• Ankmor

    Tårttråden del 17

    VÄLKOMMEN!

    Det är jättekul att det hela tiden kommer så mycket nya ansikten.
    Då samma frågor tenderar att ställas om och om igen ber vi vänligen, men bestämt, att alla nya läser igenom "Guide till Tårttråden" ordentligt första gången.
    (Du måste vara inloggad för att läsa)


    Då Tårttrådens tempo är högt och för att ingen ska missa någon av de fina tårtor som görs bör man lägga in bilder av sina alster i Tårttrådens bildtråd som vi stolt delar med Cupcaketråden.

    Säg till här i tråden om du behöver hjälp att klistra in din bild.
    Den som hjälper till säger med fördel till innan så det inte blir dubletter.







    För inspiration :

    Googels bildsök

    Bäst resultat hos Google får du om du gör sökningen på engelska.
    Cakes + ”ämnesord”, men pröva gärna på svenska med.

    Många funderingar kring livsmedel hittar du svar på hos Livsmedelsverket


    När man gör tårtor finns det inga måsten, det viktiga är att man har roligt.
    Följ din egen budget och smak. Det finns (nästan ) inga rätt eller fel.

    __________________________________________________ __________________________


    - OBS! -


    Prata inte beställningar och betalning i tråden.
    Dels så riskerar ni att få en varning då om inlägget blir anmält, då det kan räknas som reklam, men även för att försäljning från icke livsmedelsgodkänt kök till kund är emot livsmedelslagen.


    Hotlänkning till bilder är inte tillåten.
    Om du har tillständ att använda bilden - spar ned bilden och lägg i ditt galleri, innan du klistrar in den här.
    Om du inte har tillstånd ---> Klistra in URL-adressen istället.


    Länkning till egen hemsida eller extern blogg med försäljning/som tar emot beställningar är inte tillåten.
    Länkning till egen
    FL-blogg är dock tillåten samt blogg / hemsida utan ekonomisk vinning/försäljning etc...
    __________________________________________________ __________________________


    Viktiga länkar -

      

       


                                        (Uppdateras inte på ett tag)

    En sida väl värd att besöka:

    TÅRTIVERSUM
    (Tårtsida med bla a Forum, Galleri, hjälpmedel mm)

    Hjärtligt välkomna, gamla som nya!
    Hoppas att alla ska trivas!


    Länkar till tidigare trådar

    Tråd nr 1
    Tråd nr 16 


     



    Man får länka till både hemsida och blogg så länge det inte finns någon information om egen företagsamhet/egen vinning/info om hur man beställer mm, det får inte heller finnas länkar till egen verksamhet mm

    DVS - så länge bloggen/hemsidan är helt hobbybaserad utan ekonomisk vinning så kan ni visa länk så mycket ni vill!


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-05-15 21:51
    ***********************************

    Här kan du dela med dig av dina BÄSTA TIPS!
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m52537869.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-06-18 15:35
    ---- ----

    BLOGGTRÅD!!
    www.familjeliv.se/Forum-5-155/m53109018.html
    Här kan ni länka till er tårtblogg/bakverksblogg.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-07-21 15:30
    !!!***!!!***!!!***!!!***!!!

    HÄR BOR VI
    -----------------
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m53580376.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-08-09 02:53

    ^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^

    Det verkar vara något knas med tårtiversum.
    Här finns en TÅRTBITSUTRÄKNARE
    www.pejgan.com/antalbitar.asp

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-12-29 00:36
    &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
    Pejgan har lagt av...
    Nu finns TÅRTBITSUTRÄKNARE här
    lindarunn.blogg.se/
    Tack MissyCat!!!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-10-04 14:48
    ##############################################
    TYVÄRR har vissa av medlemmarna som jag länkar till i TS avslutat sina konton / tömt sin blogg. Jag ber om ursäkt att FL inte tillåter redigering av TS...
    ##############################################
  • Svar på tråden Tårttråden del 17
  • Ova

    Jag gjorde en gräddtårta idag och hade Mildas grädde (tror att den är 20%). Den var bra till att göra fluff, kändes som att det blev styörre volym än med vanlig grädde. Däremot var den inte bra att spritsa med pga att det inte blir riktig gräddkonsistens.

  • mi07va

    Hej
    har en fråga angående marsipan, hur går det till när man ska färga den med hushållsfärg? Går det att färga den grönt eller måste man föpa färdig grön marsipan?

    Tack


    Freya 070402 Maddox 100216
  • Sigrid
    mi07va skrev 2011-03-08 17:59:40 följande:
    Hej
    har en fråga angående marsipan, hur går det till när man ska färga den med hushållsfärg? Går det att färga den grönt eller måste man föpa färdig grön marsipan?

    Tack
    Jag har inte använt hushållsfärg själv men jag vet att min mamma färgat marsipan grön med hjälp av hushållsfärg. Och det fick bra. Om jag minns rätt hade hon florsocker till hands när det knådades in ifall det blev kladdigt. (bara andrahandsinformation, har inte sett det själv... bara slutresultatet och det blev bra)
  • mi07va
    Sigrid skrev 2011-03-08 18:38:16 följande:
    Jag har inte använt hushållsfärg själv men jag vet att min mamma färgat marsipan grön med hjälp av hushållsfärg. Och det fick bra. Om jag minns rätt hade hon florsocker till hands när det knådades in ifall det blev kladdigt. (bara andrahandsinformation, har inte sett det själv... bara slutresultatet och det blev bra)
    Tack så mycket !!
    Freya 070402 Maddox 100216
  • Jackie85

    Finns det verkligen ingen som kan skriva en liten kort inköpslista för en nybörjare? Känner mig väldigt vilsen på detta området, men vill verkligen börja...

    Hade tänkt köpa lite verktyg och utrustning för kanske 1000kr efterssom jag inte ännu vet om jag ens gillar att hålla på med detta...vill kunna göra fina tårtor i sugarpaste med blommor, avtryck och gulliga figurer. Vad behöver jag ha för utrustning för att lyckas?

  • Jackie85

    En liten fråga också som kanske är urdum, men hur mycket sugarpaste behöver man till en tårta som är gjord på långpanna (45 pers). Räcker det med 750 gram eller behövs 2 sånna förpakningar?

  • Mysanochmimer
    Jackie85 skrev 2011-03-09 15:32:00 följande:
    En liten fråga också som kanske är urdum, men hur mycket sugarpaste behöver man till en tårta som är gjord på långpanna (45 pers). Räcker det med 750 gram eller behövs 2 sånna förpakningar?
    500 g till en vanlig rund tårta brukar dom flesta räkna på så jag skulle säga 2 750 gr förpackningar för att vara säker..
  • lillängeln
    Jackie85 skrev 2011-03-09 15:18:30 följande:
    Finns det verkligen ingen som kan skriva en liten kort inköpslista för en nybörjare? Känner mig väldigt vilsen på detta området, men vill verkligen börja...

    Hade tänkt köpa lite verktyg och utrustning för kanske 1000kr efterssom jag inte ännu vet om jag ens gillar att hålla på med detta...vill kunna göra fina tårtor i sugarpaste med blommor, avtryck och gulliga figurer. Vad behöver jag ha för utrustning för att lyckas?
    Som Sigrid skrev i ett tidigare inlägg (på sid 825):
    "Om vi bortser från det du behöver för att baka tårtbotten och göra tårtfyllningar (visp m.m.) så skulle jag rekommendera detta:
    * = svårt att klara sig utan.
    **= behövs inga verktyg om man inte vill.

    * en spattel eller lilleman el liknande för att spackla tårtorna med - jag använder en vanlig lilleman, har även använt en rak tårtspade vid något tillfälle.

    * En kavel - jag kavlar med en vanlig träkavel och det funkar jättebra, det man ska tänka på är att en träkavel lätt får jack i sig och då går den inte att använda till tårttäcket.

    ** En smoother för att släta till tårtan - jag köpte en nyligen och är helnöjd med den, men innan så slätade jag alltid till tårtorna med bara handen.

    ** Rosutstickare ex. www.kakburken.se/product_info.php?products_id..., men det går lika bra att göra rosor på fri hand. Här finns beskrivning: www.hellosugar.se/2009/04/sugarpaste-skola-go.../

    ** Bokstavsutstickare: www.kakburken.se/index.php?cPath=176&kakburke...
    Till många utstickare behövs flowerpaste. Marsipan och sugarpaste fastar i utstickaren. I större utstickare funkar marispan och SP. Annars kan man skära ut text själv.

    Första tårtan jag gjorde så hade jag inga verktyg alls och det funkade jättebra. Köp några saker och testa och sen kan du köpa fler efter hand."
Svar på tråden Tårttråden del 17