Inlägg från: Jamo |Visa alla inlägg
  • Jamo

    Jesus Mirakel Tråd 3

    Användarnamn skrev 2011-07-10 15:15:34 följande:
    Vilka seriösa frågor har du?
    Varför finns det jordbävningar och vulkanutbrott om "gud" skapade den "perfekta naturen och varför fanns det även innan vi började borra olja och gas och började med gruvdrift (vilket var ditt första svar på varför dessa naturfenomen finns)?
  • Jamo
    Användarnamn skrev 2011-07-10 23:29:08 följande:
    Allt det som vi har nu är tack vare vårt uppror mot skaparen.
    Vi ville visa att vi klarade av att styra jordens samhälle på egen hand, i annat fall had vi levt i det paradis Gud skapade oss till. Nu är det så här:

    "Tid och oförutsedd händelse drabbar dem alla" heter det i Predikaren 9:11. Detta innebär att en hel del saker och ting inträffar utan att vi kan göra något åt det.


    Vi är på fel plats vid fel tidpunkt.


    Predikaren 8:9


    ”Allt detta har jag sett när jag inriktade mitt hjärta på varje gärning som har utförts under solen, i en tid då människa har makt över människa till hennes skada.”


     


    Men om vi är försiktiga och förtänksamma i våra handlingar så hindrar detta oss från många olyckor. "Vadhelst en människa sår, detta ska hon också skörda" står det i Galaterna 6:7 vilket bekräftar det förhållandet att våra handlingar ofrånkomligt får konsekvenser, somliga av dem mycket bittra.


     


    Ord 22:1
    ” 1 Ett gott namn är att föredra framför stor rikedom; ynnest är bättre än silver och guld.”


     


    Jakob 1:14, 15


    ”Nej, var och en prövas genom att dras och lockas av sitt eget begär. 15 När så begäret har blivit havande, föder det synd, och när synden är fullbordad frambringar den död.”


     


     


    Jakob 5:11


    ”Se! Vi prisar dem lyckliga som har hållit ut. Ni har hört om Jobs uthållighet och har sett dess slutresultat Jehova gav, att Jehova är mycket ömsint och barmhärtig.”


     


    Efesierna 6:11


    ”Ta på er den fullständiga vapenrustningen från Gud, så att ni kan stå fast mot Djävulens listiga anslag.”


     


    Tar detta svar som om att du inte kunde svara på frågan då.....
  • Jamo
    Användarnamn skrev 2011-07-11 13:45:36 följande:
    Du lyssnar på det du vill och önskar.

    1 Korinterna 2:14 2000


    "Den oandlige* tar inte emot vad Guds ande säger, det är dårskap för honom, och han kan inte förstå #  det eftersom det måste bedömas på ett andligt sätt."



    ”fysisk”, dvs. oandlig. Grek.: psykhikọs; lat.: animạlis.


    #


    Matt 16:32
    Men han vände ryggen till och sade till Petrus: ”Försvinn bakom mig, Satan! Du är för mig en sten att snava på, för du tänker inte Guds tankar, utan människors.”


     


    Romarna 8:5
    ”De som är i överensstämmelse med köttet håller nämligen sinnet inriktat på det som hör köttet till, men de som är i överensstämmelse med anden på det som hör anden till”


     


    Nej, jag "lyssnar" på det som går att bevisa. En sagobok är inget som helst bevis. I rödluvan pratar vargen, i verkligheten går det bevisa att vargar inte kan prata med mänsklig röst och språk. Lägg fram bevis som går att bevisa så ska jag "lyssna" på dig.
  • Jamo
    Användarnamn skrev 2011-07-11 20:56:43 följande:
    Så intelligent och seriöst skrivet av dig ;)
    Men du svammlar ganska mycket så ganska relevant var det. Svara på direkta frågor är inte din starka sida.
  • Jamo
    Toboas skrev 2011-07-11 23:30:30 följande:
    Jag trodde att vi bara skulle posta slumpmässigt valda inlägg från bibeln istället för att svara själva, ursäkta om jag missförstod dig.
    Hehe. Får nog googla lite då, har ingen bibel hemma...
  • Jamo
    Användarnamn skrev 2011-07-12 00:06:52 följande:
    Svara då på hur vi ska klara av att rätta till det vi fixat i naturen?
    Det behöver la inte vi fixa? Finns ju en allsmäktig "gud" som kan ordna det eftersom han är så god, eller det kanske han inte är?

    Tror knappast religionen kan fixa det vi ställt till med på denna jord. Sen är ju mycket av skiten som finns religionens fel.

    När ska du svara på frågan då? Varför fanns det jordbävningar och vulkanutbrott innan människan började med utvinning? Letar du fortfarande bra svar i sagoboken eller?
  • Jamo
    Användarnamn skrev 2011-07-12 14:27:50 följande:
    Fals religionerna kan inget göra, det har de ingen möjlighet till. liga lite som kapitalet elle politiken.

    Frågotna du envisas med kan du finna svar på om du letar på internet.
    Ja, där finns det svar, men det var du som påstod att det var människans fel och jag frågade DIG (inte nätet och google) varför det fanns innan människan. Varför kan du inte svara du som vet? Eller är det så enkelt att du inte vet hur du ska bortförklara din groda om att det var människans olje/gas pumpning och gruvdrift som var orsaken? Jag vet den vetenskapliga förklaringen men jag vill veta dina religiösa svar, eftersom du påstod att naturen var perfekt skapad av "gud", så jag funderade på om det var designfel eller var det ett måndagsexemplar (jorden alltså)?
  • Jamo
    Användarnamn skrev 2011-07-12 17:39:32 följande:
    Ökningen av farsoter är vi skulld till, det kan du inte förneka.
    Och fortfarande inget svar.....? Kan du inte svara eller?
  • Jamo
    M C skrev 2011-07-13 22:57:50 följande:
    Du orkade läsa igenom!

    Men jag noterade även en sak om penicillin - att vi fått virus som är resistenta beror på att folk inte tar sina piller hela kuren ut. Inte penicillinet som sådant.
    Hmm...jag hade fått för mig att de blev resistenta just för att vi åt för mycket penecilin. Men men, vem är jag att säga mot religionen och "gud"
  • Jamo
    M C skrev 2011-07-14 00:07:13 följande:
    Ja, som att vi faktiskt överlever nu.
    Har du nån kommentar på det?
    Vi överlever ju pga. "gud" har du väl förstått?

    Har jag fel eller är det så att religiösa tycker att allt gott kommer från "gud" och allt ont är människans fel? Ändå är vi en avbild av "gud" så vi borde ju egentligen vara som den är.
Svar på tråden Jesus Mirakel Tråd 3