Inlägg från: Rundown |Visa alla inlägg
  • Rundown

    Jesus Mirakel Tråd 3

    Användarnamn skrev 2011-04-20 15:50:56 följande:
    Allt kan ionte ha Guds godkännande, så vad godkänner Gud?

    1 Kor 13:1, 8


    "Om jag talar människors och änglars tungomål men inte har kärleken, då har jag blivit som en ljudande malm eller en skrällande cymbal. Kärleken tryter aldrig. Men vare sig det finns gåvor till profeterande, skall de tas bort, eller tungomål, skall de upphöra".


     


    Igen, läser du ens vad jag skriver eller väljer du att svara på slumpmässiga inlägg med av dig utvalda citat ur en bok? Ifall du förklarar lite tydligare vad du menar att du inte förstår kanske jag kan hjälpa dig? Nu känns det helt ärligt som att du mest svamlar, men det kan ju vara jag som missuppfattat det hela.

    Är det någon annan som förstår?
  • Rundown
    KristenTjej84 skrev 2011-04-20 20:19:51 följande:
    Rekommenderar den här filmen nu när det är påsk och allt:
     
    ">

    Vad i filmen är bra tycker du, vad vill du diskutera?
  • Rundown
    KristenTjej84 skrev 2011-04-25 20:30:15 följande:
    Man behöver inte söka hjälp för att man tror på Jesus i Sverige idag:)
    lika lite som man behöver söka hjälp för att man tror på Big Bang teorin eller att alla människor härstammar från aporna..
    Nu är jag medveten om att du skrev till det sista för att provocera lite, det är lugnt. Men bara för att kolla, förstår du skillnaden mellan "att tro på Jesus" och "att tro på big bang / evolution"?
  • Rundown
    Användarnamn skrev 2011-04-25 21:07:22 följande:

    Definition: "Tro är den säkra förväntan om ting man hoppas på, det tydliga beviset på verkligheter som man inte ser." (Hebr. 11:1)


    Sann tro är inte detsamma som godtrogenhet, dvs. att man är snar till att tro på något som man inte har välgrundade bevis för eller bara därför att man vill att det skall vara på det sättet. Sann tro kräver att man har en grundläggande kunskap, att man både är förtrogen med bevisen och av hjärtat uppskattar det som dessa bevis vittnar om.


    Därför säger Bibeln att även om det är omöjligt att ha verklig tro utan exakt kunskap, är det "med hjärtat" man utövar tro. - Rom. 10:10.


     


    Så att tro på gud är godtrogenhet enligt din definition, eftersom vi inte kan ha någon som helst kunskap om gud, inte har bevis för gud, och det därför inte uppfyller kriterierna för vad du kallar "sann tro"?
  • Rundown
    Användarnamn skrev 2011-04-25 21:37:32 följande:
    Man ser det man vill se.
    Uppenbarligen.
    Användarnamn skrev 2011-04-25 21:37:32 följande:
    Rom 1:20

    ” Ända sedan tidens början har människorna kunnat se jorden och himlen och allt som Gud har skapat, och de har känt till hans existens och väldiga, eviga makt. Därför finns det ingen ursäkt!”


    Hur exakt menar du att allt vi ser visar på gud, kan du ge exempel? Hur hade världen sett ut ifall det inte fanns en gud anser du? Har du exempel på såana världar så vi kan jämnföra den med vår?

    Att det i en religiös skrift påstås att just den religionen är den rätta är kanske inget jättebra argument, har du några andra källor som kanske är lite mer trovärdiga?
  • Rundown
    Användarnamn skrev 2011-04-25 22:00:02 följande:
    Vi ser hur världen är nu utan Gud.
    Vad du vill tro är upp till dig, inte min sak.
    Su du anser inte att gud finns längre, hur vet du det? Och hur vet du att gud fanns tidigare?
  • Rundown
    Användarnamn skrev 2011-04-25 22:08:38 följande:
    Gud finns men vi går vår egen väg just nu.
    Du sade innan att vår vär värld visar hur en värld där gud inte existerar ser ut, hur kan du då anse att det finns en gud ändå? Ifall det historiskt sett har synts på världen att en gud finns men det inte gör det längre, kanske den guden dött eller rest bort, hur vet du att så inte skett?
  • Rundown
    Användarnamn skrev 2011-04-25 22:23:46 följande:
    Du, utan Gud har världen inte långt kvar.
    Användarnamn skrev 2011-04-25 22:23:46 följande:
    Du, utan Gud har världen inte långt kvar.
    Sen ska du inte läsa ut det som inte står.
    Hur vet du det? Hur vet du att det har borde finnas en gud när du anser att vi inte utifrån hur världen ser ut kan se att det finns en gud?
    Användarnamn skrev 2011-04-25 22:23:46 följande:
    Sen ska du inte läsa ut det som inte står.
    Förklara hur du menar då? =)
  • Rundown
    Användarnamn skrev 2011-04-25 22:51:22 följande:
    Du väljer själv vad du vill se.
    En möjlighet till liv eller evig död.
    Det är möjligt att vi kan välja vad vill tro att vi kan göra efter vi dör, men det betyder inte att det kommer att bli så.

    Men det var inte det jag frågade. kan du inte vara på det istället först så kan vi diskutera val och liv efter döden sedan?

    Frågan var alltså hur du kan, i en värld som ser ut som en värld där det inte fins någon gud (dina ord, inte mina) ändå påstår att det finns en gud? Kunde man innan se att det fanns en, kanske för 200 år sedan? Vad får dig att tro att den guden fortfarande existerar?
  • Rundown
    Användarnamn skrev 2011-04-25 23:23:59 följande:
    Såklart vi väljer väg och får skörda därefter.
    Du missade min fråga igen, jag börjar misstänka att du gör det med flit. Men så ohederlig är du väl inte? Kan du inte svara är det helt ok om du säger det.
Svar på tråden Jesus Mirakel Tråd 3