• Ankmor

    Tårttråden del 17

    VÄLKOMMEN!

    Det är jättekul att det hela tiden kommer så mycket nya ansikten.
    Då samma frågor tenderar att ställas om och om igen ber vi vänligen, men bestämt, att alla nya läser igenom "Guide till Tårttråden" ordentligt första gången.
    (Du måste vara inloggad för att läsa)


    Då Tårttrådens tempo är högt och för att ingen ska missa någon av de fina tårtor som görs bör man lägga in bilder av sina alster i Tårttrådens bildtråd som vi stolt delar med Cupcaketråden.

    Säg till här i tråden om du behöver hjälp att klistra in din bild.
    Den som hjälper till säger med fördel till innan så det inte blir dubletter.







    För inspiration :

    Googels bildsök

    Bäst resultat hos Google får du om du gör sökningen på engelska.
    Cakes + ”ämnesord”, men pröva gärna på svenska med.

    Många funderingar kring livsmedel hittar du svar på hos Livsmedelsverket


    När man gör tårtor finns det inga måsten, det viktiga är att man har roligt.
    Följ din egen budget och smak. Det finns (nästan ) inga rätt eller fel.

    __________________________________________________ __________________________


    - OBS! -


    Prata inte beställningar och betalning i tråden.
    Dels så riskerar ni att få en varning då om inlägget blir anmält, då det kan räknas som reklam, men även för att försäljning från icke livsmedelsgodkänt kök till kund är emot livsmedelslagen.


    Hotlänkning till bilder är inte tillåten.
    Om du har tillständ att använda bilden - spar ned bilden och lägg i ditt galleri, innan du klistrar in den här.
    Om du inte har tillstånd ---> Klistra in URL-adressen istället.


    Länkning till egen hemsida eller extern blogg med försäljning/som tar emot beställningar är inte tillåten.
    Länkning till egen
    FL-blogg är dock tillåten samt blogg / hemsida utan ekonomisk vinning/försäljning etc...
    __________________________________________________ __________________________


    Viktiga länkar -

      

       


                                        (Uppdateras inte på ett tag)

    En sida väl värd att besöka:

    TÅRTIVERSUM
    (Tårtsida med bla a Forum, Galleri, hjälpmedel mm)

    Hjärtligt välkomna, gamla som nya!
    Hoppas att alla ska trivas!


    Länkar till tidigare trådar

    Tråd nr 1
    Tråd nr 16 


     



    Man får länka till både hemsida och blogg så länge det inte finns någon information om egen företagsamhet/egen vinning/info om hur man beställer mm, det får inte heller finnas länkar till egen verksamhet mm

    DVS - så länge bloggen/hemsidan är helt hobbybaserad utan ekonomisk vinning så kan ni visa länk så mycket ni vill!


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-05-15 21:51
    ***********************************

    Här kan du dela med dig av dina BÄSTA TIPS!
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m52537869.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-06-18 15:35
    ---- ----

    BLOGGTRÅD!!
    www.familjeliv.se/Forum-5-155/m53109018.html
    Här kan ni länka till er tårtblogg/bakverksblogg.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-07-21 15:30
    !!!***!!!***!!!***!!!***!!!

    HÄR BOR VI
    -----------------
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m53580376.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-08-09 02:53

    ^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^

    Det verkar vara något knas med tårtiversum.
    Här finns en TÅRTBITSUTRÄKNARE
    www.pejgan.com/antalbitar.asp

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-12-29 00:36
    &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
    Pejgan har lagt av...
    Nu finns TÅRTBITSUTRÄKNARE här
    lindarunn.blogg.se/
    Tack MissyCat!!!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-10-04 14:48
    ##############################################
    TYVÄRR har vissa av medlemmarna som jag länkar till i TS avslutat sina konton / tömt sin blogg. Jag ber om ursäkt att FL inte tillåter redigering av TS...
    ##############################################
  • Svar på tråden Tårttråden del 17
  • M1986
    LovisaTilda skrev 2011-03-07 20:41:39 följande:
    Jag vill göra en prinsesskrona till min nästa tårta. Hur gör ni? Jag menar, ni lindar den runt ett glas eller liknande om jag förstått det rätt. Kan den torka så? man kanske kan linda in glaset i plastfolie så att man får loss den lätt sen. Hur får ni ihop skarven så att det ser fint ut?
    Jag har en steg för steg beskrivning på min blogg hur man gör en tiara men de kanske var mer en krona du tänkt dig? Här är beskrivningen iaf millistartorochannat.blogspot.com/2010/10/steg-for-steg-tiara.html
  • Norpan P

    Någon som vet en bra kurs i tårtdekorering utomlands. Jag är inte intresserad av att baka, bara dekorera och jag har  baskunskaper i att täcka tårtor mm. Kursen måste vara på engelska.

  • Lilla fröet
    Ankmor skrev 2011-03-07 23:05:33 följande:
    Hm... En epatraktor är ju en "liten lastbil" med en triangel bak...
    Kanske får du inspiration av dessa bilder?
    Tårta
    Epatraktor

    Lycka till
    tack så mycket, den som va en tårta va ju super..måste bara trimma hjärnan hur jag ska få den så stor, hon vill ha den stor som en plåt :-0
    men det ser ut som om man har byggt ihop den, inte att den e hel..eller?
    Tösen 2006 BF 13/8 2011 (säg till om du vill kolla hos mig)
  • Mysanochmimer
    Lilla fröet skrev 2011-03-08 13:38:16 följande:
    tack så mycket, den som va en tårta va ju super..måste bara trimma hjärnan hur jag ska få den så stor, hon vill ha den stor som en plåt :-0
    men det ser ut som om man har byggt ihop den, inte att den e hel..eller?
    Gör tårtan i långpanna som "vanligt", täck den och dekorera med  väg och skyltar och liknande samt modellera en epa, så skulle jag gjort hellre än att bygga tårtan som en epa
  • SkönaGG

    Hej.
    Jag har en fråga.
    Jag brukar bara göra "vanliga" gräddtårtor på en Ägg/laktosfri sockerkaksbotten.

    Min älsta tjej fyller snart 7 år och hon gillar inte min tårta men hon älskar mina kärleksmums jag gör av samma smet.
    Mitt ena problem är att hon ska ha den på lördag och jag har BF med nästa om 10 dagar och är lite rädd att inte vara hemma då.
    Skulle därför vilja göra tårtan nu och frysa den ett par dagar.

    Har en tanke att göra en chokladsockerkakstårta.
    Men vad har man emellan?
    min första tanke är vaniljkräm, eller inget.
    sen tänkte jag ha glasyr på översidan med strössel, och grädde spritsat på sidorna.

    men nu funderar jag på om det är bättre med smörkräm att ha utanpå hela.

    Vad tror ni?
    Någon med förslag?


    Alexandra -04, Beatrice -06, Christina -07 och Edward bf 18 mars
  • LovisaTilda

    Har lite tight om tid i helgen och funderar därför på att köpa en paket med päronmousse till ena tårtlagret. Någon som provat den? är den lagom tjock, och framför allt, är den god?

  • Skåne85
    LovisaTilda skrev 2011-03-07 20:41:39 följande:
    Jag vill göra en prinsesskrona till min nästa tårta. Hur gör ni? Jag menar, ni lindar den runt ett glas eller liknande om jag förstått det rätt. Kan den torka så? man kanske kan linda in glaset i plastfolie så att man får loss den lätt sen. Hur får ni ihop skarven så att det ser fint ut?

    http://millistartorochannat.blogspot.com/2010/10/steg-for-steg-tiara.html


    Jag följe denne beskrivningen när jag gjorde min.

    www.grese.blogg.se
  • Jackie85

    Jag hade tänkt börja baka tårtor nu när jag går hemma föräldraledig och behöver tips på vad jag behöver införskaffa för att kunna göra riktigt fina tårtor. Vill kunna göra flervåningstårtor med "pärlband" runt, samt blommor och gulliga små figurer. Skall även ha dop här om 2 månader så jag hade tänkt göra någon riktigt fin tårta själv till 40 pers i långpanna, några tips på hur man skall få den riktigt fin och vad jag kan tänkas behöva köpa till det? Hade tänkt lägga beställningen på kakburken, är det en bra sida?

Svar på tråden Tårttråden del 17