Inlägg från: Rundown |Visa alla inlägg
  • Rundown

    Jesus Mirakel Tråd 3

    KristenTjej84 skrev 2011-05-31 16:51:50 följande:
    I verkligheten så är Gud fylld av kärlek och medlidande mot alla människor som har det svårt, och har  som exempel gett barnen som lämnat jorden en underbar plats i himmelen, och dom barnen hoppas innerligt att deras föräldrar väljer att följa Gud igen, så de kan återförenas med sina föräldrar.
    Fast inte tillräckligt full med medlidande för att faktiskt ingripa på riktigt, eller hur var det nu?
  • Rundown
    Gordnid skrev 2011-06-15 16:35:54 följande:
    Rundown- De måste förstås plågas och lida riktigt ordentligt innan de får komma till den här underbara platsen som det finns massor av bevis för. För att verkligen kunna uppskatta den sedan när de dött.
    Tänkte inte på det...

    Skönt att veta att alla som har det dåligt förtjänar det!
  • Rundown
    KristenTjej84 skrev 2011-06-15 22:27:17 följande:
    Det gör han ju, i väldigt många dokumenterade fall, många kan vittna om detta, och i alla Sid Roth avsnitten t ex så kan man ju höra vittnesmål om några av dessa människor som Jesus hjälpt. Hade han inte ingripit i mitt liv t ex så skulle jag inte varit vid liv just nu.
    Nej, många påstår att det är så vilket inte är riktigt samma sak eller hur? Precis som att många påstår att deras (andra) gudar har hjälpt just dem. Eller nej just det ja, de har ju naturligtvis fel enligt dig medan du självklart inte kan ha fel.

    Om din gud (eller någon annans) hade aktivt ingiript hade man väl faktiskt kunnat säkerställa detta statistiskt. Nu kan man inte det, vilket borde antyda antingen att gud(ar) inte finns eller att de/den som finns inte är särskillt intresserad av att hjälpa till.
  • Rundown
    KristenTjej84 skrev 2011-06-17 17:50:04 följande:
    Det finns en djävul också, och en hord av onda andemakter som lyder honom.
    Och dom skrattar åt alla ateister och deras påhopp och förolämpningar mot kristna och Jesus.

     
    Kan inte din gud stoppa djävulen då? Eller är guden inte allsmäktig? Finns det kanske två gudar ("gud" och "djävulen") varav du tillber den ena bara?
  • Rundown
    KristenTjej84 skrev 2011-06-20 07:37:36 följande:
    Kan man säkert göra, i länder där folk blivit frälsta i miljontal. Men då måste någon pallra sig dit och kolla statistiken också, tror inte t e x Lars Ohly har lust att göra detta.
    Så hur vet du då detta om inte någon har statistik på det? Har du varit där och kollat?
  • Rundown
    KristenTjej84 skrev 2011-06-20 07:38:53 följande:
    Det kommer en tid då djävulen inte längre har någon makt, utan blir kastad till ett evigt helvete, det vet han. 
    senast den dagen kan du inte kalla  Gud för icke allsmäktig, oavsett om du sedan hamnar i himmelen eller helvetet, helt upp till dig.
    Läs uppenbarelseboken vetja:)
    Så kan din gud nu stoppa djävulen? Eller måste guden vänta? Kanske inte gud är allsmöktig just nu men kommer att bli? Förlåt för frågorna men jag upplevde inte att du riktigt svarade på min första fråga. Jag är intresserad av hur du tänker, inte vad som står i uppenbarelseboken.
  • Rundown
    KristenTjej84 skrev 2011-06-21 13:48:07 följande:
    Jodu, många gör allt för att på vetenskapligt sätt hitta fakta som motbevisar att Gud finns, då de inte vill tillbe en Gud och stör sig på att andra gör det.( annars skulle jag inte få så mycket debatter på det här forumet)
    Fast detta är väl inte sant? Har du specifika exempel du kan visa på så jag kan se när du anser att detta skett?

    OM det fanns "fakta" som visade att gud inte finns, hade det då inte varit ärligast att faktiskt följa dit faktan pekar? (nu finns det antagligen inte någon sådan fakta, beroende på hur man definierar gud, men vi kan ta det som ett hypotetiskt exempel).
  • Rundown
    KristenTjej84 skrev 2011-06-22 07:39:52 följande:
    Hoppsan citerade fel inlägg, sorrY! här ser du i alla fall  omvetenskapsmän som tror på Gud:D
    Visst kan de tror på gud, men det gör inte guds existens mera underbyggd bara för det. Det finns vetenskapsmän som tror på Allah med, betyder det att han finns anser du?
    KristenTjej84 skrev 2011-06-22 07:42:50 följande:
    Vet du inte själv alla namnen på icke troende vetenskapsmän? jag är ingen expert på¨namn, men jag bara antar att de som inte trodde på Gud och talade att allting bara kom ur ett big bang, utan Guds medverkan, inte ville att folk skulle tro på Gud då de själva inte ville göra det.
    Nej jag vet inte alla namn på alla icke troende vetenskapsmän, det måste ju vara tusentals på tusentals. Egentligen spelar det mindre roll ifall en forskare är troende, så länge han eller hon inte låter tron komma ivägen för rationalitet inom personens forskningsområde.

    Om verkligeheten tyder att vissa saker (som universums födelse) har skapats på ett visst sätt kan vi ju bara inte ignorera det. Det har inget med att motbevisa din eller andra gudars existens att göra. Vetenskapen måste naturligtvis stå utanför övernaturliga förklaringsmodeller. Fast nu är det ju inte på oss icke-troende bevisbördan ligger angående gud(ar)s existens, det är självklart de troende som skall visa evidensen för det de tror på, alltså behövs det i nuläget inte motbevisas något alls. (hade det funnits bra evidens för inte bara en gud utan en specifik gud hade ju naturligtvis vi icke-troende fått ändra oss, något annat hade inte varit ärligt)

    Även om nu din gud skapat universum (och det är ett stort om) så förklarar inte det hur han gjorde, big bang gör dock det. Det ena behöver inte utesluta det andra.
  • Rundown
    KristenTjej84 skrev 2011-06-22 16:32:27 följande:
    Alltså Rundown och alla andra icketroende, kan komma med en tusensidor lång bok med påstådd "bevis"att Gud inte finns, men det tar inte bort mina egna personliga, övernaturliga möten med Gud, som räcker mer än nog som bevis på hans existens, kärlek och nåd, i alla fall för mig, jag behöver inte mer bevis. Jag har fått all den bevis jag har letat efter. 
    Om jag Agnostino förvirrade dig, så vill jag bara avsluta med att säga, att jag absolut inte tror att änglar ÄR stjärnor, bara att i vissa delar av bibeln så symboliserar stjärnorna änglar,som jag skickade bevis på innan jag stack till jobbet och nära missade bussen:P
    Vilket KAN betyda att när det i skapelsehistorian står att gud skapade himlen och stjärnorna, att stjärnorna symboliserade änglarna, som också är skapade av Gud.

     
    Jag har aldrig sagt att det finns bevis för att din gud inte finns. Nu ljuger du allt. Läser du ens vad jag skriver?

    Frågan kvarstår dock, om det fanns fakta som visar att din gud inte fanns (rent hypotestiskt alltså, for the sake of the argument som man säger på engelska), skulle du ändra dig då? För att svara på din motfråga så ja, om det hade funnits fakta för att din gud existerade hade jag naturligtvis ändrat mig.
  • Rundown
    Användarnamn skrev 2011-06-22 22:31:16 följande:

    "Forskningen slår sig för bröstet när de upptäcker vad djur kan och de apar efter det och är så malliga för sin upptäckt, men intelligensen bakom blundar de för.


    Tex:En bilprototyp som efterliknar koffertfiskens stabila och energisnåla form är på gång.


    (Tee Economist Tecnology Quarterly, Technology That Imitates Nature, 11 juni 2005 sid 18 - 22)


     


    Kan du inte bemöta Selfish Geenes svar på ditt tidigare inlägg först innan du fortsätter med liknande (dåliga) argument?
Svar på tråden Jesus Mirakel Tråd 3