lovely storm skrev 2010-02-04 18:52:59 följande:
    jag har idag köpt sp för första gången, en liten fråga?läste att man ej skulle lägga sp direkt på grädde (svettas)... någon som har erfarenhet av det?skall göra två tårtor. i den ena vill jag ha päronmousse... vad smakar bäst till den som andra fyllning?den andra tårtan skall bli en barbie... hur många bottnar? storlekar på bottnar?kort och gott hur brukar ni få ihopa en fin barbietårta ?
    Ang SP beror det på vilket märke du har köpt. Är det Ballinas behöver den inte fodras (penslas med olja eller smör, om man inte spacklar med smörkräm) men är det Bakels skall den fodras.

    Gott till päronmousse är after eight.

    Barbietårtan får någon annan svara på, har inte gjort någon sådan själv.
  • Missy Cat
    lovely storm skrev 2010-02-04 18:52:59 följande:
    jag har idag köpt sp för första gången, en liten fråga? läste att man ej skulle lägga sp direkt på grädde (svettas)... någon som har erfarenhet av det? skall göra två tårtor. i den ena vill jag ha päronmousse... vad smakar bäst till den som andra fyllning? den andra tårtan skall bli en barbie... hur många bottnar? storlekar på bottnar? kort och gott hur brukar ni få ihopa en fin barbietårta ?
    Såhär gör du en Barbie tårta!!
    Längtandsfull skrev 2010-02-04 13:46:51 följande:
    Då var det som jag hade för mig.. Men har också för mig att någon sa att den blir godast om man bygger ihop den dagen innan man spacklar, täcker och dekorerar..
    Jag gör en tårta på 4 dagar för bästa resultat.

    Dag 1: Bakar bottnar, gör fyllningarna
    Dag 2: Fyller tårtan (täcker med plast)
    Dag 3: Spacklar täcker, och dekorerar
    Dag 4: Äter tårtan/levererar tårtan
    ♥ (¯`°?.¸ ♥ LindaRunn.blogg.se ♥¸.?°´¯) ♥
Svar på tråden Tårttråden del 17