Inlägg från: moln och sol |Visa alla inlägg
  • moln och sol

    Ge mig dina bästa städtips! Total oordning här hemma...

    Thursday skrev 2010-02-28 21:11:25 följande:
    Det är en jättestor sajt, massor av artiklar, tips om hur man kommer igång, en epost-tjänst där man får mail med städuppdrag att utföra medsamma med mera med mera.
    Det där med e-posttjänsten låter ju peppande! Det jag behöver är nog någon/något som söker upp mig, för själv kommer jag inte riktigt till skott. Jag behöver någon som är på mig och tjatar.

    Härom kvällen tog jag hela disken efter att ha läst tråden:  Varför har folk det så ostädat hemma?  Anledningen till detta var dels att jag skämdes efter att ha läst vad en del tyckte, men även att en del skrev att "det går ju så fort, så varför låter man disken stå"?
  • moln och sol
    Analoga skrev 2010-02-28 21:42:35 följande:
    å vad mycket bra tips som strömmar in och jag känner igen mig sååå mycket i ditt tänk TS! kunde varit jag lika gärna som skrivit detta! Jag kan också gå in stenhårt för att hålla ordning och sedan tröttnar jag. Har även väldigt svårt för att göra mig av med saker pga känslomässiga och nostalgiska skäl. Känns ibland som att jag slänger bort en del av mig själv - hur knäppt låter inte det?Jag har mest problem med papper som samlas på hög. Tex papper som man ännu inte tagit ställning till, reklam etc etc. Jag rensade undan allt för några månader sedan och satte in i pärmar och nu har jag samlat på mig igen så mycket att jag lagt det i kassar i väntan på rensning
    Jag brukar få ösa ner papper som jag inte har hunnit ta ställning till, i papperskassar i väntan på att jag ska gå igenom detta. (Ibland tröttnar min kille på mina stora högar av papper på byrån i hallen och lägger ner allt på golvet. Och där kan det ju inte ligga så då lägger jag ner det i en papperskasse och ställer den i min del av sovrummet {#lang_emotions_frown}) Dessa kassar är det absolut sista jag går igenom, för det är SÅ tråkigt! Ibland om jag behöver leta i någon av dessa kassar, blir jag väldigt glad när jag hittar något där tiden passerat, så att pappret inte längre är intressant och därför kan kastas!
  • moln och sol
    Moster J skrev 2010-02-28 21:37:09 följande:
    Eller kolla på skrubba.egensajt.se/forum/, det är en svensk sida som bygger på FlyLady.
    Åh, va kul med fler tips. Jag ska gå igenom den imorgon, tänkte jag. FlyLady har jag tittat in på nu sen jag fick det tipset. Det verkar ju helbra med sidor som kan hjälpa en att komma igång och att fortsätta att hålla en god ordning.
  • moln och sol

    "Nyfiken gul" och "livetunderbart" och alla andra i tråden också förstås{#lang_emotions_laughing} tack för massor av bra tips och idéer! Jag läser och tänkte sen skriva ihop en kom-i -håg lapp ("att lägga på byrån i min pappershög" {#lang_emotions_wink} Nej, på en bättre plats förstås) som jag lätt kan ta fram.

    Kul också med bild tips (länkar) med praktisk förvaring!

  • moln och sol

    Jag är nu på jakt efter en monchichi (leksaksapa) till min dotter av nostalgiska skäl. Och jag ångrar så att jag för ett par år sedan lämnade in mina monchichi och monami-apor med massor av kläder till en Secondhand butik! Tänk om jag haft dem kvar. Det är intressant på Tradera på så sätt, att leksaker man hade när man var liten forfarande finns hos andra. De måste ju ha sparat dessa alla dessa år! ( = Det finns alltså massor av folk som är som jag! Skönt att veta detta, men samtidigt skrämmande...)

  • moln och sol
    Feline skrev 2010-03-03 22:51:58 följande:
    Mamma 04 och 06Tack, jag hoppas du har rätt! :)Var förresten inne på både FlyLady och skrubba och tänk, vad skönt det vore, om man fick in någon liten rutin på saker så man inte ens tänkte på att man gjorde dem *drömmer lite*.
    Jag håller med dig! 

    Jag har också läst en del på FlyLady och Skrubba nu och i mitt fall skulle det göra en enorm skillnad om jag började städa av diskbänken varje kväll och slapp mötas av en full diskbänk för det mesta.
    Tyvärr har jag en förmåga att skjuta upp saker som är jobbiga.

    Jag ska försöka följa tipset att inte tillåta sig att skjuta upp saker: Göra det man tänker på direkt, så att det inte hänger kvar och tar massa ork!
  • moln och sol

    Nyfiken Gul, tack för ett riktigt bra inlägg! #39

    Det är nog där jag brister. Jag får ett ryck och tänker att nu ska jag bli bra på att sätta in viktiga papper i en pärm och jag ska göra det så fort de kommer med posten. Jag gör iordning en jättefin pärm och sen efter ett tag blir det ändå inte att jag ändrar mina vanor...

    Jag är ledig idag och tänkte att jag ska försöka ta något litet område och gå igenom det, och sedan göra så att jag tar område för område tills ALLT är bra och då måste jag bara lyckas hoppas jag!{#lang_emotions_smile}

    Tyvärr börjar jag ofta i fel ände och nu har jag suttit på nätet och tittat efter någon fin/praktisk tvättkorg, så att det ska bli lite roligare att göra iordning. Jag vet att jag har läst någonstans (Kanske i "Rensa i röran" av Karen Kingston) att man inte ska börja med att köpa förvaringsaskar mm, utan göra det när man är klar med området... (samtidigt ger det ju en lust att börja, om man köper något fint...)

  • moln och sol
    Analoga skrev 2010-03-04 09:18:48 följande:
    Hoppas du inte tar illa upp TS av att jag "kapar" din tråd och ber om lite råd jag också
    Det är bara "kul" och insprierande att höra att jag inte är ensam {#lang_emotions_smile}
  • moln och sol

    Nyfiken gul, du är SÅ klok, jag önskar att du var här! {#lang_emotions_smile} 

    Inlägg #51 kan ju tyckas självklart, men jag skulle mycket väl kunna ha:

    Tre uppfällda barnvagnar i köket
    Strykbrädan uppfälld i sovrummet med tre trådbackar ovanpå
    Barnens cyklar och uteleksaker i vardagsrummet
    Klädhögar som ligger vecka ut och vecka in.

    Tyvärr! Jag blir liksom hemmablind, tills någon som inte varit hos oss tidigare ska komma (barn eller vuxen) och då får jag riktig PANIK!

  • moln och sol
    Mamma 04 och 06, mycket klokt och inspirerade inlägg! Jag blir genast sugen på att få iordning här hemma. Hallen är, som du säger ett viktigt område att få ordning på. Jag ska läsa ALLA era tips igen och på så sett få lite kraft att ta tag i något område här hemma, nu när dottern sover.

    Aakasha, jättebra inlägg! Jag behöver verkligen grundläggande tips. Du har helt rätt i att det är den dagliga städningen som är viktigast för mig. Den ska jag säga att jag har svårast för! Jag har liksom kommit av mig helt när det gäller den. Och då när det är dags för veckostädningen, så är det alldeles för kaotiskt för att kunna ta fram dammsugaren. Ska man då ta allt man missat dagligen (i veckor och månader), så kommer man inte tillräckligt långt för att kunna fixa veckstädningen. Vilket gör att jag istället hamnar på storstädningsnivån, där jag känner att det bara blir för mycket = inte lönt att ens börja....

    Men av alla era inlägg känner jag att jag blir riktigt sugen på att nå den där nivån, så att jag kan starta "mitt nya liv" där jag ska ha för vana att packa upp jumpapåsar, diska, ta hand om posten osv. varje dag.{#lang_emotions_laughing}
Svar på tråden Ge mig dina bästa städtips! Total oordning här hemma...