Inlägg från: anirahtak |Visa alla inlägg
  • anirahtak

    Vinterbebisar i Umeå 09/10 - #4

    Pingulina skrev 2010-02-11 09:54:48 följande:
    Grattis till alla nya bebisar! Vi har det sååå jobbigt just nu! Dottern har haft hög feber sen i söndags plus en jäkla hosta så hon sover som en kratta på nätterna. Idag har vi äntligen fått tid på vårdcentralen. Och lillebror har tyvärr blivit ett riktigt kolik-barn han också. Han kör ett långt skrik-race på kvällarna, oftast mellan 21-02 men igår började han redan kl.18 och vi kunde inte trösta honom och inte heller få honom att somna. KL.02 lade sambon honom i bilen och for och åkte 1½ timme. Jag börjar känna mig som en urvriden trasa då jag inte sovit mer än 3-4 h/natt i 3 veckor nu. Det jobbigaste är nätterna och vi inte lyckas få honom att somna efter matningarna. Varje matning/insomning tar ca 2-2½ timme och oftast sover han 1½ timme och så börjar vi om igen. Hur går det för er andra som har barn med köriga magar? Sussieluskan och nån fler var det också visst, hjärnan funkar inte riktigt som den ska. Igår var jag på stan med min mamma en stund och Nilas trivs inte alls i vagnen. Vi fick bära honom mest. Jag tittar avundsjukt på alla andra mammor med barnvagnar där bebisarna sover hur skönt som helst i vagnen. Jag kommer få sitta hemma och ruttna i flera månader. Sorry för värsta ego-inlägget, måste bara få skriva av mig lite.
    Usch då stackare..:( Hoppas verkligen det lugnar ner sig..kan inte vara lätt annars..:(
  • anirahtak
    Pingulina skrev 2010-02-12 08:09:07 följande:
    Tack för stödet tjejer! Skönt att få skriva av sig lite. Det är jättejobbigt just nu men vi försöker tänka på att det trots allt gå över, och människan är ju så tack och lov så märklig att man kan leva rätt länge på bra lite sömn. Jag har ju ätit mjölkproteinfritt nu i en vecka och kommer fortsätta, hoppas få lite resultat av det. Vi var annars på vårdcentralen med storasyster och igår och det visade sig att hon hade lunginflammation, så nu äter hon penicillin. Annala, stort grattis till lilla Molly! Vilket fint namn hon fått! Men en dramatisk och jobbig start har ni fått hela familjen. Förstår att det känns kluvet att ligga inne och inte kunna vara med storasyster, vet ju hur otillräcklig jag känner mig även fast jag är hemma, speciellt nu när storasyster är sjuk. Och riktigt dåligt av sjuksköterskan, man mår ju nog dåligt ändå. Hoppas allt går bra på barn4 och att ni snart får komma hem och njuta av underverket! lillaspindeln, vad roligt att skenan funkade och att ni nu slipper den! FridaSofia, jag vet inte heller om minifom hjälper så himla mycket, men kanske underlättar lite med rapandet och pruttandet iaf. Hickar gör han jättemycket, det kanske är en "biverkning" av minifomet. Fika här kan nog bli aktuellt så småningom så att jag får träffa lite folk. Ska bara försöka hämta igen mig lite först och få lite snurr på livet igen. Beställde förresten dom här "fisventilerna" som Kaksmulan tipsade om men det funkar tyvärr inte så bra på Nilas. Han har det så körigt i magen så det är nog bara en bråkdel av gaserna man får ut och han verkar tyvärr inte ens få någon lindring för stunden
    Du kanske redan fått rådet, men jag hörde idag om akupunktur för spädbarn mot kolik, ska tydligen fungera underbart bra! Men det kanske är en bristvara på sådant i Umeå..? Här nära Gbg (Stenungssund) ska det iaf finnas en som är jättebra, men det kanske blir för lång resa..
  • anirahtak

    Kollade priserna på Malmö Aviaition så just nu har de kampanjpriser och en tur-retur resa för 1 vuxen och 1 spädbarn skulle inte bli mer än 1588kr..inte SÅ farligt ändå, även om det såklart är pengar..

  • anirahtak

    Flera av er kanske läste det redan i februari-tråden men vår lilla Astrid kom till oss 19.01 på torsdag den 18/2.. Vattnet gick ca 10.15 och hon kom då alltså 9h senare.. Förlossningen gick väl bra men förbaskat vad ont det gjorde.. Man kan verkligen inte föreställa sig det på förhand..;)
    Fick ett hematom som fortfarande är svullet och gör riktigt ont..det var bättre ett tag men värker väldigt väldigt mycket stundtals..fick en liten berak.down igår när jag bara grät så kanske borde be någon titta på det om det inte blir bättre..
    Amningen har komit igång men inte utan mycket stul och framför allt jobb i början.. har handmjölkat som en tok från dag 1 eftersom hon inte sög på rätt sätt, men när mjölken började rinna till gick det också bättre för henne att suga så nu fungerar det bra så länge jag ligger ner och ammar. Sitter jag upp blir det att hon ligger fel, jag spänner mig och det resulterade igår i spända bröst med små knutor och att hon inte ville suga för att brösten var för spända..

    Vi kom hem igår och jag var HELT slut på kvällen..men fick sova sammanlagt kanske 5-6h inatt så nu är jag utvilad.. (sammanlagda sömnen på de första 4 nätterna var kanske 8-10h så då förstår ni lyxen inatt haha)..:)
    Så nu har vi ammat några gånger, bytt blöja, hon sover i sängen och jag har ägnat förmiddagen åt att ordna upp i kaoset hemma.. Börjar landa känns det som men försöker ta det lugnt och pyssla lite där jag hinner utan att känna krav på något alls..Skönt..:)

    Förresten..ni som samsover på natten.. Hur gör ni? Hon vänder sig så hon ligger på sidan mot mig och det förstår jag för annars är detsvårt att ligga hud mot hud som jag egentligen också vill.. Det är så kallt i lägenheten och hon höll på att frysa ihjäl inatt med pyjamas, så fort jag tog av den och lade henne under täcket (med huvudet utanför förstås) bredvid mig blev allt bra men som sagt..hon lägger sig på sidan och madrassen får ju en lutning mot mig också.. tips?
    Idag introducerade vi ändå sängen så hon ska vänja sig vid den också och där verkar hon ju också trivas..men på natten vågar jag inte riktigt ha henne där ensam då katten är nyfiken (och lite svartsjuk) och vi inte vet vad han kanske tar sig till ännu..

    Nu blev det en hel uppsats här..:)

  • anirahtak
    carrots skrev 2010-02-23 13:47:43 följande:
    Katharina: Grattis! Vi samsover också, men jag förstår inte riktigt ditt problem.. Men det kanske kan hjälpa om jag berättar att M i princip ligger i amningsposition hela natten, alltså jag ligger på sidan och vi ligger mage mot mage och hon har huvudet i höjd med mitt bröst. Täcket trär jag under den övre armen om det inte blir alldeles för kallt. I och med att hon ligger så nära mig och inte med ansiktet uppåt så känner jag mig trygg med att hon får luft även om täcken skulle falla över henne (har dessutom inte så tjockt täcke, använder filt över underkroppen om det skulle bli kallt för mig, för henne blir det aldrig kallt, oftast har hon bara body när hon sover). Sen lägger jag bara upp henne på mig och rullar runt när det är dags att amma och byta bröst.
    Ja men vad skönt att höra att du gör så också!! Jag har fått bilden att man inte får ha dem sovandes på sidan nämligen..typ som att man "inte får" ha dem sovandes på mage, så jag kände att det inte var okej att hon sov på sidan, precis som du beskrev med huvudet i höjd med mitt bröst. Det är ju där hon somnar efter att ha ammat och hon sover så fint och ja, det känns tryggt och mysigt..:)
    Det enda jag i såfall funderar över är ju det där med huvudformen då..att hon inte ska få felformad skalle eftersom hon i såfall ligger på den ena sidan..men på dagarna ligger hon ju på rygg i sin egen säng så det kanske inte är så farligt då..
    men som sagt, skönt att höra att det inte är fel att sova ihop så..:)
  • anirahtak
    Thelma82 skrev 2010-02-25 09:53:25 följande:
    Klara har stundtals varit alldeles ifrån sig i flera dagar nu. Mitt på dagen är hon pigg och glad men framåt kvällen är det låånga perioder av gråt, gnäll och skrik... Vill vara en sån där cool förälder, men blir ju orolig! Magen blev ju så mycket bättre med Minifom, kan det vara den ändå? Brukar inte magknip snarare bli bättre efter 3mån? Min mamma säger att jag inte behöver oroa mig då Klara är så pigg och glad stora delar av dygnet, och det låter ju vettigt... Men tänk om hon faktiskt har riktigt ont någonstans, även om det "bara" är på kvällarna och nätterna? Skrik,skrik,skrik kan ju ofta irritera lite innerst inne till slut, men dessa tårar skär verkligen i hjärtat! Åhh att det är så länge kvar till tiden på BVC...
    Usch jag bävar redan för det.. Jag tycker det är jobbigt redan NU när hon är 8 dagar och gråter och i princip bara vill ha mat, mat, mat. men om Olle tar henne oi famnen, ja då lugnar hon sig och somnardirekt. Lätt att man blir ledsen då har jag märkt och bara känner sig som en matmaskin som inte kan gehenne trygghet. Det är ju inte så, men ja..jag blir ledsen i alla fall. Ska väl egentligen vara glad ATT hon lugnar sig hos honom, då finns det ju ett sätt i alla fall och han får vara delaktig mycket mer än om hon bara tydde sig till mig hela tiden.
    Nåja..
    Jag tycker också du ska ringa till BVC och förklara och se om du kan få komma tidigare ller i alla fall få lite tips och råd eler så, så du slipper oroa dig..
  • anirahtak
    Alwali skrev 2010-02-25 15:12:00 följande:
    Thelma82: det sägs ju att de flesta lite äldre bebisar 3-6 månader har en skrikig period på kvällarna. Kanske är det? Men om du är orolig att hon inte mår bra/har ont tycker jag du ska ringa bvc och be om en tid snabbare än den ni har om du inte vill vänta. De tar ju alltid emot om man är orolig Här börjar vi få rutin på både sovandet och amningen, ammar nästan aldrig oftare än var fjärde timme och Mait somnar oftas i egen säng mellan 18-19.30 och ammar sen innan jag går och lägger mig ( mest för att jag inte ska behöva kliva upp så snabbt ) och sover sen till sex tiden. Tyvärr så vill hon inte somna om då utan vill prata och busa två timmar för att sen sova till 10. Gillar de här rutinerna, dock ska man inte ropa hej än Men stadiga rutiner på nätterna är verkligen guld värt, är piggare och gladare än jag varit på flera år känns det som och min envisa graviditets förkylning har äntligen släppt Fortsätt kämpa på ni som väntar och precis fått era små guldklimpar, det blir bättre :)
    Vilken skön rutin! :) Här börjar jag inse att rutin är något som kommer senare..hon har ett nytt mönster varje dag så det är bara att ta det som det kommer..men hittills har det också fungerat... Hon är så snäll och ska bara amma 2 ggr per natt, tiderna varierar, men vi har sovit till 9.30 alla dagar. Idag ammade jag vid 7 och klev då upp även om resten av familjen fortsatte sova (och sover än) för jag var tvungen att ringa BVC och anmäla nyfött barn..iriiterande med ställen som bara har tidiga telefontidr..:)
  • anirahtak
    linaenn skrev 2010-02-27 15:03:13 följande:
    Ja, och det var länge sedan Förtjust skrev nåt också, tror det blivit bäbis där med i dagarna. :)
    Japp, det har det..en liten kille kan jag skvallra men hon får berätta mer själv sen..;)
  • anirahtak
    AnnaMa skrev 2010-02-28 13:12:30 följande:
    Tack för ert stöd. De ringde faktiskt från barn4, läkaren tyckte inte vi behövde komma in i dag, så vi slipper släpa oss iväg hela familjen för att väga Molly. Imorrn ska vi dock upp till nus för att de ska ta en massa prover på Molly. Jag sa i alla fall till sköterskan hur jag tänkt göra, och hon var verkligen förstående. Så nu pumpar jag ur det värsta trycker bara, och sen är det ersättning som gäller för hela slanten. Har inte ens pumpat från vänster bröst då jag knappt har någon mjölk sen infektionen.  Nä, jag ska nog passa på att dricka lite kaffe och läsa bok medan båda barnen (och sambon) sover.
    Vad skönt att ni fick stanna hemma..väga kan de ju göra imorgon också.::)
  • anirahtak

    Ååh längtar SÅ tills jag kan börja följa med på fikorna..:)

Svar på tråden Vinterbebisar i Umeå 09/10 - #4