Inlägg från: anirahtak |Visa alla inlägg
  • anirahtak

    Vinterbebisar i Umeå 09/10 - #4

    AnnaH skrev 2010-04-23 09:19:39 följande:
    Antar att ganska många här har Facebook?! Jag har startat en grupp där för oss vintermammor från Umeå. Ganska lämpligt ställe att lägga upp bilder från träffar, planera in evenemang etc utan snokande utomstående. Sök på Umeås vinterföräldrar ´09/´10
    Jättebra initiativ! Jag har gått och tänkt göra exakt samma sak i några veckor nu, men eftersom jag aldrig fick tummen ur så var det ju bra att någon annan lyckades! ;)
  • anirahtak
    Lunch Onsdag 28/4 kl. 11.00 - Café Station
    Anna & Mika
    Lina & August
    Sussie & Linus
    Maria & Emmy
    Tora & Gunnar
    Anna & Molly
    Katharina & Astrid

    Jag ska också försöka komma den här veckan! :)
  • anirahtak

    Vi kommer inte heller idag eftersom vi sovit dåligt, men däremot skulle jag gärna bjuda in till knytkalas-fika hemma hos mig på Marieberg någondag nästa vecka, förslagsvis tisdag kl.13? :) Skriv upp er på listan om det låter som något för er! ;)

    Knytis hos Katharina, tisdag kl.13:

  • anirahtak

    Glömde säga att vi har katt ifall någon är väldigt allergisk? Han brukar dock gömma sig under sängen när vi har nytt besök så ni lär inte se honom iaf..:)

    Knytis hos Katharina, tisdag kl.13:
    Jasmin & Maximilian (jag tar med morotskaka)
    Katharina & Astrid (jag gör pastasallad)

  • anirahtak

    Vad roligt att vi blir så många och jisses vad mycket gott det kommer att bjudas på! :)

    Annala: Bra att du säger till, tänkte inte ha skaldjur i, men kan ju vara bra att komma ihåg till någon annan gång..:) (blir fårost, oliver, körsbärstomater, ruccola, pesto, och sånt typ)

  • anirahtak
    jassi83 skrev 2010-04-29 10:17:46 följande:
    oj, det stämmer jag måste också hämte strax innan 14. missade jag helt, skulle det passar er alla om vi tar det vid 12 istelle, så man hinner vara med? Eller kan vi hämtar tidigare och tar med stroa syster också...
    12 funkar för oss här..:)
  • anirahtak
    kaksmulan skrev 2010-04-29 09:42:51 följande:
    Knytis hos Katharina, tisdag kl.13: Jasmin & Maximilian (jag tar med morotskaka) Katharina & Astrid (jag gör pastasallad) Sussie & Linus (Jag tar med frukt. Melon och annat gott) Annna & Tove (avancerade köpekakor (om jag inte chockar mig själv å bakar nåt)) Maria & Emmy (baguetter och ost) Bodil & Signe (kronärtkocksdipp med nachos) Anna & Stella (nån slags chokladkaka/chokladmuffins) Anna & Molly (En sorts långpannekaka) Ida, Annie & Algot (dricka av olika slag) Alltså den här knytisen låter allt för frestande för att jag ska kunna hålla mig därifrån. Det blir en liten utmaning att ta twinsen någonstanns mitt i den tiden då de bör sova som bäst. Men det ordnar sig. I värsta fall får jag väl i förskott be om ursäkt för mina gallskrikande älsklingar
    När brukar de sova? Astrid brukar sova mellan 9-12 ungefär.. Som du sr ovan så var det en fröfrågan om kl.12 i stället.passar det bättre då? De får ju sova här (om de kan) om de behöver..:)
  • anirahtak

    Eller så kör vi med kl.13 som offciell tid med "drop-in".. det lär väl knappast vara så att man kan vara punktlig när det kommer till småttingar, så vi kan säga så att ni är välkomna från kl.12 och framåt (för de som känner att de behöver få komma lite tidigare) och kommer man senare för att någon liten behövt få sova klart först så går det alldeles utmärkt också.. Då borde det bli lättare kanske för de flesta..:)

  • anirahtak

    Astrid är också en långsovare..Hon somnar mellan 20-22 och vaknar då första gången mellan 03.30-05.30, men försöker hålla henne vaken såpass att hon somnar först vid 22..då brukar man få sova gott till halv sex alltså, amma och somna om till ca kl.8..:)
    Tyvärr kan jag inte säga att vi gör något speciellt för att ha det såhär utan hon har helt och hållet börjat med den här rutinen själv..:)

    Shit vad roligt att vi blir så många!! :) Tur att vi har 82 kvadrat..;)

  • anirahtak
    Tora 80 skrev 2010-04-30 20:14:21 följande:
    Vad mysigt med knytis, jag hade såå gärna velat komma! Men i morgon tar jag barna med mig och åker till min mamma och pappa några dagar. Det är väl 30 mil eller nått så jag hoppas det ska gå bra att köra... Kanske blir det många pauser.  Vad gäller nattsömn så äter Gunnar fortfarande 2-4 ggr/natt och det blir tidiga morgnar (men inte pga honom utan det är treåringen som vill upp) Men jag känner mig faktiskt helt okej. Vi byter inte blöja på natten och för det mesta ammar jag halvt i sömnen Trevlig valborg och 1 maj allihopa!
    Vi får ta fler gånger..:) Hoppas ni får det trevligt hos föräldrarna! :)
Svar på tråden Vinterbebisar i Umeå 09/10 - #4