• Lady Dahmer

    Saker ingen berättar för dig (om barnafödande)

    Jag är gravid för andra gången och tänker således ganska mycket på min kommande förlossning. Och jag tänker en hel del på förra vändan.

    Det är ju så mycket man egentligen inte har en jävla aning om och jag tänkte lista mina egna överraskningar:

    1. Avslaget: Wft? Det slemmar och blöder och äcklar och STINKER från snipperiet i typ två månader. Man skulle kunna tro att en ökenråtta krypit upp och dött om man ska bedöma den odör som ångade från snippan under denna tid. Rutten död råtta. I dubbel bemärkelse. Sen som en biverkning på det fick man som det så fint kallas "obalans i underlivet". (Tack gud för de där vaginalgeggan man kan köpa på apoteket. Fixade råttan på nolltid.)

    Detta LÄSTE jag om ca 2 veckor (!) innan jag födde. Inte en föraning hade man. Ingen varning. Ingen som berättade. Köpte hem always ultra slim eller va fan de nu heter, förberedde mig liksom lite inför detta mystiska avslag. Överraskning #2. Avslaget är inte som mens. Fick skicka maken på apoteket för att införskaffa de största vuxenblöjor han kunde hitta. Härligt. Vuxenblöja.

    2. Bruten/knäckt svanskota. VA FAN?! Detta kom som en total överraskning. Snacka om att känna sig helt tagen på sängen då jag dan efter vaknade och upptäckte att jag inte kunde sitta utan att vråla. De efterföljande tre och en halv månaderna var lika illa de med. Fick halvligga 24/7. Glöm att kunna gå. Grät av värk på kvällarna. Skulle ha köpt en badring att sitta på om jag vetat, men nej. Inte ett pip om detta.

    3. Värkarna. Jag väntade mig mensvärk x 100 typ. Kramper i MAGEN. I livmodern. Nej. Bajsnödig är ledordet. Det kändes ungefär som att jag var "havande" med en fem kilos bajskorv som tryckte på i röven. Precis så. Ingen magvärk, bara ett rövtryck som hette duga. En timme innan jag skulle börja krysta: Kan jag få lavemang? Läkarn ba: Du, det är lite för sent att tänka på det nu va?

    4. Efterföljande toalettbesök. Att kissa efteråt var det skönaste jag upplevt. Vad jag inte visste då var att man förlorar krystförmågan efter förlossningen. Detta upptäckte jag dagen efter då jag var bajsnödig. Jo. jag var det. Jag erkänner. Jag ville bajsa. Men tji fick jag! Jag satte mig på toan, tänkte att jag skulle "hjälpa till" lite och...... ingenting. Nej. Man kan inte krysta. Jag blev sittandes, Helt chockad. Och nödig. Och inget hände. Det var bara att ge upp och dra på sig brallorna igen. Det tog tre dagar innan korven till slut kom ut av sig själv. Tre ångestfyllda NÖDIGA dagar.
    Confessions of a Neurotic Attentionwhore - ladydahmer.blogg.se/
  • Svar på tråden Saker ingen berättar för dig (om barnafödande)
  • TwistedSister
    BängtRagnhild skrev 2010-02-18 10:49:19 följande:
    1. Att jag skulle skrika så jag tappade rösten.2. Att komplikationer under förlossningen kan göra att du har svårt att ta till dig barnet. När han kom upp på magen ville jag inte ens kolla på honom. Jag hade inga känslor för honom förrens andra dygnet då han log i sömnen..
    När de la min äldsta på magen så fattade jag inte att jag hade fött honom än, så jag undrade varför de la ett barn på min mage och framförallt vems barn det var?
  • siderup83

    Underbar tråd att läsa när man är beräknad om 2 veckor {#lang_emotions_smile}
    mycket man inte vet, eller vill veta egentligen... men tack alla för upplysningarna som ingen berättar om.

  • metin

    Det var heller ingen som informerade mig om

    - att man skulle ligga i fosterställning när man ska få EDA...
    väldigt lätt när man har ett magomfång på 2 meter och fruktansvärda värkar...väldigt lätt..
    Kanske därför den inte tog på mig och lossnade...

    - Du hade en död råtta sa du TS...jag trodde jag skulle tappa min rara snippa när jag reste mig...bad sköterskan hålla koll på govlet ifall den låg där..herregud vilken känsla..

    - för att inte tala om magen som känns utömd och slapp...jätteskum känsla det med...

    - jag var tvungen att hålla i min snippa när jag kissa...för det gjorde ont..minst sagt.

    - det enda jag kan skratta åt ordentligt är när vi skulle ha sex igen första gången...det kändes verkligen som att ha sex för första gången! WOOHOO man kan bli oskuld IGEN!

    Och sen måste man le åt att man faktiskt vill och ser fram emot att göra om allt...hur sjuk är man inte?

  • StinaV
    metin skrev 2010-02-18 11:12:21 följande:
    Och sen måste man le åt att man faktiskt vill och ser fram emot att göra om allt...hur sjuk är man inte?
    Det är just detta jag försöker ta fasta på inför min första förlossning om 10 v..

    Att folk faktiskt gör om det IGEN. Så det MÅSTE ju vara värt det..
  • Afroditee

    Åhb gud vad bra att denna tråden har startat.. jag å min kille försöker bli med barn(nr 1). Jag har hört av min mamma många saker som att d kan spricka, man kan bajsa ner sej osv. Att man e bajsnödig har mamma berättat.. men vissa andra saker har jag inte vetat.. men när det väl sker då så ska jag ladda upp med allt haha.

    lycka till ni som snart ska föda

  • Nintendo
    1. Så gott som smärtfritt! Jag blev överraskad över att en förlossning inte behöver uppfattas som smärtsam när  man föder helt utan smärtlindring. Jag har haft mycket mer ont av att bajsa när jag varit hård i magen än jag hade när jag skulle föda, alla faser inräknade. Visst var det väldans arbetssamt men väldigt väldigt lite smärta!

    2. Öppnat sig helt utan att känna det! Jag blev också väldigt förvånad över att man faktiskt kan öppna sig helt utan att ha känt av några krafiga värkar och plötsligt bara vara redo för att krysta.

    3. Mycket snabb förlossning!
    Helt oväntat var det också att allt bara tog 2,5 timme från första känning (vattenavgång) och inte 13 timmar som alla hade sagt att det MINST skulle ta eftersom jag var förstföderska.

    4. Magen efter förlossningen! Även om jag hade hört att magen skulle kännas degig efteråt blev jag ändå ganska chockad över hur den kändes. Efter att ha varit van vid en stor och spänd mage kändes den läskigt tom och sladdrig. Usch!

    5. Underlivet efter förlossningen! Jag förväntade mig att jag skulle känna smärta jättelänge, men jag var faktiskt bara lite halvöm i tre dagar, typ som när man haft väldigt mycket sex en dag (haha, ursäkta jämförelsen men det var så det kändes!).
    Jag blev också väldigt förvånad över att jag kändes jättetrång när vi hade sex 14 dagar efter förlossningen. Det var knappt så att han kunde komma in! Det hade jag aldrig hört talas om förr (har faktiskt inte hört en enda människa säga att hon upplevt samma sak nu efteråt heller).
  • morris07

    Hahahah ursäkta att jag skrattar. Men ja, då vet man vad man har att se fram emot. Skall skicka den här tråden till min man
    Kanske även är nåt att ta upp på föräldragruppen.

    Tack för infon!

  • annanka

    Med ettan var jag helt oförberedd på:
    att man kunde föda barnet på mindre än 24 timmar
    Smärtan i ryggen! Värkarna ska väl kännas i magen?
    Duschen efteråt, denna otäcka hud, som inte känns som min egen.
    Att man inte får gå mellan förlossningen och BB avd efteråt, pga risken att svimma. Jag var så löjligt pigga att jag hade kunnat hasa mig runt Göteborgsvarvet!
    Med tvåan:
    att det kunde ta längre tid än ettan
    Denna ryggsmärta, gjorde det lika ont förra gången?
    Att barnmorskorna tydligen känner sig overksamma om man klarar sig själv.
    Att svanskotan kunde gå sönder
    Att föda ett barn i framstupa hjässbjudning är som att "kalva" ut en kalv (kommer hon aldrig ut??? Det var ut-in-ut-in-ut-inX10 innan hon kom ut)
    Att återhämtningen efter andra förlossningen kunde ta så mycket längre tid än första! Tösen är tre månader och jag rör mig fortfarande i ultrarapid.


    I min värld är alla en ponny som äter regnbågar och bajsar fjärliar
  • LadyCharlotte

    Ha ha ha...Snipperiet..
    Vilket härligt inlägg

    Jag trodde INTE att det skulle göra så förbannat ONT efteråt.
    Och att amningen bara skulle fungera, inte att det skulle göra ont (det oxå)

    ALLT gjorde ont..ALLT. WHY lixom!
    Sedan får man höra direkt efter födseln av pappan att " Now I have to buy you a stairmaster so the stomach disappear" och ngn dag senare " It is embarrassing to be seen with you" ..För att man inte kunde gå normalt pga alla smärtor..Tillråga på allt kände jag mig oerhört ful. Tack för den!!! (han försöker övertala mig om att han skämtar, det må så vara , MEN HUUUR kul är de skämten när man fött barn?????)

    Själva förlossningen (utdrivningen) gjorde inte ont tack vare den underbara epiduralen.
    Lustgasen hade ingen effekt = Jag mycket besviken.
    Hade sett fram emot att sväva på rosa moln (på lagligt vis)

    Och nog fan minns jag smärtan..Vem har hittat på att man inte gör det!! Spöstraff på det!

    Finns säkert triljarder saker till jag inte var beredd på men hoppar över att skriva med tanke på mega långt jätte inlägg

Svar på tråden Saker ingen berättar för dig (om barnafödande)