• Svar på tråden Vi som läser på Liber Hermods del 5
  • Mommee
    Lislis skrev 2010-03-07 15:41:55 följande:
    Mommee - I kemi A hade jag läraren SD och i Kemi B JH. Håller du redan på med labben i fysik b? Vad snabb du är! Vi började väl ungefär samtidigt med fysiken... Fast jag läser nog i snigelfart jämfört med dig! ;= 170607 - Vad jobbigt att du börjat tveka inför ditt yrkesval. Är inte ett dugg insatt i i de utbildningarna du är intresserad av. Hoppas att det löser sig för dig! Berätta vad du kommer fram till så får vi peppa dig och hoppas du kommer in när det väl är dags att söka!
    Hej, 
    vem heter SD? jag har begnt söderberg i båda kursen?
    haha nja jag pluggar för mycket för mitt mål är att jag ska ta studenten iår
    hälsningar
  • DuBBeeL
    Mommee skrev 2010-03-07 15:47:35 följande:
    Hej,  vem heter SD? jag har begnt söderberg i båda kursen? haha nja jag pluggar för mycket för mitt mål är att jag ska ta studenten iår hälsningar
    Bengt Söderberg är jättetrevlig, jag har han kvar på min MSN :) Brukar "slänga" några ord med honom lite då och då! Jag hade honom i Nk B för 1½ år sedan.
    Däremot så är det precis som med alla andra kurser/ämnen, du måste kunna det du läst. I studieguiderna står det målbeskrivningar - bara att nöta in allt.
  • miLLus

    Känns bra att hitta hit igen, har varit mitt uppe i en flytt så allt har legat på lä så att säga. Ruskigt efter med studierna.

    Fick dock mvg på första uppdraget i samC, nu ska jag bara få in uppdrag 2 som jag inte riktigt förstår hur jag ska göra. Står att jag ska välja uppsatsämne och lämna in en hypotes, en frågeställning och delfrågor tillsammans med litteraturlista. Jag vet inte om jag ska skriva en hypotes eftersom jag har en huvudfrågeställning och jag vet inte vad för litteraturlista jag ska lämna in. jag har ju ingen aning om vilken litteratur jag ska använda mig av riktigt än eftersom jag inte börjat med arbetet.

    Finns det kanske någon som har möjlighet att spåna lite med mig kring hur jag kan utveckla min huvudfrågeställning till att bli mer beskrivande? Min hjärna går på halvfart just nu.


    millus.se - Ateist | Humanist | Politisk frilansare
  • miLLus
    BF 2008 02 23 skrev 2010-03-04 16:26:14 följande:
    Någon som vill hjälpa mig att förstå hur jag ska tänka? Bestäm en ekvation för den linje som går genom punkten (5,2) och är parallell med linjen y=x+4 =)
    Tänk att vid första punkten är x=5 och y=2 och den har k-värde x (alltså 1)
    För att få ut ekvationen måste du först göra ett antagande att y=2
    Alltså antag att y=2 och ekvationen blir således 2=x+5 = -3=x (jag tror det var så man räknade). Alltså att -3 är där y=0 (linjen går i y-axeln).
    Ekvationen blir slutligen y=x-3
    millus.se - Ateist | Humanist | Politisk frilansare
  • sus70

    Nån som har läst engelska B förstår inte riktigt på tredje uppdraget vad han vill ha ut:

    The four poems Funeral Blues, Do Not Go Gentle Into That Good Night, Résumé and Writing a Poem are all about persons in difficult situations in life.
     Briefly describe those situations in an essay of about 150 words.
     
    Vore bra om någon hängde med på vad det är han vill ha ut av detta.

  • miLLus

    Jag tror att din lärare vill att du beskriver situationen för de personer dikterna handlar om. Men jag har inte gjort engB i hermods så det är kanske bäst att du väntar på någon som vet.


    millus.se - Ateist | Humanist | Politisk frilansare
  • summertime123
    sus70 skrev 2010-03-08 12:01:19 följande:
    Nån som har läst engelska B förstår inte riktigt på tredje uppdraget vad han vill ha ut:The four poems Funeral Blues, Do Not Go Gentle Into That Good Night, Résumé and Writing a Poem are all about persons in difficult situations in life. Briefly describe those situations in an essay of about 150 words. Vore bra om någon hängde med på vad det är han vill ha ut av detta.
    Läs igenom dikterna ordentligt först o skriv ner stödord på vad de handlar om, minns inte exakt vad d va men resumé handlade väl om självmord? O så beskriver du alla situationer o på ngt sätt länkar dem tillsammans i slutet. Så gjorde jag iaf!
  • sus70

    Ok tack nu är jag med lite trögtänkt när man suttit med det hela dagen.

    Bara att jobba vidare

  • summertime123
    Lislis skrev 2010-03-07 15:41:55 följande:
    Mommee - I kemi A hade jag läraren SD och i Kemi B JH. Håller du redan på med labben i fysik b? Vad snabb du är! Vi började väl ungefär samtidigt med fysiken... Fast jag läser nog i snigelfart jämfört med dig! ;=170607 - Vad jobbigt att du börjat tveka inför ditt yrkesval. Är inte ett dugg insatt i i de utbildningarna du är intresserad av. Hoppas att det löser sig för dig! Berätta vad du kommer fram till så får vi peppa dig och hoppas du kommer in när det väl är dags att söka!
    tack! återkommer sen när jag funderat ut vad det blir
  • Matillin

    17 06 07

    Vad jobbigt att du inte vet vad du ska läsa nu.
    Dom utb du skrev om är det program på högskolan, eller ky?
    Om du behöver gå kortare utb så kan ju ky vara bra, men tror inte du kan räkna med 30 i ingångslön.
    Jag ringde och pratade med en kille som utbildar i affärlogistik i sthlm och han sa att ingångslönerna ligger runt 25 000.

    Vad är det med juristprogrammet som gör att du bestämt dig för att det kommer bli för jobbigt?
    Är det att utbildningen är så lång?
    Jag är ju rätt inställd på att läsa till civilekonom, vet inte om det blir 3 eller 4 år.
    Och där finns ju även inriktiningar mot logistik.
    Där kan ju ingångslönerna vara rätt höga med beroende på vart man får jobb sen.
    Ingengörer är ju välbetalda med

    Kika på lönestatistik.se vet inte hur bra det stämmer. Men där kan man få ett litet hum om vad man tjänar ungefär.

Svar på tråden Vi som läser på Liber Hermods del 5