Inlägg från: KristenTjej84 |Visa alla inlägg
  • KristenTjej84
    100kgpappa skrev 2011-03-06 11:42:33 följande:
    Orkar inte läsa allt, men jag tror jesus så kallade mirakel antingen bara var efterkontruktioner för att sälja budskapet. Ingen skulle förmodligen byta tro om man inte uppfattade jesus som övernturlig, eller vanligt bondfångeri. Skicka in en polare i folkmassan som spelar handikappad som plötsligt blir botad, gräv ner träpålar nån cm under vattenytan och vips ser det ut som man går på vattnet när man står en bit bort, osv osv.
       Bedrövligt att folk tror på sånt fortfarande. Att folk tror dom blir botade nuförtiden är ju bara ren placeboeffekt, tror man på det så funkar det
    Det är vad du tror.
    Men det tror inte jag. För min pappa har överlevt 5 strokes, o istället för att sitta i rullstol o knappt kunna röra en fena o matas med slangar så kan han gå och prata och leva nästan precis som förut.
    Och det är för att Jesus har hjälp. Man kan inte säga att det bara är för att han trodde så försvann besvären hux flux, han var ju medvetslös
    när folk bad för han.
    I vissa av Sid Roth avsnitten så har man till och med bevisat att tumörer o dylikt har krympt då människan har fått förbön. Finns många bevis för den som vill tro, men den som inte vill tro stänger dörren o säger nej även om bevisen stod framför näsan på honom/henne o dansade.
    Vad du eller någon annan än säger, så kan ni inte få mig eller andra människor som blivit berörda och helade av Jesus på nära håll, att förneka honom o säga åh nej det där jag upplevde var säkert bara "vinden..":P

    Världens vishet och korsets dårskap

    Talet om korset är en dårskap för dem som går förlorade, men för oss som räddas är det en Guds kraft. Det står skrivet: Jag skall göra slut på de visas vishet, och de förståndigas förstånd skall jag utplåna. Var finns nu de visa, de skriftlärda och denna världens kloka huvuden? Har inte Gud gjort världens vishet till dårskap? Ty eftersom världen, omgiven av Guds vishet, inte lärde känna Gud genom visheten, beslöt Gud att genom dårskapen i förkunnelsen rädda dem som tror. Judarna begär tecken och grekerna söker vishet, men vi förkunnar en Kristus som blivit korsfäst, en stötesten för judarna och en dårskap för hedningarna, men för de kallade, judar som greker, en Kristus som är Guds kraft och Guds vishet. Guds dårskap är visare än människorna och Guds svaghet är starkare än människorna.


    (1 Kor 1:18-25)


  • KristenTjej84
    100kgpappa skrev 2011-03-06 13:13:25 följande:
    Men många fler blir ju inte friska trots att de bör så knogarna blöder? Och folk blir friska utan att be till gud också, kroppen har en enastående förmåga att läka och reparera sig själv.

    Vad för bevis då? Har man haft en testgrupp på flera hundra personer med likartade tumörer och sen har hälften bett och de har blivet friska och resten dött? Eller är det mer typ "jag har en lustig mössa på mig så slipper jag se rosa elefanter, och det funkar skitbra för jag har inte sett en enda rosa elefant, och troligen hade jag inte gjort det om jag inte hade mössan heller, men vi utgår ifrån att det var mössan som gjorde det".
       Så brukar nämligen resonemanget vara. Går det bra beror det på bönen, går det dåligt hade min inte bett tillräckligt mycket. Om nu jesus är så god skulle det väl inte behövas en massa bedjande, bara att fixa till så folk blir friska direkt, eller är det nått test på hur hängiven man är, flest böner vinner?
    Jag vet inte varför alla inte blir helade direkt då de ber, men jag tror att oavsett vad så får dom styrka från ovan, annars skulle dom inte ens besvära sig med att be. 
     
    Titta på Sid Roth avsnitten, så ser du bevis! gör du det inte så tänker jag inte ens fortsätta diskutera det här med dig. Angående bevisen.
  • KristenTjej84
    Rundown skrev 2011-03-06 14:10:47 följande:
    KristenTjej84 skrev 2011-03-06 12:52:31 följande:
    Hur kommer det sig då att det statistiskt inte går att visa att förbön hjälper? Har för mig att det gjordes en enorm undersökning i USA för ett par år sedan med 3 grupper. Grupp 1 fick förbön och visste om det. Grupp 2 fick förbön och visste inte om det samt grupp 3 fick inte förbön och visste detta. Den grupp som klarade sig sämst var grupp 1 (nu var visserligen det såpass liten skillnad att det kan falla inom vanligt "noise" alltså variation så det kanske vi inte skall slå på stora trumman för).

    Om det var så att bön hjälpte såsom du tror, hade det inte visat sig i studien då? Om det är så att din gud väljer ut enskilda personer som skall klara sig måste ju den guden samtidigt döda några "extra" för att balansera statistiken för att få det att gå ihop? Hur tänker du kring detta?

    Angående din far så glädjer det mig att han klarat sig från så många strokes, tror du att alla som klarar sig från strokes har fått sina böner hörda eller är det ett visst antal man måste överleva för att det skall "räknas"? Är det 3, 4 kanske? Jag är faktiskt uppriktigt intresserad av ditt svar.

    En tanke kring att se överlevnad från stroke som ett gudsbevis är ifall du anser att någon som dö av en stroke är ett bevis (eller belägg eller evidens är nog den riktiga termen) mot din gud? Om inte, hur kan resonerar du kring att det bara kan vara belägg för och aldrig mot?
    Vad jag menade angående inlägget om min far, var att Gud har ingripit i hans fall och säkert i många andras också, annars skulle det inte finnas miljarder av kristna runtomkring i världen om de inte blivit berörda och styrkta och fått se och känna Jesus kärlek.
    Att det finns vissa människor som dör av det, betyder inte att Gud skulle sluta finnas för det.
    Jag har inte svaret till allting, varför vissa dör o andra överlever. Men det jag vet och tror håller jag fast vid, och det är att det finns ett vackrare ställe än jorden och det är himmelen, de människor som dör i sjukdomar i tron på Jesus, hamnar i himmelen och där så mår dom bättre än de någonsin kunnat göra på jorden, för där finns ingen smärta, ingen sjukdom eller rädsla. Så på vilket sätt är det en mindre kärleksfull Gud för de människor som inte överlever från sjukdomar på VÅR jord? han har ändå öppnat pärleporten för dom till ett helt annat universum.
    Jag ser inte vår jord som det enda som existerar sen är det slut. Guds kärlek är därmed inte heller begränsad till människornas jordiska levnadstid.
    Man kan göra fler studier om man vill, och få mer bevis, och fler statistik. Det viktiga är att man ska göra det inte bara bland 100 personer i USA utan även går till länder som Kina och intervjuar människor där.
    Bevisen finns, om man vill gå och söka efter dom.
  • KristenTjej84
    Rundown skrev 2011-03-06 22:37:22 följande:
    Men det finns ju massa anhängare av andra religioner med? Menar du att deras gudar existerar de med? Finns Allah, Shiva och de andra? Och fanns det andra gudar i tidigare år? Zeus, Tor, Minerva? Om du accepterar folks tro (eller påstådda helande) som "bevis" för en gudsexistens måste du väl rimligen även tro på alla andragudar som folk anser ha hjälpt dem? Om så inte är fallet, varför tar du upp det som ett argument? Om inte folks utsagor om gudar är övertygande för dig, vad är det som gör att du tror det skall vara övertygande för mig och andra?

    Intressant att du för övrigt anser att om någon överlever svår sjukdom = (din) gud finns men om någon dör = (din) gud finns! För konversationens skull, finns det något som du inte ser som ett "bevis" på din guds existens? anser du att det är ärligt att du gör din position ofalsifierbar (och i slutändan dogmatisk)? Har vi inte nog med dogmatiska troende i världen redan?

    Studierna gjordes vad jag minns på över 10000 pers (helt ärligt har jag för mig det var 40000 men minnet sviker). Om det inte syns på sådana stora massor... har du några tankar kring det? Borde det inte ens ge sådant utfall av bön att det syntes i en sådan stor skara människor?

    Bevis finns inte, därimot kanske belägg (bevis sysslar man med i matematiken och logiken, annars talar man om belägg eller evidens). Tyvärr har du ännu inte presenterat några belägg. Om det var så solklart som du säger, tror du verkligen inte det då hade varit allmänt accepterat att det är bättre att be än att söka läkarhjälp? Tror du inte alla sjukhus hade haft präster (ja eller imamer eller shamaner eftersom det finns sådana med som är lika övertygade som du att just deras gud existerar) istället för sjukvårdspersonal?
    Det vet jag att det finns många anhängare av olika religioner, jag är inte född igår.
    Nej jag kallar inte de andras skl "Gudar" för Gudar, för då skulle jag inte kunna vara kristen.
    Jag tror att Jesus är vägen sanningen och livet, ingen annan. Om jag ville tro på fler Gudar så skulle jag inte kunna kalla mig för troende kristen, utan kanske något i stil med New Age.
    Lyssnar gärna på andras utsagor när det gäller andra troendes upplevelser, men jag står fortfarande fast vid min tro, då jag inte är på ute efter någon annan väg då jag redan funnit den rätta vägen:)
    Jag tror inte att det jag tar upp här kan övertyga ALLA, då det alltid kommer finnas människor som säger att kristna är knäppgökar som borde spärras in. Eftersom alla inte vill tro, av hur många anledningar som helst.
    Du får kalla mig dogmatisk troende så mycket som du vill.
    Jag vet inte allting, och jag försöker inte övertyga alla här att jag gör det heller, därmed så har jag inget svar på den studien som gjordes samt resultatet.
    Men jag vet att miljarder människor i världen, inte minst i KINA blir berörda av Gud varje dag och styrkta och har säkert upplevt många helanden och övernaturliga ingripanden från ovan, men det behövs fler människor som går dit och intervjuar dom. Kanske jag kan vara en av dem någon dag och då så publicerar jag gärna det resultatet av undersökningar jag o mina vänner gjort här på FL:)

    Det ena behöver inte utesluta det andra, Gud har ju gett oss medicinerna, människorna med kunskap att kunna hjälpa andra människor vetenskapligt också.
    Bara för att man tror på Gud betyder det inte att man ska sitta hemma o blöda ihjäl ifall man skurit sig själv o be istället för att söka läkarhjälp.
    Har för mig att det alltid finns pastorer o präster att få tag i i varje sjukhus, för dom som letar efter en och vill ha förbön t ex eller sista smörjelsen. Men jag kanske har fel.
    Jag är glad över att det finns både präster som tror på Jesus och sjuksköterskor/annan sjukvårdspersonal, vad är det som säger att de  i framtiden inte kan samarbeta? Om dom inte i många sjukhus redan gör det.
    För även om sjukhuspersonalen är jätteduktig medicinskt, och säkert räddar många liv och jag beundrar dom alla oerhört mycket kan jag lova, så är det bara Jesus som kan fylla det andliga tomrummet, och ge den inre trygghet och frid som alla människor letar efter, även om vissa letar på fel ställen. Detta är jag övertygad om.

     
  • KristenTjej84
    Rundown skrev 2011-03-08 13:48:51 följande:
    Ja du är naturligtvis säker på att just din gud är på riktigt. Men eftersom du i tråden postar det du kallar för "bevis" för att din gud finns så måste jag ju anta att du tar sådana utsagor för just, bevis. Och eftersom det finns liknande "bevis" för andra religioner så måste du väl med din egen standard tro på de med? Nu säger du ju att du inte gör det... då är alltså inte det du postat "bevis"? Eller är det "bevis" bara när du håller med i vad som påstås? Det är ganska ohederligt och får mig att tro att du inte är intresserad av vad som är på riktigt och vad som inte är det.

    Därför frågar jag dig, är du intresserad av verkligheten oavsett hur den ser ut eller är du bara intresserad om den ser ut som du tror eller önskar att den är? Det sistnämnda är ganska talande för dogmatiskt troende och då blir det ingen diskussion alls, eftersom personen bara vill leva i sin fantasivärld.

    Nej, du vet inte alls hur många som blir "berörda av gud". Du kan därimot säga att du tror att de blir det. Men igen... blir det inte lite dubbel standard då det antagligne finns fler personer som tror att de blir berörda av andra gudar? Men deras upplevelse är ju inte "bevis" för dig?

    Det finns säkert präster på sjukhus, precis som det finns imamer på sjukhus i mellanöstern. Det finns även städare och annan personal. Inget av detta innebär att gud finns.
    Jag väljer att avsluta vårt samtal, för att du helt enkelt inte verkar söka efter Gud just nu, utan är här för att protestera mot min kristna tro och förneka äktheten av allt som jag publicerat, trots att det innehåller många vittnesmål och även bildbevis på tumörer som försvunnit då Jesus helat folk.
    Jag kan inte övertyga dig, det kan bara Gud, och det ifall du är intresserad av att bli övertygad av att han finns o älskar dig, jag kan bara informera och föra vidare det jag själv upplevt och på så sätt ge det ett försök att få folk komma på rätt håll, dvs i Jesus kärleksfulla armar då han är vägen sanningen och livet och ingen kommer till himmelen förutom genom honom.
     
  • KristenTjej84

    Men då detta fortfarande är en Jesus tråd, så fortsätter jag att publicera de mest fantastiska vittnesmålen av övernaurliga ingripande, vissa mer skakande och berörande än andra.
    Sen är det upp till var och en vad de vill och inte vill ta emot av det jag lägger upp.
     
    ">

     
     http://www.lorabeth.com/lorafiles/loss/heaven/betty.htm
    Vittnesmål om visioner och besök i himmelen.

    Här kommer lite läskigare vittnesmål om helvetet, men ändå gripande och sant. Med viktig information!
    http://www.sidroth.org/site/News2?abbr=tv_&page=NewsArticle&id=9780

  • KristenTjej84

    Jag har svarat på dom frågorna jag kort och gott kunnat svara på, såhär pang bom.Då jag har mycket annat att göra på vardagarna( som att t ex jobba)så vill jag inte slösa en massa tid på att tjafsa med folk som inte är ett dugg intresserade av något annat än att provocera.
    Så därför tackar jag för mig:) och sen får ni garva, håna och förlöjliga mig hur mycket ni vill och kalla det jag publicerar för skitsnack eller påhitt.

    Har redan svarat på din fråga rundown, så du kan för övrigt gå lite bakåt och se vad jag skrev innan du upprepar frågan.


     

  • KristenTjej84
    M C skrev 2011-03-09 18:19:02 följande:
    Men du har tid att sprida dina lögner?
    Men dom som tycker det jag skriver är lögner, kan jag undra vad dom gör här?
    någonstans inom sig måste dom ju ändå undra om Jesus och hans liv och mirakel, annars skulle
    de inte komma hit? förutom för att provocera förstås, vilket tyvärr verkar vara anledningen till att vissa kommer hit.
    Enda anledningen till varför vissa protesterar så mycket mot Jesus samt påståenden om hans existens, som jag kan komma på nu, är att de inte har den inre friden som bara Jesus kan ge. Dvs Jesus är en stötesten för dom.
    För folk med inre frid hånar, förlöjligar och dumförklarar inte andra som vill dela med sig av den tro de själva saknar.
  • KristenTjej84
    Rundown skrev 2011-03-09 22:33:10 följande:
    Tja... den som inte gillar att diskutera... kan jag undra vad den personen gör på ett diskussionsforum eller? Du påstår saker och jag frågar efter dina belägg för det du påstår samt dina tankar runt det hela, det har varken att göra med någon slags inre frid, nyfikenhet om religion eller att provocera. Ärligt talat, tycker du ofta att ifall folk ber dig backa upp det du påstår att du provocerar eller att de hånar dig? Hade det inte varit enklare att kunna visa evidens för den propaganda du sprider?

    Kan du inte peka ut exakt var du svaradepå min fråga, jag har läst tillbaka i tråden men hittar det faktiskt inte?

    Kul att du har "viktigare" saker att göra än att diskutera (grattis, du har ett arbete, det har jag med)... men tid att titta på timslånga program på internet och sedan posta dem här, den tiden har du?
    Jag skrev att inget får mig att vända mig bort från min kristna tro, då jag redan funnit rätt:)
     
Svar på tråden Jesus Mirakel Tråd 3