• Ankmor

    Tårttråden del 17

    VÄLKOMMEN!

    Det är jättekul att det hela tiden kommer så mycket nya ansikten.
    Då samma frågor tenderar att ställas om och om igen ber vi vänligen, men bestämt, att alla nya läser igenom "Guide till Tårttråden" ordentligt första gången.
    (Du måste vara inloggad för att läsa)


    Då Tårttrådens tempo är högt och för att ingen ska missa någon av de fina tårtor som görs bör man lägga in bilder av sina alster i Tårttrådens bildtråd som vi stolt delar med Cupcaketråden.

    Säg till här i tråden om du behöver hjälp att klistra in din bild.
    Den som hjälper till säger med fördel till innan så det inte blir dubletter.







    För inspiration :

    Googels bildsök

    Bäst resultat hos Google får du om du gör sökningen på engelska.
    Cakes + ”ämnesord”, men pröva gärna på svenska med.

    Många funderingar kring livsmedel hittar du svar på hos Livsmedelsverket


    När man gör tårtor finns det inga måsten, det viktiga är att man har roligt.
    Följ din egen budget och smak. Det finns (nästan ) inga rätt eller fel.

    __________________________________________________ __________________________


    - OBS! -


    Prata inte beställningar och betalning i tråden.
    Dels så riskerar ni att få en varning då om inlägget blir anmält, då det kan räknas som reklam, men även för att försäljning från icke livsmedelsgodkänt kök till kund är emot livsmedelslagen.


    Hotlänkning till bilder är inte tillåten.
    Om du har tillständ att använda bilden - spar ned bilden och lägg i ditt galleri, innan du klistrar in den här.
    Om du inte har tillstånd ---> Klistra in URL-adressen istället.


    Länkning till egen hemsida eller extern blogg med försäljning/som tar emot beställningar är inte tillåten.
    Länkning till egen
    FL-blogg är dock tillåten samt blogg / hemsida utan ekonomisk vinning/försäljning etc...
    __________________________________________________ __________________________


    Viktiga länkar -

      

       


                                        (Uppdateras inte på ett tag)

    En sida väl värd att besöka:

    TÅRTIVERSUM
    (Tårtsida med bla a Forum, Galleri, hjälpmedel mm)

    Hjärtligt välkomna, gamla som nya!
    Hoppas att alla ska trivas!


    Länkar till tidigare trådar

    Tråd nr 1
    Tråd nr 16 


     



    Man får länka till både hemsida och blogg så länge det inte finns någon information om egen företagsamhet/egen vinning/info om hur man beställer mm, det får inte heller finnas länkar till egen verksamhet mm

    DVS - så länge bloggen/hemsidan är helt hobbybaserad utan ekonomisk vinning så kan ni visa länk så mycket ni vill!


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-05-15 21:51
    ***********************************

    Här kan du dela med dig av dina BÄSTA TIPS!
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m52537869.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-06-18 15:35
    ---- ----

    BLOGGTRÅD!!
    www.familjeliv.se/Forum-5-155/m53109018.html
    Här kan ni länka till er tårtblogg/bakverksblogg.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-07-21 15:30
    !!!***!!!***!!!***!!!***!!!

    HÄR BOR VI
    -----------------
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m53580376.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-08-09 02:53

    ^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^

    Det verkar vara något knas med tårtiversum.
    Här finns en TÅRTBITSUTRÄKNARE
    www.pejgan.com/antalbitar.asp

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-12-29 00:36
    &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
    Pejgan har lagt av...
    Nu finns TÅRTBITSUTRÄKNARE här
    lindarunn.blogg.se/
    Tack MissyCat!!!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-10-04 14:48
    ##############################################
    TYVÄRR har vissa av medlemmarna som jag länkar till i TS avslutat sina konton / tömt sin blogg. Jag ber om ursäkt att FL inte tillåter redigering av TS...
    ##############################################
  • Svar på tråden Tårttråden del 17
  • Tokfrjant
    Längtandsfull skrev 2010-02-04 12:25:03 följande:
    Nu är det dags för tårtbak... Jag och sonen flyyer år imorgon så då får vi ju självklart ha en tårta Men jag har glömt lite hur det var.. Jag gjorde botten och början på fluff igår.. Men kan jag göra hela tårtan klar ikväll eller blir det bäst om jag bygger ihop den ikväll och täcker och dekorerar imon? Skulle gärna ha allt klart idag om jag hinner...
    Du kan göra den helt klar idag!
    ♥Elias080704♥ - www.emeliesgodsaker.se
  • Fru Indosaurie
    Längtandsfull skrev 2010-02-04 13:46:51 följande:
    Då var det som jag hade för mig.. Men har också för mig att någon sa att den blir godast om man bygger ihop den dagen innan man spacklar, täcker och dekorerar..
    det var nog bara så att den är godast om man fyller den dagen innan man ska äta den {#lang_emotions_smile}
    Opinions are like assholes. Everybody has one. nakenfis.se
  • Malabuz
    LindaB78 skrev 2010-02-04 11:40:35 följande:
    Smält 180g choklad och blanda i 3 dl vispgrädde. låt grädden svalan i kyl (minst 6 timmar) och vispa grädden som vangligt. = Fluff
    Grädden ska allså inte vara varm och man då smällter chokladen i grädden, man ska göra tvärtom att smälta chokladen och sen blanda i grädden. Tack så mycket. Har du något tips på vad som skulle passa till denna fluff, allså en annan fluff eller indigriens. Om jag täcker tårtan med vanlig grädde vad kan jag då derorera med? Choklad kanske?

    Någon annan som har tips godtar jag jätter gärna
  • Elisha
    Malabuz skrev 2010-02-04 13:55:19 följande:
    Grädden ska allså inte vara varm och man då smällter chokladen i grädden, man ska göra tvärtom att smälta chokladen och sen blanda i grädden. Tack så mycket. Har du något tips på vad som skulle passa till denna fluff, allså en annan fluff eller indigriens. Om jag täcker tårtan med vanlig grädde vad kan jag då derorera med? Choklad kanske?Någon annan som har tips godtar jag jätter gärna
    Jag gör så att jag hettar upp grädden först, men den får inte börja koka. Sen lägger jag i chokladbitarna och rör om så att allt smälter ordentligt.
    Saga 060526 Elmer 080119 BF 100605 www.tartsmulan.blogspot.com
  • Nicke Nyfiken
    Malabuz skrev 2010-02-04 13:55:19 följande:
    Grädden ska allså inte vara varm och man då smällter chokladen i grädden, man ska göra tvärtom att smälta chokladen och sen blanda i grädden. Tack så mycket. Har du något tips på vad som skulle passa till denna fluff, allså en annan fluff eller indigriens. Om jag täcker tårtan med vanlig grädde vad kan jag då derorera med? Choklad kanske?Någon annan som har tips godtar jag jätter gärna

    Du kan smälta chokladen i grädden också men grädden får då inte koka. tror det är lättare att göra på det sättet om man vill göra fluff på något annat än ren choklad. Jag gjorde fluff på japp och den var supergod, hade det ihop med hallongrädde. Choklad och hallon är ju väldigt gott ihop tycker jag.

  • Malabuz
    Nicke Nyfiken skrev 2010-02-04 14:04:58 följande:
    Du kan smälta chokladen i grädden också men grädden får då inte koka. tror det är lättare att göra på det sättet om man vill göra fluff på något annat än ren choklad. Jag gjorde fluff på japp och den var supergod, hade det ihop med hallongrädde. Choklad och hallon är ju väldigt gott ihop tycker jag.
    Ni kommer säkert skratta åt mig nu, men hallongrädde är att man blandar hallon och grädde? Jag har aldrig gjort en "speciell" tårta utan bara nån enkel mad sylt och banan typ.

    Hallongrädde skulle passa bra med mörkmintchoklad tror ni?

  • Nicke Nyfiken
    Malabuz skrev 2010-02-04 14:08:19 följande:
    Ni kommer säkert skratta åt mig nu, men hallongrädde är att man blandar hallon och grädde? Jag har aldrig gjort en "speciell" tårta utan bara nån enkel mad sylt och banan typ. Hallongrädde skulle passa bra med mörkmintchoklad tror ni?
    Jag blandade hallon och grädde och hade i lite marsanpulver för att få det lite "stabilare" gillar inte smaken av för hårt vispad grädde. Är själv tårtnybörjare, den tårtan jag pratar om var min första jag täckte med sugar paste.
  • Egensinnig
    Fru Indosaurie skrev 2010-02-04 12:12:20 följande:
    Egensinnig alltså först pinnar genom botten 1 + 2 och sen genom botten 2 + 3? känns som väääldigt mkt pinnar? Bara pinnar i botten 2 ;) hur många sätter du i varje?
    I bottenvåningen sätter jag nog ca 10-12 och kanske 8 i våning två. Den översta behöver ju inga. Så inte igenom 2 våningar utan först i bottentårtan sedan i vån 2 och sedan stapla dem på varandra och så vån 3 på toppen.
    Matilda, Matilda........
  • Fru Indosaurie
    Egensinnig skrev 2010-02-04 15:22:24 följande:
    I bottenvåningen sätter jag nog ca 10-12 och kanske 8 i våning två. Den översta behöver ju inga. Så inte igenom 2 våningar utan först i bottentårtan sedan i vån 2 och sedan stapla dem på varandra och så vån 3 på toppen.
    hihi nej jag förstår inte! {#lang_emotions_cool}
    så här ser kakan ut:
    3
    2
    1
    då sätter du först pinnar som börjar i 1 och slutar i 2?
    Sen sätter du nya pinnar i 2 som slutar i 3?
    rätt?
    Opinions are like assholes. Everybody has one. nakenfis.se
Svar på tråden Tårttråden del 17