• Lady Dahmer

    Saker ingen berättar för dig (om barnafödande)

    Jag är gravid för andra gången och tänker således ganska mycket på min kommande förlossning. Och jag tänker en hel del på förra vändan.

    Det är ju så mycket man egentligen inte har en jävla aning om och jag tänkte lista mina egna överraskningar:

    1. Avslaget: Wft? Det slemmar och blöder och äcklar och STINKER från snipperiet i typ två månader. Man skulle kunna tro att en ökenråtta krypit upp och dött om man ska bedöma den odör som ångade från snippan under denna tid. Rutten död råtta. I dubbel bemärkelse. Sen som en biverkning på det fick man som det så fint kallas "obalans i underlivet". (Tack gud för de där vaginalgeggan man kan köpa på apoteket. Fixade råttan på nolltid.)

    Detta LÄSTE jag om ca 2 veckor (!) innan jag födde. Inte en föraning hade man. Ingen varning. Ingen som berättade. Köpte hem always ultra slim eller va fan de nu heter, förberedde mig liksom lite inför detta mystiska avslag. Överraskning #2. Avslaget är inte som mens. Fick skicka maken på apoteket för att införskaffa de största vuxenblöjor han kunde hitta. Härligt. Vuxenblöja.

    2. Bruten/knäckt svanskota. VA FAN?! Detta kom som en total överraskning. Snacka om att känna sig helt tagen på sängen då jag dan efter vaknade och upptäckte att jag inte kunde sitta utan att vråla. De efterföljande tre och en halv månaderna var lika illa de med. Fick halvligga 24/7. Glöm att kunna gå. Grät av värk på kvällarna. Skulle ha köpt en badring att sitta på om jag vetat, men nej. Inte ett pip om detta.

    3. Värkarna. Jag väntade mig mensvärk x 100 typ. Kramper i MAGEN. I livmodern. Nej. Bajsnödig är ledordet. Det kändes ungefär som att jag var "havande" med en fem kilos bajskorv som tryckte på i röven. Precis så. Ingen magvärk, bara ett rövtryck som hette duga. En timme innan jag skulle börja krysta: Kan jag få lavemang? Läkarn ba: Du, det är lite för sent att tänka på det nu va?

    4. Efterföljande toalettbesök. Att kissa efteråt var det skönaste jag upplevt. Vad jag inte visste då var att man förlorar krystförmågan efter förlossningen. Detta upptäckte jag dagen efter då jag var bajsnödig. Jo. jag var det. Jag erkänner. Jag ville bajsa. Men tji fick jag! Jag satte mig på toan, tänkte att jag skulle "hjälpa till" lite och...... ingenting. Nej. Man kan inte krysta. Jag blev sittandes, Helt chockad. Och nödig. Och inget hände. Det var bara att ge upp och dra på sig brallorna igen. Det tog tre dagar innan korven till slut kom ut av sig själv. Tre ångestfyllda NÖDIGA dagar.
    Confessions of a Neurotic Attentionwhore - ladydahmer.blogg.se/
  • Svar på tråden Saker ingen berättar för dig (om barnafödande)
  • IdaVasterflo
    Xantippah skrev 2010-02-26 17:16:52 följande:
    Den GRYMMA träningsvärken man hade i hela kroppen efteråt! Kändes som mitt värsta träningspass någonsin!
    Ja den minns jag! Armarna och händerna värkte ju något fruktansvärt efteråt! Har nog aldrig haft sådan träningsvärk förut! 
  • Emma 79

    Att jag kräktes 100 gånger fram till v 20 och sedan hade så mycket sammandragningar att jag knappt kunde gå efter v 30 och sjukskriven större delen av graviditeten, var jag heller inte beredd på. (Har inte en sjukskrivningsdag i livet innan denna graviditet)

    Ingen hade berättat för mig att bebisen kan ha armen runt huvudet och att detta kan fucka upp förlossningen så du får så ont att du vill skjuta huvudet av dig (så packa ingen pistol i förlossningsväskan). Min Bm som jobbat i 35 år hade sett denna position en gång tidigare under karriären. Att man kan spricka hela vägen in i tarmen visste jag, men att dr som syr detta inte kan knyta stygnen så du åker hem och ser stygnen släppa ett efter ett så du blir traumatiserad och tror att allt skall spricka och att du skall bli analinkontinent, det hade ingen berättat för mig. (Sfinkterstygnen lossnade inte så jag slapp analinkontinens.) Att man sedan måste vänta minst 6 månader på reoperation, det visste jag.

    Om detta var normalen "att föda barn" skulle världen avbefolkas ganska snabbt.

  • kafferast

    Kul att läsa din TS. Inget av det du beskriver var så för mig. Avslaget var som lite vattning mes, inte särsilt stinkande öht, pinka efteråt var omöjligt men baja funkade dagen efter. Värkarna var fr.a i magen, inte i häcken. Fast det var mer som en enda timtalslång värk. Sprack supermycket, men det spelade ingen roll.
    Man blir inte alls "full" av lustgas, inte jag heller. Jag trodde man blev det om man överdoserade, men icke.

    Man måste inte ha EDA trots att alla säger att man kommer vilja ha det när det väl gäller.

    Fascinerade hur olika det är för alla!

  • Nenna B

    En av de saker som förvånade mig mest var hur man luktade tiden efteråt. Gammal sur mjölk som inte gick att tvätta bort! Hua!! Och inte gjorde det ju saken bättre att varje gång man ÄNTLIGEN fick duscha så stod det som två fontäner från brösten på en.

    Under förlossningen, eller efteråt rättare sagt, hade jag heller inte räknat med magen skulle vara helt F U. Att ha en degklump som mage visst, men att knappt kunna hålla balansen när man satt på en vanlig stol - nej... Och träningsvärken allanballan sen då! Hade ju knappt ork i armarna att rycka av toapappret! Wow, det var en chock!


    There's a monster outside my window, can I have a glass of water?
  • andeta
    Aprikos skrev 2010-02-22 22:03:49 följande:
    JA!!! fyfan, helt vidriga eftervärkar, satt i benen/låren hos mig och höll i sig ca en vecka. Fyfan, värre än förlossningen. Iofs, förlossningen var INGET mot den jävla graviditeten. Hade lätt hellre fött barn varje dag i en månad än att vara gravid 9 fucking långa månader. 
    Håller med dig ja! Graviditeten var värre än att föda... Det sa jag på en gång när Lia kom ut. Men det som gjorde ondast eller var obehagligast under krystarbetet var alla jävla sendrag i benen. Stod tills toffsen syntes och sen fick jag lägga mig ner.. samma där.. sendrag i benen konstant..
  • isvinter
    Svår huvudvärk efter ryggbedövning beror oftast på så kallad durapunktion, vilket innebär att epiduralnålen oavsiktligt orsakat ett hål i den hårda ryggmärgshinnan. Det händer en person på 100 och ungefär hälften av dem får huvudvärk.

    Ja exakt detta hände mig, att det ens var möjligt hade jag ingen aning om. Inte nog med att de klantar till det (stack 6 ggr för att sedan punktera), jag fick såklart dras med huvudvärk (tänk migrän) i 11 dagar. Fick vara kvar på bb i 7 dagar {#lang_emotions_throwup}. Beordrad liggläge, lagom kul...
  • Lottaa
    Nenna B skrev 2010-02-26 23:00:30 följande:
    Och inte gjorde det ju saken bättre att varje gång man ÄNTLIGEN fick duscha så stod det som två fontäner från brösten på en.
    Haha!
    Vilket förklaring!
    Då vet jag vad som väntar i duschen. {#lang_emotions_tongue_out}
    BF 100312
  • Louvre

    Eftervärkar, eller vad det heter när livmodern börjar dra ihop sig var det värsta för mig.  Jaha, så jag fick en dotter, det var ju fint men nej jag vill inte hålla den när jag får ett ep-anfall... fan, det var ingen som berättade att man kunde få så kraftiga ryck/skak av eftervärkarna för på film så ser man ju bara att mamman får bebisen direkt.

  • Sanne73

    - Ingen berättade innan förlossning att bebisen dansar "jenka", dvs två steg fram å ett steg tillbaka i livmoderhalsen när man krystar {#lang_emotions_laughing}

    - Att man inför förlossning nr 2 fick ångest för då visste man vad som komma skall..

Svar på tråden Saker ingen berättar för dig (om barnafödande)