• Svar på tråden Vi som läser på Liber Hermods del 5
  • Matillin

    17 06 07

    Det finns en högskoleutb inom logistik på södertörns högskola med.

  • summertime123
    Matillin skrev 2010-03-09 10:25:10 följande:
    17 06 07Vad jobbigt att du inte vet vad du ska läsa nu.Dom utb du skrev om är det program på högskolan, eller ky?Om du behöver gå kortare utb så kan ju ky vara bra, men tror inte du kan räkna med 30 i ingångslön.Jag ringde och pratade med en kille som utbildar i affärlogistik i sthlm och han sa att ingångslönerna ligger runt 25 000.Vad är det med juristprogrammet som gör att du bestämt dig för att det kommer bli för jobbigt?Är det att utbildningen är så lång?Jag är ju rätt inställd på att läsa till civilekonom, vet inte om det blir 3 eller 4 år.Och där finns ju även inriktiningar mot logistik.Där kan ju ingångslönerna vara rätt höga med beroende på vart man får jobb sen. Ingengörer är ju välbetalda med Kika på lönestatistik.se vet inte hur bra det stämmer. Men där kan man få ett litet hum om vad man tjänar ungefär.
    Jag insåg att det skulle bli sjukt tuff med juristutbildningen. Det ska tydligen vara en av de svåraste utbildningarna men kände ändå att jag skulle klara av det för jag ville verkligen bli jurist. Men när jag började tänka efter på min situation, ensamstående på heltid, förlorar mitt tilläggslån när jag börjar läsa på högskola m.m. förstod jag att jag kommer att vara sjukt stressad, har redan fått magkatarr p.g.a. all stress och i slutändan är det bara min son som får lida eftersom jag inte kommer orka vara en bra mamma, tappar tålamodet lätt när jag e stressad o m nya pengarproblem inblandat känns det verkligen inte som rätt beslut att välja en svår utbildning där man måste plugga 24h per dygn typ (vad jag hört). Känns självklart jättetrist att jag måste välja en annan väg men så länge jag hittar en annan intressant utbildning m rätt lön får jag bara sikta mig in på d istället.
    De utbildningar jag nämnde va högskoleutbildningar allihop, logistik & ekonomi utbildningen är den på södertörn! Tydligen är det många som inom kort blivit logistikchefer efter den utbildningen och då är ju lönen runt 30. Min svaga sida är dock matte och då måste jag läsa b & c kursen... känns ju inte så kul
    va affärslogistik ky utbildningen i sthlm lr?? ska kolla upp den...
    just nu känns det som europaprogrammet eller personalvetarprogrammet verkar mest intressanta men är ju så svårt o veta ngt om lönen eftersom det finns så många olika jobb man kan få! aaah blir galen haha måste skicka in min sista ansökan till hermods snart oxå så måste bestämma mig
    Har du bestämt dig för civilekonom nu lr? Är sååå rädd för att man ska göra fel val o ångra utbildningen när man startat den, pallar inte hålla på o hoppa av o söka nytt när jag väl börjat!!
  • Matillin
    summertime123 skrev 2010-03-09 11:03:46 följande:
    Jag insåg att det skulle bli sjukt tuff med juristutbildningen. Det ska tydligen vara en av de svåraste utbildningarna men kände ändå att jag skulle klara av det för jag ville verkligen bli jurist. Men när jag började tänka efter på min situation, ensamstående på heltid, förlorar mitt tilläggslån när jag börjar läsa på högskola m.m. förstod jag att jag kommer att vara sjukt stressad, har redan fått magkatarr p.g.a. all stress och i slutändan är det bara min son som får lida eftersom jag inte kommer orka vara en bra mamma, tappar tålamodet lätt när jag e stressad o m nya pengarproblem inblandat känns det verkligen inte som rätt beslut att välja en svår utbildning där man måste plugga 24h per dygn typ (vad jag hört). Känns självklart jättetrist att jag måste välja en annan väg men så länge jag hittar en annan intressant utbildning m rätt lön får jag bara sikta mig in på d istället. De utbildningar jag nämnde va högskoleutbildningar allihop, logistik & ekonomi utbildningen är den på södertörn! Tydligen är det många som inom kort blivit logistikchefer efter den utbildningen och då är ju lönen runt 30. Min svaga sida är dock matte och då måste jag läsa b & c kursen... känns ju inte så kul va affärslogistik ky utbildningen i sthlm lr?? ska kolla upp den... just nu känns det som europaprogrammet eller personalvetarprogrammet verkar mest intressanta men är ju så svårt o veta ngt om lönen eftersom det finns så många olika jobb man kan få! aaah blir galen haha måste skicka in min sista ansökan till hermods snart oxå så måste bestämma mig Har du bestämt dig för civilekonom nu lr? Är sååå rädd för att man ska göra fel val o ångra utbildningen när man startat den, pallar inte hålla på o hoppa av o söka nytt när jag väl börjat!!
    Europaprogrammet har min svägerska läst på södertörn och tror hon är rätt nöjd med det.
    Hon har läst extrakurser utöver det men så är hon 23 år och har bott hemma hos sin mamma tills nu och har all tid i världen att plugga 200% takt
    Jag bor ju norr om stan nu annars skulle jag kanske funderat på att söka till logistikprogrammet på södertörn, typiskt att man flyttade bodde i huddinge tills för ett halvår tillbaka
    Visst går det att pendla.
    Logistikchef lät ju inte dumt, det programmet är väl inte så långt?
    Den ky affärslogistik ligger i sthlm och man läser i kista.
    Men det finns lite olika ky utb inom loigistik men som jag förstått det ska den här vara bredast där man kan jobba inom alla brancher sen?
  • Matillin

    Jag tror jag bestämt mig för civilekonom.
    Jag har ju lite mer tid på mig än du att bestämma mig tack o lov, men det lutar åt det.
    Ska ta kontakt med studievägledare för högskolan och boka tid snart.
    Då kanske man kan få lite mer info om ens valmöjligheter.
    Har också hört att juridikprogrammet är tufft förutom att det är långt.
    Dessutom får man ofta slita som ett djur i början som nyutbildad med långa jobbveckor?

  • summertime123
    Matillin skrev 2010-03-09 11:50:52 följande:
    Europaprogrammet har min svägerska läst på södertörn och tror hon är rätt nöjd med det.Hon har läst extrakurser utöver det men så är hon 23 år och har bott hemma hos sin mamma tills nu och har all tid i världen att plugga 200% takt Jag bor ju norr om stan nu annars skulle jag kanske funderat på att söka till logistikprogrammet på södertörn, typiskt att man flyttade bodde i huddinge tills för ett halvår tillbaka Visst går det att pendla.Logistikchef lät ju inte dumt, det programmet är väl inte så långt?Den ky affärslogistik ligger i sthlm och man läser i kista.Men det finns lite olika ky utb inom loigistik men som jag förstått det ska den här vara bredast där man kan jobba inom alla brancher sen?
    jaha! Vet du vilken inriktning hon tog på europaprogrammet? Hon har inte fått ngt jobb ännu lr?
    jag bor oxå norr om stan I täby, vart bor du? D blir ju en bit att pendla, sthlms universitet skulle ju vara d bästa men huvudsaken är väl att d e rätt utbildning!?
    Logistik & ekonomi va bara 3 år lång, blir inte logistikchef direkt m d stod på den sidan att många av studenterna fått sånna jobb inom kort efter utbildningen!
    Det positiva m europaprogrammet e oxå att d ingår 30p praktik vilket jag önskar gjorde på alla utbildningar
    ok tack, ska kolla på ky:s hemsida! Jobbigt o behöva ta sig till kista, går en buss härifrån men d tar ju ett tag. Önskar jag hade körkort o bil. och en rik man!!!
  • summertime123
    Matillin skrev 2010-03-09 11:53:12 följande:
    Jag tror jag bestämt mig för civilekonom.Jag har ju lite mer tid på mig än du att bestämma mig tack o lov, men det lutar åt det.Ska ta kontakt med studievägledare för högskolan och boka tid snart.Då kanske man kan få lite mer info om ens valmöjligheter.Har också hört att juridikprogrammet är tufft förutom att det är långt.Dessutom får man ofta slita som ett djur i början som nyutbildad med långa jobbveckor?
    smart! Jag borde oxå träffa en studievägledare, blir ju helt knäpp av att sitta själv o försöka klura ut vad som passar en. Varför ska man va så himla kräsen!?? haha önskar att jag vore 19, utan arbetslivserfarenhet o bara valde m hjärtat

    yup juristyrket är tufft! man kan ju jobba inom den offentliga sektorn o då är det inte lika mkt jobb men det är just utbildningen som skapar problem nu. Sonen är ju bara 3 år oxå, hade varit skillnad om han va lite äldre. jaja får gifta mig m en jurist istället
  • summertime123

    en fråga ang betygssnitt! Eftersom jag förmodligen kommer söka in på utbildningar som har mycket lägre betygssitt än vad jag hade räknat ut vad jag skulle få, vågar jag då ta d lite lugnt m de kommande betygen eftersom jag ändå kommer att ligga flera poäng över? För om vi säger såhär, att ifall hälften av alla som sökte in på t.ex. logistik & ekonomi hade 19.0 i snitt då borde väl inte antagningssnittet ligga på ca 15? För visst är det så att de m bästa betygen kommer in innan de med lägre betygssnitt? kanske väldens dummaste fråga haha vågar bara inte chansa!

    O är det ngn som vet om antagningssnittet kommer att höjas med 2,5 poäng p.g.a. meritpoängen? Eller kommer det att se likadant ut?

  • summertime123
    miLLus skrev 2010-03-07 20:03:18 följande:
    Känns bra att hitta hit igen, har varit mitt uppe i en flytt så allt har legat på lä så att säga. Ruskigt efter med studierna. Fick dock mvg på första uppdraget i samC, nu ska jag bara få in uppdrag 2 som jag inte riktigt förstår hur jag ska göra. Står att jag ska välja uppsatsämne och lämna in en hypotes, en frågeställning och delfrågor tillsammans med litteraturlista. Jag vet inte om jag ska skriva en hypotes eftersom jag har en huvudfrågeställning och jag vet inte vad för litteraturlista jag ska lämna in. jag har ju ingen aning om vilken litteratur jag ska använda mig av riktigt än eftersom jag inte börjat med arbetet.Finns det kanske någon som har möjlighet att spåna lite med mig kring hur jag kan utveckla min huvudfrågeställning till att bli mer beskrivande? Min hjärna går på halvfart just nu.
    oj vilket svårt (krångligt) uppdrag haha min hjärna fungerar tyvärr inte tillräckligt bra just nu för att jag ska hjälpa dig tycker samhällskurserna överhuvudtaget ger en huvudvärk! Måste dock läsa samhäll b i sommar lr höst. Har du läst den via hermods?
  • miLLus
    summertime123 skrev 2010-03-09 19:07:21 följande:
    en fråga ang betygssnitt! Eftersom jag förmodligen kommer söka in på utbildningar som har mycket lägre betygssitt än vad jag hade räknat ut vad jag skulle få, vågar jag då ta d lite lugnt m de kommande betygen eftersom jag ändå kommer att ligga flera poäng över? För om vi säger såhär, att ifall hälften av alla som sökte in på t.ex. logistik & ekonomi hade 19.0 i snitt då borde väl inte antagningssnittet ligga på ca 15? För visst är det så att de m bästa betygen kommer in innan de med lägre betygssnitt? kanske väldens dummaste fråga haha vågar bara inte chansa! O är det ngn som vet om antagningssnittet kommer att höjas med 2,5 poäng p.g.a. meritpoängen? Eller kommer det att se likadant ut?
    Jag tror att betygssnitten bygger på den som hade lägst betyg som blev antagen. Eller något, jag vet inte riktigt hur det fungerar om jag ska vara ärlig. Men jag tror att de personer som ligger över betygssnittet behöver oroa sig.

    Jag vet inte hur det blir med meritvärden, det borde nästan det kan man tycka.
    millus.se - Ateist | Humanist | Politisk frilansare
  • miLLus
    summertime123 skrev 2010-03-09 19:10:05 följande:
    oj vilket svårt (krångligt) uppdrag haha min hjärna fungerar tyvärr inte tillräckligt bra just nu för att jag ska hjälpa dig tycker samhällskurserna överhuvudtaget ger en huvudvärk! Måste dock läsa samhäll b i sommar lr höst. Har du läst den via hermods?
    Jag fick till det till sist så nu är det bara att följa frågeställningarna. Kommer säkerligen köra fast mig flera gånger under loppet.

    Nej jag läste inte samB på hermods men jag kan kanske hjälpa dig ändå om du behöver hjälp med att välja uppsatsämne eller uppsatsen disposition.
    millus.se - Ateist | Humanist | Politisk frilansare
Svar på tråden Vi som läser på Liber Hermods del 5