Inlägg från: Selfish Geene |Visa alla inlägg
  • Selfish Geene

    Jesus Mirakel Tråd 3

    KristenTjej84 skrev 2010-03-26 10:50:41 följande:
    Det är mening med att be, gud hör bön och svarar på bön, det kan miljontals människor vittna om runt omkring i världen."
    Vid det här laget borde alla veta att det är helt och hållet meningslöst att be till Gud om hjälp.
    Om
    det finns en gud och han hjälper folk med ditten och datten, kan jag i alla fall garantera att han hjälper de som inte ber öht, i samma utsträckning som människorna som ber till (valfri) gud om hjälp.
  • Selfish Geene
    starkrose skrev 2010-03-26 12:58:46 följande:
    Egentligen är det ett mirakel att jag tror i dag, att mitt hjärta är helt efter allt jag gått iegnom...att jag är glad och lycklig. Att ha frid i sitt hjärta är en stor gåva. Att människor förvandlas tycker jag är mirakel. Jag är en av dem som genom tron på Jesus har förvandlats, förändrats. Mirakel pågår hela tiden i det tysta. Endast vissa mirakel blir omtalade!
    Om jag såg en människa förvandlas skulle jag också tycka att det var ett mirakel
  • Selfish Geene

    Spontant känner jag att uttrycket "jag kan göra vad jag vill det spelar ändå ingen roll" är mer kompatibelt med en världsbild som bygger på att ett allvetande, allsmäktigt väsen styr allt som händer och kan (om han känner för det) rätta till alla misstag och förhindra alla katastrofer.

    Eftersom jag inte har någon gud som styr hela världen, ligger det på mitt ansvar att göra allt som står i min makt för att göra världen till en bättre plats att leva på.

    Ingen gud kommer att rycka in i sista sekunden för att hindra mig från att offra mina barn, det ansvaret är bara mitt.

  • Selfish Geene
    slapback skrev 2010-03-29 20:05:04 följande:
    Fast så tror jag att det är få kristna som tänker. Sina handlingar får man både ta ansvar för och välja själv. Gud är en vägledare. Om du (inte du personligen) sedan själv väljer att inte följa den väg han visat dig är helt upp till dig. Han kommer inte att fysiskt stoppa dig eller högt skrika "stopp". Om jag förstod dig rätt...
    Det beror på om man tror på bibeln eller inte.
    Om man tror på bibeln tror man också att Gud kan be dig göra fruktansvärda saker för att testa din tro, bara för att i sista sekunden skrika "stopp!"
  • Selfish Geene
    felisa skrev 2010-03-29 21:55:16 följande:
    Eller, om man har en större Bibelkunskap så vet man att detta med Abrahams lydnad i att slakta sin egen son Isak, i själv verket var en mellanakt. Hela händelsen pekar mot Jesu död på korset. Skillnaden är att Gud faktiskt genomförde slaktandet av sin egen Son, sig själv, för att vi som brottsliga syndare skulle kunna gå fria. Jesus död har betalt vår bot, då Han tog på sig all Guds vrede på korset. Kan inte bli mer fantastiskt än så. Tänk vad Gud gjorde för oss, oss syndare!
    Vet du att Gud aldrig kommer att be dig eller någon annan att döda era barn? Gud har ändrat sin inställning till människooffer, han kan ändra sig igen.
  • Selfish Geene
    slapback skrev 2010-03-30 07:17:39 följande:
    Jag tycker också att det "känns självklart" särskillt med tanke på att sekuläriserade länder generellt hr mindre brottslighet och en mer rättvis människosyn än religiösa länder, ändå verkar vissa tro att moral kommer från Gud...

    "sanningen" är alla sanningar. (jag hör sällan ateister prata om "din sanning" och "min sanning", de flesta verkar förstå att sanningen är något definitivt, inte något som förändras utifrån vilken kultur du föds in i eller vad du tror på)
  • Selfish Geene
    slapback skrev 2010-03-30 07:44:49 följande:
    Du vrider mina ord. Jag menade kort och gott bara hon med största sannorlikhet inte anser att alla ateister älskar lögner och stöld. Jag undrar vad du menar är sanningen (eller alla sanningar)? Vad definierar en "sanning" anser du?
    Jag ber om ursäkt ifall jag misstolkade dig.

    Sanningen är med verkligheten överensstämmande
  • Selfish Geene
    slapback skrev 2010-03-30 07:50:51 följande:
    Ingen fara. Jag kan i o f s inte veta vad Falisa menade så det får hon kanske förklara själv. Inte min diskussion att ta. Jag förstår inte vad "sanning är med verkligheten överensstämmande" avser. Är det vetenskap som för dig är sanning? Är det vad du själv upplever som är sanning?
    "vetenskap" är synonymt med "vetskap" så i den bemärkelsen står vetenskapen för sanningen.
    Men därmed inte sagt att vetenskapsmän och kvinnor (härifrån kallad "vetenskapen") aldrig har fel, men det beror på att vetenskapen ibland misslyckas med att se sanningen, inte för att "sanningen" förändrats utan för att vår kunskap inte räckt till.
    Ju mer kunskap vi besitter desto närmare sanningen kommer vi.

    Utan kunskap (vetska/vetenskap) kan man aldrig komma närmare sanningen än till gissningar. En gissning baserad på en mytologi är lika god som en gissning baserad på en annan. För att komma närmare sanningen måste ny kunskap tillföras (fakta) och den måste vara kompatibel med all annan kunskap vi känner till.

    Religioner misslyckas på båda punkterna, vetenskapen gör det inte.
  • Selfish Geene
    slapback skrev 2010-03-30 08:12:35 följande:
    Ja och med det så finns det inga "sanningar" allt är ju teorier, som så logist som möjligt förklarar en händelse. Vad som är "sanning" idag kanske inte alls är en sanning om några år. Jag anser dock att det jag själv upplevt är så nära en sanning jag kan komma. Min sanning, min tro. Jag tycker bara att det är märkligt att man starkt avfärdar något som så många upplevt och för dem är "sanningar" för andra teorier som inte heller är "sanningar". Bara för att det låter logiskt betyder inte att det är sant.
    En "teori" är baserad på sådant vi vet, inga gissningar. Teorin är sammanfattningen av den logiska slutsats som man kan göra utifrån all samlad kunskap.

    Religioner är baserade på mytologi och vidskeplighet.

    Det borde vara lätt att bedöma vilket av de båda som kan tänkas vara närmast sanningen.

    Finns det något övernaturligt väsen som du själv känner att du kan avfärda som fantasier?
  • Selfish Geene
    slapback skrev 2010-03-30 08:28:38 följande:
    Ja fast det vi "vet" idag kanske sedan visar sig vara något som inte alls stämmer. Tidigare "visste" vi att jorden var platt för det var så långt vår kunskap räckte. Idag "vet" vi att jorden är rund. Vad säger att det inte ändras igen? (För att citera min naturvetenskapslärare, från Sthlms universitet). Det är såledeled bara det vi "vet" idag utifrån våra nuvarande förutsättningar. Inga sanningar. Människor har upplevt Gud så varför skulle inte det kunna vara sant? JAG har upplevt Gud på många sätt som för mig gjort min tro till en sanning.
    Ja, hur vet vi att jorden är rund?

    Förutom att vi faktiskt kan åka ut i rymden och faktiskt se det så finns det en mängd andra bevis som stödjer faktumet att jorden är rund. Precis som det finns en mängd övertygande fakta som stödjer alla andra vetenskapliga teorier.

    Varför tror du att jorden är rund? (jag utgår ifrån att du inte är tveksam i den frågan)
Svar på tråden Jesus Mirakel Tråd 3