• Lady Dahmer

    Saker ingen berättar för dig (om barnafödande)

    Jag är gravid för andra gången och tänker således ganska mycket på min kommande förlossning. Och jag tänker en hel del på förra vändan.

    Det är ju så mycket man egentligen inte har en jävla aning om och jag tänkte lista mina egna överraskningar:

    1. Avslaget: Wft? Det slemmar och blöder och äcklar och STINKER från snipperiet i typ två månader. Man skulle kunna tro att en ökenråtta krypit upp och dött om man ska bedöma den odör som ångade från snippan under denna tid. Rutten död råtta. I dubbel bemärkelse. Sen som en biverkning på det fick man som det så fint kallas "obalans i underlivet". (Tack gud för de där vaginalgeggan man kan köpa på apoteket. Fixade råttan på nolltid.)

    Detta LÄSTE jag om ca 2 veckor (!) innan jag födde. Inte en föraning hade man. Ingen varning. Ingen som berättade. Köpte hem always ultra slim eller va fan de nu heter, förberedde mig liksom lite inför detta mystiska avslag. Överraskning #2. Avslaget är inte som mens. Fick skicka maken på apoteket för att införskaffa de största vuxenblöjor han kunde hitta. Härligt. Vuxenblöja.

    2. Bruten/knäckt svanskota. VA FAN?! Detta kom som en total överraskning. Snacka om att känna sig helt tagen på sängen då jag dan efter vaknade och upptäckte att jag inte kunde sitta utan att vråla. De efterföljande tre och en halv månaderna var lika illa de med. Fick halvligga 24/7. Glöm att kunna gå. Grät av värk på kvällarna. Skulle ha köpt en badring att sitta på om jag vetat, men nej. Inte ett pip om detta.

    3. Värkarna. Jag väntade mig mensvärk x 100 typ. Kramper i MAGEN. I livmodern. Nej. Bajsnödig är ledordet. Det kändes ungefär som att jag var "havande" med en fem kilos bajskorv som tryckte på i röven. Precis så. Ingen magvärk, bara ett rövtryck som hette duga. En timme innan jag skulle börja krysta: Kan jag få lavemang? Läkarn ba: Du, det är lite för sent att tänka på det nu va?

    4. Efterföljande toalettbesök. Att kissa efteråt var det skönaste jag upplevt. Vad jag inte visste då var att man förlorar krystförmågan efter förlossningen. Detta upptäckte jag dagen efter då jag var bajsnödig. Jo. jag var det. Jag erkänner. Jag ville bajsa. Men tji fick jag! Jag satte mig på toan, tänkte att jag skulle "hjälpa till" lite och...... ingenting. Nej. Man kan inte krysta. Jag blev sittandes, Helt chockad. Och nödig. Och inget hände. Det var bara att ge upp och dra på sig brallorna igen. Det tog tre dagar innan korven till slut kom ut av sig själv. Tre ångestfyllda NÖDIGA dagar.
    Confessions of a Neurotic Attentionwhore - ladydahmer.blogg.se/
  • Svar på tråden Saker ingen berättar för dig (om barnafödande)
  • mammahaj
    emmattias skrev 2010-02-20 07:23:03 följande:
    Underbar tråd!Min fötter blev också större. Hade blivit varnad av en jobbarkompis men avfärdat det som trams och skrock. Dock har jag gått från 37/38 till stora 39:or, ibland tom. 40. Alla mina fina stövlar, kinaskor, sandaler och fuckmeskor står på vinden I hallen står bara några fula fula fula fotriktiga för långa barnvagnaspromenader..
    ahh! måtte inte mina fötter bli större! har 41/42 redan och det är INTE lätt att hitta snygga skor som det är- haha snart har jag väl lika stora som sambons 44or
  • EmmaOh

    Det är säkert någon som påpekat det här redan men avslaget ska inte lukta illa, då kan det handla om en infektion och ska kollas upp.


    Normalt avslag ska lukta varmt vete eller mensigt men absolut inte apa.
  • Leniem

    Rolig tråd, man känner igen sig i mycket :)

    När jag väntade första var det många väninnor som berättade mycket detaljerat om sina förlossningar men icke ett pip om hur det var den första tiden efter förlossningen. Trots att man läste mycket så kom många saker som en chock.
    Förlossningen var ingen större överraskning, den hade jag förberett mig väl på förrutom då att det skulle kännas som att man var konstant bajsnödig under utdrivnings skedet. Och att magen helt utan förvarning kunde vända sig ut och in så man spydde som en gris under krystandet var heller inget man förberett sig på för det hade jag varken hört eller läst om.

    Och så kom den stora chocken efter förlossning då man trodde att all smärta skulle vara över och att man skulle sväva runt på små rosa moln med sin nyfödde bebis.
    Det var ju vad väninnor berättat som redan fött barn före mig.
    Att det skulle kännas som tortyr att bli ihopsydd, tortyr att gå på toaletten, nästan svimma av smärta när man skulle försöka bajsa efteråt, att man skulle bli förstoppad, knappt kunna resa sig ur sängen utan att bli yr och svimfärdig i en hel vecka och så totalt utmattad att man knappt orkade hålla i en macka var det ingen som sa ett ljud om.

    Men den största chocken kom ändå över amningen. Så fint det stod i alla tidningar och böcker om amningen att barnet själv letade sig fram till bröstet. Och bilderna på lyckliga mammor som såg så harmoniska ut när de satt o ammade sina små.
    Sonen sög inte alls när han kom ut. Han låg vid bröstet och såg mest ut som ett frågetecken och sen somnade han ganska snabbt. Att få igång amningen höll nästan på att ta knäcken på mig. Att man var tvungen att lära barnet att suga var det ingen som sa något om. Att man skulle få värk i axlar och nacke för att man var ovan och spände sig och sår på vårtorna var det ingen som sa något om. Eller att man skulle få tusen olika råd om amning från peronalen inne på bb. Var nära att ge upp amningen, satt dygnet runt i en vecka ungefär innan sonen började suga ordentligt men det tog en månad innan jag kände mig säker på amningen.

    Nu väntar jag nr 4 och är mer än väl förberedd på alla konstiga saker som kan hända före, under och efter förlossning.{#lang_emotions_smile}

  • EmmaOh

    Klart att alla förlossningar är olika men ingen i tråden påstår ju heller det.


    Vi räknar ju bara upp saker som kan hända som ingen hade berättat för oss.
    Det är ju samma sak som att de på föräldrarkursen berättar om sugklockan tex ingen säger ju att alla måste förlösas med sugklocka utan att risken finns.
    Samma sak med skakningar, bajsnödighet, smärta vid stygn, problem med moderkakan, avslaget osv osv
  • lizagirl

    Synd att du verkar haft en sån otrevlig upplevelse...
    mitt avslag upphörde efter 1 vecka och luktade ingenting.
    Jag kunde "krysta" ut mitt bajs redan dagen efter.. inga problem.
    Min svanskota höll sig på plats båda förlossningarna... samt att båda förlossningarna även var det häftigaste jag varit med om... SÅ ...

    SYND för dig att du inte hade en bra upplevelse som sagt.


    ♥ Julia & Alice & bebis i magen BF 15/9-10 ♥
  • lizagirl

    TS alltså... och i andra som känner igen er i det hon skriver.


    ♥ Julia & Alice & bebis i magen BF 15/9-10 ♥
  • tebax

    ja just det sen var det ingen som sa att de skulle komma in sköterskor med jämna mellanrum och trycka på magen för att se att livmodern "krympte" som den skulle. Det gjorde ju för fan ont :/

  • Fnollan

    Vilken underbar tråd Jag tillhör dem som vill veta "allt" för att kunna vara så beredd som möjligt...

  • mammahaj
    Fnollan skrev 2010-02-20 13:41:54 följande:
    Vilken underbar tråd Jag tillhör dem som vill veta "allt" för att kunna vara så beredd som möjligt...
    håller med dig. och hoppas samtidigt att jag en dag kommer kunna se tillbaka på min egen fl och skratta... :-S
  • k girl
    lizagirl skrev 2010-02-20 11:10:35 följande:
    Synd att du verkar haft en sån otrevlig upplevelse... mitt avslag upphörde efter 1 vecka och luktade ingenting. Jag kunde "krysta" ut mitt bajs redan dagen efter.. inga problem. Min svanskota höll sig på plats båda förlossningarna... samt att båda förlossningarna även var det häftigaste jag varit med om... SÅ ... SYND för dig att du inte hade en bra upplevelse som sagt.
    Men herregud - det där var väl ändå onödigt snipigt sagt?

    Jag hade en skitjobbig förlossning (sekundär värksvaghet, utdraget, sugklocka, på gränsen till akutsnitt), jag hade ont i hela kroppen efteråt, jag sprack och blev sydd, jag hade helvetiska eftervärkar - men ÄNDÅ var förlossningen något av det häftigaste jag varit med om. Sen kan jag inte påstå att jag hade en "bra" upplevelse, för det var ingen rolig förlossning, men det var en erfarenhet jag ALDRIG skulle vilja vara utan och heller inte ändra på. Det är inte ett jävla dugg synd om mig. Synd att du inte kunde ta tråden för vad det var - skrivet med en hel del glimt i ögonen.
Svar på tråden Saker ingen berättar för dig (om barnafödande)