• Ankmor

    Tårttråden del 17

    VÄLKOMMEN!

    Det är jättekul att det hela tiden kommer så mycket nya ansikten.
    Då samma frågor tenderar att ställas om och om igen ber vi vänligen, men bestämt, att alla nya läser igenom "Guide till Tårttråden" ordentligt första gången.
    (Du måste vara inloggad för att läsa)


    Då Tårttrådens tempo är högt och för att ingen ska missa någon av de fina tårtor som görs bör man lägga in bilder av sina alster i Tårttrådens bildtråd som vi stolt delar med Cupcaketråden.

    Säg till här i tråden om du behöver hjälp att klistra in din bild.
    Den som hjälper till säger med fördel till innan så det inte blir dubletter.







    För inspiration :

    Googels bildsök

    Bäst resultat hos Google får du om du gör sökningen på engelska.
    Cakes + ”ämnesord”, men pröva gärna på svenska med.

    Många funderingar kring livsmedel hittar du svar på hos Livsmedelsverket


    När man gör tårtor finns det inga måsten, det viktiga är att man har roligt.
    Följ din egen budget och smak. Det finns (nästan ) inga rätt eller fel.

    __________________________________________________ __________________________


    - OBS! -


    Prata inte beställningar och betalning i tråden.
    Dels så riskerar ni att få en varning då om inlägget blir anmält, då det kan räknas som reklam, men även för att försäljning från icke livsmedelsgodkänt kök till kund är emot livsmedelslagen.


    Hotlänkning till bilder är inte tillåten.
    Om du har tillständ att använda bilden - spar ned bilden och lägg i ditt galleri, innan du klistrar in den här.
    Om du inte har tillstånd ---> Klistra in URL-adressen istället.


    Länkning till egen hemsida eller extern blogg med försäljning/som tar emot beställningar är inte tillåten.
    Länkning till egen
    FL-blogg är dock tillåten samt blogg / hemsida utan ekonomisk vinning/försäljning etc...
    __________________________________________________ __________________________


    Viktiga länkar -

      

       


                                        (Uppdateras inte på ett tag)

    En sida väl värd att besöka:

    TÅRTIVERSUM
    (Tårtsida med bla a Forum, Galleri, hjälpmedel mm)

    Hjärtligt välkomna, gamla som nya!
    Hoppas att alla ska trivas!


    Länkar till tidigare trådar

    Tråd nr 1
    Tråd nr 16 


     



    Man får länka till både hemsida och blogg så länge det inte finns någon information om egen företagsamhet/egen vinning/info om hur man beställer mm, det får inte heller finnas länkar till egen verksamhet mm

    DVS - så länge bloggen/hemsidan är helt hobbybaserad utan ekonomisk vinning så kan ni visa länk så mycket ni vill!


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-05-15 21:51
    ***********************************

    Här kan du dela med dig av dina BÄSTA TIPS!
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m52537869.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-06-18 15:35
    ---- ----

    BLOGGTRÅD!!
    www.familjeliv.se/Forum-5-155/m53109018.html
    Här kan ni länka till er tårtblogg/bakverksblogg.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-07-21 15:30
    !!!***!!!***!!!***!!!***!!!

    HÄR BOR VI
    -----------------
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m53580376.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-08-09 02:53

    ^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^

    Det verkar vara något knas med tårtiversum.
    Här finns en TÅRTBITSUTRÄKNARE
    www.pejgan.com/antalbitar.asp

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-12-29 00:36
    &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
    Pejgan har lagt av...
    Nu finns TÅRTBITSUTRÄKNARE här
    lindarunn.blogg.se/
    Tack MissyCat!!!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-10-04 14:48
    ##############################################
    TYVÄRR har vissa av medlemmarna som jag länkar till i TS avslutat sina konton / tömt sin blogg. Jag ber om ursäkt att FL inte tillåter redigering av TS...
    ##############################################
  • Svar på tråden Tårttråden del 17
  • Sigrid
    Jackie85 skrev 2011-03-09 16:12:23 följande:
    Tack så hemskt mycket, guld värt!

    Skall testa att köra på fri hand först så får vi se hur det går. Gällande dekorationerna uppepå tårtan, hur får man dom att fastna, klister?
    Här har Ulrika skrivit vad man kan använda istället för modelleringsverktyg, det är bara fantasin som sätter gränser:'
    http://bakverkochfikastunder.blogspot.com/2010/12/alternativ-till-modelleringsverktyg.html

    Jag limmar alltid med vanligt vatten.
  • Tudorjohansson
    Queequeg skrev 2011-03-09 16:59:59 följande:
    Här är ett recept på flowerpaste osm jag har fått, vet dock inte hu rden är då jag inte provat att göra den själv än

    Flowerpaste

    5 tsk kallt vatten
    2 tsk gelantinpulver
    500 g siktat florsocker
    3 tsk gum tragacanth/cmc
    2 tsk glucose/vit sirap
    3 tsk kokosfett/olja
    1 äggvita

    Blanda gelantin och vatten och låt stå i 30 minuter. Sikta och blanda ihop florsocker och gum tragacanth i en köksmaskinbunke. Smält gelantinet och blanda i kokosfett och sirap. Häll ner blandningen och äggvitan i bunken och kör en stund tills massan är vit och "stringy". Nu tycker jag att det låter som om massan är mjuk och ganska lös men den är smulig och man får knåda en stund på bordet för att få ihop den till en sammanhängande klump. Gnid på lite fett på klumpen och vira in den noga i plast och plastpåse, Låt vila i 12 timmar i kylen innan du använder den.
    Vart får man tag påtragacanth/cmc??
  • svischan

    Hej! När ni färgar SP osv, använder ni färgpasta då? Det står på tex kakburken.se att de inte är till för förtäring... Är det enbart för att de inte är godkända i EU eller är de giftiga på något vis???


    Numera tvåbarnsmamma!
  • loijsen
    svischan skrev 2011-03-09 23:38:06 följande:
    Hej! När ni färgar SP osv, använder ni färgpasta då? Det står på tex kakburken.se att de inte är till för förtäring... Är det enbart för att de inte är godkända i EU eller är de giftiga på något vis???
    Nämen hur ska man då kunna färga sina tårtor om de är giftiga
  • svischan
    loijsen skrev 2011-03-09 23:42:45 följande:
    Nämen hur ska man då kunna färga sina tårtor om de är giftiga
    Det var bara ett par färger som inte var för förtäring står det, men resten rekommenderar de inte att man äter. INte för att jag tror att man dör, det är ju godkänt i usa, men ändå...
    Numera tvåbarnsmamma!
  • loijsen
    svischan skrev 2011-03-09 23:57:11 följande:
    Det var bara ett par färger som inte var för förtäring står det, men resten rekommenderar de inte att man äter. INte för att jag tror att man dör, det är ju godkänt i usa, men ändå...
    Geezes, hur ska man kunna färga sina tårtor???
    FInns det något vänligare men ändock effektivt färgalternativ till pastafärg?
  • lillängeln
    Fru Indosaurie skrev 2011-03-10 10:44:28 följande:

    jag har tappat bort receptet på smörkräm med philadelphia & vit choklad, någon som kan klistra in det?


    tack! Solig


    Vit chokladsmörkräm:
    100 g smör, 100 g philadelphiaost och 100 g smält vit choklad

Svar på tråden Tårttråden del 17