Inlägg från: Selfish Geene |Visa alla inlägg
  • Selfish Geene

    Jesus Mirakel Tråd 3

    Användarnamn skrev 2011-07-02 22:41:39 följande:
    Var läser du det ?
    jag kanske missförstod dig?

    Du uttrycker dig inte alltid så tydligt, kan du göra ett nytt försök att förklara vem som sade åt Abrahanm att döda barnet? 
  • Selfish Geene
    Användarnamn skrev 2011-07-03 13:48:13 följande:
    Skaparen Gud genom sin Son Jesus som budbärare, men det var redan bestämt att det bara var för att visa att en människa kan ha så stark tro på Gud att han vet att Guds löfte hålls, Abraham visste att han fått löfte av Gud att ett het helt folk skulle komma efter Abraham, så han visste att Gud skulle uppväcka Isak.

    Isak var inte ett barn, han var cirka 30 år gamal.
    Om han visste att Gud skulle lösa det så var det väl inget vidare test??  
    (ungefär som att offra sitt eget liv i förvissningen om att man kommer att återuppstå 3 dagar senare)

    Visste Isak det också? 
  • Selfish Geene
    Användarnamn skrev 2011-07-03 15:41:27 följande:

    Jesus offrade sitt mänskliga liv och fick inte det tillbaka.

    Abraham viste inte om JHWH Gud skulle ge Isak livet åter i den tiden, det han visste var att han skulla få ett helt folk uppkallat efter sig och Isak visste han fick en uppståndelse längre fram, men var berädd att visa sin tro.
    Samma tro som vi bör ha.


    skulle du döda ditt barn om Gud/Jesus sa åt dig att göra det?
  • Selfish Geene
    Användarnamn skrev 2011-07-03 18:40:39 följande:
    Nej eftersom vi inte lever under det förbundet.
    om Gud verkligen ville testa din tro så skulle han väl be dig göra något du inte förväntar dig?  
  • Selfish Geene
    Användarnamn skrev 2011-07-03 19:36:24 följande:
    Vi visar får tro nu genom att stå upp för Jesus och göra det som han gav befallning om i Matteus 28:18-20

    www.bibeln.se/las/2k/matt#q=Matt+28%3A18-20
    Jag undrar om din tro verkligen är så stark som du påstår, du skulle ju tydligen inte lyda om Gud bad dig göra något som går emot din egen moral.

    I mina öron låter det förståss vettigt men jag gissar att Jesus är heligt förbannad på dig.
     
  • Selfish Geene
    Användarnamn skrev 2011-07-03 21:56:53 följande:
    Jag vet att Gud inte använder oss människor efter Jesu uppfylde lagen och du får dömma min tro efer vad du vill, jag vet att de krav som Jesus har uppfuller jag, leva moraliskt rent och predika de goda nugeterna om Guds rike frimodigt på gator och torg och från hus till hus, sedan får framtiden visa om det räckte.
    Sett till historien räcker det inte alltid att uppfylla Jesus villkor, Gud kan när som helst sätta din tro på prov genom att be dig göra saker du normalt inte skulle göra (tex döda någon).

     Om din tro är total lyder du utan att tveka eller ifrågasätta
  • Selfish Geene
    Användarnamn skrev 2011-07-04 08:33:52 följande:
    Jag har en levande tro och kan urskilja i vilken tid vi lefer.

    Det Gud ser nu är våra hjärtan, hur vi lever med våra medmänniskor, allt har med förändringen efter Jesu lösenoffer.
    Kan du förstå dem sklilnaden melan lagen och Jesu lösen?

    1 Thes 2:3, 4
    "3 Den förmaning vi ger kommer nämligen inte från villfarelse eller från orenhet eller med svek, 4 utan alldeles som vi har prövats av Gud och befunnits värdiga att anförtros de goda nyheterna, så talar vi, inte för att behaga människor, utan Gud, som prövar våra hjärtan."

    Jak 1:13-15
    "12 Lycklig är den man som fortsätter att hålla ut då han prövas, ty när han har blivit godkänd, skall han få livets krona, som Jehova har lovat dem som fortsätter att älska honom. 13 Låt ingen under det han prövas säga: ”Jag prövas av Gud.” Med det som är ont kan nämligen Gud inte prövas och prövar inte heller själv någon. 14 Nej, var och en prövas genom att dras och lockas av sitt eget begär. 15 När så begäret har blivit havande, föder det synd; och när synden är fullbordad, frambringar den död."

    Man måste komma ihåg att människors fullkomlighet är en relativ fullkomlighet, begränsad till den mänskliga sfären.
    Även om Adam skapades fullkomlig, kunde han inte gå utanför de gränser som Skaparen hade satt för honom. Han kunde inte äta jord, grus eller trä utan att ta skada, och försökte han andas in vatten i stället för luft skulle han drunkna.
    På liknande sätt skulle det gå illa om han närde sitt sinne och hjärta med orätta tankar; det skulle leda till orätta begär och till sist medföra synd och död. (Jak 1:14, 15; jfr 1Mo 1:29; Mt 4:4.)
    jag säger bara att om Gud verkligen ville pröva någons tro (och det verkar han gilla att göra) så skulle han be om något hans anhängare inte förväntar sig
  • Selfish Geene
    Användarnamn skrev 2011-07-08 20:12:02 följande:
    Varför har jordbävningarna ökat enligt dig?

    Naturen har vi gjort långt ifrån perfekt
    Jordbävningarna har inte ökat det är antalet registrerade jordbävningar som har blivit fler, det beror i sin tur på att antalet tationer som registrerar seismisk aktivitet har ökat från ca 300 till över 8000 de senaste 20 åren

    (läs gärna länken som "ForReal" postade)  
  • Selfish Geene
    Användarnamn skrev 2011-07-12 14:30:55 följande:
    Så du tror att så slutar ien vid Arktis smält och allt det andra löst:

    Kolera, Svår torka, Oljekatastrofer, Övergödningen, översvämningar,  bristen på biologisk mångfald, den globala uppvärmningen. Terorister, övergödningen, brist på biologisk mångfald, Lepra, ESBL, EHEC, TBE -bakterien, SARS, Kol, Creutzfeldt-Jakobs sjukdom, ökade psykfallsfrekvens, svininfluensa, Ebola-viruset, fågelinfluensan/spanska sjukan som numera bevisligen smittas människor emellan i Pakistan -  , nyare aidsvirus som också är resistent., globala uppvärmningen.


    Temperaturhöjningen vid artisk och i djuphaven, sunami, 90% av de stora fiskarna är utdöda, Partiklar som höjer värmen från solent, orkaner, terrorism, fiskdöden och havsbottendöden, det sura regnet, övergödningen, träddöden, svält, kärlekslösheten, omoralen, söndrade hem, Hjärt och kärlsjukdomar, pandemier som t ex hiv, Trali, Hepatit A, B, & C eller söndrade familjer, fetma håller på att bli en global epidemi, giftiga havsbakterien - Vibrio vulnificus, den stora politiska instabiliteten, värmebölje, flera kvälsrter, flira bakterier i mat och dricksvatten, nya sjukdomar, som badsårsfeber, mer algblomling, e t c.


     


    I infektionssjukdomar dör mer än 160 gånger per år än i naturkatastrofer.


    Istäcket i Arktis krymper för 4 året i rad.


    Världshaven stiger, stormarna blir kraftigare och jordens medeltemperatur ökar. Alpernas glaciärer har förlorat mer än halva sin ismassa sedan 1950-talet.


    Naturliga klimatvariationer har alltid funnits, men nu pågår en klimatförändring utöver det normala.


     


    Jordens temperatur och atmosfärens halter av koldioxid följs åt.


    Isprover från Antarktis, med värden 650 000 år bakåt i tiden, bevisar detta. Isen avslöjar även att dagens koldioxidhalt är cirka 30 procent högre och ökar 200 gånger snabbare än någonsin tidigare under mätperioden.


    Genom användning av fossila bränslen som bensin och andra icke förnyelsebara bränslen orsakar människan stora utsläpp av koldioxid och andra växthusgaser.


     


    Detta ändrar förutsättningarna för liv på jorden.


    I Sverige motsvarar utsläppen sex ton koldioxid per person och år.


    Trafiken står för stora delar av detta och ökar dessutom stadigt.


    Oroväckande klimatförändring - Källa: Rapporter från FN:s klimatpanel IPCC.


    De senaste 90 åren har det dött 100 människor i timmen dygnet runt, i krig, hur många har inte stor sorg efter dem som i onödan lemlästats eller dödats. Och hur många dör inte till följd av epidemier p g a naturkatastrofer och krigen och mördade ledare i landet..


    Som exempelvis så smälter glaciärerna nu med en hastighet som vi inte kunnat föreställa oss.


     


     


    BE WORRIED, BE VERY WORRIED.


    Alltså: ?


    VAR OROLIG, VAR MYCKET OROLIG?


    Det skulle ta allt för stor plats att redovisa det som TIME för fram som grund för sin framsidesrubrik, den lyfter nämligen fram ett flertal exempel på hur vår planet nu kommit in i ett kristillstånd. Exempelvis så smälter glaciärerna nu med en hastighet som vi inte kunnat föreställa oss.


     


    Det talas om att man förutser att havets vattennivå kan komma att höjas med otroliga sex meter! Det innebär nästan en ny ”syndaflod,” i alla fall en katastrof över hela världen. Forskare har ju varnat för att den kurs som jorden är inne på, är ödesdiger. Det är bara det att på senare tid har det gått mycket snabbare än förväntat. Bill Chameides, en framstående vetenskapsman, citeras i TIME: ?Saker händer mycket snabbare än någon förutsett.?


    Källa:


    www.time.com/time/covers/0,16641,20060403,00....


    www.time.com/time/magazine/article/0,9171,117...


    www.climateark.org/blog/2006/03/be-worried-be...


    www.aftonbladet.se/nyheter/article13062295.ab


     


    Vi kan också läsa chockerande saker. Ca 1/5 del av vår tids största epidemi heter Borrelia! Sjukdomen smittar genom, bl.a.: fästingar, myggor, flugor, kvalster, källvatten, stoft från Afrika, sexuella kontakter, mor-foster och genom amning.


    Då förstår du själv att vi nästan alla bär på borrelia.


    Bakterien infekterar våra celler som efter max 8 mån. spricker sönder och infekterar vår kropp med flera celler. Penicillin dödar 85 %, resten lever vidare.


    Bakterien binder sig till vårt inflammationsdämpande H-protein och kopierar detta så att vårt immunförsvar inte kan hitta den.


    Även om vårt immunförsvar är intakt, så har kroppen en omöjlig kamp att kämpa.


    I princip måste du bekämpa bakterien under ett års tid, antingen med antibiotika eller annat naturbaserat alternativ.


    "Näringsmedicinsk Tidskrift, nr. 4 och 5 i 2008.


     


    # Wall Street-kraschen 24 oktober 1929, ca -40 % på en månad


    # Svarta måndagen 19 oktober 1987, DJIA ca -22 % på en dag


    # IT-kraschen mars 2000 - oktober 2002, ca -73 % på två år


    # Finanskrisen 2008 juni 2007 - ?, ca -50 % på ett år


    (wikipedia.org)


    du kan väl iaf radera delarna som är uppenbart felaktiga!? (tex borrelia-tramset)
  • Selfish Geene
    Användarnamn skrev 2011-07-13 23:32:38 följande:
    Som t ex ?
    tex borrelias smittvägar
    Borrelia smittar genom fästingbett, inte amning, sexuella kontakter etc etc 
Svar på tråden Jesus Mirakel Tråd 3