• Lady Dahmer

    Saker ingen berättar för dig (om barnafödande)

    Jag är gravid för andra gången och tänker således ganska mycket på min kommande förlossning. Och jag tänker en hel del på förra vändan.

    Det är ju så mycket man egentligen inte har en jävla aning om och jag tänkte lista mina egna överraskningar:

    1. Avslaget: Wft? Det slemmar och blöder och äcklar och STINKER från snipperiet i typ två månader. Man skulle kunna tro att en ökenråtta krypit upp och dött om man ska bedöma den odör som ångade från snippan under denna tid. Rutten död råtta. I dubbel bemärkelse. Sen som en biverkning på det fick man som det så fint kallas "obalans i underlivet". (Tack gud för de där vaginalgeggan man kan köpa på apoteket. Fixade råttan på nolltid.)

    Detta LÄSTE jag om ca 2 veckor (!) innan jag födde. Inte en föraning hade man. Ingen varning. Ingen som berättade. Köpte hem always ultra slim eller va fan de nu heter, förberedde mig liksom lite inför detta mystiska avslag. Överraskning #2. Avslaget är inte som mens. Fick skicka maken på apoteket för att införskaffa de största vuxenblöjor han kunde hitta. Härligt. Vuxenblöja.

    2. Bruten/knäckt svanskota. VA FAN?! Detta kom som en total överraskning. Snacka om att känna sig helt tagen på sängen då jag dan efter vaknade och upptäckte att jag inte kunde sitta utan att vråla. De efterföljande tre och en halv månaderna var lika illa de med. Fick halvligga 24/7. Glöm att kunna gå. Grät av värk på kvällarna. Skulle ha köpt en badring att sitta på om jag vetat, men nej. Inte ett pip om detta.

    3. Värkarna. Jag väntade mig mensvärk x 100 typ. Kramper i MAGEN. I livmodern. Nej. Bajsnödig är ledordet. Det kändes ungefär som att jag var "havande" med en fem kilos bajskorv som tryckte på i röven. Precis så. Ingen magvärk, bara ett rövtryck som hette duga. En timme innan jag skulle börja krysta: Kan jag få lavemang? Läkarn ba: Du, det är lite för sent att tänka på det nu va?

    4. Efterföljande toalettbesök. Att kissa efteråt var det skönaste jag upplevt. Vad jag inte visste då var att man förlorar krystförmågan efter förlossningen. Detta upptäckte jag dagen efter då jag var bajsnödig. Jo. jag var det. Jag erkänner. Jag ville bajsa. Men tji fick jag! Jag satte mig på toan, tänkte att jag skulle "hjälpa till" lite och...... ingenting. Nej. Man kan inte krysta. Jag blev sittandes, Helt chockad. Och nödig. Och inget hände. Det var bara att ge upp och dra på sig brallorna igen. Det tog tre dagar innan korven till slut kom ut av sig själv. Tre ångestfyllda NÖDIGA dagar.
    Confessions of a Neurotic Attentionwhore - ladydahmer.blogg.se/
  • Svar på tråden Saker ingen berättar för dig (om barnafödande)
  • KlasStures mamma

    Att man kunde spricka så mycket att man itne kunde sitta ordentligt på månader... Och att göra toa besök skulle bli tortyr ungefär lika länge....
    Plus att ingen gav tips på hur man skulle göra för att underlätta eller hur länge det kunde göra ont....

  • Mumin80

    Alltså, själva förlossningen var ju inget större problem... Men allt det där efteråt! Efterbörden, stygnen, hela baletten efter förlossningen. Aj!!! Enligt journalen stoppade dom t.ex. in livmodersammandragande suppar där bak, vilket jag inte har något minne av Iofs så minns jag inte att dom fick klämma ut tjejen sista biten med yttre tryck heller, jag hade nog inte riktigt alla hästar hemma just då.

    Och bara för att man är förstföderska så behöver inte värkarbetet ta 30 timmar direkt... Värkar från 11 på kvällen, åkte in 1 på natten och var öppen 10 cm. Hade jag legat hemma och klockat värkar för att kolla att dom verkligen är regelbundna i tio timmar eller hur länge det nu är dom vill att man ska göra det, så hade tjejen min kommit hemma i hallen.

    CTG-remsan gör jag stående nästa gång. Ligga ner på en hård, smal undersökningsbrits utan smärtlindring med förlossningsvärkar i en timme medan man väntar på att barnmorskan ska behaga dyka upp gör jag inte om! 

  • Blomma000

    Haha helt rätt skrivet att Ts, jag tror enormt många känner igen sig, åttminstondnde av nått som hon skrev=) Jag förstår vekligen allt hon mena=)

  • Karroägget

    Haha, det där med bajsnödighetskänslan berättade min syrra om, hon fick värsta anuskramperna när hon skulle föda och ingen hade berättat för henne att det var även bajsmusklerna hon skulle använda sig av för att klämma ut bebben.

    Har inte fött ännu, men jag vt vad jag kan ha att vänta... Men när allt läkt och sluta rinna och allt annat...så hoppas jag att jag kan skratta åt de eventuella galenskaper som händer med min kropp under fl (och att min älskling inte blir alldeles avskräckt av alla konstiga kroppsliga funktiner som man plötsligt har i det läget).

  • carro 81

    Haha vilken rolig tråd. Och den visar ju verkligen att alla förlossningar är olika. Själv tyckte jag inte alls att värkarna var så hemska som jag hade föreställt mig. När man skulle krysta ut bebisen däremot brände och sved det som bara den. Hade inte heller väntat mig att man skulle känna sig så bajsnödig när man fick krystvärkar. Ändå hade man läst det innan. Moderkakan fasade jag för att krysta ut men den gick lätt som en plätt. Det värsta var att sy efteråt. Det var en läkare som sydde mig och hon var väldigt nogrann vilket ju var bra egentligen men den timmen man låg där ville man bara att det skulle bli klart så fort som möjligt, fy vilken smärta. Hade världens träningsvärk i benen sedan eftersom jag spände dom hela tiden. Att kissa gjorde också ont efteråt.

    Andra gången hade jag absolut inte väntat mig att bebisen skulle vända sig med rumpan ner 5 dagar före bf, när han hade legat med huvudet neråt hela tiden och var fixerad. Men det går. Tyvärr gick det inte att vända tillbaka honom så det blev kejsarsnitt vilket jag fortfarande känner sorg över. Man hann liksom inte vänja sig med tanken. Under snittet var det jobbigt att man kände när dom höll på, men det gjorde såklart inte ont. Hade inte heller förväntat mig att man kunde förlora så mycket blod under snitt...2 liter rann det ut. Rätt logiskt egentligen att det kan rinna ut men jag tänkte väl att dom hade lite mer kontroll då än under en vanlig förlossning. Sedan var det jobbigaste att inte få hålla bebisen direkt efter, utan pappan och barnmorskan tog med honom bort och själv fick man ligga och bli ihopsydd, vilket man också kände. Jag tyckte däremot att återhämtningen efter kejsarsnittet gick lättare för mig. Trots det skulle jag alla gånger hellre föda vaginalt än snitt om jag fick välja.

    Och amningen är ju ett kapitel för sig. Visste inte att det skulle vara så hemskt och att man kunde ha för lite mjölk. Fick hjälp både på bb och bvc och ammade och pumpade i princip hela tiden men fick ge upp till slut. Även om jag hade sjukt ont, blödde, fick ställa klockan på natten för att det inte skulle gå mer än en timme mellan amningarna, osv, så var det ändå jobbigast psykiskt när det inte funkade.

    Men allt är ju verkligen värt det. Skulle nog kunna tänka mig en till om man bara slapp vara gravid. Det borde finnas en sådan här tråd om graviditet med.

  • Yoshii
    Lilla Lime skrev 2010-02-19 21:17:17 följande:
    fast det överflödiga vattnet samlat på sig brukar ju försvinna efter en tid...
    Ja det gör det ju.

    Jag menade bara på att det kanske kunde ha något med det att göra? Lite långsökt kanske hehe {#lang_emotions_tongue_out}
  • emmattias

    Underbar tråd!

    Min fötter blev också större. Hade blivit varnad av en jobbarkompis men avfärdat det som trams och skrock. Dock har jag gått från 37/38 till stora 39:or, ibland tom. 40. Alla mina fina stövlar, kinaskor, sandaler och fuckmeskor står på vinden {#lang_emotions_cry} I hallen står bara några fula fula fula fotriktiga för långa barnvagnaspromenader..


    Märta, mitt hjärta!
  • SötFlöt

    Ja, det där med moderkakan var ju inte det lättaste, den fick dom liksom pressa ut *aj* Seg rackare liksom


    ★☆°♥ (¯`°?.¸ ♥ Nova Sarah Mathilda 5/3 ♥¸.?°´¯) ♥☆°★
  • Rulltrappa
    Lilla Lime skrev 2010-02-19 20:53:06 följande:
    nånting med att leder o massa annat i kroppen mjukas upp av diverse homoner och omställningar så töjer sig fötterna. tror jag det var. men tydligen ska det bara hända första gången. sen klarar sig fötterna om man föder fler barn.Vet inte hur vanligt det kan vara. jag har aldrig hört nån säga det innan. o folk tittar konstigt på mig när jag säger att min fötter har blivit större. så kan inte drabba alla iaf.
    mina fötter betedde sig skitlustigt andra graviditeten (inte första). de blev mycket riktigt plattare, knotigare och benigare (inget vatten där inte) och det kändes ofta som om en elefant hade stått och hoppat på dem, det fanns liksom ingen stötdämpning kvar. fast större blev de inte.
  • Rulltrappa

    på tal om bajset... :D när jag kom in för min andra förlossning skulle jag in på toa och lämna urinprov. tänkte att det kanske är lika bra att försöka sig på nummer 2 också eftersom det tryckte på lite. hann knappt börja ta i förrän fostervattnet bara SMALL till samtidigt som barnet starkt signalerade att det minsann ville ut nu. det som tryckte på var alltså en krystvärk och inget bajs! 14 minuter efter det var allt klart. :)

Svar på tråden Saker ingen berättar för dig (om barnafödande)