• Lady Dahmer

    Saker ingen berättar för dig (om barnafödande)

    Jag är gravid för andra gången och tänker således ganska mycket på min kommande förlossning. Och jag tänker en hel del på förra vändan.

    Det är ju så mycket man egentligen inte har en jävla aning om och jag tänkte lista mina egna överraskningar:

    1. Avslaget: Wft? Det slemmar och blöder och äcklar och STINKER från snipperiet i typ två månader. Man skulle kunna tro att en ökenråtta krypit upp och dött om man ska bedöma den odör som ångade från snippan under denna tid. Rutten död råtta. I dubbel bemärkelse. Sen som en biverkning på det fick man som det så fint kallas "obalans i underlivet". (Tack gud för de där vaginalgeggan man kan köpa på apoteket. Fixade råttan på nolltid.)

    Detta LÄSTE jag om ca 2 veckor (!) innan jag födde. Inte en föraning hade man. Ingen varning. Ingen som berättade. Köpte hem always ultra slim eller va fan de nu heter, förberedde mig liksom lite inför detta mystiska avslag. Överraskning #2. Avslaget är inte som mens. Fick skicka maken på apoteket för att införskaffa de största vuxenblöjor han kunde hitta. Härligt. Vuxenblöja.

    2. Bruten/knäckt svanskota. VA FAN?! Detta kom som en total överraskning. Snacka om att känna sig helt tagen på sängen då jag dan efter vaknade och upptäckte att jag inte kunde sitta utan att vråla. De efterföljande tre och en halv månaderna var lika illa de med. Fick halvligga 24/7. Glöm att kunna gå. Grät av värk på kvällarna. Skulle ha köpt en badring att sitta på om jag vetat, men nej. Inte ett pip om detta.

    3. Värkarna. Jag väntade mig mensvärk x 100 typ. Kramper i MAGEN. I livmodern. Nej. Bajsnödig är ledordet. Det kändes ungefär som att jag var "havande" med en fem kilos bajskorv som tryckte på i röven. Precis så. Ingen magvärk, bara ett rövtryck som hette duga. En timme innan jag skulle börja krysta: Kan jag få lavemang? Läkarn ba: Du, det är lite för sent att tänka på det nu va?

    4. Efterföljande toalettbesök. Att kissa efteråt var det skönaste jag upplevt. Vad jag inte visste då var att man förlorar krystförmågan efter förlossningen. Detta upptäckte jag dagen efter då jag var bajsnödig. Jo. jag var det. Jag erkänner. Jag ville bajsa. Men tji fick jag! Jag satte mig på toan, tänkte att jag skulle "hjälpa till" lite och...... ingenting. Nej. Man kan inte krysta. Jag blev sittandes, Helt chockad. Och nödig. Och inget hände. Det var bara att ge upp och dra på sig brallorna igen. Det tog tre dagar innan korven till slut kom ut av sig själv. Tre ångestfyllda NÖDIGA dagar.
    Confessions of a Neurotic Attentionwhore - ladydahmer.blogg.se/
  • Svar på tråden Saker ingen berättar för dig (om barnafödande)
  • TwistedSister
    NoNoo skrev 2010-02-18 10:09:10 följande:
    Hormonerna: det var ingen som berättade om baby blues. Första tiden efter så grät jag floder så fort nån sa nåt snällt, så fort jag tittade på mina barn, ja i princip grät jag hela tiden. Jag var helt urlakad av alla dessa känslosvallningar.
    Jag har aldrig blivit återställd efter det! Jag gråter när jag ser på nyheterna, läser tidningen, ser på lyxfällan Det gör mig inget men folk tror ju man är helt bäng.
  • seglaren

    Efter att ha hört alla hemska historier om kejsarsnitt blev jag förvånad över hur snabbt jag faktiskt återhämtade mig från mitt akutsnitt. Mina vänner som fött vaginalt hade besvär mycket längre tid efteråt än vad jag hade. Kejsarsnitt igen, tack!

  • Ellinor84

    Jag var sbsolut INTE beredd på att det skulle sluta i snitt!
    Precis som Helen306 skriver, fanns det inte med i mina beräkningar. Hade inte hört ett ord om det, och var totalt oförberedd!

    Andra förlossningen (då jag födde vanligt), hade jag sbsolut inte räknat med att jag skulle bli svettig!? Inte så att det rann, utan obehagligt var och klibbig, som en varm sommardag.

    Sen visste ja inte att det skulle kännas så obehagligt i underlivet efteråt :/

  • TwistedSister

    Jag blev mest chockad att det kan vara så totalt olika från den ena gången till den andra. Min första förlossning var helt okej och jag tyckte inte förvärkrna gjorde farligt ont. Hade lustgas och tittade på tv och det var helt lugnt, sen var det dags att krysta och vips var barnet ute på 5 min. Inga problem.

    Andra gången gjorde värkarna så jävla ont, att ge mig lustgas var en förolämpning mot hur ont jag hade men kunde inte säga någonting för hade värk konstant det var inte ens en halv sekund mellan värkarna och jag hann inte andas. Jag trodde jag skulle dö, eller så ville jag det.

    Samma sak med amningen som inte vart något problem med frsta barnet men med andra mjölkstockn ing och feber och mer sår än bröstvårta. Trodde det skulle vara lugnt eftersom jag ammat tidigare men nä här får man ingen cred för tidigare erfarenheter det är bara att börja om från noll.

  • Amlin
    TwistedSister skrev 2010-02-18 10:40:32 följande:
    Samma sak med amningen som inte vart något problem med frsta barnet men med andra mjölkstockn ing och feber och mer sår än bröstvårta. Trodde det skulle vara lugnt eftersom jag ammat tidigare men nä här får man ingen cred för tidigare erfarenheter det är bara att börja om från noll.
    Nej, vad surt. Det hoppas man ju på annars. Att man ska få lite erfarenhetspoäng på amningen.
  • TwistedSister
    Amlin skrev 2010-02-18 10:42:42 följande:
    Nej, vad surt. Det hoppas man ju på annars. Att man ska få lite erfarenhetspoäng på amningen.
    Tyvärr. Det nya barnet saknar helt erfarenhet och det är mycket sugteknik det hänger på...
  • Amlin
    TwistedSister skrev 2010-02-18 10:45:24 följande:
    Tyvärr. Det nya barnet saknar helt erfarenhet och det är mycket sugteknik det hänger på...
    ja det är ju egentligen ganska logiskt. Men man hoppas ju på att iaf vara lite "härdad" Men det är ju ofta rätt lång tid mellan amnignsperioderna så det är ju inte heller konstigt.
  • BängtRagnhild

    1. Att jag skulle skrika så jag tappade rösten.

    2. Att komplikationer under förlossningen kan göra att du har svårt att ta till dig barnet. När han kom upp på magen ville jag inte ens kolla på honom. Jag hade inga känslor för honom förrens andra dygnet då han log i sömnen..

  • Phlippan87
    URmama skrev 2010-02-18 10:29:19 följande:
    Fantastiskt! Tänk om man kunde läst något liknande när man väntade ettan, väntar tvåan nu i sommar och tänker tillbaka... 1. Värkarna..vilket skämt att du ska ha en viloperiod på 30-60sek mellan jag hade värk konstant. På 30 min hade jag öppnat mig 6 cm barnmorskan vart alldeles häpen. 2. Värkarna igen..att gå från värk var 11 minut till värk var annan minut ppå 5 min var oxå en överraskning. 3. Epidural denna fantastiska drog jag var emot från början räddade hela min förlossning och jag låg på rosa moln, tills krystvärkarna var igång. 4. Skita ut en soffa på tvären, nej så hemskt var inte själva krystningen, min stora överraskning var förvärkarna jisses jag skrek konstant i 4 timmar. 5. Avslaget började på bb redan och jag roffade åt mig 10 megajättebindor och deras sexiga nättrosor för LYCKA TILL att sätta på bindan i dina egna normalstora trosor "Ett tiips" 6. Hade med 6-pack cola, 10 påsar godis och allt man kan tänka i energiväg som bara blev liggandes lycka till att få i sig något av det när man hade värk konstant i 5 timmar. 7. Dolly Parton bröst ala betongblock som någon skrev, kändes som implantat. Sist men inte minst..Att titta på moderkakan med barnmorskan efteråt, ja det ser verkligen ut som ett "spykänsla" träd! Så vackert...! Så jippie har sååå mycket att se fram emot denna gång, är mest orolig över att epiduralen inte ska ge samma effekt som förra gången.
    nättrosorna var guld värda och guuuud så sköna!!!

    hmm, var nog inte förberedd på att man skulle behöva hoppa i trosorna redan i duschen, helst med duschen igång för att slippa ha blod längs hela innanlåret och slippa vada i blodet
    28/12 2009 föddes vår lilla Therese | phlippans.blogg.se
  • Muminmamman 81

    ni som  blev sydda..har ni glömt hur det sved av kylsprejen? det gjorde mer ont av den än å bli sydd ajaj..tycker jag iallafall...

    väntar nr 2 i aug...så jag hoppas att man har lärt sig lite mer denna gången hehe!
    badring hemma!
    sno me mig jättebindor från bb! å nät trosorna..å ja dom va ok :)
    ngt mer man glömt ?

    kram på er!!!

Svar på tråden Saker ingen berättar för dig (om barnafödande)