• Svar på tråden Vi som läser på Liber Hermods del 5
  • Matillin

    17 06 07

    Jag var inne och kikade på vhs hemsida efter statistik över intag.
    Hittade inte logistik programmet där och inga kurser heller i logistik?

  • summertime123
    Matillin skrev 2010-03-09 20:21:03 följande:
    17 06 07Jag var inne och kikade på vhs hemsida efter statistik över intag.Hittade inte logistik programmet där och inga kurser heller i logistik?
    åh nej de har bara antagningar under hösten isåfall den finns med på HT -09, 14 snitt va det. jäkla BAJS! då försvann den från min lista haha måste ju in vt 11
  • Matillin
    summertime123 skrev 2010-03-09 20:28:33 följande:
    åh nej de har bara antagningar under hösten isåfall den finns med på HT -09, 14 snitt va det. jäkla BAJS! då försvann den från min lista haha måste ju in vt 11
    Ja så kan det ju vara.
    Gick in på södertörns högskolas hemsida och hittade utb där såg att dom hade antagning till sommaren och till hösten, måste vara ovanligt?
    Först blev jag lite förskräckt när jag läste sista anmälningsdag 15 mars och tänkte för en sekund att det gällde alla utb, men sen såg jag att det var sommarantagningen som dom hade
    Kan du inte kanske jobba ett halvår emellan utb medans du väntar?
  • summertime123
    Matillin skrev 2010-03-10 09:32:48 följande:
    Ja så kan det ju vara.Gick in på södertörns högskolas hemsida och hittade utb där såg att dom hade antagning till sommaren och till hösten, måste vara ovanligt?Först blev jag lite förskräckt när jag läste sista anmälningsdag 15 mars och tänkte för en sekund att det gällde alla utb, men sen såg jag att det var sommarantagningen som dom hade Kan du inte kanske jobba ett halvår emellan utb medans du väntar?
    Ja d va ju jätte konstigt, hmm trodde de flesta även hade antagningar till våren.
    haha *puh* vilken tur du hade När är sista anmälningsdag till hösten da?
    Jag blir redan klar m mitt slutbetyg i okt iår så jag måste redan jobba ett par månader och om jag ska bärja läsa ht 11 blir det ett helt år av jobb och det vill jag inte! Vill bara få detta avklarat så snabbt som möjligt. Har jobbat heltid sen jag var 16 och vill byta bransch, då känns d riktigt sopigt att helt plötsligt börja jobba m ngt helt annat i ett år för att sen börja en lång utbildning. Vet inte om jag måste ändra mitt tankesätt, är så jäkla fokuserad på att möjligheter om att tjäna bra men kanske borde tänka på vad som jag kan tycka är riktigt roligt att jobba med. Kan tänka mig en socionom utbildning men där är ju lönen dålig detta är nackdelen med att man har arbetslivserfarenhet o har tjänat bra pengar!
  • Matillin
    summertime123 skrev 2010-03-11 09:17:04 följande:
    Ja d va ju jätte konstigt, hmm trodde de flesta även hade antagningar till våren. haha *puh* vilken tur du hade När är sista anmälningsdag till hösten da?Jag blir redan klar m mitt slutbetyg i okt iår så jag måste redan jobba ett par månader och om jag ska bärja läsa ht 11 blir det ett helt år av jobb och det vill jag inte! Vill bara få detta avklarat så snabbt som möjligt. Har jobbat heltid sen jag var 16 och vill byta bransch, då känns d riktigt sopigt att helt plötsligt börja jobba m ngt helt annat i ett år för att sen börja en lång utbildning. Vet inte om jag måste ändra mitt tankesätt, är så jäkla fokuserad på att möjligheter om att tjäna bra men kanske borde tänka på vad som jag kan tycka är riktigt roligt att jobba med. Kan tänka mig en socionom utbildning men där är ju lönen dålig detta är nackdelen med att man har arbetslivserfarenhet o har tjänat bra pengar!
    Jag håller med dig om att det nästan är en nackdel att ha jobbat några år
    Jag funderade tex på sjuksköterska det innan jag enligt lönerna då insåg att jag skulle ha 1000-2000 kr mindre i ingångslön än vad jag redan hade då som vårdare.
    Dessutom stiger inte lönerna speciellt mycket i den branchen.
    Dom få som tjänar någorlunda vettiga löner jobbar alla i privata sektorn.
    Men det var inte bara därför jag avstod, vill inte jobba obekväma arbetstider och skk är ofta ett otacksamt slitigt jobb, med dåligt lön dessutom.

    Hur gammal är du förresten jag är 29 år.
    Förstår att du inte har lust att jobba ett helt år innan du kan starta med utb, skulle jag inte heller vilja.
    Jag försöker tänka vad jag tror skulle vara roligt inom dom brancher där det går att tjäna bra pengar och utesluta dom där man inte gör det
    Närå, men ekonomi tycker jag är intressant därför vill jag plugga det.
    Även juridik verkar intressant men det sorterade jag bort rätt fort eftersom det är en både en lång och tuff utbildning.
    Dessutom verkar dom flesta behöva jobba väldigt mycket i början när dom är färdigutbildade?
    Ekonomigrenen känns mer soft, och ofta med bra betalt
  • Monachan
    Lislis skrev 2010-03-03 22:24:15 följande:
    Hej! Välkommen till tråden!Jag har varken läst religion eller naturkunskap men det ska räcka med kursboken om inte annat anges i studieguiden. Jag har använt mig av andra böcker på endel av mina uppdrag. Det är då viktigt att man refererar till den litteratur man använt.På de muntliga examinationerna brukar de flesta lärarna ställa frågor liknande de i uppdragen. Frågor kan dock komma från hela kursen. Om du satsar på godkänt borde du klara dig bara du pluggat in det från uppdragen. Studieguiden är bra om du följer när du studerar, det kan stå i den vilka delar av kursen som är viktigast att kunna. I kemin som jag läste stod bland annat vilka formler jag skulle lärt mig utantill osv. Lycka till med studierna! Det finns flera här inne som läst de ämnena du läser, de kan kanske ge dig mer tips till dina kurser.
    Hej och tusen tack!! Nu är jag lite lugnare Vad jag har förstått så ska jag kunna det som studieguiden tar upp och det i boken som studieguiden hänvisar till, för att ha chans att få högsta betyg?

    Nu ropar jag efter hjälp från de som läst Naturkunskap A! :-P
    Det finns en fråga i första uppdraget på naturkunskapen som jag bara inte får till, om energiformer, i frågan ska man ta upp 4 energiformer som är viktiga för djur och växter, men jag hittar bara två.
    Någon som vill ge mig en ledtråd vad det mer är för energiformer, eller skriva det rakt ut?
    Gärna från er som fick MVG på uppdragen och kursen hehe.
  • Mommee
    Monachan skrev 2010-03-12 10:28:18 följande:
    Hej och tusen tack!! Nu är jag lite lugnare Vad jag har förstått så ska jag kunna det som studieguiden tar upp och det i boken som studieguiden hänvisar till, för att ha chans att få högsta betyg? Nu ropar jag efter hjälp från de som läst Naturkunskap A! :-P Det finns en fråga i första uppdraget på naturkunskapen som jag bara inte får till, om energiformer, i frågan ska man ta upp 4 energiformer som är viktiga för djur och växter, men jag hittar bara två. Någon som vill ge mig en ledtråd vad det mer är för energiformer, eller skriva det rakt ut? Gärna från er som fick MVG på uppdragen och kursen hehe.
    Hej och välkommen hit och till kursen! hoppas att du klarar dig långt med kursen, jag tänker hjälpa dig för att komma in i kursen, kursen är verkligen inte svår när man läser boken, jag tycker den var lättaste kursen enligt mig men då får du skriva på saker, läraren som du har kollar inte vad du har skrivit utan vad du kan för fakta,  du kan alltid ta saker ifrån boken eller Internet som kopplar ihop med frågan men då får du lägga upp de i " ",  han kommer inte fråga dig var du har tagit faktan ifrån utan han kommer fråga dig i muntan bara hur du menar där,. men alla fall, kursen är mycket roligt att plugga med samt lärararen är mycket rättvis med betygen!
    uppdrag 1, var rolig uppdrag faktiskt, för allt hela uppdragen är upplagt för lätta frågor som man har fått i 9an, 
    iallafall, frågan om energiformer  är bara att beskriva de formerna så som jag har skrivit till dig här under, du får inte hela svaret av mig men du får gå efter de punkterna som jag har skrivit till dig här under, 
    hoppas de går bra för dig!


    1). Rörelseenergi är den form av energi som är kopplad till en kropps rörelse. För att öka hastigheten så måste en viss mängd energi tillföras. När hastigheten minskar så frigörs energi. 

    a.) Elektrisk energi: 

    b.) Ljudvågor: 

    c.) Rörelseenergi 

    d.) Kemiskt bunden energi: 

    Mekanisk energi har två former, lägesenergi och rörelseenergi.

  • naddie

    Någon som vet hur det fungerar med CSN under sommaren när man läser via hermods på komvux?

    nyfiken!

    tacksam för svar =)

  • Matillin
    naddie skrev 2010-03-12 20:55:24 följande:
    Någon som vet hur det fungerar med CSN under sommaren när man läser via hermods på komvux?nyfiken!tacksam för svar =)
    Man får bara csn dom perioder man studerar.
    Så slutar kursen i slutet av maj så är det tills då du får pengar.
    Men läser man kurser över sommaren får man väl pengar då antar jag?
  • Matillin

    Själv kommer jag bara jobba 33% i sommar, eventuellt tar jag någon extrahelg för att få in lite mer kosing.
    Mannen är ledig med får fullt betalt eftersom han är lärare så vi klarar oss.
    Sen i höst blir det däremot lite knapert då vi båda två kommer bli studenter antgligen.

    17 06 07
    Hur har det gått med programvalen, kommit fram till något?

Svar på tråden Vi som läser på Liber Hermods del 5