Inlägg från: Vibban01 |Visa alla inlägg
  • Vibban01

    Jesus Mirakel Tråd 3

    KristenTjej84 skrev 2014-10-12 19:05:44 följande:
    Ja man kan ju ta Petrus som exempel, han kunde se på Simon Trollkarlen att hans hjärta inte var rätt inför Gud, det hade han inte kunnat veta utan Den helige andens hjälp. Bara Gud och hans ande kan se rakt in i människor o veta det vanliga människor inte kan veta.
    Eller Filippus då han blev bedd av den helige anden att sätta sig bredvid den Etiopiske enucken och berätta om Jesus tydligare, om att han var det dyra offerlammet. Det kallas den helige andens vägledning och helt grundat i Guds ord. Och att Petrus fick höra att tre män(hedningar) letade efter honom efter att han sett synen duken med orena djuren som Gud bett honom att slakta 3 ggr.
    Och att han inte skulle tveka att följa med männen, då de var sända av Gud.
    Det är helige andens ord. Inget konstigt med det.
    Detta var på Apostlarnas tid.

    1 Kor 13:1, 8
    "Om jag talar människors och änglars tungomål men inte har kärleken, då har jag blivit som en ljudande malm eller en skrällande cymbal. Kärleken tryter aldrig.
    Men vare sig det finns gåvor till profeterande, skall de tas bort, eller tungomål, skall de upphöra".

    Mirakulösa förmågor.
    För att underbygga sitt vittnesbörd använde apostlarna de mirakulösa förmågor som Jesus tidigare hade gett dem och de andens gåvor som de fick på pingstdagen och därefter. (Apg 5:12; 9:36?40; [Andens gåvor].)

    Även andra fick andens mirakulösa gåvor, men skildringen visar att detta bara skedde när en eller flera av apostlarna var närvarande eller när apostlarna hade lagt sina händer på dem.

    Paulus var inte en av de tolv men tjänade ändå på detta sätt, eftersom han var en apostel utsedd av Jesus Kristus personligen. (Apg 2:1, 4, 14; 8:14?18; 10:44; 19:6)

    Det var alltså endast apostlarna som kunde vidarebefordra sådana gåvor till andra.
    De mirakulösa gåvorna skulle därför upphöra när apostlarna och de som hade fått gåvorna genom apostlarna dog. (1Kor 13:2, 8?11)

    I ett bibliskt uppslagsverk står det därför om de här förmågorna: ?De förekommer inte i kyrkan på 100-talet, utan den tidens skribenter talar om dem som något som hörde till det förgångna, ja till apostlarnas tid.? (The Illustrated Bible Dictionary, utgiven av J. D. Douglas, 1980, bd 1, sid. 79)




    2 Korintierna 11:14


    ?Och det är inte underligt, ty Satan själv omskapar sig ständigt till en ljusets ängel.?


    2 Kor 4:4                           Folkbibeln
    ? Ty den här tidsålderns gud har förblindat de otroendes sinnen, så att de inte ser ljuset som strålar ut från evangeliet om Kristi härlighet - han som är Guds avbild.?


    2 Korinthierna 11:14, 15
    ?Och det är inte underligt ty satan själv omskapar sig ständigt till en ljusets ängel. - Därför är det inget stort, om också hans tjänare ständigt omskapar sig till rättfärdighetens tjänare. Men deras slut skall vara i överensstämmelse med deras gärningar?


     


     

  • Vibban01
    KristenTjej84 skrev 2014-10-12 21:57:33 följande:
    Var har jag sagt att det är okej att kristna dör? 
    jag tycker det är fruktansvärt att folk dör oavsett hur eller religiös åskådning, varför jag ber för mänskligheten varje dag, att Gud ska ge dem en sista chans de som inte blivit frälsta än. Men döden kom in i mänskligheten genom syndafallet, och det eviga livet och vägen till evigt paradis kom genom Jesus, det är två faktum ingen kan bortse ifrån.
    Jag tycker döden är fruktansvärd, men är glad över att de finns liv efter döden.
    Och att döden aldrig får sista ordet.
    Och ja jag tycker det är underbart att Jesus helar oavsett var han gör det, shopping gallerior i Sollentuna eller vid de dödssjukas bädd i Pakistan. Och det skäms jag inte för och nej jag har inte alla svaren till ursprunget till Ebola epidemin och liknande. Men jag blir irriterad över att så fort något jobbigt händer så får Gud skulden, HUR kan en god Gud tillåta detta!! och folk klagar på Gud istället för att kämpa i bön mot den onde som är bakom eländet. Det tänker jag fortsätta göra nu varför jag lägger ned det här eviga tjafset med dig.
    Ha en fortsatt trevlig vecka, jag fortsätter att be för dig själ då Jesus älskar dig! och vill du träffa mig IRL någon dag så får du gärna inboxa mig. Men det här leder inte något vart. 
    Kan svara på detta:
    (Johannes 17:3) Detta betyder evigt liv: att de lär känna dig, den ende sanne Guden, och den som du har sänt ut, Jesus Kristus.

    Varför helar Jesus bara ett fåtal?

    Upp 21:3-5
    ? 3
    Och jag hörde en hög röst från tronen säga: ?Se! Guds tält är bland människorna, och han skall bo ibland dem, och de skall vara hans folk. Och Gud själv skall vara hos dem. 4 Och han skall torka varje tår från deras ögon, och döden skall inte finnas mer; inte heller skall sorg eller skrik eller smärta finnas mer. Det som en gång var är borta.? 5 Och han som satt på tronen sade: ?Se! Jag gör allting nytt.? Och så säger han: ?Skriv, ty dessa ord är trovärdiga och sanna.?


     


     


    Psalm 37:9-11, 29
    9 Ty de som gör det onda skall utrotas, men de som hoppas på Jehova skall ta jorden i besittning. 10?Bara en liten tid till, och den ondskefulle är inte mer; du skall se dig om efter hans plats, och han är inte där. 11?Men de ödmjuka skall ta jorden i besittning och få njuta av stor frid.
    29 De rättfärdiga s
  • Vibban01
    KristenTjej84 skrev 2014-10-12 21:58:11 följande:
    Jag har personligen bevittnat att dessa nådegåvor fortfarande används och det finns ingenstans i bibeln skrivet att de skulle slutas att användas efter Apostlarnas tid.
    Jag är säker på att du upplevt detta, men kommer de från Skaparen JHVH Gud ?
  • Vibban01
    KristenTjej84 skrev 2014-10-13 21:34:43 följande:

    sidroth.org/television/tv-archives/kynan-bridges-1

    Veckans Sid Roth avsnitt om sjukdomar och deras kopplingar till onda andar, och hur man kan bli fri ifrån dem i namnet Jesus.
    Varsågoda!


    Varför botar inte Sid Roth ebola. nej därför attt han inte kan.

    Varför bota överhuvudtaget när de får det bättre i himlen ?
  • Vibban01
    dirpower skrev 2014-10-18 00:21:19 följande:

    Vad säger Jesus till människor som tvivlar på mirakler?

    Mark 9:22-24

    Ofta kastar anden honom än i elden och än i vattnet för att ta livet av honom. Men om du kan, så förbarma dig över oss och hjälp oss!? Jesus sade till honom: ?Om du kan, säger du. Allt förmår den som tror." Genast ropade barnets far: ?Jag tror. Hjälp min otro!?


    Det visar inte att det händer idag, utan av demoner
  • Vibban01
    Vibban01 skrev 2014-10-12 22:06:44 följande:
    Kan svara på detta:
    (Johannes 17:3) Detta betyder evigt liv: att de lär känna dig, den ende sanne Guden, och den som du har sänt ut, Jesus Kristus.

    Varför helar Jesus bara ett fåtal?

    Upp 21:3-5
    ? 3Och jag hörde en hög röst från tronen säga: ?Se! Guds tält är bland människorna, och han skall bo ibland dem, och de skall vara hans folk. Och Gud själv skall vara hos dem. 4 Och han skall torka varje tår från deras ögon, och döden skall inte finnas mer; inte heller skall sorg eller skrik eller smärta finnas mer. Det som en gång var är borta.? 5 Och han som satt på tronen sade: ?Se! Jag gör allting nytt.? Och så säger han: ?Skriv, ty dessa ord är trovärdiga och sanna.?


     


     


    Psalm 37:9-11, 29
    9 Ty de som gör det onda skall utrotas, men de som hoppas på Jehova skall ta jorden i besittning. 10?Bara en liten tid till, och den ondskefulle är inte mer; du skall se dig om efter hans plats, och han är inte där. 11?Men de ödmjuka skall ta jorden i besittning och få njuta av stor frid.
    29 De rättfärdiga s
    Du får anse att den helige anden är en pårso du och inte Guds verksamma kraft.

    Tänk vad anden var kluven år 33.
  • Vibban01
    KristenTjej84 skrev 2014-10-20 22:31:06 följande:

    Men man hör en massa fantastiska vittnesmål om möten med Jesus på Sid Roth avsnitten och därför delar jag med dem.


    Vi kan inte tacka Gud för allt gott och inte skylla satan för allt ont. som händer oss- 

    "Tid och oförutsedd händelse drabbar dem alla" heter det i Predikaren 9:11. Detta innebär att en hel del saker och ting inträffar utan att vi kan göra något åt det.


    Vi är på fel plats vid fel tidpunkt.


     Predikaren 8:9
    ?Allt detta har jag sett när jag inriktade mitt hjärta på varje gärning som har utförts under solen, i en tid då människa har makt över människa till hennes skada.?


     


    Men om vi är försiktiga och förtänksamma i våra handlingar så hindrar detta oss från många olyckor. "Vadhelst en människa sår, detta ska hon också skörda" står det i Galaterna 6:7 vilket bekräftar det förhållandet att våra handlingar ofrånkomligt får konsekvenser, somliga av dem mycket bittra.


    Ja, människa har inte makten att vägleda sina steg (Jer 10:23 Te Bible in baic English)


     


    Jakob 1:14, 15
    ?Nej, var och en prövas genom att dras och lockas av sitt eget begär. 15 När så begäret har blivit havande, föder det synd, och när synden är fullbordad frambringar den död.?


     


    Jakob 5:11
    ?Se! Vi prisar dem lyckliga som har hållit ut. Ni har hört om Jobs uthållighet och har sett dess slutresultat Jehova gav, att Jehova är mycket ömsint och barmhärtig.?


     


    Efesierna 6:11
    ?Ta på er den fullständiga vapenrustningen från Gud, så att ni kan stå fast mot Djävulens listiga anslag.?

  • Vibban01
    Tenshii skrev 2014-10-22 12:57:46 följande:
    Det är för att de flesta journalister (tom de flesta på Aftonbladet) är medvetna om att det inte sker några mirakel och att det inte finns någon riktig religiös healing. Hade detta funkat så hade det använts i sjukhus. Nu sker det lustigt nog bara i vissa svenska frikyrkor, i djupaste Afrika eller bland pengakåta amerikanska pastorer. 

    Men för all del, gör en vetenskaplig studie som bevisar detta så har du att nobellpris att hämta ut. Jag lovar även att äta upp min röda luvtröja jag har på mig idag när det sker. 
    Jag har aldrig sett healing/övernaturliga händelser, tror dock att det finns, men att det är demoner som utför det i förekommande fall.
  • Vibban01
    Johan75 skrev 2014-10-22 19:04:50 följande:
    Så det TS och dirpower håller på med är dyrkan av demoner i dina ögon?
    Inte är det från Bibelns goda

    1 Kor 13:1, 8
    "Om jag talar människors och änglars tungomål men inte har kärleken, då har jag blivit som en ljudande malm eller en skrällande cymbal. Kärleken tryter aldrig. Men vare sig det finns gåvor till profeterande, skall de tas bort, eller tungomål, skall de upphöra".

    Gåvorna slutade med apostlarna.



    Mirakulösa förmågor.


    För att underbygga sitt vittnesbörd använde apostlarna de mirakulösa förmågor som Jesus tidigare hade gett dem och de andens gåvor som de fick på pingstdagen och därefter. (Apg 5:12; 9:36?40.


    Även andra fick andens mirakulösa gåvor, men skildringen visar att detta bara skedde när en eller flera av apostlarna var närvarande eller när apostlarna hade lagt sina händer på dem.


    Paulus var inte en av de tolv men tjänade ändå på detta sätt, eftersom han var en apostel utsedd av Jesus Kristus personligen. (Apg 2:1, 4, 14; 8:14?18; 10:44; 19:6)


     


    Det var alltså endast apostlarna som kunde vidarebefordra sådana gåvor till andra. De mirakulösa gåvorna skulle därför upphöra när apostlarna och de som hade fått gåvorna genom apostlarna dog. (1Kor 13:2, 8?11)


     I ett bibliskt uppslagsverk står det därför om de här förmågorna: ?De förekommer inte i kyrkan på 100-talet, utan den tidens skribenter talar om dem som något som hörde till det förgångna, ja till apostlarnas tid.? (The Illustrated Bible Dictionary, utgiven av J. D. Douglas, 1980, bd 1, sid. 79)


     


    Upp 12:9
    ?Så blev den store draken nerslungad, den ursprunglige ormen han som kallas Djävul och Satan, han som vilseleder hela den bebodda jorden*, och hans änglar slungades ner med honom.?


    * Ordagrant: den bebodda


    2 Kor 4:4                       2003
    ?Bland vilka denna tingens ordnings gud har förblindat de icke troendens sinnen, för att de upplysande ljuset från de härliga goda nyheterna om Kristus, som är Guds avbild, inte skall stråla igenom.?


    2 Kor 4:4                           1981
    ?Ty denna världens gud har förblindat förståndet hos dem som inte tror, så att de inte ser ljuset från evangeliet om härligheten hos Kristus, Guds avbild.?


     


     

  • Vibban01
    Hearts76 skrev 2014-10-25 11:48:04 följande:
    Sluta nu, jag avlider av skratt snart! :D
    Bättre det än av tristess
Svar på tråden Jesus Mirakel Tråd 3