• Goda torskrecept

    Mån 22 feb 2010 13:51 Läst 5492 gånger Totalt 8 svar
    Mån 22 feb 2010 13:51

    Hello

    Har du ett bra torskrecept att dela med dig av? Gärna enkelt och naturligtvis supergott =)

    Tack på förhand


    (¯`°?.¸ ღ♥ stolt mamma till Ines♥ღ ¸.?°´¯)
    Hos Prisjakt jämför du pris på barnprodukter!
  • Tis 23 feb 2010 21:36 #1

    Bred ett lager med pesto på torsken och in i ugnen.


    //Kalla fötter, varmt hjärta.
  • Tis 23 feb 2010 22:31 #2

    Den här enkla torskrätten växte jag upp med, och lagar den ibland till min familj

    Ett torskblock
    tomater
    dill
    salt och peppar
    smör

    Lägg torskblocket i en stekpanna med smör salta och peppara. strö över massor av hackad dill, samt lägg på skivade tomater ( går att byta ut mot krossade tomater). Lägg på lock och låt stå ca 20-30 min.
    Servera med pressad potatis och grönsaker

  • Ons 24 feb 2010 12:16 #3

    Torskfilé i lagom bitar, krydda med citronpeppar och bred på tapenade, häll valfri grädde runt omkring. In i ugnen ca 20-25 minuter på 200grader. Ris till

  • Ons 24 feb 2010 12:25 #4

    Vi ska käka torsk ikväll, tänkte banka ihop

    *ca 500g torskfilé
    *5-2,5dl havrebas/sojagrädde
    *en näve färsk persilja eller dill
    *en skvätt tomaturé
    *en liten gul finhackad lök
    *1 dm purjo
    *1 förvälld skivad morot
    *1 tomat i skivor
    *salt och nymalen peppar
    *ev lite smör/olja

    Förväll moroten, vispa ihop havrebas, hackad gul lök, tomatpuré, persilja (eller dill), smaka av med salt och nymalen peppar. Smörj ev. en ugnssäker form eller häll lite av havrebasen i bottnen. Varva fisk (salta och peppra gärna lite) med morotsskivor och purjo. Häll över havrebasen och toppa med tomatskivor.

    In i ugnen på 175 C ung 20-25 minuter. Servera med koka grönsaker och ris eller potatis.

    Jag som äter LCHF petar bara bort morötterna!

  • Mån 15 mar 2010 08:52 #7
    Jätte gott!
    Ingredienser 4 port 600 g fiskfilé, t ex sej
    4 msk orökt eller lättrökt kaviar
    1 gul lök
    2 dl lätt crème fraiche


    Sätt ugnen på 225 grader. Dela fisken i portionsbitar. Lägg dem i en ugnssäker form. Skala och finhacka löken. Blanda försiktigt kaviar och lök med crème fraiche. Bred blandningen över fisken. Stek i mitten av ugnen 20-25 min. Servera med kokta grönsaker och potatis.
  • Toddes mamma
    Visa endast
    Mån 15 mar 2010 08:54 #8

    Blanda creme fraiché med hummerfond, häll över torsken, in i ugnen o när den är klar..Släng över lite räkor eller rom.. Super-gott!!!!

Svara i tråden
Logga in
Bli medlem
Skapa en ny tråd
Ändra kategori Skriver i kategorin: Hus & hem

Andra har läst

Innehåll

Annat innehåll

Dagens fråga

"Ebola kan spridas som en skogsbrand" Är du rädd för en ny pandemi?

Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.