• anirahtak

    Vinterbebisar i Umeå 09/10 - #4

    Vad bra att du upptäckte att tråden höll på att gå ut!! :)

  • anirahtak
    kaksmulan skrev 2010-02-01 14:24:07 följande:
    ahh, tyckte det var konstigt att det inte var någon aktivitet i gamla tråden! Så är det HÄR ni är Hu vad kallt det är. Jag hade tänkt att ta en promenad idag men avstår dock. Idag är första dagen jag är helt ensam med tvinsen... Går rätt bra men det är lite långtråkigt. Dock, om en och en halv timme kanske resten av familjen kommer hem...
    Jag kan tänka mig..kollade mätaren på datorn (har en för Umeå och en för Göteborg) och kunde knappt tro det när det plötsligt visade -28 i morse i Umeå!! Men nu verkar det ju gått ner något iaf, men fortfarande kallt.. Här har vi -7 idag..

    Och nu är det ÄNTLIGEN februari och rätt månad..jag tror aldrig jag varit med om att en månad gått så långsamt om januari tidigare..:)
  • anirahtak
    Tora 80 skrev 2010-02-01 22:53:35 följande:
    -28? Det var det väl inte ändå, jag tror termometern i bilen visade på -18 i morse... Vilket iofs är kallt nog. Känns så himla bra att det är februari nu, rätt månad. Undrar vilken dag som ska bli bebisens födelsedag...? Nu börjar det snart bli riktigt spännande! Väskor packade (en till oss och en till Hilma) och födelseplan skriven. Vi har fixat lite till i helgen, plockat fram spjälsängen och möblerat om i sovrummet för att få plats med den. Hilma ville givetvis ligga i den och jollra för jämnan så det känns rätt bra att vi gjorde det redan nu och inte när bebisen väl är född som vi tänkt. Hon behöver uppenbarligen lite tid att bekanta sig med bebisprylarna och leka med dem. Köpte även ett babygym och lite småsaker på nolia-loppisen i helgen, roligt.
    Vet inte var i Umeå mätstationen ligger som används men någonstans måste de ju ha haft så kallt iaf..stackrarna..:)

    Håller med om att det är spännande..fast jag kan nog fortfarande inte riktigt förstå att det är en livslvenade liten varelse som ska komma ur mig..ett litet barn liksom! Helt otroligt..:)
  • anirahtak

    Hehe, här är också OS i fokus..men jag är väl nästan den som är mer ivrig haha.. Älskar att titta på både vinter och sommar oS. Sommar OS för att jag själv friidrottade i 10 år och vinter OS för att pappa är finne och därmed självklart given vintersportsfantast.. Har man vuxit upp med vintersporter i tv sedan man var liten är det inte så konstigt att det fastnat..;)
    Så jag är inte alls orolig över att inte få sova på nätterna i början..sitter gladeligen uppe..;)

  • anirahtak

    Grattis eah!!

    Och vad skönt att syskonrelationen fungerar så bra mellan brorsorna både för dig eah och mamma till Viktor och William.
    Hur stor åldersskillnad är det mellan storebror och den lille i era fall?

  • anirahtak

    Intressant att höra om åldersskillnaderna. Vi har redan nu börjat prata om när det skulle passa bäst (om man har turen att det tar sig snabbt då förstås). Och det blir ju nog mellan 2-4 år..ganska logiskt egentligen. Vi vill åka till Kanada på en större resa om 2 år på sommarhösten och då är ju hon i magen 2 1/2 och jag är egoistisk och vill INTE vara gravid på den resan.:;) Så det lär ju bli mellan 3-4 år då om vi utgår från det, så det låter bra att det också fungerar bra.. Oftast tycker man ju att de flesta har mellan 1,5-2,5 år mellan typ..

  • anirahtak
    ekin skrev 2010-02-09 14:13:04 följande:
    Hej på er. Det var länge sedan jag var inne i tråden. Jag har inte internet hemma ännu. Men jag kan meddela att min syster (Annala) fick en liten tjej igår em som var 2200 g och 44 cm (Bf -14). Hon förlöstes med akut kejsarsnitt, de blir nog kvar ett tag och får själv berätta resten. Jag är en stolt moster till en söt liten tjej iaf. Ha det bra! Miia
    Tack för uppdateringen! Hoppas de mår bra iaf och att de snart får komma hem..
  • anirahtak

    Jag har 5 år upp till min storebror och det har egentligen varit katastrof syskonmässigt. Vi har aldrig haft något gemensamt eller umgåtts med varandra eftersom jag böjade lågstadiet när han gick sista året. Han gick ut gymnasiet när jag gått ut 7:an. Sen flyttade han hemifrån och där var det liksom. Helt olika liv hela tiden. Inte förrän båda passerat 20 började vi kunna prata med varandra för då upplevde vi ju liknande saker med studier, fester osv. Inte har vi speciellt bra kontakt idag heller men det kan ju bero på många andra saker men jag tro mycket handlar om att vi inte är vana att ha bra kontakt helt enkelt.
    Så jag vill absolut inte att det ska få gå så lång tid mellan. 3-4 år max då..

  • anirahtak
    mamma till Viktor och William skrev 2010-02-09 16:45:08 följande:
    Det där tror jag är väldligt inviduellt vilken kontakt man har med sina syskon. Jag har betydligt mer gemensamt med min lillasyster som är 6 år yngre än min storasyster som är 3 år äldre. Så jag tror åldern spelar väldigt liten roll faktiskt. GRATTIS Annala!
    Jo, så är det nog. Någonstans hörde jag dock att det ofta kan handla om vilket kön syskonen är av också. det är alltså betydligt vanligare att kontakten till en äldre storebror är svårare än en storasyster. Storasystern bryr (och ja jag vet, genusgenrealisering på hög nivå) sig automatiskt lite mer omhändertagande om sina småsyskon än en storebror så därför är det lättare att ha bra kontakt med äldre storasyster.
    Min sambo har 7 år upp till närmsta storasyskon som är en syster och de har superbra kontakt. han fick alltid vara med när han var liten också för alla hennes kompisar tycvkte ju att han var såå söt och lät honom vara med och leka. Min brorsa lät INTE mig vara med och leka med hans killkompisar..;) (så jag fick snällt gömma mig under sängen och vara med på ett litet hörn iaf haha)

    Fast utgåpr jag från den teorin då så borde det alltså vara lugnt oberoende när vi skaffar ett syskon eftersom det är en flicka vi får..;)
Svar på tråden Vinterbebisar i Umeå 09/10 - #4