Inlägg från: anirahtak |Visa alla inlägg
  • anirahtak

    Vinterbebisar i Umeå 09/10 - #4

    Tack för råden och skönt att höra att det är normalt.. Man blir ju orolig att man är resistent mot pencillinet eller något när bröstet inte blir bättre.

    Bröt till slut ihop helt idag, jag har ju haft problem med kroppen av något slag i princip konstant sen hon föddes för en månad sedan och inga krämpor som man bara skakar av sig i vardagen utan som verkligen påverkat hela mig, min förmåga att ta hand om Astrid och mina känslor. Jag har gråtit så ofta över att ha ont, över att jag tyckt att allt (t.o.m Astrid) har varit superjobbigt och amningen har gett mig ångestkänslor oftare än glädje. Skuldkänlsorna över att känna så och tänka de tankarna har då såklart kommit som ett brev på posten och gjort det ännu värre.
    Fortsätter det såhär är en förlossningsdepression nog inte långt borta då jag tycker mig känna den liggande på lur redan nu.

    MEN, jag ska hålla gnällinlägget relativt kort (behövde få det ur mig eftersom jag mått så dåligt stundtals och sambon inte alltid riktigt förstår trots att han verkligen försöker) för jag har precis fått sova 2h och mår lite bättre (kände halsontet komma krypande nämligen ovanpå resten), imorgon kommer mamma och bor hos oss i 9 dagar för att avlasta/hjälpa till med flytten/köra upp med mig och Astrid.
    Sen börjar som sagt det nya livet i Umeå där jag INTE har 1 timmes resa med olika spårvagnar bara för att ta mig till sjukhuset varje gång jag behöver hjälp, där jag lätt kan ta en promenad för att få energi eftersom vagnen står på markplan (och inte i ett källarförråd, en trappa upp, förbi en tung betongdörr, långt in i en korridor, i ett minimalt förråd med ett lås som är för litet så att man ofta spräcker någrta blodkärl för att få fast det och man därtill ska få ut och in den med en hand medan man har Astrid i den andra..och utan hiss självklart!), och där det finns andra mammor i närheten som jag lärt känna här som jag kan få umgås och prata med..:)

    Så ni ser ju, resten av livet kommer att se ljusare ut framöver och förhoppningsvis är det de ljusa punkterna som gör att jag lättare orkar handskas med att kroppen inte alltid vill samarbeta..:)

    Kramar till er den här söndagen! Nu ska jag försöka tänka glada tankar resten avdagen..:)

  • anirahtak

    Tack tjejer för pepp och stöd, det är så skönt att kunna få prata av sig såhär och få goda råd och fina ord tillbaka!
    Jag tycker att mjölkstockningen börjat bli bättre..rodnaden har gått ned från det första stället, men jag har en ny med tillhörande knöl på undersidan av bröstet i stället men den tror jag att jag kanske kan få bort med de vanliga metoderna..och så äter jag ju ändå pencillin så den borde väl ge med sig oberoende..

    Nu har mamma kommit och hon har redan avlastat enormt genom att ta Astrid när hon varit otröstlig i famnen ett tag bara så att jag skulle få gå på toa och helt enkelt slappna av lite för sambon stod fullt upptagen i köket med middagen. Sen tog hon all disk efteråt också, den sombrukar få ligga ett bra tag bortprioriterad och skapa irritation när man kliver upp på morgonen och ska fixa frukost i ett nerskräpat kök. Hatar verkligen att inte få stiga upp till ett rent kök..
    Jag tror att de här 9 dagarna kommer atta vara vääldigt trevliga..:)

  • anirahtak

    Marriz: Förra veckan hade Astrid bara gått upp lite drygt 100 hon också jämfört med 250 veckan innan, men på bvc var de inte oroliga så jag tror inte det är någon fara..

  • anirahtak
    Thelma82 skrev 2010-03-23 09:19:11 följande:
    Detta har ingenting med varken bebisar eller föräldraskap att göra, men är det någon här som tränar på Tenton på marieberg?? Undrar lite över gruppträningen, om det är bra ledare osv? Någon som vet? Tänkte satsa på ett träningskort och är lite i valet och kvalet mellan IKSU och Tenton. Vet att IKSU har superbra gruppträning, men jag har å andra sidan gångavstånd till Tenton... Svårt! 
    Jag visste inte ens att det fanns gruppträning på Tenton?? Vi kommer ju också ha gångavstånd dit och sambon börjar förmodligen träna där medan jag vill träna på IKSU i och med att jag trodde att Tenton bara avr ett gym med redskap et.c..
    Vet du å andra sidan vad det kostar på Tenton?
  • anirahtak
    VeganMaria skrev 2010-03-24 11:25:20 följande:
    Igår kväll var det premiär hemma hos oss för första användandet av nappflaska! Jag använder mjölkuppsamlare på det motsatta bröstet som ammas, och provade att spara mjölken i kylen, det blev ca 100 ml från tre eller fyra amningar. Igår kväll vid nio så provade sambon att ge henne den uppvärmda mjölken i flaskan (köpt på Apoteket) och det gick jättebra! Först åt hon 50 ml, sen ville hon ta en paus, och sen åts 30 ml till upp. På detta sov hon jättegott när jag bar runt henne i bärsele i en timma. Känns praktiskt att kunna göra såhär när man är bortbjuden nån kväll på film eller spel och inte vill avbryta tillställningen med att sitta och amma i en timme. Och så tror jag sambon tyckte det var roligt att få prova ge henne mat också Nån fler som gör som vi?
    Vi gör också så ibland. Har också uppsamlare eller så pumpar jag ur..problemet jag märkt dock är att brösten sväller för mycket och t.o.m kan börja göra ont om jag ger henne sparad mjölk i stället för att amma eftersom jag då "förlorar" ett amningstillfälle.
    Vi troddevi skulle vara smarta en natt så att sambon skulle mata så att jag skulle få sova, men det slutade ju med att mina bröst blev sprängfyllda och jag ändå blev tvungen att kliva upp och pumpa ur då.. så jagvet inte riktigt hur vi ska få det där att fungera i praktiken då jag alltid får för spända bröst om vi ger sparat ist för att amma..
  • anirahtak
    VeganMaria skrev 2010-03-25 16:23:27 följande:
    Tack alla som kom på scrapbookingträffen idag, det var jättetrevligt! Och bebisarna skötte sig rätt bra tycker jag Nästa träff är om två veckor, dvs den 8/4, hoppas många vill komma då också och så kanske jag lyckas styra upp ngt slags fika också
    Då är jag där! :) Vad pysslade ni för nåt idag?
  • anirahtak

    Vi började ge napp vid enstaka tillfällen när Astrid var 2 veckor, men väldigt korta stunder för att jag var orolig för att den skulle påverka amningen. Då jag märkte tt det gick bra ändå har hon börjat få den regelbundet, i tid och otid kanske men hon tar den gärna som tröst när hon har ont i magen och ligger i famnen och när hon ska sova. Oftast försöker jag dock få henne att somna utan napp till natten för de gånger hon har napp får man ofta stiga upp och putta in den i munnen många gånger om innan hon somnar (när man själv också skulle vilja börja sova).

  • anirahtak
    VeganMaria skrev 2010-03-30 11:37:04 följande:
    Oj vad länge till nästa bio. Tusan! Vi kanske får ta en till hemmabio hos mig istället? Det ryms tre mammor + bebis i soffan och en på fåtöljen intill =) Efter påsk nån dag vad säger ni?
    Jättebra idé! Jag skriver genast upp mig! :)
  • anirahtak

    Hejsan tjejer!

    Vi har inte något internet i nya lägenheten.. körde med ett lånat mobilt först men sen när vi skulle köra igång med kommunicera visade det sig att det var trasigt, såklart. 1-3 arbetsdagar skulle det ta att åtgärda men tror ni det hände..? Nej. Så sedan i tisdags är vi utan och vem vet när vi får nåt heller.

    I alla fall så hänger jag också med och lunchar på onsdag. Får se med bion, kändes trist med en ungdomsfilm. Väldigt konstigt val måste jag säga.

    Lunch klockan 11.30 onsdag 14/4 - Plats??
    Sussie - Linus
    Maria - Emmy
    Lina - August
    Josefin - Henry
    Katharina - Astrid

  • anirahtak

    Annala: Usch så jobbigt ni har det! Jag hoppas verkligen Molly får bli frisk snabbt! *kram på er*

    Och tack tjejer för lunchen! Det var jättetrevligt att få träffa er! :)  (även om jag var lite småstressad över att det var "debuten" för Astrid på stan..)

Svar på tråden Vinterbebisar i Umeå 09/10 - #4