Inlägg från: KristenTjej84 |Visa alla inlägg
  • KristenTjej84

    Jesus Mirakel Tråd 3

    Popov skrev 2011-04-21 18:50:46 följande:
    Varför stängs dina trådar hela tiden
    Tror inte man stänger trådar numera, men man gjorde det förut.
     
  • KristenTjej84
    M C skrev 2011-04-21 22:41:30 följande:
    Man stänger trådar där det är pinsamt uppenbart att det är troll som härjar, tyvärr är det inte fallet här. Du är på riktigt. Otroligt men sant.
    Tar det som en komplimang:)
  • KristenTjej84
    epicurus skrev 2011-04-25 17:48:00 följande:
    Är det inte dags att söka hjälp snart...?
    Man behöver inte söka hjälp för att man tror på Jesus i Sverige idag:)
    lika lite som man behöver söka hjälp för att man tror på Big Bang teorin eller att alla människor härstammar från aporna..
     
  • KristenTjej84
    Rundown skrev 2011-04-25 20:36:05 följande:
    Nu är jag medveten om att du skrev till det sista för att provocera lite, det är lugnt. Men bara för att kolla, förstår du skillnaden mellan "att tro på Jesus" och "att tro på big bang / evolution"?
    Tror man på Jesus, så tror man på en Gud som skapat världen.
    Det finns dock dom som pekar på evolutionen/big bang som en anledning till att förneka Guds inblandning i skapelsen. Dock så finns det ingen anledning till att dessa två inte går att kombinera.
    Hur vet man att det inte fanns en Gud bakom Bing Bang? som satte igång hela skapelsen.
    För mig låter det mer logiskt att det finns en skapare bakom vår existens, än att vi bara helt plötsligt finns till..
    som att säga till ett barn som ritat en teckning: Nej du det här har inte du ritat,teckningen har ritats av sig själv..

    Jag hoppas någon förstår vad jag menar..

     
  • KristenTjej84
    CDSJGRD GGEHCS IAGOTSE skrev 2011-04-26 10:44:57 följande:
    Men kommer man inte då till det riktigt stora problemet med hur Gud kom att existera?
    Japp, och det är ett område vi människor inte fått möjlighet att snoka inom. Hur vetgiriga vi än är, så har vi begränsade hjärnor som inte kan eller kommer någonsin förstå allting, inte lika bra som Gud. Eftersom vi bara är människor.
    Och hur Gud den allsmäktige kan existera utan att någon skapat honom, förblir ett mysterium för människorna, som fått sin början från hans skapande händer.
    Detta har jag lärt mig att acceptera. Men vad jag VET är att vi har en skapare bakom VÅR existens, och det är Gud. Även om Gud själv inte fått sin början av någon skapare, eftersom det är han som är skaparen den enda som finns. Hade han haft en skapare, så skulle ju någon vara större än han är.




     
  • KristenTjej84

    Här är veckans Sid Roth avsnitt, med en som varit gäst där tidigare och profeterat över människors liv och berättat om Guds kraft och kärlek.
     http://www.sidroth.org/site/News2?abbr=tv_&page=NewsArticle&id=9969
    Samt väldigt intressant bibel undervisning, av en välkänd lärare & pastor Derek Prince, som skrev många
    böcker varav jag läst en del och lärt mig mycket ifrån.
    Handlar om ändens tid:
    Del 1: 
    ">


    Samt del 2: 

    ">



    Tänkte också ta och önska er alla en fortsatt trevlig vecka, Gud välsigne er!



     
  • KristenTjej84
    Toboas skrev 2011-05-12 07:48:40 följande:
    I skapelseberättelsen är ordningen helt fel. Solen skapas efter djuren och även djuren uppstår i fel ordning. Ett annat fel är ju att de beskriver förloppet i enskilda dagar. Jo, jag vet att JV anser att "en dag kan vara flera tusen år" men eftersom det står att "solen gick ned" så är det vanliga dagar som beskrivs och inget annat.

    När Jesus dör så sägs det att ett mörker föll över jorden - intressant nog så har inga astronomer i någon del av världen noterat det. En annan sak som nämns är att döda reste sig ur sina gravar och sågs av många. Även den zombie-paraden har alla andra historieskrivare missat att notera.
    Jag vet inte vilken skapelseberättelse du läst, men i min bibel står det att Gud bara frambringade örter, träd och resten av naturen innan han skapade solen, inga djur eller människor förrän efter solen.
    Första moseboken kapitel 1:
    I begynnelsen skapade Gud himmel och jord, jorden var öde och tom, djupet täcktes av mörker och en Gudsvind svepte över vattnet. Gud sade: Ljus bli till! och ljuset blev till, Gud såg att ljuset var gott och han skilde ljuset från mörkret, Gud kallade ljuset dag och mörkret kallade han natt. Det blev kväll och det blev morgon det var den första dagen.
    Gud sade: I vattnet skall ett valv bli till, och det ska skilja vatten från vatten, och det blev så. Gud gjorde valvet och skilde vattnet under valvet från vattnet ovanför valvet. Gud kallade valvet himmel. Det blev kväll och det blev morgon. Den andra dagen.
    Gud sade: Vattnet under himmelen skall samlas till en enda plats, så att land blir synligt. Och det blev så. Gud kallade det torra landet jord, och vattenmassan kallade han hav. Och Gud såg att det var gott.
    Gud sade: Jorden skall ge grönska, fröbärande örter och olika arter av frukträd med frö i sin frukt skall växa på jorden. Och det blev så, jorden frambringade grönska, olika arter av fräbärande örter och olika arter av träd med frö i sin frukt. Och Gud såg att det var gott. Det blev kväll och det blev morgon. Det var den tredje dagen.
    Gud sade: På himlavalvet skall ljus bli till, och skall skilja dagen från natten och utmärka högtider, dagar och år. De skall vara ljus på himlavalvet och lysa över jorden. (Vad kan detta vara annat än sol och måne??)
    Och det blev så. Gud gjorde de två stora ljusen, det större ljuset till att härska över dagen och det mindre till att härska över natten, och han gjorde stjärnorna. Han satte ljusen på himlavalvet att lysa över jorden, att härska över dag och natt och skilja ljus från mörker. Och Gud såg att det var gott. Det blev kväll och det blev morgon. det var det fjärde dagen. (först nu kommer vi till djuren)
    Gud sade: Vattnet skall vimla av levande varelser, och fåglar ska flyga över jorden, under himlavalvet.. och så fortsätter det med resten av skapelsen. det gäller bara att öppna sin bibel om man nu har någon och titta ordentligt, finns säkert på biblioteket annars.

     
Svar på tråden Jesus Mirakel Tråd 3