• Lady Dahmer

    Saker ingen berättar för dig (om barnafödande)

    Jag är gravid för andra gången och tänker således ganska mycket på min kommande förlossning. Och jag tänker en hel del på förra vändan.

    Det är ju så mycket man egentligen inte har en jävla aning om och jag tänkte lista mina egna överraskningar:

    1. Avslaget: Wft? Det slemmar och blöder och äcklar och STINKER från snipperiet i typ två månader. Man skulle kunna tro att en ökenråtta krypit upp och dött om man ska bedöma den odör som ångade från snippan under denna tid. Rutten död råtta. I dubbel bemärkelse. Sen som en biverkning på det fick man som det så fint kallas "obalans i underlivet". (Tack gud för de där vaginalgeggan man kan köpa på apoteket. Fixade råttan på nolltid.)

    Detta LÄSTE jag om ca 2 veckor (!) innan jag födde. Inte en föraning hade man. Ingen varning. Ingen som berättade. Köpte hem always ultra slim eller va fan de nu heter, förberedde mig liksom lite inför detta mystiska avslag. Överraskning #2. Avslaget är inte som mens. Fick skicka maken på apoteket för att införskaffa de största vuxenblöjor han kunde hitta. Härligt. Vuxenblöja.

    2. Bruten/knäckt svanskota. VA FAN?! Detta kom som en total överraskning. Snacka om att känna sig helt tagen på sängen då jag dan efter vaknade och upptäckte att jag inte kunde sitta utan att vråla. De efterföljande tre och en halv månaderna var lika illa de med. Fick halvligga 24/7. Glöm att kunna gå. Grät av värk på kvällarna. Skulle ha köpt en badring att sitta på om jag vetat, men nej. Inte ett pip om detta.

    3. Värkarna. Jag väntade mig mensvärk x 100 typ. Kramper i MAGEN. I livmodern. Nej. Bajsnödig är ledordet. Det kändes ungefär som att jag var "havande" med en fem kilos bajskorv som tryckte på i röven. Precis så. Ingen magvärk, bara ett rövtryck som hette duga. En timme innan jag skulle börja krysta: Kan jag få lavemang? Läkarn ba: Du, det är lite för sent att tänka på det nu va?

    4. Efterföljande toalettbesök. Att kissa efteråt var det skönaste jag upplevt. Vad jag inte visste då var att man förlorar krystförmågan efter förlossningen. Detta upptäckte jag dagen efter då jag var bajsnödig. Jo. jag var det. Jag erkänner. Jag ville bajsa. Men tji fick jag! Jag satte mig på toan, tänkte att jag skulle "hjälpa till" lite och...... ingenting. Nej. Man kan inte krysta. Jag blev sittandes, Helt chockad. Och nödig. Och inget hände. Det var bara att ge upp och dra på sig brallorna igen. Det tog tre dagar innan korven till slut kom ut av sig själv. Tre ångestfyllda NÖDIGA dagar.
    Confessions of a Neurotic Attentionwhore - ladydahmer.blogg.se/
  • Svar på tråden Saker ingen berättar för dig (om barnafödande)
  • Pygge87

    Intressant att läsa lite om vad som hänt andra så att man inte blir helt skräckslagen om det händer en själv när den dagen väl kommer...

  • Mary Jo

    Ja jag kan inte annat än hålla med. speciellt om den döda råttan. Men sen gjorde det ju sjukt ont att kissa,jag grinade i 2 dagar varje gång jag behövde kissa. Bajsa gjorde jag samma dag som dottern kom. Var lite jobbigt från början,hittade inte krystreflexen men det gick bra sen

  • Ellani
    Lottaa skrev 2010-02-27 11:51:38 följande:
    Haha! Vilket förklaring! Då vet jag vad som väntar i duschen.
    Japp, från duschen till handfatet och snabbt som attans på med BH igen...
    Allt har sin charm
  • Nenna B
    Ellani skrev 2010-02-27 16:40:29 följande:
    Japp, från duschen till handfatet och snabbt som attans på med BH igen... Allt har sin charm
    Alternativt ha två amningsinlägg klara (sånna där kuddar) och dutta fast dem direkt i duschen innan man kliver ur.
    There's a monster outside my window, can I have a glass of water?
  • victoria p
    Xantippah skrev 2010-02-26 17:16:52 följande:
    Den GRYMMA träningsvärken man hade i hela kroppen efteråt! Kändes som mitt värsta träningspass någonsin!
    Jaaa, den du! Helt mörbultad i hela kroppen, och då hade jag ändå en snabb förlossning (2:a barnet tog 1 timma från värkarna började till att han va ute!)

    Hemorrojderna mina va veckorna efter stora som vindruvor och gjorde så ont att jag fick som feber-frossa! Bra bedövningssalva för ömma bakar finns att få, ring förlossningen så fixar de elektroniskt-recept till apoteket..
  • Skogsflickan

    Läser och suger i mig och antecknar...Jag i min värld trodde avslag var som rikligare mens och vätska då och då...

    Skriver ner på listan: blöjor (tjocka bindor)...

    Fråga bara: hur MKT rinner det när det gäller avslag/blödning?? Räcker inte libresse nattbindor efter att man kommit hem??

  • victoria p

    Fast en sak man får höra är hur häftigt det är att föda barn, och det är det verkligen!
    Detta är mina upplevelser, två komplikationsfria grav. och förl.

    Ingen hade berättat för mig att efter förlossningen, ja det började redan innan jag åkte hem från bb första gången, att jag ville göra det igen! Det är en sån otrolig kick, det finns ingenting i världen som mäter sig med känslan och upplevelsen då man fött barn!
    Grät flera månader efteråt av avundsjuka om jag råkade se förlossningsprogram på tv!
    Nu efter andra gången, det har gått 6 månader, börjar suget komma tillbaka! Skippar gärna över halva graviditeten (lite vill man ju vara gravid oxå) men jag vill föda igen!!
    Spänningen innan, nervositeten hur det kommer gå, ovissheten.. Sen är man där, mitt i det och det finns inget annat att göra än att bara "go with the flow", kroppen styr å det är bara att hänga på. Lite jävlaranamma och djuriska skrik, så poff! så har man sitt barn i famnen och fattar inte hur det hela gick till egentligen! Heeelt underbart!

    grattis Lady D till bebe nr 2!

  • victoria p
    Skogsflickan skrev 2010-02-27 20:05:37 följande:
    Läser och suger i mig och antecknar...Jag i min värld trodde avslag var som rikligare mens och vätska då och då...Skriver ner på listan: blöjor (tjocka bindor)...Fråga bara: hur MKT rinner det när det gäller avslag/blödning?? Räcker inte libresse nattbindor efter att man kommit hem??
    bb har jätte-bindor, sno med dig hem så du har de första dagarna! hur mycket och hur länge man blöder är helt individuellt.
  • Skogsflickan
    victoria p skrev 2010-02-27 20:24:18 följande:
    bb har jätte-bindor, sno med dig hem så du har de första dagarna! hur mycket och hur länge man blöder är helt individuellt.
    aha va bra att det finns där..trodde man skulle ha med sig...Kan ju inget om sånt...
  • kafferast

    Visste inte att eftervärkarna skulle göra så ont. Grät hela natten och klarade inte att nå hjälp-knappen (gjorde för ont att röra sig) och när jag tillslut efter några timmar klarade det så kom en stressad bm "nä, du har redan fått smärtlindring" och gick och ingen kom tillbaka på flera timmar. Det var ett litet helvete. Fick inte ta emot besökare (ej heller barnets pappa/min man) pga svininfluensan så jag var verkligen lämnad ensam. Åkte hem så snart jag bara kunde!

Svar på tråden Saker ingen berättar för dig (om barnafödande)