• Lady Dahmer

    Saker ingen berättar för dig (om barnafödande)

    Jag är gravid för andra gången och tänker således ganska mycket på min kommande förlossning. Och jag tänker en hel del på förra vändan.

    Det är ju så mycket man egentligen inte har en jävla aning om och jag tänkte lista mina egna överraskningar:

    1. Avslaget: Wft? Det slemmar och blöder och äcklar och STINKER från snipperiet i typ två månader. Man skulle kunna tro att en ökenråtta krypit upp och dött om man ska bedöma den odör som ångade från snippan under denna tid. Rutten död råtta. I dubbel bemärkelse. Sen som en biverkning på det fick man som det så fint kallas "obalans i underlivet". (Tack gud för de där vaginalgeggan man kan köpa på apoteket. Fixade råttan på nolltid.)

    Detta LÄSTE jag om ca 2 veckor (!) innan jag födde. Inte en föraning hade man. Ingen varning. Ingen som berättade. Köpte hem always ultra slim eller va fan de nu heter, förberedde mig liksom lite inför detta mystiska avslag. Överraskning #2. Avslaget är inte som mens. Fick skicka maken på apoteket för att införskaffa de största vuxenblöjor han kunde hitta. Härligt. Vuxenblöja.

    2. Bruten/knäckt svanskota. VA FAN?! Detta kom som en total överraskning. Snacka om att känna sig helt tagen på sängen då jag dan efter vaknade och upptäckte att jag inte kunde sitta utan att vråla. De efterföljande tre och en halv månaderna var lika illa de med. Fick halvligga 24/7. Glöm att kunna gå. Grät av värk på kvällarna. Skulle ha köpt en badring att sitta på om jag vetat, men nej. Inte ett pip om detta.

    3. Värkarna. Jag väntade mig mensvärk x 100 typ. Kramper i MAGEN. I livmodern. Nej. Bajsnödig är ledordet. Det kändes ungefär som att jag var "havande" med en fem kilos bajskorv som tryckte på i röven. Precis så. Ingen magvärk, bara ett rövtryck som hette duga. En timme innan jag skulle börja krysta: Kan jag få lavemang? Läkarn ba: Du, det är lite för sent att tänka på det nu va?

    4. Efterföljande toalettbesök. Att kissa efteråt var det skönaste jag upplevt. Vad jag inte visste då var att man förlorar krystförmågan efter förlossningen. Detta upptäckte jag dagen efter då jag var bajsnödig. Jo. jag var det. Jag erkänner. Jag ville bajsa. Men tji fick jag! Jag satte mig på toan, tänkte att jag skulle "hjälpa till" lite och...... ingenting. Nej. Man kan inte krysta. Jag blev sittandes, Helt chockad. Och nödig. Och inget hände. Det var bara att ge upp och dra på sig brallorna igen. Det tog tre dagar innan korven till slut kom ut av sig själv. Tre ångestfyllda NÖDIGA dagar.
    Confessions of a Neurotic Attentionwhore - ladydahmer.blogg.se/
  • Svar på tråden Saker ingen berättar för dig (om barnafödande)
  • Southern Belle
    Dansken skrev 2010-02-18 01:51:54 följande:
    kan?! vaddå? så den blir alltså äcklig o lös utan 589877 knipövingar?:( ohnej!!
    Nej då, jag har fött tre barn, kniper mycket sällan men har en mycket nöjd man ändå!
    a balanced diet is Chocolate in both hands
  • Dansken
    Southern Belle skrev 2010-02-18 01:53:42 följande:
    Nej då, jag har fött tre barn, kniper mycket sällan men har en mycket nöjd man ändå!
    lika nöjd som han var innan du hade fött? Då blir jag genast lite lugnare:P
    Tycker du, helt ärligt, att din vagina (öh vad äckligt ord) är som den var när du var 19?
    återkommer imon. godnatt :)
  • Tiara09

    Det här skulle äcklat mig och skrämt mig för några år sedan, men nu känns det mer som att...vafan man får ju väga för o nackdelar {#lang_emotions_laughing}

  • Southern Belle
    Dansken skrev 2010-02-18 01:57:33 följande:
    lika nöjd som han var innan du hade fött? Då blir jag genast lite lugnare:PTycker du, helt ärligt, att din vagina (öh vad äckligt ord) är som den var när du var 19?återkommer imon. godnatt :)
    Japp han är lika nöjd som när jag var 19! Och för min egen del är jag nöjdare! (Ni som är pryda kan sluta läsa nu! ) Sen jag födde barn har jag betydligt skönare sex! Som om underlivet har blivit mer känsligt för beröring! På ett positivt sätt!

    Godnatt!
    a balanced diet is Chocolate in both hands
  • Rosa socka

    Ingen hade berättat att det kunde komma stora klumpar av koagulerat blod..
    Stod i duschen fortfarande på BB och *schloff* kände jag hur någonting sakta gled ur mig.. Även när jag ställde mig upp ur sängen kunde jag känna det, kändes olika beroende på vilken storlek klumpen var {#lang_emotions_throwup}

  • Mandragora

    Det känns himla bra att läsa igenom alla inlägg och inte hitta någonting som jag inte kände till. Jag är gravid med mitt första barn med beräknad förlossning om 5 dagar.


    shakti.blogg.se | kattägd narcissistisk vegetarian
  • Justitia

    Något jag minns medans jag kände värkarna var: hur fan kan man vilja jobba som barnmorska när andra som ska föda barn har så ont? Det kändes som att det var svårt att tänka sig jobba med ett sådant yrke själv när man nu vet hur mycket en födande kvinna plågas medan andra går där och mår bra. Det kändes som att man blev spottad i ansiktet medan man låg där "döende". Jag har varit med om 3 förlossningar i tonåren (hade tur som fick vara den som följde med av olika anledningar) och då förstod jag inte alls vad det innebar riktigt för den födande kvinnan att ligga där och ha så ont som hon hade. Men jag har en sådan respekt för sådant numera!

    Jag är väldigt känslig och gråter så fort jag ser andra föda barn. Förlossningar på tv gör mig så gråtfärdig (lycko-tårar). Men att föda sitt eget barn gjorde mig inte gråtfärdig alls. Nä, då är man nästan känslokall. Vad konstigt, jag som trodde jag skulle gråta av lycka direkt efter att jag fått se min bebis ligga i min famn. Men icke, den jobbiga förlossningen gjorde att man bara kunde känna en stor lättnad över känslan  att det äntligen var över!

    Jag hade tur, mina förvärkar kände man, knappt någon spricka alls mellan benen och moderkakan kom ut i princip av sig självt bara någon minut knappt efter att barnet var fött.

    Däremot, svårt att skita på några dagar. Kände att jag behövde ibland, gick och satte mig på toa, men inget hände. Tog några dagar innan allt återgick till det normala. Slapp också urinvägsinfektion under den första tiden. Dock, 3 månader senare, fick jag värsta hemorroiderna. Jag hade ingen aning om att det kunde göra så ont att skita! Varje fis kändes som en plåga och jag blev ångestfylld inför varje gång behovet av att skita satte igång. Det var glas som skulle ut ur rövhålan! Denna plågan varade nästan i två veckor!

    Smärtlindring (EDA) är en gudagåva! Och ja, vem säger att värkarna måste komma var 3:e minut innan man ska åka in? Nähä, jag tänker åka in nästa gång så fort det är möjligt och stanna kvar där! Annars sitter jag i väntrummet och föder om så krävs! För jag tänker banne mig inte åka hem bara för att åka tillbaka ett par timmar senare igen (bara för att det inte kommer värkar var 3:e minut som de helst önskar och vill för att man ska få stanna kvar). Som tur var så sa jag att jag inte tänkte åka hem om de inte gav mig ett rum och att jag tänkte sitta i väntrummet i så fall (för jag kände på mig att jag skulle åka in kort där efter igen om jag ändå hade gjort som de sagt till mig). Ett par timmar senare kom ju värkarna igång på allvar och de kom lite tätare. Även fast de trodde att det antagligen skulle ta flera timmar innan jag kom till det stadiet. Varför lida hemma så länge som möjligt? Nä, det gäller att ta smärtlindring så fort man får chansen istället! Varför vara hemma och ha ont i onödan om det går att lindra smärtan på bb?!

    Avslaget, vem sa att det varar i 6-7 veckor? Snodde några gula bindor (stora sådana) från sjukhuset, men de kom inte ens till användning. Hade köpt en massa nattbindor i tron att de skulle minsann gå åt, men avslaget var ju bara värst de första 3 dygnen. Kunde ju använda trosskydd därefter! Nu ligger bindorna bara där och dammar. Jag vill ju bara använda tamponger annars!

    Nästa gång ska det bli underbart att säga: det här helvetet går jag inte igenom igen! Detta var andra och sista gången! Jippi!

    Föresta gången kunde jag bara säga: åh, och detta ska jag gå igenom igen! Bävar för nästa gång! (Passade mig noga för att säga att jag inte skulle gå igenom det igen, för jag är ganska envis med att det måste bli två barn innan jag kan och vill säga att det är något jag inte vill gå igenom igen, även fast det gjorde så satans ont!)

  • Xantippah
    Anemia skrev 2010-02-18 01:41:58 följande:
    omg.. det blir planerat snitt efter att ha läst den här tråden!
    Om du vill komma lindrigt undan så ska du komma ihåg att avslag får du ändå och så har du ett hätligt nysytt sår på magen som känns varje gång du typ...rör dig!
    Så om du vill slippa obehag, adoptera...
  • Wirre
    Dansken skrev 2010-02-18 01:51:54 följande:
    kan?! vaddå? så den blir alltså äcklig o lös utan 589877 knipövingar?:( ohnej!!
    Jag rekomenderar att hoppa på en stor studsmatta (när hugget känns ok såklart) jag upptäkta att ajg  inte knipit som jag skulle utan kissade på mig ca 8 månade efter förlossningen. Stog och hoppade ett tag och kände hur jag tillslut kunde hålla tätt igen wiii för studsmatta
Svar på tråden Saker ingen berättar för dig (om barnafödande)